Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Sedm Stran - Dokončeno

SG: Sedm Stran - Dokončeno

Příspěvek 12.10.2008 20:12:13
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak to je v ... Dneska mi to fakt nemyslí. Ani mě nenapadlo mé úvahy dát do spoileru. Fakt mam dneska vyhrabáno :(

Příspěvek 12.10.2008 20:27:28
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

jj, já tipoval trochu něco jiného a snad se Dragon neurazí když sem dám, co to také NENÍ
Toto je spoiler!!!:
není to totiž ani můj tip, kterým bylo srovnání HiveShip po bitvě nad Chulakem a BS Pegasus v bitvě nad Novou Capricou :)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 12.10.2008 20:30:09
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ještě mě napadlo = záchvěv zoufalství
Toto je spoiler!!!:
"tak se významně podíval na generála" (admirála?) a pak ještě "ale něco podobného čekal a rychle sklouzl prstem o několik řádek níž"

Příspěvek 12.10.2008 21:59:01
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no BSG jsem nesledovaů, tak této diskuze se vvaruju..
jinak to zakončení..jsem zvědav jak se lidi zbavěj replikátorů na Zemi.....je to tak že? :D
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 13.10.2008 14:55:13
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

je mi líto, ale opět špatně :D , takže trošku jinak

Toto je spoiler!!!:
Jde o část souvětí, které v BSG několikrát zaznělo, nebo bylo napsáno.
a abych to trošku zúžil, tak ono souvětí v první části připomíná minulost a druhá část...no to napíšu když tak později
:wink:

Earman:

no jsi blízko, ale úplně vedle. :D
Tvá úvaha vysvětluje tu Cartrovou a iris a mohla by i tu vlnu, ale není to tak :wink: , ale jsi blízko
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 13.10.2008 16:59:16
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

hmm..tak to mě napadá buď ještě ňáká bomba že tam bude nebo že tam Wraithi poslali takovou tu sovji kouli jak je všechny vomráčí....jinak mě nenapadá kdo by tam vlítnul..snad ještě další možný vysvětlení by byla Adria....že si je chce sama podat....jo? :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 13.10.2008 17:59:40
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

máš docela dobrý nápady (a jeden z tvých typů se i blíží "realitě"), ale já už více neřeknu, to bych do toho osmého dílu mohl rovnou napsat.
Toto je spoiler!!!:
A z brány vyletěl polonahej Zátilek (tielk v jedný ze zdejších parodií)s tyčovou zbraní v levé ruce v druhé ruce transparent nevolte ODS!! pod čímž by bylo napsáno Oddělení Destrukce Světa :rflmao:

jen si lamte hlavičky :wink:

EDIT:

opravil jsem chybné číslo v názvu :oops:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 13.10.2008 19:12:45
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No včera jsem to vzdal s tím, že dneska mi to bude přemýšlet, ale jsem ještě víc zmatenej :hmmm: , takže na to ani náhodou nepřijdu. Držim palce ostatním

Příspěvek 13.10.2008 19:34:35
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

no jo no, tak já dávám poslední nápovědu, příště když už, tak jen rekapitulaci...

význam celé první a i druhé věty v BSG je následující

Toto je spoiler!!!:
v první části souvětí, je odkaz do minulosti, nebo jí nějakým způsobem připomíná,
v druhé předpovídají budoucnost, která podle všeho (jelikož nikdo (tedy aspoň pochybuji)nezná onu minulost) není příliš růžová

tak to je k nápovědám snad vše, jen dodám že tato věta (nebo spíš souvětí) je tam dosti a to buďto ve formě......psané/mluvené (vyberte si) :D

Ice:

co se dá dělat čest a sláva poraženým :) ,ale jestli to chceš zkusit ještě s touto nápovědou, tak máš stále možnost, význam sem napíšu přesně za X dní a to v době vydání 09 :D ,(která se již rozepsala a při čtení se vám může zdát že vám brnkám na nervy :D (tedy pokud to nepozměním)) :lol:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 13.10.2008 19:47:58
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 13.10.2008 19:54:26
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

i to se stává :lol: , ale asi to pozměním, původně jsem tam chtěl dát mnohem víc zápletek a nejasných konců (viz 08, nebo i plánovanej konec při útoku na zem a to konkrétně při výbuchu zamaskovaných lodí 06,07,....), ale jak jsem již napsal, tak moc brnkat nebudu,...to si zkusím schovat na 10 a 11 tedy co se přechodů týče což pro vás znamená že v 10 tam ten Zátilek opravdu vběhne :lol: (vtip)

