Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 18.10.2008 – Obsazení dabingu Atlantis

18.10.2008 – Obsazení dabingu Atlantis

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Sem teda zvědav. Já dabing moc nemusím, ale na druhou stranu třeba Dr. House dostal díky dabingu pár hlášek, které se v originále neobjevili (nebo jsem je nezaregistroval). AXN Sci-fi náhodou mám a doufám že se mi to nebude narušovat s Housem na Nově. Snad se jim to povede aspoň tak, jako u SG-1.
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Yeyind: Tak já AXN Sci-fi neměla do doby, než jsem se dozvěděla, že tam budou dávat SGA. Jinak jak jsem psala - z :jako: nehlášek :jako: se po dabingu mohou stát skvělé hlášky.
Ohledně narušování - to se nestane, jelikož Atlantis dávají v pátek ve 22:20. Takže bez obav 8)
Obrázek

Darkhert Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ahoj. Možná bude tahle otázka znít trochu divně, ale já nevlastním AXN :cry: , mohl by ho někdo uploadovat na net? Jako všichni tady bych se na to moc rád podíval, ale nemůžu. Popřípadě jestli neznáte jiný způsob, jak se na to podívat.

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Darkhert: Tak někdo by se určitě našel. Bohužel já nemám tu možnost, ale určitě se najde osůbka, která to udělá, že? :) AXN si můžeš snadno dokoupit k O2 TV...
Obrázek

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak můžete si být v zásadě jistí, že na warforu se to objeví ;)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Me osobne tato dabingova sestava nijak nevadi povazuji cesky dabing jako jeden z nejlepsich na svete....uz jen proto ze diky nemu M.A.S.H je to co je :)....a pokud to budou davat na Nove a ti nehodi svuj vlastni dabing (protze Nova neumi tvorit dabing) tak to bude fajn....
Obrázek

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

shppen: Náhodou, mě nepřijde, že Nova neumí tvořit dabing. Některé práce se povedly. Jsou horší stanice. Řekla bych však, že je nadějnější, že bude SGA vysílat Prima než Nova (ta by ale zase mohla navázat s SGA za SG-1)... Kdo ví, jak to na konec bude. Podle mne se však určitě jednou SGA na :jako: klasických :jako: stanicích setkáme. Ať je to dříve nebo později...
Obrázek

Příspěvek 22.10.2008 17:45:14
perosak Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hlavně až tambude Carterová ať zavolaj paní Postleroví!!!!
Moje povídky:
SG Unanswered Questions

Obrázek

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

perosak: Neboj se. Určitě budou postavy z SG-1 dabovat ti samí, jako je to u Elizabeth ;-) Takže Simona si Sam určitě ráda nadabuje. Snad :D
Obrázek

meduzka Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ano, M.A.S.H. je příklad dobrýho dabingu, ale ne už tak zdařilého překladu. Máme nejlepší dabing na světě? Možná ano, ale F.Filipovský např. Louis De Funese přehrával a v podstatě přetvořil jeho osobnost v podobě většího cholerika. Někdy není na škodu pustit si film v originále a vychutnat si původní atmosféru celého dílka takového jaké je. Možnost volby zaručí spokojenost všem, jak příznivcům tak odpůrcům dabingu, mezi které se řadím, protože mě často originál překvapil spoustou skrytých hlášek a souvislostí, které dabing absolutně utloukl. A jazyková gramotnost alespoň AJ by měla být dneska základem.

Aeryn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

meduzka: To je pravda, AJ by měla být základem, ale co mají dělat starší lidé? Musí se učit AJ, aby se mohli dívat na kvalitní filmy a seriály v originále? Promiň, ale to mi nepřijde jako dobrý nápad...

Ohledně dabingu, kostky byly vrženy, verdikt je na světě...
Atlantis je nadobro Atlantida
Wraithové jsou v originálním názvu počeštělé na: "Vrajtové"
Elizabeth Weir je oficiálně "Vírová", což mi přijde lepší než z SG-1 "Vajrová". Vždyť v originále je "Vír" ne "Vajr"...
A Radkovy hlášky... což se dá dělat - cenzura je zřejmě nezbytná a tak budou hlášky poupraveny. To se však ještě může změnit...
Naposledy upravil Aeryn dne 24.10.2008 12:22:43, celkově upraveno 1
Obrázek

Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

ale jo ma to svoje zapory ale i klady no a este dotaz :) hele takze bude to nekdo nahravat ja axn ani axn sci-fi nemam a nechci o to prit a chtel bych to mit v sg zbirce no i kdyz se to nepovede ale doufejme ze se to povede a ty radkovy hlaski by se podle me meli nechat sprosty did ona je to takova atmosfera ze si kazdej normalni clovek zanadava teda asi jen cech ostatni tam moc nenadavaj jako sproste mckay si dela takovy ty svoje vtipky ale proste cesi reknou do prdele no co at to nekomu klidne vadi ale did takovi sme ne?

m746 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jelikož mam AXNscifi tak to asi nahravat budu.

meduzka Airman
Airman

Odpovědět s citací

Aeryn Ano i starší lidé by měli začít s AJ, pokud je něco zajímá a jiná možnost není tak je potřeba pro to něco udělat a nebýt jen pasivní jenom protže mám věk. Že pořád melduju dokola Skandidávské země, kde se v podstatě nedabuje a druhý rodný jazyk je práve AJ. Tam přeci taky někdy začít nedabovat museli. Ale na druhou stranu tam tak pasivní občany a občanky staršího a důchodového věku nemají. To bude menší rozdíl oproti zapšouklým paprikám v ČR.
Třeba SG1, SGA starší lidi nezajímá, ale při jiném filmu, seriálu si tak odbydou příjemnou povinnost učení AJ, a pokud přijde o práci po 40ce, s AJ se mu bude sice obtížně, ale přeci jenom lépe oproti ostatním shánět i práce. A to je malý příklad proč i starším lidem tento mozkový trénink prospěje.
Pro mě je důležité, že ZDE není stále možnost VOLBY audio original/dabing popř subtitles na STB pro satelitní a pozemní vysílání. Tak bude 95% lidí spokojena a vybere si dle chuti. Titulkování je velice levné oproti nasazení dabingu a v ceně za dílo nepatrná položka navíc. I když jsem někde zaslechl, že práva pro díla v originále jsou pro tv dražší než se spraseným(Noha) nebo dobrým(hodně málo) dabingem. Trochu nepříjemné v případě, že je to tak a tím to znemožňuje možnost si ZVOLIT.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Ty zapomínáš na to, že ve skandinávských zemích neměli 30 let povinně ruštinu. Mně se třeba v Holandsku líbilo, jak jsem se tam s každým domluvila, i jak starší lidi v pohodě anglicky mluvili. Jenže i z historického hlediska si musíš uvědomit, že není tak docela možné, aby tu z ničeho nic přepli televizi na angličtinu s titulky. Tam to mají i ve školách propracované, tady chybí zkušení učitelé, takže i lidi na středních školách mají s AJ problémy.
A znalost angličtiny na takové úrovni, aby člověk titulky nepotřeboval, je dál, než jen za pár hodin někde v soukromé škole, kde se takový 50-ti letý člověk naučí jen základní fráze, aby "přežil".
To, že by to měla být volitelná možnost na TV, souhlasím. Ale ne, aby okmažitě přestal existovat dabing.
Promiňte :offtopic:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM