Čtvrtá epizoda přidala seriálu další rozměr...
Zápletku si tentokrát vypůjčila ze samotného závěru Defoeovy knihy, ale s dějem se vypořádala pěkně po svém. Obživlé kostry v džungli, vybuchující kokosy, každý plán na záchranu kapitána a porážku vzbouřenců skončí hůř, než ten předchozí...
Tu přestrojenou holku jsem jako holku poznal okamžitě, nechápu, jak může být zbytek posádky tak slepej, že to nevidí. A při šermovém souboji Crusoa se vzbouřeným vzbouřencem, prostě s tím, co převzal loď a chtěl s ní odplout, zatímco šéf-vzbouřenec se na ostrově honil džunglí, jsem byl dost překvapenej, když Crusoe dostal pár švihů, zatímco jeho protivník ani ránu... Samozřejmě - Robinson souboj vyhrál (pořád je to seriál produkovaný pro Američany), ale celkově prohrál, skoro se utopil a navíc plavat těch pár set metrů ke břehu s otevřenou ránou... ouch
A při tom flashbacku do doby, kdy Robinson na ostrově ztroskotal, jsem si jednoduše nemohl odpustit myšlenku - kterej blbec si udělá přístřešek s ohýnkem na otevřené pláži, zvlášť při tom větru, co se tam hnal...

Epizoda měla otevřený konec, což je dobře, protože tohle je námět, který si zaslouží být roztažen. Jelikož je to seriál, dá se očekávat, že příští nebo přespříští týden neskončí vše dobře, Robinson s Pátkem nenasednou a neodplují do Anglie.
Jsem zvědav, jak to vyřeší... Vyhrají vzbouřenci definitivně? Vyhraje kapitán s pomocí Crusoa a odmítne ho vzít na loď? Vyhraje kapitá bez pomoci Crusoa a odmítne ho vzít na loď?

Mno... možná ještě trochu víc by mě zajímalo, jestli někdo z nově dorazivších na ostrově zůstane... samozřejmě kromě již mrtvých.
EDIT: Tak na IMDB už se objevilo, že první sezóna má třináct epizod. A vypadá to, že příští epka nebude pokračováním této. Zřejmě se rozhodli zabalit to tím prohlášením na konci "Bude jim trvat týdny, než opraví loď. A po tomhle se už do vnitrozemí neodváží." Což teda teď chápu jakože ta loď u pobřeží třeba bude, ale děj se jí nebude moc věnovat. Možná do příští epizody už odpluje, možná se toho znovu dotkneme za dva nebo tři týdny...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari