Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Příspěvek 26.8.2008 22:42:57
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

opět kvalitní dílko, určitě pokračuj dál a dál...jenom jedna taková blbost, která mě upoutala....neříká se zbrojovna ale zbrojnice.....řikam taková blbost...ale jinak paráda :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 27.8.2008 07:21:06
DarkLive Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jo tohle byl opravdu dobrý díl :wink:

Příspěvek 27.8.2008 11:54:23
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

dobrý díl, nemám co víc dodat :-)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 28.8.2008 00:09:12
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem se rozhodl napsat další díl.
Vysvětlivky:
Zelená barva, Zelenka mluví v češtině.
Stargate Babylon
díl 1x17
Tear of hope part I.

"Kde to jsme?", zeptal se Peterson, když se probral v cele Dronské lodi.
"Pravděpodobně to bude mateřská loď Lloth", odvětila mu Mephala.
"A co se stalo?"
"Omráčili nás a dovedli nás sem"
"Co s námi chtějí udělat?"
"Nejspíše vysajou naši existenci"
"Přijatelná představa"
"To jo"
"Co to bylo za člověka, který ležel vedle toho podstavce", zeptal se Tomas.
"To byl jeden z radních, našich vůdců"
"A proč jsi tak uháněla zrovna tam?"
"Na tom podstavci něco chybělo"
"Copak?"
"To teď není důležité"
"Já bych řekl, že jo. Prozatím jses vyhýbala všem tématům, o kterých si nechtěla mluvit"
"Dobrá, jak chcete. Když Lady Dratha, sestra Lady Xany zničila masku naděje, nechala dvě části. Oko strachu, protože bylo prakticky nezničitelné a slzu naděje, která nám jednou podle proroctví pomůže zahubit Drony"
"Druhá část masky?", podivil se John
"Když teď získá Lloth i druhou část dokáže vyvinout zbraň, která ji podrobí celý vesmír", řekla Mephala
"To už není tak přijatelná představa", ozval se Peterson.
"To ne", řekl George.
"Oko nedostane, s novým ZPM naše štíty vydrží velmi dlouho", řekla Sam.
"Ne nekonečně dlouho. A teď má k tomu Lloth slzu naděje, pomocí níž dokáže vylepšit zbraně", řekla Mephala.
"Takže, musíme jí vzít tu slzu", rozhodl se Tomas
"To se snadno řekne, ale těžce vykoná, mateřská loď Lloth má mnohem větší ostrahu, než ta základna, na které jsme byli uvězněni před tím. A to ještě nemluvím o ochráncích slzy"
"Chce to plán"

Mezitím v Babylonu v řídící místnosti

"Rodney, slyšíš mně?", zeptal se Radek do vysílačky.
"Ano, co je zas?", ozval se Rodney.
"Promiň, že ruším, ale blíží se k nám mateřská loď Lloth"
"Cože?!"
"To ještě není to nejhorší"
"Cože??"
"ST se měla spolu s panem Petersnem a plukovníkem Sheppardem měli vrátit již před patnácti minutami"
"Třeba se ještě zdrželi, nejanči"
"Když nepočítám tu hodinu, kterou jsem čekal navíc"
"A sakra, už zase, hned jsem tam", řekl ještě Rodney do vysílačky a ukončil spojení.
"Co se děje?", zeptala se ustaraná Teyla, která právě vyšla po schodech do řídící místnosti s Rononem.
"ST má už zpoždění, hodinu a patnáct minut"
"Třeba je něco zdrželo, nebo se dostali hodně daleko a chtějí nejdřív dokončit svou práci", navrhl Ronon.
"Ne, plukovníka Smitha sice moc neznám, ale John by se s hlášením nikdy nezpozdil, ledaže...", uvažovala Teyla
"A sakra", sekl Ronon a rozešel se po schodech do hlavní místnosti.
"doktore Zelenko, dejte prosímvás vědět záchrannému týmu majora Lorna, aby byl do deseti minut u brány", povelela ještě Teyla a rozešla se za Rononem.
"Ale...", chtěl něco navrhnout Radek.
"Co se děje?", zeptal se Rodney, který celý roztřapený přišel do kontrolní místnosti.
"Co to máš...", chtěl se zeptat Radek
"Žádné otázky, jenom odovídej. Co se děje?"
"No, jak už jsem řekl, tak mateřská loď Lloth se k nám blíží nebezpečnou rychlostí, bude tady do 34 minut."
"Dobrá, teď přejďme k Johnovi, co se stalo?"
"No, nehlásili se, jak slíbili. Teyla, Ronon a tým majora Lorna se po nich půjdou podívat"
"Nezkusili jste nejdřív rádiový kontakt přes bránu?"
"Chtěl jsem to navrhnout, ale Teyla mě nenechala"
"Dobrá, zapni bránu a aktivuj štít", přikázal Rodney a přichystal se na mluvení do vysílačky.
"Gortulimarotix", ozval se zas ten hlas a brána se otevřela.
"ST, tady je Babylon, slyšíte mně?", zeptal se Rodney, ale ozývalo se jenom šumění. "Shepparde, slyšíš mně?", a zase nic.
"Asi tam nejsou", navrhl Radek.
"Děkuji, to jsem si dovtípil Poarote!", vykřikl Rodney a vydal se po schodech dolů do hlavní místnosti.
"Kam jdeš?"
"Kam myslíš? Jdu do zbrojnice přidat se k Teyle, Rononovi a Lornovu týmu"
"Ale...skara!", dupl Radek.
"V podstatě jsi teď velitel základny, tak se o všechno postarej!", zakřičel ještě Rodney z transportéru, který se zavřel.
"Do prdele!"