EDIT:

objevilo se u mě několik problémů (PC, škola,...(no coment)...)
ale i tak vám slibuji že jak mile se naskytne nějaké ta chvilka, tak budu psát :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 14.10.2008 19:25:24
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

myslim ze to mam narazku na BSG aspom myslim

Toto je spoiler!!!:
Dávný Ásgarðr postihla katastrofa, kterou ani sami bohové nedokázali zastavit, a tak byli nuceni stáhnout se na Valhallu a přizpůsobit si jí pro své potřeby, ale…

ako BSG a kobol kde zili bohovia spolu z ludmi ale cosi sa stalo a ludia boli vyhnani alebo ako to tam bolo povedane alebo ich ludia zradili ci take cosi tak presne si to nepametam (a preto sa atena hodila z utesu)

dufam ze som trafil
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 14.10.2008 19:59:18
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Člověče tak myslím žes na to kápnul. Jestli to nebude ono tak už fakt nevím co Dragon myslel :scratchanym:

Příspěvek 14.10.2008 20:25:06
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

kdepak opět vedle :D
jako jinak bys mohl mýt pravdu, ale není to ono.
takže rekapitulace (přečtení by mělo pomoc :) )

Toto je spoiler!!!:
Jde mi jen o část souvětí, které v BSG je velmi časté
první půlka souvětí odkazuje na minulost (připomíná,...)
druhá předpovídá budoucnost
je to oněco dřív než napsal Ice při svém prvním tipu
ona narážka je je napsaná v Mléčné dráze (druhá od konce)
...napovím ještě trochu...

a nově
Toto je spoiler!!!:
jedná se o cca 4 slova

tak doufám že jsem na nic nezapomněl a dokonce jsem vám i přidal :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 14.10.2008 20:59:35
Smarel Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak k povídkám opět velmi vydařené jak jinak :) A hlavně potěší když se po dvou týdnech dostanu na net a můžu si přečíst hned několik dílů najednou.

BSG sem už dlouho nesledoval ale nemůže to být třeba
Toto je spoiler!!!:
:jako: „K jednomu ze světů Midgaru se začal přibližovat Ragnorak a tehdy bohové opět zasáhli :jako: nedává mi to moc smysl ale tohle tu ještě nepadlo :D :wall: :palka:

A jen tak dál s psaním povídek už nemam co číst :) :write: :write:
Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organizmů a jejich Rehabilitaci ve Společnosti. Má to jednu nevýhodu zkratka je KLITORIS.
Druhý technik Arnold Rimmer - IQ neznámé

Příspěvek 15.10.2008 06:41:08
Edicius Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Cela tahle povidka je bajecna, doufam ze se pokracovani dockame co nejdriv,

Jinak k te vete, si myslim ze je to
Toto je spoiler!!!:
...Vše se již stalo...

je to jenom muj tip, na zadnou souvislost s BSG jsem neprisel ale mozna jsem behem sledovani nedaval pozor :D , kdo vi.

Příspěvek 15.10.2008 21:35:57
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No nwm jestli si zeme delate srandu, ale ta veta byla jak facka hned jak sem to poprve cetl :D
Toto je spoiler!!!:
All of this happend before,and will happen again,again,again....

Příspěvek 16.10.2008 09:15:31
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
tak svůj svět Asgarðr zničili a nahráli na něm svůj konec
ako v bsg keď nahrali cylonom v uvodnom filme ze ich lod nuklearne vybuchla

tak ak to neni toto neviem odkial z BSG si to zobral
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 16.10.2008 16:52:08
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 16.10.2008 17:09:27
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, Dragone nenapínej :D Jak k tomu přijdeme my, co to víme, ale nevíme jestli to můžeme říct :D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 16.10.2008 17:15:43
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 16.10.2008 17:24:28
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Tak za prví bych se chtěl omluvit za prodlení, ale okolnosti si to vyžádaly. takže se omlouvám :oops:

a za druhé tu máme vítěze, tedy dva. :D
prvním ze všech byl Edicius a věta tak jak je napsaná v dílu
Edicius píše:
...Vše se již stalo...

a druhým byl St0rm a originální znění věty
St0rm píše:
All of this happend before,and will happen again,again,again....

