Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Stargate:Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore part I

Příspěvek 18.8.2008 20:53:17
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Bylo to o něco horší než obvilke, ale přesto to bylo dobrý. Zajímavě popsaný boj a ten konec se mi taky líbil. je vidět že Xana si jde pevně za svým cílem :D .
Těším se na pokračování.

8/10
Naposledy upravil Mark Jackob dne 24.8.2008 22:36:16, celkově upraveno 1
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 21.8.2008 22:13:59
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tady je další díl. Doufám, že bude lepší, než ten minule.

Stargate Babylon
díl 1x13
Path of gods

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost

"Pane, máme problém", řekl Radek, když John přišel do řídící místnosti.
"Co je?"
"Loď, velikostí odpovídá mateřské lodi Lloth"
"Takže Xana selhala"
"Nebo zvítězila a teď ovládá jejich loď "
"Možná. Zavolej Rodneyho", řekl John a chystal se k odchodu, ale Radek ukázal na vysílačku ležící na stolku vedle senzorů.
"Už zase", klesl ještě a odešel. V hlavní místnosti se dal do transportéru, kde poté stiskl 5. patro.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, patro 5 - osobní komnaty

Po záblesku John vyšel z transportéru a šel přímo rovně. Po chvilce došel ke dveřím, na kterých visela zjevně nová cedulka 'dr. Kellerová'.
Chtěl zaklepat, ale dveře se otevřely a on tam uviděl Jennifer a Rodneyho, jak se líbají. Rychle odklopil zrak, ale to už si jej ty hrdličky všimly a Rodney se zeptal: "Děje se něco?"
"Jenom to, že k nám míří loď Lloth, ale nenechte se rušit"
"Co?", vyjekl Rodney a nasadil si bundu
"Za jak dlouho tu bude?", zajímala se Kellerová
"Ani jsem se nestihl zeptat", odvětil John
"Ještě příjdu, miláčku", rozloučil se Rodney, dal Jennifer pusu a John se zašklebil, jakkdyby snědl citrón. Spolu s McKayem se pak rozešli po chodbě k transportéru a dr. Kellerová zavřela dveře.
"Tak jak vám to klape?", zeptal se John
"Skvěle. Víš dnes jsme byli na ošetřovně. Jennifer se dala po skener."
"A?"
"Je to chlapec", rozzářil se Rodney
"Jo", klesl s úšklebkem John a vlezl do transportéru. Jakmile vešel i rodney zmáčkl nejvyšší patro.

Jakmile John s Rodneym vystoupili z výtahu přiběhla k nim Sam a řekla Rodenymu: "Tady jsi, všude tě hledám"
"Byl jsem ...u Jennifer"
"Aha", klesla
"Co tedy potřebuješ?"
"Jde o zbraně té bojové lodi"
"Myslel jsem, že už je spravená!", vyjekl John na McKaye
"Říkal jsem, že ji mám téměř spravenou!", bránil se
"Říkal jsi 4 hodiny! A teď už uplynuly 4 hodiny a měsíc!"
"Cože, 4 hodiny?", divila se Sam
"A je to tady", hlesl Rodney
"Ty jsi jim řekl, že to budeme mít za 4 hodiny?"
"Přecenil jsem se, to se stává"
"Dívej, teď k nám míří mateřská loď Lloth a my nemáme nic, co by nám pomohlo se ubránit!", ječel John
"Třeba Xana ovládla jejich loď ", snažil se vyklouznout Rodney
"A když ne? Vyrazíme na obranu se slovy: Promiňte, ale byla tu nepatrná šance, že vaši loď ovládá naše spojenkyně, tak jsme se nepřipravili na bitvu", šílel John.
"Však my tu loď zpravíme", uklidnil jej Rodney
"V to doufám, co už máte?"
"Všechny zbraně v podstatě už fungují. Ale je tu šance, že ta loď vybuchne v momentě, kdy vystřelíme", řekl Rodney
"Jaká šance?"
"Řekl bych 50%"
"80%", opravila ho Sam
"Půjde to obejít?", zajímalo Johna
"O tom jsem chtěla mluvit. Našla jsem cestu, jak to obejít", řekla Sam
"A jak?", zajímalo McKaye
"V tom je ten problém.Zjistila jsem, kde byla ta chyba a dokonce jsem připravila program, který ji obchází. Musili bychom to však přepojit přez štíty"
"A ten problém?", zajímalo Johna
"To je ten problém", odvětila Sam a John se zatvářil, jakože nechápe.
"Jednoduše když začneme střílet, vypojíme tím štíty", vysvětlil Rodney
"Není ještě jiná cesta?", zajímalo Johna
"Ne", odvětila Sam spolu s Rodneym najednou a poté se na sebe podívali.
"Dobrá, udělejte to", přikázal John a rozešel se kolem Ištařiny medutující sochy a po schodech nahoru vyšel do řídící místnosti. Podíval se ke skenerům, kde seděl Radek a nad ním stál Tom, který pokývnutím přivítal přicházejícího Johna.
"Za jak dlouho tady bude?", zajímalo Johna
"Do hodiny. Baal značně upravil její pohon", odvětil Radek
"Co budeme do té doby dělat?"
"Sam s Rodneym už budou mít spravenou tu loď a...", nedokončil John
"Oni ji ještě nezpravili?", vyjekl Tom
"Sam přišla na způsob, jak to opravit", objasnil John, podíval se na stolekm, kde ještě stále ležela vysílačka McKaye a chytl se za hlavu.
"Co je?", zajímalo Toma
"Nic, jenom jsem Rodneymu nevrátil jeho vysílačku"
"Teď je s ním Sam", uklidnil ho Radek
"Jo, to je pravda"

