Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Aliance 4 ras

Aliance 4 ras

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 08.7.2008 23:31:55
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

off topic ale kouknete se na konec dilu enigma z prvni rady stargate , tam noxka otevre branu okamzite jen mavnutim rukou a pak pomysli na vojaky a jim zmizeji zbrane z rukou

Příspěvek 12.8.2008 00:11:41
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych to viděl s aliancí zhruba nějak takhle: fungovala, dokud Antiky nepostihl mor. Potom se Antici odporoučeli do Pegasu a z Aliance de facto vystoupili. Potom Noxové dospěli filozoficky ke splynutí s přírodou, izolacionismu a pacifismu a taky se stáhli. S Furlingama se taky něco stalo (pokud náhodou nebudou ve Stargate Universe, tak se asi nikdy nedovíme co) a nakonec si Asgardi mohli v Heliopolis povídat tak sami se sebou.
Jednoduše jedna rasa po druhé pomalu odkráčely jinam.

Když se Antikové vrátili ze Pegasu, zaseedovali lidi i po Mléčné dráze a pak se mezi ně vmísili. A Goualdi přišli až nějakých dva tisíce let poté, tj. 8,000 BCE. Na Zemi vládli dalších pět tisíc let, pak přišlo povstání. Ovšem těžko říct, jestli Unas-Goauldi opustili P3X-888 před návratem Antiků nebo až po něm.

Příspěvek 12.8.2008 20:28:52
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ta Aliance byla nejspíš až potom, co se Antikové vrátili z PG

Příspěvek 12.8.2008 20:41:01
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

To si nemyslím, po návratu z GP už byli více méně technologicky vyčerpaný. Některý se rozhodli povznést, další žít s lidmi a zbytek odešel pryč ze Země, jako ten frája co vyrobil stroj času. Ale velká aliance čtyř ras byla za jejich největší slávy... tedy před Pegasem a morem.
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 12.8.2008 20:48:17
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Nn. musela bejt už před odletem Antiků do Pegasu, protože když se Antikové vraceli z pegasu tak už go'auldi pomalu získávali v MW moc, možná i ovládali Zemi.Pokud by v tý době existovala aliance 4 nejvyspělejších ras v galaxii tak by nikdy go'auldi nezískali takovou moc a možná by byli úplně zničeni.

Ale teď mě napadlo v souvislosti s Furlingy, že jsme je viděli celejch 10 serií v sg-1.Vzpomínáte na takový ti divný týpky s choutkama po galaktický nadvládě, kterejm žhnuli oči? :lol: :D

EDIT: *Jack* vidím že jsi mě předběhl. :smile:
btw. tohle je muj jubilejní 50. příspěvek. :P :P :P
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 12.8.2008 21:24:26
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jackson D.: To by bylo opravdu zajímavý :lol: . Ale těžce se to teďka dodatečně nějak pochopitelně vtlačilo do seriálu... A spousta lidí by zas nadávala :)

Příspěvek 13.8.2008 15:38:37
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No mám dojem, že Morgan la Fay v díle SG- 10x03 (myslím...) říkala, že ty lidi byli příliš primitivní na obnovení jejich kultury, přece jenom jak to tu vypadalo před 10 000 lety... To by asi nemohli vládnout zemi maximálně by se objevil první pokus o ovládnutí Unase od goa´uldů...
Btw s těmi furlingy mi to taky moc nepříjde... Goa ´uldi by si museli najít nějaký hostitele jiný než Unasy a to v té době před více než 10 tis. lety nevidím moc pravděpodobné, proč by se pak nechopili vlády už tehdy... I když je to pochybné...
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 13.8.2008 15:58:48
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jackson D.: Navíc, pokud já vím, tak se v jednom díle objevila údajně furlingská technologie. A ta se rozhodně neshodovala s goa'uldskou. :wink:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 13.8.2008 22:08:28
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tam jistě zmíněno nebylo, že je to Furlingská, jen to předpokládali, ale je to dost pravděpodobné...
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 14.8.2008 09:23:08
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Určitě tam byla souvislost s nimi. Pamatuju si, jak O'Neill říkal, že si nedovede představit ty malé chlupaté mužíčky, jak vytvářejí něco takového... :D