Zpátky na lodi Lloth o patnáct minut později

"Nějaké nápady?", zeptal se Tom, zatímco všichni přemýšleli a všichni zakývali hlavou, jakože ne.
"Ikdyž...", řekla Mephala.
"Co, co je?", naléhal Peterson, který byl z představy vysátí existence na větvi.
"Než jste nás zachránili od Luthorixe, zjistila jsem jednu slabinu všech Drónských lodí, ale může to být jenom slepá ulička"
"Posloucháme"
"Co jistě nevíte o těchto celách je to, že zde je tlačítko nouzového otevírání dveří, v případě, že by byl uvězněn Dron...", začala
"Počkat, tak proč ho prostě nezmáčknout?"
"Je chráněn energetickým polem, kterým může projít a neptejte se mně jak, jenom ruka Drona"
"Tak v tom případě je to k ničemu"
"Ne nezbytně. Z toho co jsem zjistila o jejich loích mohu usoudit, že po výstupu z hyperprostoru jsou některé nedůležité systémy odpojeny. Pokud se tohle dá považovat za nedůležitý systém, zafunguje to"
"Na jak dlouho?", zeptala se Sam
"Podle mého měření to bylo pět minut"
"Pět minut by mohlo stačit, abych se dostala k terminálu a uložila stávající nastavení"
"Stávající?", nechápal George.
"Všechny místnosti důležité k našemu útěku budou pravděpodobně zapečetěny. Od místa, kde budou naše zbraně a výbava, až po místost, ve které bude slza. Podle toho, co říká Mephala je zřejmé, že v terminálu se nastaví nějaké krátkodobé změny, které s trochou štěstí a pomocí Mephaly dokážu uložit natrvalo"
"A ty víš, kde najít terminál?"
"Když naposledy otevírali dveře, aby nám dali vodu, viděla jsem jeden naproti v další chodbě. Je tu jen jeden problém."
"Jaký?", zajímalo Johna.
"Viděla jsem tam dva Drony a vzhledem k tomu, že jim stačí pouze mávnout rukou a tím nás omráčit jsou naděje na zneškodnění astronomicky malé"
"Když se před námi objevili v hlavním městě, byli na nás připraveni, teď je překvapíme", řekl Tomas
"Teď to dohromady zní, jako plán", postavil se Peterson.
"Až na to, že budeme muset ještě chvilku počkat", usmála se Mephala a Peterson si zase sednul.
"Jak vůbec poznáme, že jsme vystoupili z hyperprostoru?", zajímalo Daniela.
"Loď trochu cukne a světla zablikají a zeslábnou", odvětila Mephala.

O 15 minut později v Babylonu.

"Neplánovaná aktivace brány", řekl Radek do intercomu a pak se plácl do čela, protože byl jediný, koho by to mělo zajímat.
"Babylone, tohle je maor Lorne. Vracíme se ze záchranné mise, není po nich ani stopy a nemůžeme si dovolit hledat moc dlouho, kvůli přilétající lodi Lloth"
"Rozumím, majore, uvolňuji vám cestu", řekl Radek a naklikal něco na svém notebooku, pak se postavil a přešel k tabletu opodál, na kterém taky něco naklikal a štít u brány zmizel. Po chvilce branou prošel Lornův záchranný tým, za ním Rodney, Teyla a nakonec Ronon.
"Za jak dlouho?", zeptal se Rodney, když poté vyšel do řídící místnosti.
"Budou tady za dvě...ne za jednu minutu a...50 minut", informoval ho Zelenka.
"Odkud ta loď letěla nevíš?", zeptal se Rodney a podíval se na senzorovou obrazovku. Radek něco klikl na tabletu a řekl: "Bylo to z...S-003, čili...Gortulimarotix"
"Já to věděl, mohl jsem si ušetřit výlet", řekl Rodney a sedl si k jednomu z počítačů.
"Štít už jsi aktivoval a ZPM je v plném provozu", říkal si potichu.
"Rodney, ta loď právě vystoupila z hyperprostoru"
"Tak jo, připravme se na obléhání"

Opět na lodi Lloth těsně před tím, než loď vystoupila z hyperprostoru

"Takže naposled, ty a já Tome ihned po otevření dveří hodíme po těch dvou Dronech, nůž. co jsem ti dala a...", opakovala plán Mephala
"I tak nechápu, jak jsi před nima mohla schovat nůž", klábosil George.
"Vím o dvou místech, kterých se Dronové nedotknou"
"Aha", usmál se
"U kotníků je nejlepší mít nože, protože Dronové mají kotníky zvětšené, takže když někoho prohledávají a nahmatají na kotníku něco zvětšeného, tak si myslí, že je to normální a nekontrolují to"
"Bohudík"
"No, zpět k tomu plánu...", chtěla pokračovat Mephala, ale loď sebou náhle trhla a světla zablikaly.
"Teď !", vykřikla a nahmatala něco na zdi a poté to zmáčkla. Dveře cely se ihned otevřely. Dronové, kteří byli ještě mimo z toho trhnutí byli celí bez sebe, když zjistili, že je cela otevřená a jeden se už chystal skupinu zase omráčit, ale to už jej zasáhla Mephalin nůž, stejně jako toho druhého po chvilce ten Tomův.
"Výborně", zajásala Sam a vydala se spolu s Mephalou do protější chodby, kde se přilepila k panelu. Chvíli ještě zkoumala, jak všechno funguje, pak jí ale Mephala vysvětlila co jaké tlačítko znamená a Sam na něm po chvíli něco klikala. Mephala mezitím vzala jednomu z Dronů ruční zbraň a nasadila si ji. Poté panel vydal nějaký divný bubnovitý zvuk a Sam zajásala: "A je to...myslím"
"Dobrá, teď do laboratoře, kde zkoumají vaše zbraně", řekla Mephala a vydala se dál po chodbě. Cestou ještě potkali pár překvapených dronů, které Mephala omráčila a některé dokonce zabila. Asi p dvou minutách všichni došli k malým dveřím, u kterých stál jeden Dron, kterého Mephala zabila. Poté otevřela mávnutím ruky dveře a vešla dovnitř.
"Panebože, ti Dronové musí být extra blbí, když dávají zbraně vězňů do toho samého patra, jako vězně", říkal si George a vzal si svoji výbavu, stejně jako zbytek týmu a John, která podal vyděšenému Petersnovi Desert Eagle, který ji nejistě uchopil a pomalu nabil.
"Kdysi jsem byl vášnivý střelec", dodal. Najednou se spustila siréna a Mephala se dala do pozoru a vykřikla: "Sakra, už o nás vědí, musíme si pospíšit!"
Tomas ještě urychleně vzal svoji vysílačkou a rozběhl se za Mephalou, která vyběhla z místnosti následován Petersnem, zbytkem ST a Johnem. Po dalších pěti minutách došli do malé místnosti. Mephala se rozhlédla a zmáčkla nějaké fialové tlačítko na stěně. Všichni se najednou objevili v další malé místnosti.
"Jakou to vůbec má cenu, to získání té slzy?", zeptal se Peterson, který byl s puškou v ruce už značně klidnější.
"Lloth už nebude mít tak silné zbraně a my budeme schopni něco vymyslet", odvětila Sam.
"A nejen to, slza je v kombinaci s okem mocná zbraň a můžeme jí proti ní využít" doplnila ji Mephala.
"Dobrá", pokývl Peterson a vydal se kupředu. Po chvilce všichni došli k veliké holografické mapě lodi. Cestou sem pozabíjeli ještě pár Dronů a poté si tu mapu vklidu prohlédli.
"Tak tady se musíme dostat", ukázala Mephala na prostředek lodi.
"A my jsme kde?", zajímalo Sam
"Tady, stačí jen vyjít o patro výš a hned za dveřmi to tam bude", ukázala na místnost, která byla hned nalevo od středu.
"Dobrá, tak ať už je to za náma", řekl Tom a následoval rychle Mephalu do malé místnosti s pavučinovám lanem, které vedlo nahoru.
"A sakra", klesl Peterson
"Co je, pane?"
"Jen to, že jsem nešplhal od 8. třídy"
"To zvládnete, pane. Nejdřív půjde Mephala, pak John, pak pan Peterson, po něm Daniel, Sam, George a nakonec já", přikázal Tom a všichni pokývli, jakože přijímají a začali postupně lozit. Petersnovi to trvalo zatraceně dlouho, ale nakonec se nahoru vyškrábal. Když už byl Tom nařadě do místnosti s holografickou mapou naběhlo tucet Dronů. Tom pár nich sestřelil a urychleně vylzezl nahoru. Před nima byly obrovské dveře, kteréMephala otevřela zase jenom mávnutím ruky. Za dveřmi byly alespoň dva tucty Dronů a z druhé strany začali z díry s lanem vylézat pavouci, kteří se proměňovali v Drony. Všichni stříleli po všech možných, ale Mephala pořád ukazovala na ty uvnitř a naznačovala, že má plán. Proto se Tomas a George začali více soustředit na ty uvnitř a všechny je sestřelili. Mephala se pak ihned vydala doprostřed k podstavci, na kterém ležel smaragd, jako pěst. Mephala jej urychleně vzala a pokynula všem ať vejdu do místnosti. Jakmile byli všichni u Mephaly a stále a stále stříleli po přicházejících Dronech, Mephala pak odsunula podstavec a pod ním bylo nějaké tlačítko. Mephala jej zmáčkla, dveře se zavřely a po stěnách, stropu i podlaze prošel energetický štít. Ozval se zvuk startování motoru a najednou se místnosti odtrhla od lodi a byla vystřelena do vesmíru.
"Jak to?", nechápala Sam.
"Tady mělo být oko strachu a Lloth nechtěla dopustit, aby padlo do rukou nepřátelům", odpověděla Mephala
"A kam teď míříme?", zeptal se George.
"Teď prostě letíme, ale za chvíli by tu někde měla vyjet ovládací konzole", řekla Mephala a chvilku bylo ticho. Pak se ozval divný zvuk a vedle podstavce vyjel malý ovládací panel, ke kterému Mephala ihned přiběhla a něco na něm začala klikat.
"Kam tedy míříme?", zeptal se John
"Přistaneme vedle Babylónské věže, pak jim přes vysílačku řekneme, že to jsme my a transportujeme se do hlavní místnosti, kde spojíme oko strachu a slzu naděje a zničíme Lloth jednou pro vždy", navrhla Mephala a všichni pokývli, že rozumí. Jak řekla, tak se taky stalo a když už pomalu dolétávali k hladině, řekl Tomas do vysílačky: "Babylone, tady je plukovník Tomas Smith, identifikační kód Alfa sedm,156,359, žádám, aby jste překalibrovali štít, abychom se mohli transportovat do Babylónské věže"
"Jste tam všichni?", zeptal se Rodney z vysílačky.
"Ano, všichni, prosím, rychle"
"Ano...a je to....hotovo. Můžete se transportovat", řekl Rodney a Tomas pokynul Sam, která pokynula Mephale, která něco naklikala na panelu a všichni se rázem objevili v hlavní místnosti.
"Vítejte zpět", přivítal všechny Rodney zcházející ze schodů.
"Rodney, máme další část masky naděje, když ji spojíme s okem strachu, budeme schopni vytvořit zbraň, která zničí její loď ", řekl John
"Ajaj, no, mám špatné zprávy"
"Co?!"
"Dronům se jaksi podařilo přefiknout naše štíty, dostali se sem a vzali oko, teď ji pravděpodobně už montují, jako zbraň", řekl zděšeně Rodney

To be continue (ano, už zase)

Tak jo, zase komenty a těšte se na poslední díl :)
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 28.8.2008 09:09:15
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

další super díl, nezbývá než doufat, že bude brzy další :-)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 28.8.2008 10:58:28
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

hodně dobrýýýý. nelze nic dodat :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 28.8.2008 22:23:03
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Poslední díl 1. série.

Stargate Babylon
díl 1x18
Tear of hope part II.

"Jak to myslíš, vzali oko?", zeptal se vyděšeně John.
"Prostě se tady objevil nějaký Dron a šel rovnou do laboratoře, kde vzal oko a zase zmzel", odvětil Rodney.
"Jsou všichni v pořádku?"
"Jeden vědec, který tam pracoval...mám takový dojem doktor Lee, je lehce zraněn"
"Na tom nezáleží", řekla Mephala.
"Cože?", divil se Tom, který Mephalu ještě nikdy neviděl takhle vyděšenou.
"Jestli ji nezabráníme, aby oko namontovala, tato základna nebude existovat"
"Jakto?"
"Oko funguje tak, že začne vysávat strach z jakéhokoliv bodu na planetě a ukládat ho do rubínu, který je uprostřed. Když začne vysávat strach ze všech lidí na základně, časem vyaje existenci celého Babylobu"
"Má někdo tedy nějaký plán?", zeptal se Peterson.
"Já bych něco měla", řekla Mephala a začala všem přítomným popisovat, co má v plánu.

O pět minut později

"To je až tak šílené, že to může vyjít", řekla Sam, když Mephala dokončila popisování podrobností jejího plánu.
"Dobrá, takže půjdeme na tu planetu...Holymaya a tam získáme ten měsíční orb?", pokynul Tomas
"Ano, pak ho namontujeme a máme vyhráno", řekla Mephala.
"Takže, vzůru na další planetu", zaradovala se Sam.
"Ne, ty tady zůstaneš a pomůžeš Rodneymu s jeho úkolem", přikázala Tomas.
"Aha", klesla
"Takže můj tým, kromě Sam za pět minut u brány...a vy, pane Petersne, chcete jít s ními?"
"Ne, tohle mi stačilo"
"Johne?"
"Ne, jsem si jist, že Rodney stihl za dobu své vlády postrašit polovinu základny, takže zůstanu a uklidím po něm", usmál se John a odešel. Následovně odešel i Rodney, Sam a Peterson a ST se vydala do transportéru, kde se následovně vydali do pátého patra. Když se dveře transportéru zavíraly, stihl ještě Tomas zahlédnout, jak se Teyla vrhla překvapenému Johnovi kolem krku.

O dalších pět minut později

"Tak jo, Radku, zadej tu planetu Holymaya a můžeme vyrazit!", přikázal ještě Tomas a brána se rozzářila.
"Holymaya", ozval se ten hluboký hlas, brána se otevřela a Tomas do ní chtěl vejít.
"Počkej, a co MALP?", zeptal se Daniel.
"Na to, nemáme čas, máme už jenom čtyři hodiny", odvětil stroze Tomas a prošel branou následován zbytkem ST (kromě Sam).

Smaragdová galaxie, Holymaya, u brány

"Tak a jsme tady", řekl Tomas, když všichni prošli branou.
"Svatyně měsíce je půl hodiny jiho-východním směrem", informovala Mephala a vydala se do hustého lesa, který bránu obklopoval následována ostatními. Když už byli přibližně v půli cesty začaly se z lesa kolem ozývat divné zvuky.
"Zní to, jako by se na nás chtěl vyřítit úchylácký vlk", usmál se George.
"Skoro", ozvalo se potichu z lesa a odevšad začaly střílet šípy. ST se proto dal do běhu, avšak šípy byly rychlejší a zasáhly George do ruky.
"Ještě, že tu není Rodney", zaskučel a vytáhl si šíp z ruky.
"Kdo ty šípy střílí, sakra, nikoho nevidím?!", křičel Tomas, zatímco utíkal. Najednou narazil do energetického pole.
"Arrr!", zaskučel hlasitě a chytil se za ruku, kterou měl od krve.
"Co se stalo?", zeptal se přibíhající George.
"Ne!", pokusil se ho Tomas zastavit, ale už bylo pozdě, George taktéž naboural do stromu.
"Skara!", vykřikl George a chytl si levou stranu tváře, ze které mu tekla trochu krev.
"Kde jsou ostatní?", zeptal se Tomas.
"Nevím, Mephala běžela s Danielem někam pryč do lesa", odvětil George. Najednou se začalo ozývat zase to svištění šípů, které jakoby najednou padaly z nebe. Někdy narážely do štítu, někdy do země, ale poté jeden šíp trefil Tomase do nohy.
"Oh kruci!", zašklebil se a pomalu si vytahoval ten šíp.
"Slyšíš?", zeptal se najednou George.
"A co?"
"Právě, nic", řekl potichu George a najednou se před nimi objevili tři muži v divném černém brnění.
"Den na nic", řekl potichu ještě potichu Tomas a s jemným zasyčením si konečně vyndal ten šíp z ruky.
"Kdo jste?", zeptal se jeden z nich.
"Na tom nezáleží, jsou naši", ozvalo se zezadu. Tomas se s Georgem podívali za sebe, kde stáli za energetickým štítem tři muži ve stejném brnění, akorát v bílé podobě.
"Jak jste na to přišli?", zeptal se chlap v černém brnění toho v bílém.
"Jsou na naši půdě", odvětil ten v bílém.
"Ne, jsou na neutrální půdě"
"Nedávno jsme uzavřeli dohodu, která povoluje rozšířit území o deset stop, pamatujete?"
"Ano...ale"
"Ale nic, jsou naši"
"Dobrá", řekl zahořkle muž v čeném brnění a spolu se svými druhy zmizel. Tomas i George se najednou přemístili na druhou stranu k těm mužům v bílém brnění, kteří jim pomohli vstát.
"Kdo jste?", zeptal se Tomas.
"Jsou to Pallové", odvětila Mephala, která vyšla v doprovodu Daniela a jednoho chlapa v bílém brnění.
"Mephalo, Danieli, co tady děláte?"
"Netušila jsem, že je válka mezi Pally a Xangy došla takové úrovně"
"Netušila?"
"Když po nás začali střílet šípy, uvědomila jsem si, že běžíte ke stěnám světla, tak jsem chtěla být na druhé straně dřív, abych mohla říct Pallům, aby vás pustili"
"Nemohla jsi říct?"
"Nebyl čas"
"Ale...", chtěl ještě Tomas něco říct, ale Daniel jej přerušil slovy: "Kvůli tomu tady nejsme, že?"
"Ne", odpověděla Mephala i Tomas zároveň.
"Když už byla ta řeč o šípech, můžu se zeptat, jaktože někdo, kdo ovládá technologii zneviditelnění a štítu střílí z luků?", zajímalo George.
"To nejsou naše technologie, jsou to artefakty, které nám stavitelé nechali, abychom přežili", řekl jeden z Pallů.
"Nyní se však musíme vydat do vesnice, vědma vás bude chtít vidět", řekl další a všichni se rozešli po kamenté stezce do malé vesničky na pahorku.
"Kdo byli ti v černém?", zeptal se George cestou.
"To byli Xangové. Pallové a Xangové pocházejí ze stejného rodu - Xallítů. Zásadní rozdíl mezi nimi je ten, že Pallové věří, že mají uctívat stavitele, jako bohy a Xangové zas věří, že mají uctívat Drony"
"Aha", klesl George, ale to už byli všichni ve vesnici. Došli doprostřed, kde bylo ohniště a kolem něj sedělo několik lidí. Nejvíce se mezi nimi vyjímala ženská, která měla v hlavě tři černá pírka. Byla očividně slepá, ale přitom se zdálo, že vnímá vše, co je kolem.
"Lady Mephalo", postavila se ta ženská a mírně se poklonila. Mephala ji poklonu opětovala a řekla: "Zdravím vás, vědmo"
"Jak je to možné?", zeptal se Tomas Mephaly potichu.
"Vidět je možné i bez očí, pane Smithe", usmála se vědma a posadila se.
"Vědmo, tito lidé sem přišli, aby...", chtěl říct jeden z Pallů.
"Já vím, proč tu jsou, Lotharne", podívala se na něj vědma.
"Dobrá", uklonil se Lotharn a odcupital.
"Vy chcete měsíční orb, není-li pravda?", zeptala se vědma.
"Ano", odvětil Daniel.
"Ah, pan Jackson - 'zachránce'"
"Zachránce?", nechápal
"Zachránil jste nejednu galaxii, před válečníky nepřátel démonů"
"Myslíte Ori?"
"Ano"
"Nebyla to ani zdaleka jenom moje zásluha"
"Kdo tedy objevil zlatou bednu. Kdo tedy měl duši démona svatosti?"
"Jestli myslíte Archu a Merlina, tak to byla má povinnost. Převážně mojí vinou se Ori dověděli o Mléčné dráze"
"Téměř jsi zničil jednu, ale zachránil jsi dvě"
"Jak jsem řekl, byla to povinnost"
"Dobrá, myslím, že jste dost skromní a poctiví na to, aby jste nesli orb", řekla vědma a napřáhla obědvě ruce proti ohni v ohništi, který zfialověl a najednou se v něm objevila soška ruky, která pravděpodobně měla něco držet.
"Jak...?", divil se Tomas
"Nikdo neví, ale naše vypravěčka si myslí, že vědma už navštívila sféru bohů a vrátila se na zem, jakožto polobůh", vysvětlila Mephala
"Tam patří ta slza?", zeptal se Daniel.
"Původně ten orb byl vytvořen, aby směroval energii z Nebuchadnezarova oka, ale to oko nechali dronové zničit už dávno. Nebuchadnezarovo oko je úplně stejné, jako slza naděje. Budou stačit nějaké úpravy a bude to komplentní"
"Dobrá, a teď, musíte jít, Dronové mají vítěztví na dosah", řekla zcela vyčerpaná vědma a Pallové, kteří ST doprovázeli do vesničky něco naklikali na nějakém zařízením a v tu se ST objevila i s orbem před branou.
"Zadej Babylon", přikázal překvapený Tomas.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost

"Neplánovaná vnější aktivace", řekl Radek do intercomu.
"Kdo to je?", zeptal se John, který stál opodál.
"Přijímám identifikační kód plukovníka Smitha", řekl Radek.
"Vypni štít", přikázal ještě John a sesšl po schodech dolů k bráně.
"Máte to?", zeptal se Tomase, když všichni vešli do branou do hlavní místnosti a Tom jen zakýval hlavou, jakože jo.
"Dobrá, Rodney a Sam mají svou práci téměř hotovou, zaneste jim to", pokynul John a poté si ještě zastavil Mephalu, která se chystala do transportéru.
"Prosím, Mephalo, můžeš mi, ještě jednou zopakovat, jak zní tvůj plán?"
"Detaily vynechám a přejdu k páteři. Jak už jsem vám říkala, jako štít proti bráni emoce strachu slouží emoce naděje, čehož využíváme my Rebelové. Teď to použijeme ve větším měřítku. S pomocí orbu a slzy naděje vytvoříme zbraň, kterou vypálíme proti dronskému vysávacímu parsku v momentě, kdy jej vystřelí. Jimi vytvřená zbraň z oka strachu pak začne brát z našho paprsku naději a dávat ji do úložného krystalu oka. Tento proces budeme provádět tak dlouho, než se úložný krystal přetíží a loď vybuchne."
"A co když si Dronové uvědomí, co děláme a vypnou ten jejich paprsek?"
"Nevypnou. Jakmile jej vypálíme naplní celou loď, takže Dronové budou stále doufat, že je naděje, že se jejich plán povede"
"Chytré"
"Ano. Když dovolíte, ráda bych se přidala k Rodneymu a Samanthě, a pomohla jim"
"Samozřejmě. A vyřiďte jim, že do půl hodiny bude jejich zbraň připravena k pálení", řekl ještě John, když už Mephala odcházela"

O 28 minut později

"Všechno připraveno?", zeptal se John.
"Ano, zbraň bude fungovat, Tom je na trůnu a já to vše kontoluji odsud", potvrdil Rodney.
"Chystají se střílet", řekl Tomas, který měl zavřené oči.
"Ještě počkej", řekla Mephala.
"Pálím!", vykřikl a věž se zatřásla.
"Strachovysávací paprsek se napojil na náš paprsek!", radovala se Sam.
"Úložný prostor mají ještě 50%", informoval Rodney
"40%", opravila ho Sam.
"Dobrá, přestňte s tím", přikázal John.
"Jo", pokývla Sam.
"10%", řekl Rodney.
"McKayi!", řekl výhružně George.
"Dochází k přetížení....a je to!", vykřikla Sam a Tomas se uvolnil.
"Opustila nějaký modul tu loď ?",zajímalo ještě Johna.
"Ne", řekl Rodney.
"Myslím, že jsme zvítězili", usmál se Tom.

Ze Smithova deníku:
Zbytek roku uplynul prakticky skvěle. Prozkoumali jsme pár planet, Teyla se konečně dočkala večeře s Johnem a vyprávěla mu své zážitky rodičovství a také si postěžovala, že už měsíc učí Kanaana používat toustovač. IOA se nakonec rozhodlo, že nám dá dokonce ještě větší podporu, než návala Atlantis a také nám dala více lidí. Nejdůležitější zprávou ale asi bude to, že Dronové jsou konečně minulost.

Konec 1. série

Tak hodnocení prosím a k tomu přidejte i hodnocení celé 1. série a hlasujte prosím v anketě.

Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no tak poslendí díl jako závěr série skvělý.
Celá série byla výborná, i když na dvou třech místech mi to přišlo stereotypní..nebo velmi podobný....ale jinak protě paráda..určitě pokračuj dál...a přimlouval bych se za možnost aby se dronové neobjevili..nebo jenom v malý míře... :)

DarkLive Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No já myslím, že ta série byla celkově dobrá =) zezačátku občas nic moc, ale těch několik posledních dílů bylo fakt superních :wink: hlavně pokračuj ve psaní druhé série :oops:

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak poslední díl byl, jako celá série, velmi dobrý. A k psaní druhé série - doufám, že ji plánuješ brzy :) a hlavně, že se vyvaruješ použití Dronů jako nepřátel ve 2. sérii :)

Mé Povídky ZDE

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dobrá, Dronové se objeví jenom v 1. díle a pak už jenom časem nějací jedinci.
Jestli chcete, tak napište, co by jste rádi v 2. sérii viděli a já se pokusím vyhovět.