O hodinu později

"Mateřská loď Lloth vystupuje z hyperprostoru", informoval Radek
"Navazují spojení?", zeptal se Tom
"Ano pane, video, mám to dát na obrazovku?"
"Ano", odvětil Tom a poté co se na obrazovce objevila Lloth řekl ještě: "Ah, Baal"
"Omyl, to jsem opět já, stará Lloth", odvětila
"Aha, co se stalo?"
"Poslední Furling jménem Xana mne vyzvala na souboj. Pomocí nějaké technologie pak ze mně vytáhla toho parazita, který trýznil mé tělo i duši. Za to jsem ji nesmírně vděčná. Proto ji vracím zpět sem.", řekla a před Ištařinou bránou se objevila Xana v bezvědomí.
"Lékařský tým do nejvyššího patra, ihed!", zařval John do vysílačky.
"Co jste jí udělala?"
"Já nic. Její tělo vypovídá službu. Už tady dlouho nebude.", řekla Lloth
"A co tedy bude teď?"
"Dnes je vaše a má rasa přáteli. Zítra už to tak nebude", řekla ještě Lloth a vypnula vysílání.
"Vstupuje do hyperprostoru", informoval Radek a Tom se rozběhl do hlavní místnosti, kde už stál lékařský tým a nabíral na vozík Xanino tělo. Poté se rozjeli a najeli přímo do transportéru s tím, že jeden z mediků zůstal venku. Ihned jakmile se dveře transportéru otevřely, vstoupil do něj a zmáčkl 3. patro.
"Myslíš, že se z toho dostane?", zeptal se John Toma
"To opravdu netuším"
"A co naši kamarádi?"
"Odletěli"
"To je dobře"

O dvě hodiny později v řídící místnosti

"Pane, mateřská loď Lloth zastavila", řekl Radek Johnovi, když přišel do řídící místnosti
"Cože?", nechápal John
"Ano, v nějaké soustavě", řekl Radek. Najednou skenery zapípaly.
"Co to bylo?"
"Ajaj", klesl Radek
"Co myslíš, tím 'ajaj?'?"
"K pozici lodi Lloth míří další lodě. Jsou menší. A jsou jich desítky.", řekl Radek
"Ha'taky?"
"Ne, tyto jsou o něco větší"
"Shromažďují flotilu na útok", řekl John a aktivoval vysílačku. "Sam, jak dlouho vám ještě ta loď bude trvat?"
"Zbraně už jsou. Už jen dolaďujeme podsvětelná pohon."
"To je dobře, protože myslím, že tady zanedlouho budeme mít parno"
"Co tím myslíš?"
"Loď Lloth už sice odletěla do vedejší solární soustavy, ale myslím, že brzy plánují útok i s celou flotilou"
"Cože?", vyjekla Sam a trochu šlo slyšet vyjeknutí Rodneyho.