Příspěvek 14.8.2008 09:53:10
Petr Bělka Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Antikové odešly do Pegasu hodně dávno( 1.000.000 let?, tak nějak to bylo, na začátku SGA v 1.díle, když odlétaly s Atlantis,kvůli moru ) a vrátili se cca. 10.000 let před naším letopočtem. Někteří dožili mezi lidmy - i když byla doba ledová a ostatní se povznesli.
Aliance 4 ras mi nějak časově nesedí.
V jednom díle, jak zachraňovali toho asgardského vědce, tak tam byl ve stázi umístěn Asgard, který letěl do vesmíru před 35.000 lety, jak tam bylo řečeno. A to teprve začínali objevovat vesmír.
Možná, že nějací Antici zůstali v naší galaxii a neodešly všichni do Pegasu a nebo s vrátili dřív.
Goauldi už jsou u moci taky dlouho, vždyť podle prvního filmu, říkal Jackson, že zemská kartuše( nebo ta velká hliněná deska, kterou našli v Egyptě pod SG) je stará přes 10.000 let a to ji v tu dobu pohřbili i sbránou.A to ji pohřbili až po vzpouře otroků a Ra už dávno cestoval vesmírem a lidi skrz SG posílal na jiné planety.
Asgardi podle mě na Goauldy taky nedohlíží moc dlouho.Řekl bych nějakých pár tisíc let.
Možná se pletu.

Příspěvek 14.8.2008 11:41:18
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Myslím si, že scenáristi sa nikdy nestarali o históriu svojich diel tak, ako spisovatelia (počnúc Tolkienom, kde ste sa dozvedeli aj to, kto sa do hentoho močiaru vyčúral pred 113 rokmi, po prepacované detektívky a vojnové knihy - najmä z obdobia prvej-druhej svetovej).

Vlastne, asi len Star Trek dopodrobna rozoberal takéto obzory, aby dávali zmysel. Scenáristi zrejme nevsádzajú na to, že nejaký fanúšik by si vo voľnom čase rátal, kedy to mohlo vzniknúť, kedy to mohlo mať najväčší rozkvet, slávu, silu... A čo sa týka mňa, majú pravdu. Nikdy by ma nenapadlo riešiť takéto veci, ako vy ;) (To nemá byť žiadna urážka, ani nič podobné!)
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 14.8.2008 13:41:59
Smith Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Třeba je tohle Furling, ale scénáristi to zapomněli říct :lol:

http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=S5MkbT34SD.JPG

Ale sedělo by to na ně: jsou to asi válečníci, mají silnou loď, vyspělou technologii, akorát se rychle naštvou :lol:
[img][./images/thumbs/CPSbanner-1_1249655725.gif]http://i680.photobucket.com/albums/vv165/carlo959/CPSbanner-1.gif[/img]

Příspěvek 14.8.2008 14:19:52
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Taky si myslím, že se s tím scénáristi asi nervali tak, jako Tolkien, ale to, že Aliance nemohla být před několika miliony lety, když Asgardi létají teprve několik desítek tisíc let, je myslím bez pochyb ;-)
Co se Antiků týče, tak IMO je tu dost velká mezera několika tisíců let, kdy aliance klidně být mohla. Že Antiků bylo málo je celkem jedno, když byli schopní sestavit z mikrovlnky hvězdnou bránu - Atlantis je taky hrozně malá a do Pegasu jich tehdy muselo letět maximálně několik desítek tisíc. Antikové se mohli povznést třeba až když Aliance prohrála (nějakou) válku s Goa'uldy, tj. někdy před 5000 lety +-.
Za 5000 let se může stát hodně věcí. Za rok se může stát hodně věcí...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.8.2008 16:05:22
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Smith píše:
Třeba je tohle Furling, ale scénáristi to zapomněli říct :lol:

http://imgupload.cz/muj.php?obrazek=S5MkbT34SD.JPG

Ale sedělo by to na ně: jsou to asi válečníci, mají silnou loď, vyspělou technologii, akorát se rychle naštvou :lol:

Tak tohle mi teda moc nesedí... Spíš si zkrátka myslím, že Furlingy nám nikdy neukážou. A o tom to je. :wink: Maximálně jsme na ně viděli parodii v 200, ale víc už nám nedají...