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

omlouvám se že jsem poslední dobou nepsal kometáře, ale je to tím že jsem nebyl u PC, ale jinak. Célá sezóna se mi líbila. bylo sice pár slaších dílů, ale to se stane každému.
Celkové hodnocení season one je ode mne: 9/10 (některé díly byly slabší)

K druhé sérii. Doufám že v ní nebudoustereotipní mise a že nový nepřítel vydrží hodně dlouho.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Takže 1. díl 2. série by se měl objevit 1., nebo 2. září.

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Konečně :!: Už se nemůžu dočkat jak to bude pokračovat. a hlavně se těším na novýho nepřítele. :wink:
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jak jsem slíbil, tak plním. 1. díl 2. série je tady.
Stargate Babylon
díl 2x01
Nice change

"Plánovaná aktivace brány z SGC!", řekl Radek do intercomu.
"Otevři štít", přikázal Tomas a sešel po schodech dolů k bráně, kde už čekal zbytek ST, John a Rodney. Po chvilce z brány vyšel generál O'neill následován Rononem a ještě nějakými vědci, mariňáky a techniky.
"Vítám vás, pane", přivítala Jacka Sam.
"Carterová...obávám se, že nesu ze Země špatné zprávy", řekl sklesle Jack.
"Pane?", nechápala Sam.
"Obávám se, že plukovník Cameron Mitchell...zemřel"
"Co...jak? Kdy? Kde?"
"Šel spolu s SG-3 na průzkumnou misi, kde byl zasažen tyčovou zbraní do oblasti srdce. Později i přes velikou snahu lékařů na důsledky těchto zranění zemřel", řekl a Sam začaly slzet oči.
"Omluvte mne", omluvila se a v rychlosti odešla pryč.
"Tak, tolik ke špatným zprávám...a teď, plukovníku Shepparde vám oznamuji, že jste prpuštěn ze stávající funkce"
"Cože?", nechápal John.
"Nyní budete velet nově vytvořenému průzkumnému tým ST-2. Velení Smaragdové expedice se ujmu já"
"Dobrá...pane", řekl nadšeně John.
"Jestli je to vše, pane, tak půjdu za Sam", dovolil se Tomas.
"Ne...Tome, půjdu tam já", odmítl Jack a rozešel se chodbou za Sam.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, vrchol Babylónské věže

"Carterová", řekl potichu Jack a pomalu se k ní přiblížil. Slzy ji pomalu tekly po tváři a v nich se odrážela jasná modř oceánu.
"Já jenom...je to tak rychle", vzlykla
"Já vím"
"Jacku", vzlykla a objala ho.
"Carterová?", nechápal její chování.
"Promiňte, pane", udělala krok zpět a otřela si oči.
"To je v pořádku"
"Jste tady jenom, aby jste mi oznámil tuto novinu?"
"Ne, budu novým velitelem Smaragdové expedice"
"Blahopřeji...a...a co bude s Johnem...tedy s plukovníkem Sheppardem?"
"Bude velitelem nově založené ST-2"
"Aha"
"Tak dobrá, nechám vás o samotě", řekl ještě Jack a šel ke schodům.
"Pane...děkuji"
"Není zač, Sam", řekl a sešel po schodech dolů.

"Jak je jí?", zeptal se Tom Johna, když zešel ze schodů.
"Není na tom nejlépe", odvětil a šel rovno chodbou.
"Jacku!", ozval se Daniel s hlavní místnosti, když se k ní spolu s Tomem přibližoval.
"Danny?"
"Ani jsem ti nestihl poblahopřát, že jses stal novým veltelem...v tom zmatku a teď to s tím Mitchellem"
"Jo, chápu. Dík"
"Ronon bude členem ST-2?", zajímalo Toma.
"Ano", odvětil Jack.
"A kde je Teyla?"
"Nabízeli jsme jí to, ale po tom, co se stalo v Pegasově galaxii chce být s rodinou"
"Aha"
"Toto místo měl vlastně původně dostat plukovník Mitchell, ale vzhledem k tomu, že..."
"Jo, chápu"
"Kancelář je vyklizená", informoval John, když scházel ze schodů s krabicí naplněnou různými věcmi.
"To je všechno, plukovníku?"
"Ano, stůl, židli a počítač jsem vám tam nechal"
"Jo", klesl Jack a rozešel se po schodech nahoru doleva, kde pokračoval do své nové kanceláře.

O půl hodiny později

"Neplánovaná aktivace brány", informoval Radek všechny do Intercomu.
"Příjímáte nějaké IDC?", zeptal se Jack.
"Ne, pane, ale přijímáme audiovizuální kontakt"
"Na obrazovku", přikázal o po chvilce se na obrazovce objevil major Berne.
"Pane?", nechápal.
"Jsem nový velící Smaragdové expedice, co se děje?"
"No, někdo by chtěl mluvit s plukovníkem Smithem a Mephalou, pane", řekl a natočil kameru kousek doprava, kde stála Rebelská vypravěčka.
"Dobrá, pošlete ji dovnitř", přikázala a pokynul Radkovi, ať sklopí štít. Poté aktivoval intercom a řekl: "Plukovník Smith a paní Mephala, nechť se okamžitě dostaví do hlavní místnosti!"
Poté sešel po schodech bráně, odkud vyšel Tým majora Berneho a za nimi v těsném závěsu vyravěčka.
"Máti!", přiběhla přivítat svou matku Mephala a objala ji. Ta se na chvíli usmála, ale pak sklopila úsměv a řekla: "Bohužel mám znepokojující informace"
"Znepokojující?", hrozil se Tomas.
"Ukázalo, se, že jste stále nezničili všechen národ těch proradných pavoučích démonů"
"Cože?!", vykřikl Tom.
"Naši zvědové potvrdili, že na planetě Holmoratis stojí Dronská bitevní loď s posádkou tvořící přes 200 Dronů a Droního Lorda"
"Ale..."
"Ta loď je sice ve velmi špatném stavu, avšak ten Lord už na jejím opravení pracuje očividně hodně dlouho"
"Chystají se znova zaútočit"
"Ne, chystají se na jistou planetu, nazýváme ji Ghoulis"
"A co je na té planetě?"
"Kdysi tam byla Dronská základna, tu jsme sice zničili, ale obáváme se, že něco tam přeci jenom přežilo. Něco, co by mu pomohlo ke zničení tohoto města."
"Co tam je?", zajímalo Sam, která stála celá červená opodál.
"Jedná se o jistý stroj, který je schopný vytvářet látku známou, jako Dronis"
"Pavučina temnot", klesla Mephala.
"Co...co je pavučina temnot?"
"Látka, ze které Dronové vytváří, nebo respektive vytvářeli své lodě a kterou jsem bohužel objevila já", říkala potichu vypravěčka.
"Co?", nechápal Jack.
"Nejsem Rebelkou celou věčnost. Kdysi jsem bývala...Dronská královna"
"Cože?!", žsli všichni najednou.
"Vynalezla jsem tento stroj a měsíce jsem pomocí něj jsem vytvářela celé měsíce lodě. O tom stroji se tenkrát nějak dověděla malá skupinka Rebelů a poslali jsem hrstku odvážných, aby tento stroj zničili. Samozřejmě, neuspěli, ale stihli udělat něco jiného. Do jednoho z nich dali látku...která proměňuje Drony v Rebely. Když jsem se na něm krmila část této látky na mě přešla a já jsem dočasně podlehla a začala jsem poslouchat ty Rebely na slovo. Zničila jsem základnu a když jsem spolu s nima utíkala, zničila jsem i bránu, aby se zbytky z technologiím které byly v základně nedostaly do špatných rukou. Poté v jejich táboře mi dali plnou dávku přeměňující látky a já jsem se stala opakem všeho, čím jsem byla."
"Poutavé", klesl Jack.
"Není čas, musíme té lodi zabránit v odletu!", rozhodla se Mephala.
"Dobrá, ST-1 a ST-2 půjde na tu planetu a zničí tu loď "
"Děkuji, pane", usmála se Sam.
"Johne, slyšíš mne?", zeptal se Tomas do vysílačky.
"Ano, poslouchám"
"Za půl hodiny čekej se svým týmem v prostorách brány"
"Dobrá, za půl hodiny"
"Tak jo, Smith konec", řekl ještě Tom do vysílačky a ukončil spojení.

O půl hodiny později

"Tak jo, jsme všichni. Zadej adresu!", přikázal Tomas.
Po chvilce se brána rozzářila a opět se ozval tento hluboký hlas: "Holomoratis" a poté se brána otevřela.
"Tak jo, jdeme", pokynul John a rozešel se jako první. Za ním poračoval Rodney, Ronon, Sam, Daniel, Mephala, Tomas a nakonec George.

Smaragdová galaxie, Holomoratis, u brány

"Tak, jo ,jsme tady", klesl Rodney a naťukal něco na svém PDA.
"Zachytáváš něco?", zeptala se Sam.
"Nějaké slabé známky energie a nějaký druh zbytkové...radiace", klesl a podíval se nahoru, kde letěla veliká loď asi poloviční délky Hive. Loď rychle odstartovala a vylétla z atmosféry.
"Do pytle", škubl George a najednou ho zasáhla nějaká červená střela a on padl k zemi. Z lesa začali vycházet Dronové a střílet z nějakých malých zbraní, které měli přidělané na rukavicích.
"Jaktože nemají to pavoukovité zařízení?", zajímal se Tomas
"Na to mají právo jenom vysvěcenci!", odvětila Mephala.
"Danieli, zadej adresu!", pokynul Tomas.
"Mají ale jiné zařízení"
"A jaké?", zeptal se ještě Tom a když tu se začaly na DHD označovat znaky samy a brána se aktivovala.
"Tohle"
"Odřízli nám cestu, musíme počkat 38 minut!", řval Rodney a Dronové stále z lesa přicházeli a přicházeli.
"Nemám náboje", prohlásil po pěti minutách stálého střílení Tomas, odhodil P-90 a začal střílet z Desert Eaglu.
"Taky", hlesl John a taktéž si vytáhl Desert Eagle.
Netrvalo dlouho a všichni byli jen o Desertech, u kterých jim také pomalu docházely náboje.
"Kde je George?", zeptal se najednou Tomas, když uviděl, že na zemi, kde původně ležel už není.
"Došly mi náboje", křikl Daniel a po něm i zbytek všech. Sam sestřelil svou poslední kulkou posledního, avšak po něm přiběhl ještě další, kterého však něco udeřilo do hlavy. Byl to George.

Zpět v Babylonu

"Jak to šlo?", zeptal se Jack, když ST-1 a ST-2 prošli branou.
"Uletěla", odvětil John.
"Co?!"
"Když jsme tam přišli, už byla na odletu. Pak nás začaly napadat jednotky Dronů"
"Aha. A co je sním?", zeptal se, když uviděl, jak George kulhá a šilhá bolestí. Najednou spadl k zemi a začal se třepat.
"MT dr. Kellerové, prosím, dostavte se do místnosti s branou, okamžitě!", přikázal Jack do vysílačky.

O půl hodiny později

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, zasedací místnost

"Takže, jak je na tom, doktorko?", zeptal se Tomas, když zasedání začalo.
"Má popáleninu střední velikosti v oblsti hrudníku, a to není to nejhorší"
"Co může být ještě horší?"
"Do té rány vnikl nějaký mimozemský druh infekce, který napadl tělo téměř okamžitě. Když měl ten záchvat, který jste viděli v hlavním patře, jeho tělo se nějak snažilo vypořádat s těmi cizoridými buňkami. Proto jeho mozek dal téměř všechny nedůležité svaly do "úsporného režimu" "
"Co tím naznačujete?"
"Tu infekci jsem sice vyléčila, ale on bude v komatu pořád"
"Jak dlouho"
"Nechtěla bych spekulovat"
"Jak?"
"Může to být týden, může to být měsíc, nebo klidně deset let"
"Sakre!", křikl a bouchl do stolu.
"Haló, pořád je tu ta hrozba", řekl potichu Jack.
"Já vím"
"Takže, ten Lord odletěl v bitevní lodi na planetu, kde je možná ještě zbytek ze stroje, který vytváří Dronské lodě. Pokud tam ten stroj je a pokud se tam ten...pavoučí muž dostane, tak je s náma v podstatě amen"
"Asi tak nějak", odvětila Mephala.
"A jediný způsob, jak se na tu proradnou planetu dostat je lodí, protože brána je zničená"
"Už to tak vypadá"
"A vzhledem k tomu, že očividně loď nemáme je naše šance zabránit mu v tom nulová"
"Souhlasí"
"Proč to nezjednodušit, je s námi amen"
"Vlastně pane, možná tu je způsob", ozvala se Sam.
"A jaký?"
"Pamatujete, jak jsem vám říkala o tom motoru, který jsme s Rodneym nedávno našli?"
"Matně"
"No, tak zatímco jsme byli přyč se na to Radek trochu podíval a zjistil, že je to hyperpoho. Kompatibilní s tím, který je v tom červeném jumperu, dokonce ještě lepší"
"A vy chcete tento..motor namontovat do toho jumperu a pak s ním letět tam k té planetě. Má to jen drobnou vadu, a to to, že se už nebudete moci vrátit zpět"
"Jak jsem řekla, pane, tento je mnohem lepší, jelikož pochází přímo od Furlingů, zatímco tamten měl pouze Furlingský základ"
"Dobrá, povolení uděleno pro ST-1",rozhodl se Jack a ukončil zasedání.