O další 4 hodiny později

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, zasedačka

"Takže se jich shromáždila celá rodinka?", zeptal se Tom
"Ano, už to tak vypadá", odvětil John
"Co všechno Lloth ještě říkala?"
"Něco že dnes jsme ještě přátelé, ale zítra už nebudem"
"Myslíte, že zaútočí hned zítr?", zeptala se Sam
"Je to možnost", odvětil Tom
"Ale v tom případě zaútočí už za chvíli, jelikož den končí už za jednu hodinu."
"Takže za 65 minut", řekl Rodney
"Cože?", udivil se John
"No, zjistili jsme, že den má tady místo 24 hodin 26, tak logicky by měla mít jedna hodina 65 minut"
"Panebože", klesl Tom
"Doktorko Kellerová, jak je na tom náš Furlingský pacient?", zajímalo Johna
"Je stále v bezvědomí. Občas se sice probere, ale pak do něj zase spadne. Její tělo se rozhodlo stávkovat, takže ji v podstatě udržují při životě přístroje.", shrnula to Jennifer
"Řekla něco souvislého?"
"Ani ne. Mluvila spíše Furlingsky a já jsem ji nerozuměla ani slovo"
"Danieli, byl bys tak hodný a sedl by jsis k ní na ošetřovně a kdyby se probrala a něco řekla, tak to přeložil?"
"Samozřejmě", řekl Daniel
"Dobrá tedy, konec schůze", ukončil to Tom, postavil se a všichni se rozešli. Jennifer ještě zastihla odcházejícího Rodneyho, chytla ho za ruku, něco mu řekla a políbila ho. Pak se spolu s Danielem vydala do transportéru, kde zmáčkla 3. patro.
Rodney se se Sam vydali dále chodbou mířící pravděpodobně do hlavní laboratoře a Tom s Johnem se vydali do řídící místnosti.

"Nějaké změny?", zeptal se Tom Radka, když vešli do řídící místnosti.
"Ano, už jsem vás chtěl volat. Celá flotila se dala do pohybu", řekl Zelenka
"Ale den končí až za hodinu"
"Také že cesta jim trvá dvě hodiny"
"To je logické"
"Ano"

Téměř o dvě hodiny později

"Flotila Lloth dorazí do pěti minut", informoval Radek Toma
"Zvedni štíty"
"provedu", řekl Radek a naklikal něco na Notebooku.
"Johne, jsi na místě?", zeptal se Tom do vysílačky.
"Ano, připraven"
"Vyleťte ož na orbitu. Překvapíme je"
"Dobrá", řekl John a ukončil spojení.