Takže tímto ukončuji "tipovací soutěž" :wink:

a věta kromě svého významu a původu (odkud jsem jí úmyslně vytrhl a vložil sem) nemá s BSG nic víc společného jen svůj původ a Význam (takže nečekejte žádnýho Adamu ani Starbuck i když člověk nikdy neví :D ) ale rozhodně ne Cylony....

a co se dalšího dílu týče. tak jsem pokročil k cca dvěma stránkám, jen tu druou stránku budu muset kompletně přeházet a upravit, ale měla by zůstat a pak dopíšu jen pokračování a pošlu jí na korekci a hned se vrhnu na další :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 16.10.2008 17:34:46
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Adamu ani nikoho jiného nečekám, ale taková zapomenutá BSG co hledá zemi a najde jen zničenou atlantis a wraithy je zajímavé tém nebo snad ne???

Příspěvek 21.10.2008 18:15:40
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:lol: nápad to není špatný, ale...

jinak bych se chtěl omluvit za prodlení, které nám tu vzniká, ale pokračování mám sepsané a již pracuji na dalším, jen jsem to ještě nezaslal na korekci z důvodu ukončení části (09).
Dal jsem jí totiž konec, který mi nedovolí uveřejnit již napsané, dokud si nebudu 100% jist že budu moc navázat (což jde jen tím že to napíšu) a tudíž tu vzniká propast, ale tento čtvrtek by se mi mělo podařit z praxe "odejít dříve" o nějakou tu hodinu (cca 2,5 hod) což by znamenalo dostatek využitelného času nato abych to zjistil, ve výsledku bych to na korekci poslal ten den, popřípadě v pátek. a navíc jsem se rozhodl do jedné z pěti následujících částí dát událost (nenásilně), která se měla původně objevit v dvojdíle, ale na poslední chvíli jsem to změnil a jelikož se snažím držet sliby.... :wink:
takže buďte prosím trpělivý :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 28.10.2008 11:23:25
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Tak po delším prodlení je zde pokračování. pevně věřím a doufám že se prodlení již nebude opakovat, tedy aspoň ne v dohledné době. :)

09

V galaxii Ori
U Superbrány se shromáždila více než dvacítka lodí. Jeden z převorů pomocí svých schopností bránu aktivoval a lodě postupně začaly prolétávat skrz.

V galaxii Mléčná dráha

Všichni technici v Atlantis se soustředili na HP s nadějí, že závadu najdou co nejdříve. Sheppard, který si vyslechl od Elizabeth svoje, seděl mlčky vedle křesla, vyčkával.

Na Zemi ochranka v prostoru brány v domnění, že se jedná o odchozí červí díru, laxně pohlížela na hvězdnou bránu, která před chvílí udělala něco, co nikdo z nich v životě neviděl. Carterová se mezitím odebrala do řídící místnosti a začala s diagnostikou, ale sotva dosedla, tak uslyšela střelbu a okamžitě uzavřela iris a sklopila štít skla, ale než se stačil sklopit, tak se ujala své zbraně a podporovala mariňáky.
Mariňáky před bránou zaskočila početná skupina Wraithů, která nečekaně prošla bránou. Netrvalo dlouho a ještě zmatení a navíc i překvapení mariňáci byli donuceni k ústupu.
Generál vyhlásil okamžitě stav nejvyšší pohotovosti.

Většina mariňáků se bezpečně stáhla a zajistila za sebou dveře. Zbytek mariňáků byl vydán napospas Wraithům.
Wraithové byli prozatím uvězněni v místnosti s bránou, a tak začali s násilnou demontáží iris a se zkoumáním systémů v oné místnosti.

