Tak k tomu bych něco řekla, protože o sobě mohu prohlásit, že jsem na symboly docela odborník

.
Při vytáčení adres jsou v seriálu často chyby. Oblíbená planeta k vytáčení je Abydos. Popřípadě to kombinují tak, že třeba jdou na planetu blablabla, vytáčejí na monitoru Abydos a brána vytáčí navíc ještě něco úplně jiného. V pravdě, je docela kumšt najít to správně

.
Výchozí symbol by měl být unikátní (říkají to), to ale není pravda, někde slouží jako výchozí symboly klasické symboly brány. Což je teoreticky možné, protože by tak plnily úplně jinou funkci. Nicméně by jich mnoho nebylo, max počet je 39 znaků (jeden z toho už výchozí).
Těch klasických je 38 + výchozí. Na bráně z Mléčné dráhy. Potíž je, že k natáčení používají...snad dvě nebo kolik?...brány, takže se často stává, že na naprosto neznámé planetě je vidět výchozí symbol Země (např. v New Ground na začátku suveréně odkryjí znak Země...jinak za výchozí symbol této planety je symbol Persea...což ovšem není důvod pro Zemi

).
Mmch., DHD to má horší, tam je jen 38 symbolů včetně toho výchozího a samozřejmě najdeme na DHD z jiných světů v drtivé většině i tu Zemi, která tam nemá co dělat. Tzn., jeden klasický symbol chybí (konkrétně Aquila - vypadá jako odmocnina).
Onen symbol s pyramidou a třemi sluncemi je opravdu výchozí znak Abydosu. Třeba takový ten druhý výchozí znak pro Zemi (Antarktida) je kolečko s čárkou pod ním.
Věřte mi, dělala jsem o tom přednášku na FF a studovala jsem to docela pečlivě

.
PS: V There but for the Grace of God je např. další chyba s číselnou adresou, kde je jeden znak určen špatně

. A pak je tam ještě divně umístěný symbol na bráně (někde, kde by měl být jiný).