Po pěti minutách

"Flotila vystoupila z hyperprostoru", informoval Radek
"Dobrá. Johne střílej dle vlastního uvážení, ale nestřílej, když bude mateřská loď Lloth střílet tím paprském, či co to je"
"Rozumím", řekl John a podal příkaz seržantovi po pravici, aby střílel převážně do mateřské lodi a přestal, když se jí nabije paprsek.
"Pane, probrala se", ozval se Daniel
"Ano, a co řekla?", zajímalo Toma
"Nic souvislého. cituji: prokletí, rod, zlomit, čest, bohové, vysvěcení"
"To nedává smysl"
"Přesně jak jsem řekl"
"A upadla zase do bezvědomí?"
"Ne, je probuzená, jen zmatená. Říká, že chce mluvit pouze s vámi"
"Jdu tam", řekl Tomas do vysílačky. "Informujte mě, kdyby se něco stalo", přikázal ještě Radkovi a s rychlostí odešel přez hlavní místnost do transportéru a vydal se do 3. patra.
Po přemístění se vydal napříč ošetřovnou až po chvilce došel k soukromému lékařskému pokoji, ve kterém teď byla Xana. Dveře se otevřely a tam stál Daniel a Kellerová u postele Xany. Ihned jak Tomase uviděli odešli. Tomas přišel k posteli Xany a ona se na něj usmála.
"Zdravím", řekla potichu
"Zdravím", odvětil Tom
"Chci, aby jsi něco věděl"
"Poslouchám"
"Nebyla jsem k vám zcela upřímná"
"O čem to mluvíš?"
"Jde o Ištaru, nebyla tak počestná, jak jsem vyprávěla"
"O to už nejde"
"Ale jde!"
"Dobrá tedy, řekni mi o Ištaře"
"Byla to inteligentní královna, jak jsem říkala. Vynalezla první způsob mezihvězdného cestování"
"Hvězdnou bránu", doplnil ji Tom
"Ne, hvězdnou bránu vymysleli vskutku Antikové."
"Ale, ty jsi...", nechápal Tom
"Lhla jsem"
"Proč by jsi to dělala?"
"Když cestovala pomocí své první lodě narazila na Alteránskou rasu. Dala jim informace ohledně prvního hyperpohonu výměnou za informace týkající se nového vynálezu - Hvězdné brány. Po desetiletí Durlingové i Antici využívali kombinaci hyperpohonu a hvězdných bran tím, že pomocí lodě se dostali na obyvatelnou planetu, kde zasadili novou bránu. Žilo se jim spokojeně, ale jednoho dne, když už se založila aliance 4 ras už staraá Ištara pochlubila tím, ýe prý ona jako první vynalezla bránu. Antika, který zastupoval Alteránský lid to velmi nahřklo a zeptal e Ištary, jak brána funguje. Nedokázala odpovědět úplně přesně, a tak ji ten Antik obvinil z krádeže a lhaní. Ištar jej na místě zabila, což vyvolalo válku. Nakonec jsme proti antikům poslali biochemickou zbraň, která je buď zahubila, nebo vyhnala. Zbytek v podstatě znáš."
"Nevidím hned problém v tom, že Ištara nevynalezla bránu"
"O tom to není. Jde o to, že zneuctila Furlingy tím, že zabila přítele národa. Když v nás vyvolali Antici pojistku proti povznesení. Největší utrpení poznali děti Ištar a děti jejích dětí. Jelikož je národ Furlingů odstrkoval. Když se všichni povznesli, zanechali zde vzkaz: 'Prokletí jejího rodu lze zniči pouze ctí, odvahou a dobrými skutky. Cestu bohů smí pak skřížit ti vysvěcení.' Má sestra, Taara zničila masku naděje, čímž si zajistila povznesení a já jsem teď provedla také skutek hodný tohoto vysvěcení."
"Nechápu"
"Potřebuji se dostat k Ištařině soše"
"Ale...to zemřeš"
"Zemřu tak či onak"
"Sestro!", zavolal Tom a obrátil hlavu ke dveřím. Když se otočil zpátky Xana tam nebyla.
"Co se děje?", zeptala se sestra, když vběhla do pokoje. To ji ale málem srazil k zemi Tom běžící do transportéru. KDyž byl už u něj přerušil jej John z vysílačky: "Tome, mateřská loď Lloth se stáhla a my dostáváme pěkně přez čelist!"
"Pokračuj v palbě! V případě nouze transportuj sebe a posádku zpět do města."
"Jo", řekl John, ale to už byl Tom v hlavní místnosti a díval se na Xanu, jak se vznáší u Ištařiny sochy. Kolem ní bylo nějaké energetické pole a úžasle se na ni dívali všichni kolem
"Xano, co to děláš?"
"Je čas vysvěcení!", řekla a pokračovala ve vznášení.
"Tome, jsme bez štítů a zbraní! Transportuji posádku dolů, s tou lodí už nic neuděláme!", ozval se John
"Do toho!", řekl Tom do vysílačky a soustředil se zase na Xanu. Najednou se v hlavní místnosti objevilo několik lidí včetně Johna, Sam a Rodneyho. Najednou se celá Ištařina socha rozzářila a u brány se objevil žena ve světlém rouše vypadající podobně, jako Xana. Pozvedla ruce a líbezným hlasem řekla: "Prokletí Ištařino je zlomeno spolu s posledním potomkem. Není již potřeby památek, jelikož cesta bohů vede skrz. Vysvěcení je znakem ctnosti, chrabrosti a dobrých činů. Nechť zvítězí dobro!"
Nastal oslepující záblesk a jakmile se všichni vzpamatovali po Ištařině soše, nebo Xaně nebylo ani stopy a do Babylonu už nikdo nestřílel. Radek se ihned rozběhl k senzorům a s úžasem v hlase řekl: "Celá flotila Lloth byla zničena"
"Snad už těch lodí nemá víc", klesl Daniel.

