Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Windows 7

Windows 7

Hardware, software a vše co se toho týče.

Jste spokojeni s Windows 7?

Ano
84
82%
Ne
18
18%

Celkem hlasů : 102

Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Skin je pěkný, o to se totiž Microsoft snaží, aby to vypadalo pěkně. Ale vnitřek je jaksi... nedomakaný

Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Linux som osobne skúšal a to hneď niekoľko distribúcii (Debian, Ubuntu a Gentoo). Mal som dobrý pocit, že som cool, trendy a odlišný (dovolím si tvrdiť, že minimálne 80% užívateľov Linuxu ho má len preto, aby si mohli zanadávať na zlý MS a zviesť sa na módnej vlne), ale to len do chvíle, keď som sa pokúsil niečo rozumné na ňom urobiť. Nehovoriac o tom, že nastavovanie celého OS, aby bol aspoň ako-tak použiteľný, zaberie aj niekoľko dní)

Naozaj nemám chuť hrabať sa v manoch, ktoré asi písal nejaký grafoman (kopa žvástov a nič použiteľné), akýkoľvek problém riešiť hodinovým googlením, čítaním fór a podobnou činnosťou, ktorá môže byť pre niekoho zábavná, ale ja potrebujem na počítači hlavne pracovať a nie neustále čosi riešiť.
Linux je skrátka na desktope pre nejakú zložitejšiu prácu absolútne nepoužiteľný.

Naproti tomu Windows XP som na desktope pred dvomi rokmi nainštaloval, doinštaloval ovládače a programy, ktoré som potreboval a bežím bez problémov. Vistu som dostal k notebooku a je takisto výborná. Po takmer roku stále funguje ako v prvý deň, svižne a rýchlo.

Niektorí sa tu vyjadrujete, že vnútrajšok Windowsov je nedorobený a MS sa sústredí len na "náter". Aký má také tvrdenie základ? Poznáte architektúru Windowsu, viete, ako funguje a čo sa tam deje? Viete, ako sa zmenila s príchodom XP, s príchodom Visty a ako sa zmení s príchodom W7?

Vy vidíte len to, že systém občas spadne kvôli zle napísaným ovládačom tretích strán (napríklad 1/3 všetkých pádov Visty v roku 2007 mali na svedomí ovládače od nVidie).

Edit: kontrola gramatiky, zmenené niektoré formulácie.
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

pajakrcek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

wolftaker píše:
ja Visty pouzivam a celkem v pohode... sice mi vadi, ze clovek musi kazdou zmenu desetkrat potvrdit, ale jinak jsou celkem dobry... ale stejne mam pocit, ze xp byly prehlednejsi, mozna by neskodilo se jimi opet inspirovat :scratchanym:

To trapný odklikávání se dá vypnout... :D
Ale k tématu... Na windows 7 jsem sám docela velice zvědav.... vy tady všichni píšete. že windows 7 budou jenom líp vypadající visty...ale to si zrovna nemyslím.... Podle mě budou windows 7 mnohem promakanější než visty.... podle mě se Microsoft poučí z chyb (teda spoň doufám :roll: ) které u vist udělal... Takže za mě: Ano jsem na windows 7 velice zvědav a myslím si, že budou velice dobře vychytané...
Edit: Nedalo mi to nereagovat na vaše příspěvky... Takže mám docela slušnou sestavu na které Visty pracují fakt rychle.... Jenom tak ze srandy když jsem nedávno reinstalovall Windowsy tak jsem tam hodil na zkoušku XP a výsledek?? Asi tak po týdenním používání jsem zjistil, že XP jsou stejně rychlý jako Visty....
Ať si říká kdo chce co chce.... Visty hodnoťte až je budete mít nainstalovaný.... a potom vaše názory přijmu...ale pokud jste pořád na XP a říkáte že Visty jsou hrozný tak je vidět, že o tom nic nevíte..... :box2:

kucix Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

vistam jsem dal sanci.. a to hned 2x ;)
jednou vydrzely tak hodinu a podruhe vydrzely tak 3 nebo 4 dny ...
a visty u mě skoncily... nejsou pro me to prave..
pouzivam standardne windows XP a mam nechanou partition na linux... ted vychazi nove ubuntu tak ho zkusim..
dokonce jsem na ubuntu jel cely mesic a XP jsem za tu dobu zapnul jen asi 3x na hoďku ... a vcelku to slo, jenze pak prisla skola a potreba programovani v C# ....

A k Windows Seven .. na ty se docela těším, jako se těším na ubuntu, fedoru ...
Nechám se překvapit, třeba "sedmičky" zkusím a už na nich zůstanu, třeba ne...
Doufám. asi jako všichni, že se microsoft poučil...