Nové posily Ori se ihned připojily k stávajícím lodím v pronásledování Wraithů. Wraithové ale měli dlouholeté zkušenosti a začali jich využívat.
Wraithské lodě, které nedáno unikly s vážným poškozením z orbity neznámé planety, oznámily polohu vyspělé civilizace ostatním lodím, které se začaly sjednocovat do větších skupin.
Na oné planetě mezitím probíhaly velké přípravy. Její obyvatelé se poprvé za několik miliónů let opět připravovali na evakuaci, stejně jako v době velké nákazy.

Lodě replikátorů zatím nenarazily na žádnou vyspělejší civilizaci a tak se dál pokojně množily.

Na Zemi ale kvůli Wraithům panoval velký rozruch.
Generál již telefonoval prezidentovi a ten zatím pod záštitou cvičení vydal rozkaz k mobilizaci a k částečnému přemístění jednotek do Colorada.
Mezitím se jednotky v SGC snažily přijít na to, jak Wraithy zastavit.
Carterová zrovna seděla v řídící místnosti a snažila se odpojit bránu, ale Wraithové byli rychlejší, než myšlenky všech v SGC.
Jeden z Wraithů našel ruční ovládání Iris a neváhal ho použít. Během okamžiku tak hvězdnou bránou začali proudit další a další Wraithové s různým vybavením.

Wraithská flotila o počtu deseti Hive Ships a několika křižníků si to namířila k zdánlivě pusté planetě, na které ovšem sídlila tajemná a vyspělá civilizace.

V galaxii Ida
Thor byl na své nové vlajkové lodi a čekal jen na definitivní rozhodnutí všech Asgardů. Poprvé za několik set let pociťoval jistý stupeň nervozity a mírně se pohupoval na svých drobných nožkách do stran. Ale i přitom si doslova vychutnával pohled na část flotily, která s ním měla vyrazit do další velké války.
Pro člověka ze Země by to byl velkolepý pohled, ale ne pro Asgarda, který pamatuje Antiky.
Jak tam Thor stál, tak začal přemýšlet o tom, co je v Mléčné dráze asi tak čeká. Z jeho úvah ho vytrhl až Heimdall.
„Thore, je rozhodnuto. Flotila může vyrazit, ale pamatujte, pokud to bude jen trochu možné, tak se zůstaňte v utajení.“ Thor jen kývnul hlavou a šel si sednout. Díky svému již zdegenerovanému tělu necítil žádné větší napětí ani jiné pocity.
Když usednul, tak oznámil flotile, že misi schválili všichni žijící Asgardi a sám na svém multifunkčním křesle posunul jeden z „kamenů“ a loď vstoupila do HP, ale jen na částečný výkon. Během okamžiku Thora následovala celá jeho flotila.

V galaxii Mléčná Dráha
Generál věděl, že je jen otázka času, než se Wraithové pustí i do otevírání dveří a tak na každé chodbě nechal vybudovat několik obranných „hnízd“ a též nařídil podminováni vstupů k důležitým místům.
Po půl hodině od otevření Iris Wraithové otevřeli jedny dveře. Mariňáci přede dveřmi ve svém zorném poli neměli žádného Wraitha, a tak pomalu začali postupovat k místnosti s bránou. Když došli ke dveřím, tak spatřili jen jednoho Wraitha a hned na něj zahájili palbu vším, co měli, ale dříve než ho udolali, tak stihl zmáčknout tlačítko na jakémsi zařízení, a za mariňáky se objevilo jasné světlo. Mariňáci neváhali a ihned se otočili. Hned, jak se otočili, tak spatřili tváře několika desítek Wraithů, kteří na ně mířili svými omračovacími zbraněmi. Mariňáci chtěli zahájit palbu, ale Wraithové byli rychlejší.

Wraithské jednotky hned začaly pronikat do prostor základny, a zároveň jim další posily přicházely bránou.
Netrvalo dlouho a z chodeb základny se začala ozývat střelba a několik výbuchů.
Jedna z nejvíce střežených místností byla pomocná řídící místnost, ve které se Carterová snažila odpojit hvězdnou bránu a nebo alespoň uzavřít Iris.

Generál věděl, že jen obrana nestačí a že musejí Wraithy ze základny vytlačit a postřílet do jednoho. Prezident a sbor náčelníků měli stejný názor a prezident vydal konečný rozkaz útoku na SGC armádou.
Spolu s tímto rozkazem souvisel i rozkaz k povinné evakuaci civilního obyvatelstva v okruhu deseti kilometrů. Vláda vše zdůvodňovala tím, že jde jen o cvičení, ale velitelé věděli již pravdu.

Nad neznámou planetou se vynořila z HP Wraithská flotila a okamžitě začala vypouštět své stíhače, ale planeta se rozhodla po dlouhé době bránit, jako před velkou nákazou, kdy aktivně pomáhali svým spojencům.
Z planety začaly vzlétávat neznámé lodě velikosti Wraithských křižníků. Tyto lodě okamžitě zahájily palbu na Wraithskou flotilu. Wraithové se rozhodli nejdříve se zbavit lodí a až potom skoncovat s planetou a tak svou palbu koncentrovali na neznámé lodě, ale ty vždy mizely a objevovaly se jinde, kde byly mimo palebné pole Wraithských lodí. Zbraně neznámých byly energetického charakteru a Wraithským lodím způsobovaly mnoho škod.
Zatímco se na orbitě planety bojovalo, tak na povrchu planety se objevila bezmála třicítka velkých měst, které směřovaly na orbitu.
Wraithové si toho nemohli nevšimnout a svou palbu přesměrovali na několik měst. Lodě neznámých též změnily taktiku boje a začínaly nalétávat na střely Wraithů. Tyto střely poté okamžitě mizely, ale i tak se několik střel dostalo až k městům a začaly je poškozovat. Jedno město dokonce pod tíhou poškození začalo padat zpátky na zem, ale než dopadlo, tak jen několik tisíc stop nad povrchem aktivovalo HP. Během chvilky začaly do HP skákat i ostatní města, ale jedno město zůstalo a namířilo si to z boku na Wraithskou Hive Ship.
Z města znenadání vyletěl paprsek, který Wraithové znali až moc dobře. Byl to totiž paprsek, který Antikové používali na svých satelitech.
Paprsek skrz Hive Ship proletěl jako horký nůž máslem a začal jí „krájet“ a přitom poškozoval i další loď, která byla vedle této.
Poté město bez Aktivace HP zmizelo a objevilo se na druhé straně flotily a znovu svůj smrtící útok opakovalo. Poté skočilo do HP.
Menší lodě ale zatím zůstávaly a dál útočily na Wraithy a zaměřovaly se zejména na jejich HP generátory.
Wraithové toho už měli dost a chtěli skočit do HP dříve, než se neznámým povede zničit jejich generátory, ale z nenadání neznámí svého snažení nechali a skočili do HP. Brzy Wraithové poznali proč.

V SGC Wraithové dál postupovali a v komplexu jich bylo již několik stovek.
Celá hora byla obklíčená těžkou technikou a armádou.
Lidé v SGC dostali taky posily v podobě elitně vycvičených vojáků.
Daniel dostal z nenadání nápad a doslova vyběhl z jedné z nejlépe chráněných místností v komplexu, kterou pomáhal chránit.
Daniel běžel po chodbě a v ruce měl jen P90 s jediným zásobníkem. Daniel kupodivu celou cestu do laboratoře 5C nepotkal žádného Wraitha.
Když konečně dorazil k svému cíli, tak okamžitě začal jednat. Jako první si zul své boty, ale vyrušila ho Vala, která se tam snažila schovat. Když ho uviděla, tak se zatvářila překvapeně a chtěla hned vysvětlovat, ale nemohla popadnout dech, a tak alespoň pohnula rukou ve které držela svou P90, která byla očividně bez nábojů. Daniel chvíli přemýšlel a hodil jí svou vlastní P90 a i devítku, kterou našel za opaskem a začal si zouvat druhou botu.
Tentokrát ho ovšem vyrušila střelba v jejich blízkosti, která z nenadání utichla.
Vala se na nic neptala a zaujala obranné postavení u dveří.

Korekci provedl Dark Angel

snad se vám část/díl líbil :) a komentář potěší :smile:

EDIT:
doplnil jsem jméno mého korektora. (jak jsem jen mohl zapomenout? :oops: ):oops:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky