Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Windows 7

Windows 7

Hardware, software a vše co se toho týče.

Jste spokojeni s Windows 7?

Ano
84
82%
Ne
18
18%

Celkem hlasů : 102

Příspěvek 29.10.2008 22:34:25
Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jak už asi všichni víte, Microsoft se činil a brzy tu bude nový operační systém: Windows 7. Předchozí generace Windowsů, tedy Visty, na svět zapůsobili opačným dojmem než meli: byli nestabilní, nepřehledné, hardwareově velmi náročné a spousty dalších špatných věcí.
Na portálu programujte.cz se objevil článek, který snad každého potěšil: Microsoft se vzdaluje od Visty, nové Windows 7 bude více podobnější předchozí generaci s názvem XP. Všichni jásali, že by Microsoft prozřel a snažil se napravit svou chybu?
NE! zdůrazňuji, že ne. Nalezl jsem totiž tento článek:
http://technet.idnes.cz/sef-microsoftu-windows-7-jsou-visty-ale-mnohem-lepsi-f9t-/software.asp?c=A081024_134227_software_jza

Windows 7 jsou Visty, ale mnohem lepší... co si o tom myslet? Pokud vzali Visty tak jak jsou, změnili design, udělali nějaké wow 3d efekty, nijak se to nezměnilo. Moje mínění o přicházejících Windows 7 se nyní razantně zhoršilo, vůbec se na ně netěším a spíše se bojím toho, co přinese.

Jaký je váš názor na nový OS?
Naposledy upravil Vahisht dne 15.5.2009 11:28:23, celkově upraveno 4

kucix Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nechejme se prekvapit.. treba jim to vyjde.. a nebo treba pujde vic a vic uzivatelu k opensource... linuxu...

Odpovědět s citací

Pokud linux vyladí Wine a Cedegu, vůbec o tom nepochybuji

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jak si jde udělat názor na něco co ještě nevyšlo? :scratchanym: Z PR článků? asi ne co... ;)

Vista SP1 má stejné jádro jako Win 2008 Server... dalo se snad čekat něco jiného, než že použijí stejnou technologii do které investovali miliony dolarů?

O tom že by uživatelé začali houfně instalovat hodně pochybuju ;) Neříkalo se to u XP? Neříká se to teď u Vist? A furt nic, co :-D
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

wolftaker Airman
Airman

Odpovědět s citací

ja Visty pouzivam a celkem v pohode... sice mi vadi, ze clovek musi kazdou zmenu desetkrat potvrdit, ale jinak jsou celkem dobry... ale stejne mam pocit, ze xp byly prehlednejsi, mozna by neskodilo se jimi opet inspirovat :scratchanym:

maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jsou to visty= jsou postaveny na stejnem, ale optimalizovanem jadru, ktere je bohuzel velke a obsahuje i ovladace(oddelene, neoddelene to je celkem jedno). Prvne bylo slibeno nove jadro, zcela novy kernel, MinWin, ktery mel mit 40Mb, coz by znamenalo sviznejsi reakce a hlavne mene bezpecnostnich slabin. Ale prdlas, pry: "v zajmu zajisteni kompatibility hw a sw s Windows Vista a Win 7..." KECY, novy bude interface, no novy, razantne modifikovany, ale presto, slibuji mensi naroky na misto na disku, jakto? odpoved je nasnaze, odstranili vetsinu aplikaci, ktere jsou ve viste, kalendar, movie maker atd, proste tyhle veci si clovek doinstaluje skrze Windows Live, takze Windows 7 budou opravdu chudsi, otazkou je o kolik. Jinak naroky na hw se nezmenili, 1Ghz procak a 1GB ram minimum. Co si od toho slibovat? ja myslim ze takove o neco malo rychlejsi visty a v zapeti touzebne cekani na prvni service pack:-D beze srandy, kdyz rekli ze bude obsahovat novy kernel, zajasal jsem, znacilo by to major verzi Windows, dalsi, to se ovsem nekona. CO tedy rict zaverem? XPckam konci podpora(cti nebudou vychazet zaplaty a aktualizace) v roce 2014, coz dava microsoftu jeste mnoho casu k vyvoji, a doufejme i ukonceni vyvojove vetve se zakladem Vista. A mezitim? Muzeme behat ilegalne Mac OSX na svych PC a nebo zkusit linux, i kdyz nechci aby tady byla nejaka flame diskuze, takze jako bych nic nenapsal...

Odpovědět s citací

maxwell skywalker: ale nesmíš zapomenout na ty nové 3D okna. Microsoft se holt snaží, aby uživatel jen jak se na ně podívá řekl WOW, to je pěkné, podle vzhledu moderní, to si koupím! Ty nové efekty podle mne také pěkně potrápí HW, a nakonec uživatel přejde od wow na wtf, dále na omg a nakonec na lol

maxwell skywalker Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nevím no, připadá mi to že je to zase akce, vyždímáme naše zákazníky a jedeme dál....Vista jako platforma pro vývoj(nebudu moc konkrétní) není určitě ideální a Windows 7 na tom nebudou lépe. Microsoft si tak sere do vlastního hnízda, protože psát něco pod Vistou, to je za trest....

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

maxwell skywalker: A můžeš uvést nějaký příklad v čem je to za trest?
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

...jednodušší uživatelské rozhraní...

Toho jsem se bál, to zase budou pěkný animace, všude blikátka, ale funkce žádný.
Možná jsem nějak zamrznul, ale i XP mi přijdou dostatečně použitelný až potom, co vypnu všechny ty turbopanely co vedou do nikam a čmuchající psíky...

Ale HW nároků bych se nebál, snad nebudou až o tolik větší, než u Vist a než to vyjde, výkon PC bude zase o kus jinde.

Uvidíme, až vyjde SP2, jako u XP :)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

podle me ty windowsy budou zase nestabilni a nedodelany jako visty-> FUJ
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Windows 7... teda že bych z nich měl nějak extra dobrý pocit, to se říct nedá. V práci dělám na compu, kde jsou Vista home a po měsíci a půl můžu říct, že to je OS pro skutečné lamy... člověk nemůže absolutně nic, protože mu to prostě Visty nedovolí (možná problém, že je to verze home). Když jsem volal na Microsoft, protože ty Visty několikrát za sebou odmítaly pracovat a samovolně restartovaly počítač, podle toho jak se jim zrovna zachtělo, tak nejen že mě to stálo kilo, protože linka je zpoplatněna zvláštním tarifem, ale ještě jsem se dozvěděl, že sami technici Microsoftu Visty nepoužívají a na otázku, proč zaváděli Visty, když jsou s nimi jen problémy, technik hned začal vytahovat výhody vist- byly tuším 3- první dvě byly grafické hovadinky a poslední pak, omezení uživatele, aby si snad vlastní blbostí něco nesmazal, nebo nenainstaloval... proto těch X potvrzení... když mi tohle všechno vyjmenoval, musel jsem konstatovat, že Microsoft o inteligenci svých zákazníků asi nemá valné mínění...

Jak ale řekl Quinix, nemůžeme hodnotit, dokud si to sami nevyzkoušíme.
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Na nové Windows se moc tedy netěším, používám už přes rok Visty, sice si nemůžu stěžovat, ale XP jsou prostě lepší, kdybych nebyl línej si všechno zazálohovat, provést formát a instolnout XP, tak Visty už nepoužívám. Nejvíc mě obtěžují ty potvrzující oznaméní "opravdu chce udělat tohleto a tamto" a ne jednou ale rovnou několikrát, někdy dokonce Visty nechtějí ani překopírovat soubor z jedné složky do druhé, protože si myslí, že je to nebezpečné, přitom se jedná o blbej texták :lol: mno a ta nejhorší vada (dle mého skromného názoru) je, že když dám notase do úsproného režimu, nebo dokonce do stavu hibernace, tak se zděsim, když zjistim, že se notas sám v noci zapnul, stáhl aktualizace, nainstaloval je, sám se restartoval a běžel celou noc :lol: beru že jsou zapnuté automatické aktualizace, když ale dám PC do hibernace (což jasně znamená, že chci, aby byl vypnutej) že se sám zapne a bude si dělat co chce :wall: Windows 7 budou mít ještě více chyb než Visty, možná že ne, třebas to budou Visty jen se změněným designem :lol:

Odpovědět s citací

Já jen v koutku duše doufám, že Microsoft doopravdy pochopil, že Vista se jim doopravdy nepovedla. Dozvědět se o tom můžou třeba z tohoto videa:
http://www.youtube.com/watch?v=FVbf9tOGwno

Air Force: Určitě nebudou vyšší, jelikož, jak už tu někdo napsal, budou hodně ořezané, bez funkcí. Když si je potom všechny stáhnete na PC, budeme mít PC pomalejší než trabanta s mixérem místo motoru...

Microsoft si to asi neuvědomuje, ale před pár lety nikdo o "spáse" zvané Linux nevěděl (viz. dopis měsíce Srpen v časopisu LEVEL), a když se podíváte teď, zná jí spusta lidí a spousta lidí na ní přešla. Já osobně jsem na linux nepřešel kvůli dvěma důvodům:
1 - dělám videa z her. Fraps bych možná rozchodil pod Wine, ale hra by se pod Cedegou, nebo Wine sekala a videa by ztrácela na kvalitě.
2 - dneska se všude na pracovištích používají Windows, takže praxe s nimi je výhodou.

Zase, ale pro linux mluví to, že na něj existuje jenom pár virů :D ...

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To video je trapný až to bolí...

Co třeba takhle?
http://www.zive.sk/Spravy/Projekt-Windows-Mojave-Ako-Microsoft-dobehol-pouzivatelov/sc-30-a-278447/default.aspx

O Linuxu pořád nikdo neví. Na diskuzích se dočtete jak "Teď konečně začnou lidi přecházet na Linux" a pořád nic. Linux si drží svá 2% Běžní uživatelé prostě nemají chuť se hrabat v konfiguračních souborech, googlit a číst fora a hledat ovladače pro každé nestandardní zařízení... nepotřebují si zkompilovat vlastní jádro, psát skripty v bashi... chtějí ten systém používat a pracovat na něm a tady prostě žádné výhody Linuxu nevidím...

Přínos Aera není ani tak v těch supr dupr efektech, jako v akceleraci GUI grafikou... ale to moc lidí nevidí. Není náhodou na totéž Beryl/Compiz v Linuxu? a efekty tam snad nejsou? a proč má tolik lidí na XP Vista-like skin, když jsou tak ošklivé?

Další

Zpět na Počítače