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Quinix píše:
Přínos Aera není ani tak v těch supr dupr efektech, jako v akceleraci GUI grafikou...

A to je dobrý k čemu?
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Koukám že se tady sešla skupina odborníků…

Jenda.SG-1:
Visty několikrát za sebou odmítaly pracovat a samovolně restartovaly počítač

Visty jsou oproti XP mnohem stabilnější. To je fakt. Už jen proto že běží na serverovém kernelu. Problém tedy asi nebyl v systému, ale v ovladačích/hardwaru (špatný zdroj, vadné paměti) >> stačilo si v nastavení vypnout automatické restartování, explorer by se ti jen obnovil a mohl by jsi pracovat dál, ev. zjistit která aplikace systém shodila a proč.

---

Rád bych všem řekl že stejný systém "potvrzování" funguje v naprosté většině linuxových distribucí. Protože pracovat jako běžný uživatel bez práv pro zásah do nastavení OS je prostě nejbezpečnější metoda. Tam to nikomu nevadí? Nadáváme na Vistu jen proto že je to Vista?

Harry256:
že když dám notase do úsproného režimu, nebo dokonce do stavu hibernace, tak se zděsim, když zjistim, že se notas sám v noci zapnul, stáhl aktualizace, nainstaloval je, sám se restartoval a běžel celou noc

Opět jen chyba nastavení >> chyba uživatele. Ne systému.

Vahisht:
Já jen v koutku duše doufám, že Microsoft doopravdy pochopil, že Vista se jim doopravdy nepovedla.

Čím svá tvrzení podložíš?
Fraps bych možná rozchodil pod Wine, ale hra by se pod Cedegou, nebo Wine sekala a videa by ztrácela na kvalitě.

To je fakt, nebo tvůj osobní pocit?

---

Opravdu, ruku na srdce, 90% těch co na Visty nadávají na nich nepracovalo ani týden. Přitom s XP byly v začátcích mnohem větší problémy a 50% "odborníků" hlásilo "já zůstanu u svých 2000"…

Všechno co "puberťáci" ví je to, že na "Vistách nejdou hry" a že "jsou Visty blbé", řekl jim to přece kamarád a četli to na odborných forech.

Typická česká nablblá nátura odsuzovat vše nové, vozit se na módních vlnách, plivat na všechno kolem a "jít se stádem"… bravo!

Btw, používám Visty a Debian.

Air Force: Nezatěžuje se počítáním vykreslování procesor.
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

impaled_shadow: Zato ty si chováš jak jelito...
Visty jsou oproti XP mnohem stabilnější. To je fakt. Už jen proto že běží na serverovém kernelu. Problém tedy asi nebyl v systému, ale v ovladačích/hardwaru (špatný zdroj, vadné paměti) >> stačilo si v nastavení vypnout automatické restartování, explorer by se ti jen obnovil a mohl by jsi pracovat dál, ev. zjistit která aplikace systém shodila a proč.

Automatické restartování vůbec nesouvisí s restartováním exploreru. Má vliv na automatický reset, pokud při bootování dojde k na BSOD...
Opět jen chyba nastavení >> chyba uživatele. Ne systému.

Aha, takže rada je vypnout automatické aktualizace? Trochu blbost, ne? Nebo nepoužívat režim spánku? A k čemu teda je, když se nemůžu spolehout, že počítač zůstane uspaný...

Podotýkám, že Visty používám zhruba rok a jsem celkem spokojený, ale pár věcí mě prostě vytáčí, např.:
- automatické aktualizace - krom toho probouzení, které už ale poslední dobou nějak nepozoruju, jsou to ty "Konfigurace aktualizací" které probíhají při zapnutí a vypínání systému a nejdou nijak přeskočit! Takže v momentě kdy potřebuju vypnout nebo zapnout rychle systém mám smůlu a musim čekat klidně 5 minut... Chyba uživatele? Stěží...

- při přechodu do hibernace (sleep-to-disk) není vidět žádný ukazatel průběhu, takže u mé 2GB paměti koukám pěknou dobu na černou obrazovku a čekám...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Odpovědět s citací

impaled shadow:
Fraps bych možná rozchodil pod Wine, ale hra by se pod Cedegou, nebo Wine sekala a videa by ztrácela na kvalitě.
To je fakt, nebo tvůj osobní pocit?

Fakt. Sám jsem linux kdysi používal, konkrétně Fedoru. FPS byli doopravdy ale doopravdy nižší a ty "lagy" byli ve videích zřetelnější. Říkal jsem si, že to přeci jenom nebude vadit, ale začal jsem dostávat negativní ohlasy od diváků (jestli jim to doopravdy vadilo nebo jestli jen chtěli být zajímaví, to je ve hvězdách)
Já jen v koutku duše doufám, že Microsoft doopravdy pochopil, že Vista se jim doopravdy nepovedla.
Čím svá tvrzení podložíš?

Kouzelnými věci zvanými osobní zkušenost a internet. O ten internet se opírat nebudu, z důvodu který jsi napsal ve svém příspěvku. Ovšem, svůj názor jsem postavil na své osobní zkušenosti. Dám příklad:
Vezmu jednu svou oblíbenou hru: Assassins Creed kupříkladu.
Windows XP: FPS při hraní 30, v menu 60 (podle měřiče FPS ve Fraps). Žádné lagování. Animace ve hrách se načetly téměř nepostřehnutelně. Hra běžela na max. efektech v rozlišení 1280x1024.
Windows Vista: Evoluce přišla, upgradoval jsem na Vistu.
FPS při hraní létalo mezi 20-15, v menu 60-50. Hra samotná nelagovala, ale při přechodech ze hry na animace se hra zamrazila a načítala animaci cca 5-7 sekund. To samé při přechodu z animace zpátky na hru. Lagy se mi povedlo tak tak srazit při středních efektech a 1024x768.

Vždyť se sami podívejte na zadní stranu:
Systémové požadavky:
Podporované OS: Windows(R) XP / Windows Vista(R) 32 bitů (pouze) ...
RAM: 1 GB Windows XP / 2GB Windows Vista...

Pak bych dál rád upozornil na DLOUHOU řádku negativů (přečtěte si to sami)
http://danyk.wz.cz/vista.html

Já osobně jsem nakonec dal Vistu tátovi a sám jsem downgradoval (možná by bylo výstižnější upgradoval) zpátky na jeho XP

Edit: Tento příspěvek jsem několikrát upravil

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:rflmao: to je zase pekelně vtipnej seznam :-D
- velikost: je otázka, jestli v době TB disků to má cenu nějak řešit...
- grafika: věc názoru
- náročnost: ta sekretářka ten mail napíše naprosto stejně na počítači se single-core a 1GB ram
- anti-user-friendly: blbost
- předinstalovaný systém: ano, to se fakt dá považovat za chybu systému :roll: Ani k ntb s XP nedostanete instalační media
- nestabilita: blbost
- nekompatibilita: blbost, drtivá většina programů bez problému běhá pod vistou

K těm dalším screenshotům se snad nedá dodat nic jiného, že ten dotyčný má hodně bujnou fantazii, za co všechno může ta "ošklivá a zlá Vista" :roll:
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Odpovědět s citací

Mě připadá že ty Windows jako Cyloni v Battlestar Galactice. Vytvořili jsme je a už se nás snaží zničit :D
Omlouvám se jestli napadám něčí zálibu k Windowsům, ale jak jste asi postřehli, já Windows nemám moc rád.

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Quinix:
Píšu? Vadí mi hloupost a zaujatost lidí hrajících si na odborníky.

Automatické restartování vůbec nesouvisí s restartováním exploreru. Má vliv na automatický reset, pokud při bootování dojde k na BSOD...

Nevím jak to chodí u vás, ale chyba aplikace >> pád exploreru >> chybové hlášení >> restart je u systémů a sítí které jsem spravoval naprosto běžné.

A jak může se může prosím při bootování vyskytnout BSOD, když není systém ještě ani zaveden? Já o koze ty o voze…

Aha, takže rada je vypnout automatické aktualizace? Trochu blbost, ne? Nebo nepoužívat režim spánku? A k čemu teda je, když se nemůžu spolehout, že počítač zůstane uspaný...

Ne. Rada je vypnout automatické stahování. Já mám nastaveno pouze upozornění a ještě se mi nestalo že by se notebook sám od sebe probudil. Takže to OPRAVDU chyba systému není.

Mimo to, pro probuzení potřebuje běžný notebook nějaký vnější podnět: klávesnici, pohyb myši,(…), za svoji praxi jsem ještě neviděl že by se počítač rozhodl sám od sebe probudit/zapnout.

v momentě kdy potřebuju vypnout nebo zapnout rychle systém mám smůlu a musim čekat klidně 5 minut... Chyba uživatele? Stěží...

To se těžko dá považovat za chybu. I ve většině Linuxových distribucí musíš čekat. Resp. během aktualizací nemůžeš instalovat/odebírat aplikace.

Vahisht:
FPS byli doopravdy ale doopravdy nižší a ty "lagy" byli ve videích zřetelnější.

To je IMO věc ovladačů a celkového nastavení… mně aplikace v Debianu běhají o něco rychleji než ve Windows.

Že má Vista větší nároky, zvláště na paměť, neznamená že s poskytnutými zdroji nepracuje efektivněji. Doporučuju nastudovat něco málo o správě RAM a jejím využití v různých OS…
Bůůů. Co poslouchám?

Hiler Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vahisht píše:
Předchozí generace Windowsů, tedy Visty, na svět zapůsobili opačným dojmem než meli: byli nestabilní, nepřehledné, hardwareově velmi náročné a spousty dalších špatných věcí.

Nevim co máš proti vistám... Jsou stabilnější než XP. Kompatibilita s SW a HW dokonalá. Podpora...na 1. přehlednější než jakýkoliv předchozí systém. Náročné na HW ale ne velmi, v dnešní době je to vcelku jedno. A nevim co myslíš "Spoustou špatných věcí".

z tvého hodnocení usuzuji že si se s vistama setkal tak akorát v krabici v obchodě.
"Soudím, že pánbůh tvoříc člověka přecenil svoje možnosti."
-Oscar Wilde-

Odpovědět s citací

impaled shadow:
Že má Vista větší nároky, zvláště na paměť, neznamená že s poskytnutými zdroji nepracuje efektivněji

Ale ona s nimi pracuje, dokonce efektivněji než v XP. Používá je na řadu absolutně zbytečných aplikací, které zpomalují chod PC a nutí tě to zbytečně sahat hluboko do kapsy pro modernější komponenty. To, co ve Vistě potřebuješ na zprovoznění, například TES IV: Oblivion na nějakou lehce nadprůměrnou úroveň (průměrem myslím střední), ti stačí v XP na zprovoznění Crysis v hodně slušné kvalitě. Vždyť v čem je Vista lepší než XP?
Vzhled? Stáhni si skin...
Stabilita? Stabilita na hraní možná, ale server na tom doopravdy nezprovozníš.
Takhle bych mohl pokračovat dále a dále. A když jsou Windows 7 jen Visty a pár blbostmi navíc, pokrok můžeme vidět pouze v peněžence pane Gatese...

Hiler: Kdyby jsis přečetl mé přechozí příspěvky, zjistil by jsi že jsem měl Vistu přes půl roku.
Jsou stabilnější než XP - V zemi OZ je to pravděpodobné. Nevím kde si se setkal s Vistami, ale restart každých pár hodin je podle tebe stabilita? Já mám teď znovu XP a když ho mám zapnuté celý den, na mé potřeby to stačí.
Kompatibilita s SW a HW dokonalá - Ano, jsou kompatibilní hlavně se svým HW, které okamžitě zaflákají hromadou nepotřebných aplikací.
Podpora...na 1 - viz. příspěvek od Jenda.SG-1
Přehlednější - Přehlednější jsou možná pro ty, co na nich začínají. U NT, 2000 až po XP byli důležité funkce na stejném místě. Pár jistých kliknutí a máš co potřebuješ. Tak proč ta evoluce? Proč Microsoft změnil od základů jejich systém? Proč je teď všechno jinak? Když jsem byl těch pár měsíců na Vistách, kvůli drobné změně v základním nastavení jsem trávil dlouhé chvíle u pc...

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Používá je na řadu absolutně zbytečných aplikací, které zpomalují chod PC a nutí tě to zbytečně sahat hluboko do kapsy pro modernější komponenty.

Jedna paní povídala… jmenuj.
Stabilita na hraní možná, ale server na tom doopravdy nezprovozníš.

Nepovídej. Kolikrát jsi server se vším všudy instaloval? Mně Apache jede jak ve Vistách, tak v Debianu. Úplně stejně, bezproblémově, se stejnou funkčností. On je totiž Apache nezávislou multiplatformní entitou. Opravdové umění je rozjet síť spíš na Win98 a nižších.

Nevím co nedovedeš pochopit na faktu že jsou Visty prostě a jednoduše stabilnější než XP…
Bůůů. Co poslouchám?

Odpovědět s citací

impaled shadow: Nevím co nedovedeš pochopit na faktu, že Paroubek je chytřejší než Topolánek.
tato otázka je stejnou kravinou jako ta tvá. Stabilita je absolutní antonymum pro Vistu.
Navzdory tomu, co si o mě a jiných lidech tady myslíš, si neudělám pevný názor jen kvůli tomu, že to nějaký borec napsal na internet, že další borec hodil svojí Vistu do skartovačky a tamten namaloval obrázek s přeškrtnutou Vistou. Internetu věřím jen tak polovičně. Svoje názory si zakládám na jedné úplně kouzelné věci: osobní zkušenost.
Visty padaly, padaly, padaly jak listí na podzim. A nemysli si, že jsem je nezkoušel přeinstalovat (hned několikrát jsem to dělal), nemysli jsi že jsem to zkoušel jen na jednom PC.
Mě jede XAMPP (což je Apache a takové věci okolo dohromady) na XP jak dlouho potřebuji... kéž bych mohl říci to samé i o Vistách.

PředchozíDalší

Zpět na Počítače