Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách 15.02. 2006: Review epizody 915

15.02. 2006: Review epizody 915

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 19.2.2006 15:14:23
KUTlime

Odpovědět s citací

Koukám solidní a plodná diskuze an téma sestřelení Prométhea, ale ještě tady nikdo neřekl, proč ho sestřili doopravdy. Skutečnost je taková, že ho sestřelili jenom proto, aby mohla nastoupit nová loď Odysea a to z jediného prostého důvodu - prachy!
Ono totiž pro SG-1 i SGA dělají efekty jedno a totéž studio, které sídlí ve Vancuveru, které bohužel nemá na to (jedná se spíše o časové hledisko), aby dělala efeky 2 různých lodí, proto se sjednotili dohormady. Resp. proto, aby se ušetřil čas i peníze.

Příspěvek 20.2.2006 01:56:33
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

A zdroj téhle informace?

Příspěvek 20.2.2006 01:58:39
Anubiss Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

The Ori :roll:
[img][http://img499.imageshack.us/img499/6207/display0rz.gif]http://img499.imageshack.us/img499/6207/display0rz.gifhttp://[/img]

Příspěvek 20.2.2006 10:53:04
KUTlime

Odpovědět s citací

Zdroj...? Jednoduché. Dal jsem si 2 a 2 dohromady. Nic proti, ale na tvůrčí tým jsou 2 seriály + ještě SG Horizont prostě moc (dopředu říkám, že jsem velký fanda SG). Nedávají to ve všech směrech.
Například záhadné přeskakování důležitých dějových zvratů, přeskakování mnoha hodin dějě atd. a to vše na úkor celkové kvality. Za náměty se ovšem nemusí stydět, ale způsob, jakými je realizují to už je něco horšího. Je vidět, že se vše neděje kontinuálně, ale právě naopak - zcela neuceleně.
Např. Cesta Odysey na planetu v díle 9x16 má trvat 22 hodin, ale nepřipadá mi, že by SG-1 vyslýchali 16 hodin a ještě k tomu, se ani nezměnilo počasí, během těch 22 hodin atd. A takových chyb jsou jak v SG-1 tak v SGA tuny.
Nebo např. v díle (už opravdu nevím, který to byl, když tak mne doplňte), ve kterém Micheall byl na planetě s Jaffy, trénoval s jedním z nich, aby mohli spolu zápasit v jakési Jaffské pomstě, kterou ovšem nafingovali, zcéna se opět objevuje v 9x11 A pak tady máme díl, ve kterém byl Sheppard uvězněn v časoprostorové anomálii, vytvořené antiky a nepřipadají vám ty interiéry chatek a tak vůbec vše okolo docela povědomé, hmm?
Možná se pletu možná ne, ale co se týče zničení Prométhea, jak říkám dal jsem si 2 a 2 dohromady, 2 mi to leželo v halvě, pak jsem se trochu podíval po netu eng fan stránky a docela mne nepřekvapilo, když jsem zjistil, že se to tam taky probíralo a více lidí došlo ke stejnému závěru. Oficiálně to potvrzené není, ale když tehdá v první sérii zabili toho plukovníka, kterého hrál Robert Patrick, tak taky všichni věděli, že to je víceméně kvůli tomu, že to byl moc drahý herec pro seriál. Hold né každý je Kiefer Sutherland. :roll:

Příspěvek 20.2.2006 12:03:33
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo, máš zřejmě pravdu. Je to přece jen TV seriál a peníze tomu musí odpovídat. Ono je to ostatně obcně vidět ve všech TV seriálech a když jsem sledoval SG poprvé, tak jsem byl celkem překvapenej množstvím triků a různorodostí exteriérů. Ostatně kdykoliv zavítá SG na nějakou planetu, tak se třeba 5x za díl zobrazí stejná "animace planety" - např. jedoucí vlak, kouřící komíny. Je to do očí bijící, určitě by to šlo udělat líp, ale je jasné, že je to finanční úspora. Přesto bych řekl že je to obrovský pokrok v kvalitě :)

Příspěvek 20.2.2006 16:56:14
KUTlime

Odpovědět s citací

To je sice pravda, ale na druhou stranu je to velký omyl. Nevím jestli scfénárist budou mít dostatek tak skvělých námětů, jako během 8. - 9. série SG-1 a SGA 1. - 2. série, u SGA, hlavně ta 2. Většina dílů by se dala v pohodě uděla na 2 díly, celkově by to pomohlo, protože na to, co se tam odehrává je 42 minut málo a je to docela na tom poznat. Na jednu stranu by SG nebylo potom tak napínavé, jako teď, ale určitě by bylo méně chyb a nesmyslů. Na druhou stranu tvůrci i fanoušci by určitě dostali každý to své. Tvůrci dostatek materiálu k odvysílání a fanoušci dostatek materiálu ke sledování. Škoda, že tvůrci více nepouvažovali více nad návrhem, co jsem si taky přečet v jednom ENG fóru - sjednotit SG do jednoho seriálu.

Příspěvek 20.2.2006 22:23:16
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jo, to by bylo celkem zajímavé sledovat vše paralelně. Ale určitě by to bylohodně náročné na organizaci.

Příspěvek 21.2.2006 00:10:47
KUTlime

Odpovědět s citací

No právě, že ne. Teda pokud jsem pochopil přesně, co jsi chtěl říci, tak je to právě naopak. Ono by to bylo mnohem méňě na organizaci než 2 seriály naráz. Snad by mohli zainvestovat do exteriérů i interiérů. Určitě jsi viděl speciály o SG a defakto celá Atlantida se točí v jednom studiu, myšleno jako jedna buduva. A všichni víme, jak dopadl Startrek, které měl 5 interiérů a jednou za sézonu jedenexteriér. :wink:

Příspěvek 21.2.2006 21:45:12
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Aha. Já to myslel tak, jako že by za sebou šly díly z SGC i Atlantidy a herci by se prolínali. No zase by to trvalo 2x dýl takž bysme si to pěkně užívali. :lol:

Příspěvek 25.2.2006 10:58:25
KUTlime

Odpovědět s citací

Jo to je pravda,... přesně tohle bych si taky přál. 8)

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách