Zdroj...? Jednoduché. Dal jsem si 2 a 2 dohromady. Nic proti, ale na tvůrčí tým jsou 2 seriály + ještě SG Horizont prostě moc
(dopředu říkám, že jsem velký fanda SG). Nedávají to ve všech směrech.
Například záhadné přeskakování důležitých dějových zvratů, přeskakování mnoha hodin dějě atd. a to vše na úkor celkové kvality. Za náměty se ovšem nemusí stydět, ale způsob, jakými je realizují to už je něco horšího. Je vidět, že se vše neděje kontinuálně, ale právě naopak - zcela neuceleně.
Např. Cesta Odysey na planetu v díle 9x16 má trvat 22 hodin, ale nepřipadá mi, že by SG-1 vyslýchali 16 hodin a ještě k tomu, se ani nezměnilo počasí, během těch 22 hodin atd. A takových chyb jsou jak v SG-1 tak v SGA tuny.
Nebo např. v díle
(už opravdu nevím, který to byl, když tak mne doplňte), ve kterém Micheall byl na planetě s Jaffy, trénoval s jedním z nich, aby mohli spolu zápasit v jakési Jaffské pomstě, kterou ovšem nafingovali, zcéna se opět objevuje v 9x11 A pak tady máme díl, ve kterém byl Sheppard uvězněn v časoprostorové anomálii, vytvořené antiky a nepřipadají vám ty interiéry chatek a tak vůbec vše okolo docela povědomé, hmm?
Možná se pletu možná ne, ale co se týče zničení Prométhea, jak říkám dal jsem si 2 a 2 dohromady, 2 mi to leželo v halvě, pak jsem se trochu podíval po netu eng fan stránky a docela mne nepřekvapilo, když jsem zjistil, že se to tam taky probíralo a více lidí došlo ke stejnému závěru. Oficiálně to potvrzené není, ale když tehdá v první sérii zabili toho plukovníka, kterého hrál Robert Patrick, tak taky všichni věděli, že to je víceméně kvůli tomu, že to byl moc drahý herec pro seriál. Hold né každý je Kiefer Sutherland.