Atlantida
Before SG-1
Season1: Episode 1
Země Antarktida, před několika miliony let.
Ledem pokrytá země se otřásala když nad ní proletěla malá antická loď (Puddle Jumper).
Na základně antiků zasedací místnost.
,,To je nepřípustné!!“ oháněl se slovy starý antik.
,,Věděli jsme že nebude jiné možnosti.“přidala se do hovoru antická
žena.
,,Musíme brzy již brzy opustit Zemi.Dokonce i tuto galaxii.“ dodala antická žena. ,,Souhlasím s tebou v mnoha věcech Morgano ale ne v té že by jsme měli opustit naši planetu!“odporoval starý antik.Mor který se zde velice rychle rozšiřuje už zaplavil polovinu planety ,nebude trvat dlouho a pronikne i sem.Štít nás před ním neochrání.“velice důrazně pronesla ona antická žena.
,,Co navrhuješ Morgan?“zeptal se jiný antik.
,,To co už jsem řekla.Musíme opustit mléčnou dráhu.Navrhuji nejvyšší radě Antiků aby vybrali novou planetu v nové galaxii.“řekla Morgan a sedla si.
,,Budeme o tom přemýšlet.“řekl starý antik.
Antikové znepokojeně odchází.
Laboratoř Antika Amelia.
,,Amelie.“ pozdravila Morgana mladého antického vynálezce .
,,Morgano slyšel jsem o tom co se dělo na radě antiků. Je to opravdu tak vážné?“zeptal se znepokojivě mladý antik.
,,Bohužel ano.“Odpověděla smutně Morgana.
,,No pokud je to tak vážné mám navrh.Postavit město.“řekl Amelie.
,,Město?“zarazila se Morgana.
,,Ne tak obyčejné město. Bude schopné cestovat nadsvětelnou rychlostí.Po té co jsme museli opustit naši galaxii kvůli Oriům sem si myslel že už jsme našli místo kde budeme moci dožít své životy a věnovat se sebeosvícení(povznesení).“zoufal si mladý antik.
,,To nejsi jediný.“jen s povzdechem řekla Morgana.
,,Navrhnu stavbu toho města je to možná naše poslední naděje jak se zachránit.“dořekla Morgana a odešla z místnosti.
O několik měsíců později je Stavba Atlantis již v pokročilém stadiu .
,,Jak probíhá stavba ?“zeptal se jen starý antik antika jménem Amelie.
,,Velice dobře za několik měsíců bude naše nové město,náš nový domov na další generace dokončeno.“prohlásil Amelie
,,A co průzkum výskytu rozsahu moru?“přišla a přidala se do hovoru Morgana La Fey.
,,Několik členů které jsme poslali na průzkum se do teď nevrátilo.“řekl starý antik
,,Pak už tedy nejsou mezi živými.“ řekla Morgana.
,,To asi ano .“řekl smutně starý antik.
Atlantis je dokončena.
Byl to slavnostní den , na sněhu před velkou horou masitého ledu se shromáždil celý národ Antiků.
,,Mí přátelé ,promluvil Morros nejvyšší radní,toto město bude od teď naším novým domovem .Chtěl bych poděkovat našemu drahému Amelii za vytvoření nové hvězdné brány.Brána v našem městě je a bude jediná která se bude moci spojit s naší pozemskou bránou.Nejvyšší rada antiků rozhodla že odletíme do galaxie Pegasus. Budeme tam žít a pokračovat dál ve své práci dokud se nebudeme moci vrátit na Zemi.“pronesl svou řeč Morros onen starý antik.
,,Pěkný proslov.“ dodala Morgana.
,,Všichni Antici co jste tu pohleďte .
ATLANTIS.“Morros ukázal na horu ledu.
V ten okamžik se hora ledu rozpadla a objevila se ona Atlantida.Nádherné město s několika tísíci vežemi,hangáry pro puddle jumpery,a uprostřed velká věž s řídící mistností s nově modifikovanou hvězdnou bránou,několik místností, laboratoří,ošetřoven,atd...

Opět rada antiků tentokrát v Atlantis.
Atlantis zasedací místnost.
,,Když tu chce zůstat nechte ji tu .“řekl jeden z rady antiků.
,,Nejde o žádný marnotratný počin!!Jde o to a by se další generace dozvěděla kdo jsme byli odkud pocházejí a kam směřují.“ řekla antická vědkyně Asylia.
,,Ten mor nemůžeš přežít Asylio!!“ Znepokojoval se jeden antik.
,,Proč myslíš že odlétáme pryč?“ ptal se najivně další antik.
,,Jedna možnost tu je, nechte mě ve stázové komoře zmraženou až se sem jednoho dne vrátí naše rasa budou vědět co se mnou udělat.“pronesla Asylia.
,,Je velice nepravděpodobné že by si vydržela tak dlouhou dobu.Ale jak si přeješ.Tímto ukončuji naši schůzi.“ řekl Morros a zvedl se k odchodu.
V onen den D kdy Atlantis měla odletět pryč byla Asylia na malé základně která patřila k součásti Atlantidy.,,Dobře nechali jsme zde ovládací křeslo,hvězdnou bránu , několik dronů a dvě stázové komory.Doufám že víš co děláš?“doufal mladý antik .
,,Vím neboj se o mě .“bestarostně odpověděla Asylia.
Mladý antik se na Asyliu podíval vyčítavým ale zaroveň smutným pohledem. Do Atlantis dorazil poslední Jumper a Asylia se poprvé a naposledy v životě podívala jak odlétá jejich překrásné město.Celé město nadherně svítilo
[img][./images/thumbs/atlantisnocyl6_1226699557.jpg]http://img529.imageshack.us/img529/8231/atlantisnocyl6.jpg[/img]
a jak se štít města vzdaloval od Země začala se vodní plocha pokrývat ledem.Atlantis otevřela hyperprostorové okno a skočila do něj.Na Zemi Asylia aktivovala stázovou komoru…
STARGATE SG-1 A SGA
POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ……………TO BE CONTINUE
Nevim jestli to přesně souhlasí ale je to moje prvni povidka snažil jsem se to udělat tak aby se to propojovalo s SG a SGA. Obrázky jsou moje 3D v Blenderu