O hodinu později v červeném jumperu

"Tak, už jsi hotová, Sam?", zeptal se Tomas, když vešel do jumperu a uviděl, jak si Sam i Rodney balí věci.
"Jo, snad to ještě stihnem"
"Snad", klesl Tom a pokynul zbytku ST-1 (kromě George), aby nastoupil dovnitř. Ihned jak přiložil ruce na obraz ruky, objevili se na orbitě modré planety a na předním skle se objevil ten holografický obrazec tří galaxií. Tom klikl na Smaragdovou a objevil se nový holograf, na kterém bylo strašně hodně otazníků a jedna planetka uprostřed.
"Nastavuji souřadnice", klikala něco na svém tabletu Sam a po chvilce se na holografu objevila malá planetka, na kterou Tom klikl. Objevil se holograf planety, avšak neměla barvu, ale uprostřed té planety byl jen obrovský otazník. Tomas klikl na otkaz vpravo nahoře a před jumperem se už otevřelo hyperprostorové okno.

Smaragdová galaxie, na orbitě planety Ghoulis

"Tak jo, jsme tady", řekl Tom, když přibližně se přibližně po sekundě objevili na orbitě odporně zelené planety.
"Předběžný sken neodhalil žádnou loď ", informovala Sam.
"Doufejme tedy, že se předběžný sken nemýlí", klesl Tom a letěl s jumperem přímo k povrchu planety.
"Má tato loď Drony?", zeptal se, když už byly v atmosféře.
"Ne, většinu místa zabírá ten hyperpohon"
"Tak tedy budeme muset tu věc odpálit ručně"
"Sken zaznamenal nějaké zříceniny na jihu", informovala Sam, když tablet zapípal.
"Jedu tam"

Po třech minutách
"Tohle bude pravděpodobně ono", řekl Tom, když uviděl obrovské ruiny bývalé základny ve tvaru pavouka, jenž měl roztržený trup napůl a byl bez noh, takže ležel na zemi.
"Tohle žádný přístroj nemohl přežít", hlesl Daniel.
"Ale mohl, jejich přístroje jsou z odolného materiálu a některé dokáží vydržet i extrémní podmínky"
"Ale vždyť..."
"Měli bychom se tam jít podívat", rozhodl Tom.
"Co když ta jejich loď přiletí?"
"Tak doufejme, že nepřiletí", řekl Tom a přistál hned vedle ruin. Vstal, otevřel dveře jumperu a vyšel.
"Podle vypravěčky by měl ten stroj být uprostřed trupu v nejvyšším patře"
"Vidíš, zrovna uprostřed je to rozpůlené, ten přístroj to prostě na 100% nemohl přežít", říkal Daniel.
"On potřebuje pouze malý index, který je uložen v malém zařízení, které mohlo snadno přežít, jak výbuch, tak to rozpůlení"
"Dobrá, tak jdeme"

O půl hodiny později

"Ještě, že jsme tu nenarazili na žádný odpor", vydechoval Daniel, když vycházeli snad už tisícý schod nahoru.
"Už vidím vrata!", křikl Tomas.
"Jo, jenže ty jsi tak o dvěstě dalších schodů výš než my!", oplatil mu to Danny a když byli všichni úplně nahoře Mephala se kolem rozhlédla a zatáhla za nějakou páku, která byla celá v pavučinách. Vrata se otevřely do obrovské haly, která byla téměř přesně rozdělena napůl. Na pravé polovině byl ohořelý podstavec, na kterém bylo něco, co připomínalo usmaženou tarantuli. Mephala k podstavci přiběhla a podívala se na něj.
"Ten index je uškvařený", řekla celá rozzářená.
"Vidíte, co jsem říkal", řekl Danny.
"Tak jo, výlet byl bohužel i bohudík zbytečný. Vracíme se zpět k jumperu", rozhodl Tomas

Zpět v jumperu přibližně o další půlhodinu později

"Tak jo ,startujem", řekl Tomas a zvedl jumper do vzduchu.
"Ouou", řekla Sam.
"Co myslíš s tím ouou?"
"Nějaká loď právě vystoupila z hyperprostoru"
"Stejně tady nic nenajdou"
"To ne, ale my nemáme štíty"
"A sakra", klesl Tom a přiložil ruku na obrazec ruky. Na 1. holografické mapě zmáčkl Smaragdovou galaxii, poté planetu Babylon a odkaz v pravém horním rohu. Následovně vyjel z atmosféry a když si jich bitevní loď všimla začala po nich střílet. Naštěstí v čas skočili do hyperprostoru. Náhle však planeta explodovala a vzala s sebou i bitevní loď Dronů.

Zpět v Babylonu

"Takže vy jste pouze nastavila autodestrukci, která byla hned vedle toho podstavce a výbuch celé planety zničil i tu loď ?", opakoval si to s úsměvem Jack.
"Přesně tak, pane"
"Je prostě génius", usmál se na ni Tom.
"Plukovníku Smithe! Plukovníku Smithe!", volala zjevně rozčílená dr. Kellerová
"Co se děje, doktorko?"
"Jde o vašeho bratránka, je to s ním horší"

Tak jo, okomentujte to zase.
A tady je spoiler k dalšímu dílu, který bude pravděpodobně zítra

Toto je spoiler!!!:
díl 2x02
Wisdom of Alah be with you

Konečně se objeví noví nepřátelé, kteří budou mít něco společného s Babylósnkou a islámskou mytologií
Naposledy upravil rocketman dne 01.9.2008 19:19:10, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky