Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate new enemy - 14 CZ + SK verzia

Stargate new enemy - 14 CZ + SK verzia

bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak viem, že pravopis je trošku ehm.... problém ale posuszujte pls. ak to ide dej aj keď sa začiatok trochu podobá na prvý dvojdiel stargateatlantis no ocením akékolvek komentáre

01ADRESA

Daniel clý bez seba pribehol za O’Niellom. Nachídzali sa v antickej základni a Jack O’Niell práve musel aktivovat kreslo antikov kvoi nejakým informáciám z vedlajšej sústavy. “Jack mám…. Och pardon pridem inokedy. “, povedal Daniel no O’Niell ho zarazil a vyštekol na ňho: “Nie určite to nepočká!”, vstal z kresla a kúsok ďalej hovorí Danielovi ”Dík, že si ma odtial vytiahol. Ešte takúto chvýľočku a dočista by som zošalel” “Vlastne vyjadruješ viac vďaky ako som u teba zvyknutý ale radšej to nechám tak. Práve sa mi podarilo dešifrovať najnovšie data z Atlantídy s zistil som, že plus mínus 5 rokov predtým ako antici opustili Atlantis sa ich niekolko stoviek vybralo loďami skúmať ďalšiu galaxiu. Dorazili tam asi rok pred evakuáciou čo ,je velké štastie inak by som o tejto adrese nemal ani tušenie, a postavili tzv. Bránu poslednej šance ale dôležité je ako som ti už naznačil, že mám jej adresu” “Nechaj ma hádať. Potrebuješ ZPM.” “Ano” odpovedal jednoducho Daniel no ešte sa trochu zvláštne zatváril. “Ešte niečo?” reagoval O’Niell “No vieš antikovia tam leteli plus minus 4 roky v HP, čo neni až tak prekvapivé kedže sa snažili dostať sa čo najďalej od wraithov, problém je v tom že môžu byť prehnane povedané na druhom konci vbesmíru. Z toho vyplýva že budeme museť zadať 9 symbolov a na to budeme potrebovať náš i atlantický “prídavný kryštál” a budeme sa musieť napojiť z Atlantídy lebo naša sieť brán tam nevedie a…” “Dosď Daniel musíš vedieť čo odo mňa žiadaš a ak to nevieš tak si úplny šialenec!”
“ Velmi dobre viem čo chcem ale ak tam antici budú, možno nám pošlú ZPM a ked sme pri ZPM tak sa obávam že jedno otvorenie brány by ho mohlo celé vyčerpať” “Tak potom mi je ľuto ale BUDEŠ MUSIEŤ nájsť iný spôsob”, na budeš musieť dal O’Niell obzvlášť velký dôraz. “Viem, že sa mi ťa raz podarilo presvedčiť aby si poskytol ZPM na cestu do Atlantis a odtiaľ sme už dostali jedno plne nabité. A znovu ti hovorím ak by sa nám podarilo spojiť sa s antikmi, mohli by sme dostať ďaľšie ZPM a aj keby nie je tu veľká šanca na objavenie úplne novej antickej civilizácie. Viem hovoril som to aj pred atlantisom ale…” “Dobre, dobre nemusíš ma tak presviedčať ale musíš si uvedomiť, že ak nedostaneme nové ZPM tak je Zem bezzbranná čiže sme si poriadne zavarili. Dali by sme tak sme Oriom jedinečnú šancu nakopať nám zadky!” “ Podla mňa to za to stojí tak to aspom ešte raz zváž ” nedal sa Daniel. “Už sa stalo” povedal O’Niell asi po 5 sekundách. “A?” vyzvedal sa ďalej Deniel celý horlivý. “Dovolím ti použiť ZPM ale pod podmienkov, že ak najdeme antikov budeš prvý ktorý bude s nimi ako sa to hovorí jednať o spojenectve” “Ano jasné a mimochodom Odysea odlieta za 1 hod.” povedal Daniel stále ešte celý bez seba.
O 3 TÝŽDNE NESKôR
Odysea sa vynorila z HP a hneď na to dostali správu z Atlantisu. “Vítame vás na Atlantis v galaxii pegasa posielame vám súradnice na pristátie.”

“Hneď ako nainštalujeme kryštál na bránu začneme vytáčať adresu. Po aktivácii brány kryštál zase odstránime a Odysea hneď odletí späť na zem”oznámila dok. Weirová
“Energie máme však len na poslatie jedného člov eka tam späť to nepôjde a je tu reálna šanca že brána explóduje z takého množstva energie kt. absorbuje za pár sekúnd a…” Mc Kaya však prerušila Weirová. “Rodny s týmto sú už oboznámení ale dobrá pripomienka. Brána môže explódovať.” “Toto riziko je malé ale nie zanedbatelne a……………uz budem radšej ticho”
“Pôjdem tam ja” hovoril Daniel “ viem o všetkých možných rizikách a” No O’Niell mu skočil do reči “Nie ty tam nepôjdeš potrebujeme ťa tu pôjdem tam ja.”Daniel už chcel argumentovať proti O’Niellovmu rozhodnutiu no O’Niell ho zarazil “POSLEDNÉ SLOVO!!!”
Daniel by možno ešte niečo vymyslel no vtom sa ozvalo “Dok. Weirová, sme pripravení očakávame vás v riadiacej miestnosti” “ Je čas ísť” velmi diplomaticky ukončila vojnu O’Niellovho a Denielovho súboja zlovestných pohľadov doktorka Weirová. O chvíľku už už všetci stáli v eiadiacej miestnosti. “Začniťe zadávať” požiadala dok. Weirová. “Chevrony 1,2,3,4,5 a 6 zadané” oznámil Mc Kay a sltačil “tlačítka” so symbolmi 7,8 “ CH 7 a 8 zadané. Zadávam 9 CH.” Vtedy sa s bránov začali diať neobviklé veci. 9 symbol predtým akop zapadol dvakrát “obehol okolo brány”. Potom sa vytvorila Červia diera (ČD) ale z nestabilného víru vyšlahol energetický lúč pripomínajúci blesk a úplne zničil atlantické DHD. ZPM pripojené k bráne sa vybilo a zhaslo.
“Nemáme čas choďte!” zvreskla Weirová na O’Niella. O’Niell sa už pripravoval vkročiť do ČD keď sa Deniel rozbehol dolu schodmi k bráne, odsotil O’Niella od brány a so slovami “Je mi ľúto” zmizol v bráne. O’Niell sa už odrazil aby skočil za ním no brána sa mu doslova pred nosom zavrela a on skoro narazil do steny pred ním. “Parchant!” zahučal O’Niell plný zlosti.
Naposledy upravil bananman dne 08.3.2009 13:46:08, celkově upraveno 70
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nevím - zatím mi to hodně připomíná díl Rising a také musím říci, že mě to zatím moc nezaujalo - uvidíme co přinesou další díly....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

naopak musim říct že mě to velmi zaujalo a jsem zvědav jak se to bude vyvíjet.....doufám že brzy dodáš nové díly :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je to fakt dobrý ale nešlo by to v češtině? :D

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ak by sií bol ochotný to prepísať??? a je to vlastne o vojne medzi antikmi (+ ich ally ale pozemšťania sa tam tak lachko nedostanú) a ori moja verzia pokračovania seriálu
Online stargate hra:

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

táto časť sa mi zdá trochu nudná ale hádam ma kritici neprevalcujú :smile: :o :oops:

02 NÁVŠTEVNÍK

„Vyšlite správu do časti galaxie patriacej Noxom“ rozkázal najvyžší člen Lantianskej rady Orbitos Správa mala nadviazať kontakt s bývalími spojencami a podla možnosti dostať do antickej galaxie predstavitelov každej rasy aby jednali o obnovení aliancie. „Zadávam adresu ZPM a štít fungujú. Poslendný symbol zad........ Príchod ČD“oznamoval skoro všetko Pregeclus Orbitovi. Pregeclus mal na starosti všetky činnosti brány. „Koto to je???“hned vypálil svoju otázku Orbitos. „Je to z Atlantídy“prekvapene známil Pregeclus. „Okamžite zrušte štít a pripravte jumpery!“rozkázal Orbitos. Z brány však nevyšla nijaká loď ale Deniel. „Ahoj“povedal ako prvé Deniel.

Zem o tri týždne
Z HP sa vynorila Odysea. „Pane správa z SGC.“ „Dajte to na obrazovku“rozkázal O’Niell
„Gen. Landry z SGC hovorí pre Odyseu bola vaša misia úspešná??“
„Nie tak úplne. Podarilo sa vytvoriť ČD a Cartrová vám to vysvetlý lepšie plukovník môžetťe hovoriť“ „Pane podarilo sa nám vytvorit ČD ale velký presun energie zo ZPM do nrány spôsobil výboj kt. zničil Atlantické DHD a Deniel sa aj napriek zákazu gen. O’Niella “hodil” do horizontu udalostí” “Očakávame vás na základne”
Ďalšia misia čakala SG-1 až o 8 hodín a tak mali čas si všetko vyrozprávať.

Zatial v antickej galaxii Deniel predstúpil pred najvyžšiu radu antikov a začal s pre neho tipickým „AHOJ“. Keď sa dostal ku téme Ori a Wraithovia a čo hrozí Zemi prerušil hologram antika zasadanie. „Hovor“povzbudila Neodra „ministerka“ obrany (ak sa dá povedať o členoch rady že boli ministrami) už aj tak dosť vystrašeného antika. „Vážená rada Oriovia zahájili masívny útok proti Noxom a Furlingom ako od novodobých spojencoch sa od nás čaká že pomôžeme navyše nám to dá skvelú príležitosť kontaktovať ashgardov čakám len na odpoveď rady.“ „Rozhodnutie rady je podla mna jednoznacné“hovorila Neodra „pomoc príde alebo má niekto námietky??“ „Nie námietky niesu len bude treba postaviť nové lode do týždňa budú hotové. Oznámte našim spojencom, že pomôžeme. Odveďte nášho hosťa do siene najvyžšieho ciela“povedal Orbitos

Lode s najnovšími technológiami boli piatich typov 1.typ bol patronus (latinsky strážca)
Bol vybavený 4 rôznymi štítmi 2klasické jeden núdzový a jeden „zrkadlový“ klasické štíty len pohlcovali strely ale zrkadlový štít odrážal slabšie strely smerom na útočníka na silnejšie pôsobil ako klasický no pokrývyl len 70 percent lode a stále sa pohyboval. Nové antické štíty vyžadovali vela energie a tak každý štít mal vlastné ZPM. Mali 500 fialových dronov (vylepšená verzia žltých) kt. po výbuchu zanechávali elektromagnetické pole čo spôsobovalo výpadok techniky. Čierne drony (po výbuchu uvolňovali paralizačnú vlnu a 3 žlté drony kt. napáchali škody a neboli zadržatelné štítmi) ale keďže boli určene skôr na utok tak ich mali iba 100. 50 batérií kt. strielali energetické červeno zafarbené gule obohatené o plazmu (to sa hodilo v obrane lebo napriek menšej účinnosti pálili 10 krát rýchlejšie ako extra účinné hlavné delá) a 3 delá kt. strielali zelenobiely lúč energie (ako Oriovia žltý). A ešte samozrejme 1000 žltých dronov.
Útočné lode typu 2 bellator(bojovník) a 3 carrnifex(zabijak) sa až tak nelíšili obi dve mali 1000 čiernych 100fialových a 700 žltých dronov mali 3 druhy štítov klasické núdzové a zrkadlové. carrnifex(zabijak) keďže bol väčší mal 3 zariadenia na bombardovanie planéty do hĺbky (to strielalo fialový dlhý lúč, ten sa zaboryl hlboko do planéty a spôsobil masívny výbuch boli určené hlavne na ničenie podzemních základien) zatial čo bojovník len 1 ale zato bol rýchlejčí a mal väčšiu manévrovaciu schopnosť.dalej bojovníci mali 20 batérií a 8 diel a zabijaci mali 18 batérií a 25 diel a to z nich robilo tie najstrašnejšie útočné lode ale i v obrane našli svoje uplatnenie. A loď štvrtého typu bola mesto. Tie boli vybudované po celej galaxii a ešte ich bolo treba povylepšovať. Okrem všetkých možných diel mali aj „hlavnú zbraň“ ktorá robila (dozviete sa v inej časti) piaty typ bol aurora ale vybavená lepšími dronami a energetickými zbraňami patronusa i bellatora takže sa hodila na obranu i na útok.

O týžden boli antikovia pripravený poslať Noxom a Furlingom, ktorým zostalo už len pár planét celú flotylu svojich lodí.
„Aktivujte hlavné mesto!“ zrazu vydal na jednom zasadaní rady nečakaný rozkaz Orbitos.
„Orbitos to nemislíte vážne hlavné mesto sa môže aktivovať len v prípade vojny na to sú zákony to je nep......“
„Dosť!“zahučal Orbitos na celú radu „S Orijmi vedieme vojnu už pár miliónov rokov a podla jedného zo zákonov aliancie štyroch rás ak jedna rasa vojde do vojny tak sú vo vojne aj ostatné 3. Ja osobne pôjdem do HM a zoberiem tam aj našeho hosťa a postavte trojgalaktickú bránu aj v našej aj v Furlingskej galaxii a tretiu v MD kde kedysi žil aj náš druh.Dnes sú tam Noxovia.“povedal Orbitos sadol si do kresla a pomocou kruhov sa preniesol do HM aj s Danielom.
Naposledy upravil bananman dne 03.1.2009 22:02:33, celkově upraveno 2
Online stargate hra:

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tahle tvoje povídka mi začíná hodně připomínat jinou z tohohle servru.Jmenuje se Pomsta :D

Ta tvá se sice v něčem liší ale jinak základ je stejnej:zbývající Antikové v jiné galaxii, stavba lodí,obnovení aliance 4 ras,nové drony....

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Zatím je tato povídka pro mě dosti velkou neznámou - pořádně nevím, co si mám myslet, v každém případě si přečtu další díly, ale celá zápletka o návratu Antiků, boji s nepříteli a obnovení aliance 4 ras už tu byla....viz Pomsta od Dragona - akorát tvoje je trochu víc "megalomanská" - 5 štítů je přeci jen podle mě trochu moc :D

EDIT: tak sgcatlantis mě se srovnáním předběhl :D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no možné to je asi mám podobné predstavy ako autor tej povídky pomsta a je mi fakt lúto že sa to tak podobá ves co skusim to najst a dam pozor aby sa to uz potom nepodobalo mám už napísanú aj tretiu hádam bude iná a aby si bol spokojný v tej tretej im 5 štítov na vela nebude keď im buchne ich ZPM
Naposledy upravil bananman dne 29.8.2008 08:04:24, celkově upraveno 1
Online stargate hra:

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak je tu tretí diel dúfam že tento sa už nebude podobať až tak na tú pomstu a mne sa tento celkom páči