Příspěvek 15.8.2008 15:05:11
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nechávali si je jako "když tak" kdyby s nimi chtěli něco napsat a to se nestalo, takže o nich nic nevíme... :)
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Příspěvek 15.8.2008 17:34:21
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dle mne je vysvětlení existence Aliance v období Antiků v Pegasu pravděpodobné. Vzhledem k tomu, že to nebyla aliance kvůli sdílení technologií, mohlo jít právě o ten mor, který se samozřejmě po celé MW nerozšířil, ale paseku nadělal pěknou. Je možné, že aliance mor zlikvidovala a pak použili antikové hračku na Dakaře, ikdyž je možné, že Gou´aldi jsou z období "před morem", ale ještě nevyužívali hostitele a jako "rasa" se vyvíjeli. Aliance se díky různým zájmům oněch ras začala rozpadat a každý si šel svou cestou. Pak začali Gou´aldi využívat Únase a nakonec lidi.

Furlingové zdrhli, Noxové se odloučili, Asgardi začali zkoumat lidi na Zemi a pak některé "unesli" na různé planety a vytvořili ochranu proti Gou´aldům (Cimmeria a Thorovo kladivo)..., Antikové se začali aktivně zajímat o povznesení a buď se povznesli, nebo zemřeli. Jejich oblibou byla také stavba různých hračiček... první replikátoři. Ti se nějak v té době ještě neškodní dostali k Asgardům na lodě a udělaly si měnší výlet do Idy. Tam se začaly šířit a ohrožovat, proto se Asgardi nějaký čas neukázali a řešili reply problémy. Gou´aldi mezitím objevili kouzlo copyrightu a začali vyvíjet svoje technologie na základě antických, kterých v tu dobu bylo po galaxii hafo a ještě opuštěných.

Nakonec přišli na nápad udělat z lidí Jaffy a měli vystaráno. Jedinou jejich starostí byly mezi-gou´aldské spory. Pak se přiřítila výprava z Pegasu a když viděli tu spoušť, jejich jedinou nadějí na přežití bylo ustoupit do ústraní. Jejich počet byl po válce s W. téměř na nule a válku s G. by také nevyhráli. Takže přišli na nápad svých kolegů, povznést se, nebo zemřít. O Noxech se gou´aldi stejně nedozvěděli. No a pak už je historie celkem známá.

Berte to jako můj pohled na věc, nikoliv něco "oficiálního" :)

Příspěvek 09.9.2008 13:32:35
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Goa´uldi predpokladam, ze si počkali, až nastane mocenské vakuum po rozpadu Aliance, a hned toho nakost využili :?: :!:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 09.9.2008 15:16:52
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

můj názor...

1) Antikové nebyli jen v mléčné dráze a v Pegasu...byli také v Idě...( The fifth race ) a aliance existovala kdyz antikove sidlili v Idě...
2) to co píšu v bodu jedna platí i o Furlinzích...nvm presně ve kterém díle to bylo , ale říkaly to tam , že na začátku aliance jediní Noxové nepatřili "k nim" do galaxie...
3) Goa se vyvinuly více než před 10000lety...akorát zemi začali ovládat až potom...
4) napadlo mě ( to zas něco bude :D ) kdo by mohli bejt Furlingové...jak Prometheus jednou narazil na takovou tu lod ("Grace Ship") v tom nakem mracnu, preci jen vypadala ta lod ze je vyspela celkem dost ( vic nez goa... ) atd...agresivita se u nich projevila ( nvm proc ale sedi mi to k furlingum ) ;-)

takze asi tak to vidim ja...

Příspěvek 09.9.2008 20:21:25
fRhy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vim, že je to trochu :offtopic: a stydim se za to, ale jen tak mě napadlo, že tvůrci seriálu nechávají dost nezodpovězenejch otázek, takže doufam, že jestli SG někdy definitivně skončí (což se snad jen tak nestane), tak nám všechno před koncem vysvětlí. Jinak bych to viděl tak, že se Aliance nerozpadla, ale jenom se přestali scházet, protože jestli si vzpomenete na to, co řikal Thor (nebo nějakej jinej Asgard, ale asi to byl Thor) v The Fifth Race, tak tam řikal, že Země udělala první krok k tomu, aby se dostala do Aliance čtyř ras, takže možná ještě Ali nebyla oficiálně rozpuštěná. Možná........
Beckett: Ztratil jsi něco?
Shepphard: Jo, mou C4.