03 Vojna

Pregeclus otvoril bránu a začal posielať časti 3galaktickej brány. Tá bola trikrát väčšia ako Orijská a ako napovedá názov tak bola jedna na 3 galaxie kvôli jej velkosti. Navyše cez ňu mohlo prejsť mesto a carrnifex kt. by sa do superbrány nezmestili. „Furlingovia hlásia, že brána je na mieste a že podla všetkého funguje“hovoril Pregeclus. „Rozumiem a zadávam adresu“ oznámila Draya velitelka Lantianskej flotyly. „ČD je stabilná začínam s presunom“pokračovala Draya. Do brány začali vchádzať lode. Ich flotylu tvorilo 5 carrnifexov 10bellatorov 7patronusov 3 mestá a 10 auror. Na druhej strane ich čakala posledná flotyla Noxov a Furlingov. „ Sme vám veľmi zaviazaní. Bez tejto pomoci by sme boli stratení“začal velitel Noxov. „Oriovia už skoro ovládli našu galaxiu a v MD kôli nim tiež ubúda miesto pre našich spojencov. Podarilo sa nám uchovať asi 2 sústavy. Toto sú všetky loďe čo máme.“pokračoval Furlingský admirál. „Áno Oriovia sú veľkov hrozbov. Zrejme bude nutné obnoviť aliynciu 4 rás. Musíme kontaktovať Ashgardov.“so súcitom vravela Draya. „To nebude možné. Ashgardi vymreli asi 2 mesiace do zadu ich technológiu dostali ludia zo Zeme“rázne odpovedal Nox. „To je strašné tak sme v tom len traja.“Draya by možno povedala viac ale prerušil ju alarm. „Čo sa deje??“rýchlo sa spýtala. „Blíži sa sem 100 orijských materských lodí.“ „Ako sú na tom naši spojenci??“ bleskovo zareagovala Draya. „Naša posledná flotyla je zostavená z 27mich lodí a našej vlajkovej lodi.“ Povedal vodca Noxov „my sme priviedly 32lodí a 2lode z najnovšej výroby no naša vlajková loď bola zničená medzi prvými.“ Smutne oznámil furlingský admirál „Spolu máme 97 bojaschopných lodí nádej na výhru je veľká!“ povzbudia Draya spojencov „Oriovia sú tu!“oznámil admirál Draidhos (Furling) „Máme správu púšťam ju“ oznámil Drayi Reko hlavný technik „vodcovského mesta“. „Moc Oriov je nespochybniteľná. Prijmite Origin a uniknete istej smrti!“ velavýznamným tónom hovoril prevor „Útokom čo i len na jednu z týchto lodí definitívne vyhlásite vojnu našemu trojspojenectvu“ odpovedala Draya. Na to prevor vybral pasáž z knihy Originu „A zlo nemalo inú možnosť iba poklaknúť pred mocov Oriov. Bolo zničené a všetci jeho stúpenci budú zmetený zo sveta svetlom originu.“ Na to začali Orijské lode palbu, ale nie klasickými žltými energetickými lúčmi na aké boli Furlingovia a Noxovia zvyknutí ale žltomodrými lúčmi obohatenímy o plazmu. Tieto strely doslova devastovali aj antické štíty. Na tento nepriateľský akt reagovala aliancia palbov zo všetkých kanónov. Furlingovia strielali dlhé červené lúče a červeno modré strely s plazmou. Noxovia pálili tisíce malích bielych striel a pár velkých fialových energetických gúl z ťažkých kanónov. Antici použivali všemožné drony, modré plazmové strely a dlhý zelenobiely lúč energie príbuzný Orijskému. Strely lietali z jednej strany na druhú občas sa aj zrazili a následná tlaková vlna zaťažila štíty najbližších lodí. „Strácame štíty!!!“ hučal Askor technik na jednom carrnifexovi. Štíty zmizli a záložné sa nestihli aktivovať skôr ako Orijská strela prenikla dierov v už aj tak oslabených zrkadlových štítoch a spravila v carrnifexovy velký kráter. Strele sa okrem iného podarilo poškodiť hlavný regulátor energie kt. reguloval prúdenie energie z nového pomerne nestabilného ZPM do celej lode. Energia sa postupne uvolnovala aj mimo loď až ZPM vybuchlo. Výbuch zničil trojgalaktickú bránu a a najbližšie lode. Zvyšným 53lodiam 27 aliančních a 26 Orijských úplne zničil všetky štíty. „Nemáme štíty vložte ZPM do hlavnej zbrane a potom ich pošlem k tím ich dokonalým oriom.“ Vrieskal Draya až to pripadalo ako nevhodné. „Pani ZPM je vložené teraz musíme len počkať kým sa zbraň nabije“oznamoval Reko Orijske lode si to však všimli a začali sa pripravovať na paľbu. „Oriovia mieria na nás a nabíjajú zbrane“zahučal Reko plný strachu. „Vypúšťam plazmu a ZPM, dúfam že v kombinácii s unikajúcov energiou plazma vytvorí bariéru kt. nás ochráni pred ich pár strelami.“hovorila už pomerne pokojne draya. „Ale z 80 percent sa to podarí a z 20 to posilní orijsku strelu tak, že nás úplne zničí!!!“vrieskal Reko. „nemáme čas a už sa stalo. Spúšťam hlavnú zbraň“oznámila Draya Rekovi. Veža s hlavnou zbraňov sa nestihla ani poriadne rozsvietiť keď oriovia vypálili. Plazmová bariéra zadržala 5 Orijských striel. Reko sa už chystal oznámiť že ich asi hlavnou zbraňov zničia, keď šiesta orijská strela prešla cez plazmu a posilnená silou ich vlastnej bariéri zničila posledné z troch miest ešte pred vystrelením hlavnej zbrane. Z masívneho výbuchu však nečakane vyšlahli dve jasné biele svetlá a zničili 13 Orijských lodí. Potom z ničoho nič zmizli akoby ich kamsi vtiahla gravitácia. „Admirál Draidhos štíty fungujú na 10 percent.“ Oznamoval furlingský technik na admirálovej lodi. „Pálte za životy nás a našich spojencov zničte ich prekliate lode!!!“rázne rozkázal Draidhos. Červené lúče ničili Zvyšné orijske lode raz dva no Oriovia sa tiež pokúsili vyhrať už prehranú bitku. Jediná loď sa zachránila skokom do HP ale ostatné ničili spojenecké lode až ich zostalo len 7.

„Čože?? Ste si istý?“ pýtal sa Orbitos antika oznamujúceho mu čo sa stalo „Áno pane stopercentne istý a pri tom nešťastí zahynula veliteľka Draya mali by sme tie nové ZPM prestať používať“odpovedal antik „Áno áno to bude asi nutné..... Takže chcú vojnu hmm Priveď mi nášho hosťa je asi v miestnosti s bránou.(nachádzame sa v hlavnom meste)
„Volali ste ma Orbitos??“spýtal sa o chvýľu Daniel „Áaaa ano dok. Jackson mám pre vás úlohu. Stanete sa jedným z nás ak máte záujem“predložil mu Orbitos ponuku
„To teda mám“povedal prekvapený Daniel „Čo bude treba spraviť??“
„Včas sa dozviete ale bude to veľká šanca oznámiť vašej planéte že ste v poriadku.“
Potom sa Orbitos v kresle otočil a hlavné mesto vzlietlo a o chvýľu sa stratilo v HP.
Naposledy upravil bananman dne 03.1.2009 22:03:22, celkově upraveno 2
Online stargate hra:

First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak toto byla vážně výborná část :thumleft:

Mé Povídky ZDE

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

som rád že sa ti páči 4. ešte nemám napísanú ale už mám predstavu asi ako bude vyzerať 8)
Naposledy upravil bananman dne 28.8.2008 15:05:53, celkově upraveno 1
Online stargate hra:

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nějak se ti to s tou nepodobností nedaří. :D
Pořád je to podobný povídce Pomsta a teď s to tou super super bránou kterou proletí i město začíná podobat i povídce Noví neznámí. :D

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

sorry ale o tej ani neviem že tu je kto ju napísal??? uis´tujem ťa že tá brána aj celá poviedka je z mojej hlavy a čo sa ti na tejto časti podobá na pomstu??? Čítal som to a tam veru tak nedopadol ich boj s wraithami alebo s kým tuším sa to volalo pasca a úplne ich tam rozdrvili (tých zlých) ja tam podobnost nevidím aspom v tejto časti
Online stargate hra:

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

já si myslím že podobnost tam nejni...možná trochu v námětu..ale to je tak všechno...sqělá práce....jen tak dál... :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Další

Zpět na Mrtvé povídky