Příspěvek 09.9.2008 22:48:22
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

fRhy: je sice pravda , že aliance se nazývala Aliance 4 ras...( podle toho co je nám známo )
ale taky se říkalo aliance 4 nejvyspělejších ras ( a ten asgard - thor to nebyl - říkal právě jste učinili první krok aby se z vás stala Pátá rasa - vyspělostně )...mno a taky aliance 4ras už zanikla taky to říkali asgardé v díle The fifth race ( V této galaxii kdysi existovalo spojenectví 4 Ras Asgardé , Noxové , Furlingové a Antikové )...

Příspěvek 11.9.2008 18:45:49
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

artos25977: Drobné připomínky k tvému názoru:

1. V tom díle je sice naznačená MOŽNOST, že Antikové byli s Asgardy v Idě (doslovná citace "Ancients moved on from our region of space long ago"), ale v pozdějších dílech to není nijak potvrzeno a naopak je jasně řečeno, že Antikové pocházeli ze své vlastní galaxie (nyní je z ní domovská galaxie Ori), z níž odešli a usídlili se v Mléčné dráze. Je možné, že přes Idu prolétali a seznámili se cestou s Asgardy, ale osobně pochybuji, že se tam usídlili.
2. Kdybys mohl upřesnit, o který díl šlo (protože na nic takového si vůbec nevzpomínám), mohl bych o tomhle řádně argumentovat. Takhle můžu jenom říct, že se mi to zdá nanejvýše nepraděpodobné
3. Souhlasím, rozvedl jsem to v tomhle topicu už výš
4. Hodně populární a rozšířená spekulace, žel jen spekulace...

btw. Myslím, že posedlost některých lidí tím, aby viděli Furlingy, je trochu přehnaná. Za prvé, bylo jasně řečeno autory seriálu, že litují uvedení Furlingů do seriálu, že to byla chyba a že je tam už nikdy tahat nebudou. Osobně jsem tomu docela rád, bude jen přínosem, když nějaká dávná rasa zůstane zcela zahalená tajemstvím, navíc máme i bez toho dost ras a civilizací (které existují dodnes), které nakousli a už se k nim nikdy nevrátili...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 15.9.2008 10:43:48
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ja kvuli Furlingum treba nebrecim. Mi stacilo videt jejich teleport a lod v Grace - byli to Furlingove a basta :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Re:

Příspěvek 16.3.2009 21:11:35

Odpovědět s citací

Halajda píše:
Když se Antikové vrátili ze Pegasu, zaseedovali lidi i po Mléčné dráze a pak se mezi ně vmísili. A Goualdi přišli až nějakých dva tisíce let poté, tj. 8,000 BCE. Na Zemi vládli dalších pět tisíc let, pak přišlo povstání. Ovšem těžko říct, jestli Unas-Goauldi opustili P3X-888 před návratem Antiků nebo až po něm.

Ono zaseedovali lidi. Jak se to vezme, přeci bylo řečeno že lidi roztahali po mléčný dráze až Goualdi. Sice Antikové obnovili život v MW, ale život jsou i rostliny. Spíš se lidi vyvinuli na Zemi z nějakého pozůstatku gen. materiálu Antiků, třeba z vlasu nebo tak, rozhodně ne z ničeho vyspělého protože by jinak byli lidi jako oni i s schopnostmi. Spíše se jim ten jejich proces zvrhl, a když se vrátili z Pegase, primitivní kultura tam už byla, pravděpodobně před Goualdy. Tak se vmísili, povznesli, a zbylí prostě postupně vymřeli, jasně, mohli žít i 500 let, ale stejně nebyli nesmrtelní. Možná ještě stihli záměrně sabotovat svoje bývalé základny aby nezasáhli do života lidí, ale museli zmizet před Goualdy, jinak by se jim přeci mohli postavit. Přeci i v novějších dílech je řečeno že je na tu onu planetu přivedl ten a ten Gouald, nikde není řečeno že by tam jejich život vznikl, jen na Zemi.

Příspěvek 30.3.2009 19:00:43
policiee Airman
Airman

Odpovědět s citací

no nwm ale myslim ze je postavily antici :stupid:

Předchozí

Zpět na Rasy