Tak komentáře prosím. :sleepy:
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 22.8.2008 08:22:21
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já osobně teda doufám, že tohle není konec povídky (tedy že těch lodí víc má :D ) Jinak díl byl dobrý, akorát jen mi ta furlinská bitevní lod až moc připomínala Orion - taky nemohla pálit - jedině bez štítů ....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 22.8.2008 08:27:32
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Konec povídky to rozhodně není, jelikož mateřská loď Lloth stihla utéct. Tak či onak mám stejně ještě v plánu psát druhou sérii, takže konec je ještě v nedohlednu.

Příspěvek 22.8.2008 21:09:05
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak tohle byl opravdu povedenej díl. Konečně se ukázalo že Antikové jsou ti co vymysleli bránu a taky se mi libilo že si ukázal že Frulingov nejsou dokonalost sama.

P.S.: bude nějaký spoiler :?: :?: :?:

Příspěvek 22.8.2008 21:28:17
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Spoiler? Jak je libo.

Toto je spoiler!!!:
díl 1x14
Rebels

ST půjde branou prozkoumat další planetu na níž narazí na novou (i když ne zas tak úplně novou) rasu. Společně pak půjdou zničit něco, co patří Dronům.

Toto je spoiler!!!:
díl 1x15
Help from other side

ST se vrátí živí a zdraví spolu s někým, kdo se bude chtít přidat do Babylónské expedice.

Příspěvek 24.8.2008 22:05:42
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Člověk se vrátí po krásném víkendu na chalupě k počítači a hned je jeho povídka téměř na konci seznamu. To by tak hrálo.

Stargate Babylon
díl 1x14
Rebels

O dva měsíce později po událostech z minulého dílu

"Takže chcete jít na další průzkumnou misi?", zeptal se John uprostřed zasedání
"Ano, v databázi je ještě 99 nepopsaných planet. Jednou prostě začít musíme", odvětil Tom
"Dobrá, mně to vyhovuje. Máte zelenou"
"Takže za půl hodiny v hlavní místnosti", přikázal ještě Tom a všichni se rozešli.

O půl hodiny později v hlavní místnosti

"Takže, jsme tady všichni, můžete vytočit bránu", řekl Tom, když došel George s pěti minutovým spožděním.
"Zadávám", informoval Radek a naklikal něco na panelu. Ozval se hluboký hlas: "Garingis", brána zazářila a otevřela se.
"Pošlete MALP", přikázal John stojící na schodech a stroj se rozjel směrem k bráně. Jakmile prošel bylo chvíli ticho a pak se ozval Rodney: "Atmosféra je dýchatelná, žádné toxiny ani jiné látky. Gravitace normální a známky života jsou v okruhu 500 metrů nulové"
"Takže, přeji příjemnou zábavu, děcka", řekl ještě John a ST se vydala branou.

Smaragdová galaxie, planeta Garingis, u brány

"Jsme na místě", řekl Tom do vysílačky
"Rozumím, vypínám bránu a do 8 hodin čekám hlášení", ozval se John z vysílačky a brána se zavřela.
"Zachytávám 4 známky života", řekla Sam držící Tablet.
"Kde?", zeptal se Daniel
"Jsou přibližně 200 metrů od nás a míří sem neskutečně rychle"
"Kde jsou teď?"
"Nad námi", řekla potichu Sam a podívala se nahoru, kde kroužili 4 ptáci podobní vránám.
"Uf", klesl George
"Tak půjdem", přikázal Tom a vydal se po vyšlapané cestě. Najednou však přímo před něj sletěl pták a proměnil se v člověka v róbě, která byla pravděpodobně udělána z peří těch havranům podobných ptáků. Další tři ptáci také sletěli na zem a proměnili se, tak ST obklíčili. Ihned jak se všichni členové vzpamatovali a namířili na ně své P-90.
"Kdo jste?", zeptal se jeden.
"Jsme cestovatelé, nechceme vám ublížit", řekl Daniel
"V to věřím, když přicházíte z města stavitelů", řekl další
"Ale...jak?", nechápal George
"My jsme rebelové. Hrdý národ, který se odtrhnul od hříšného národu Dronů, kteří nikdy nenásledovali své stvořitele", řekl třetí
"Těší nás", řekl Tom
"A nyní, následujte nás, prosím", řekl čtvrtý a všichni se vydali dál po cestě. Po chvilce odbočili a šli hluboko do lesa. Po chvilce narazili na nějaké ruiny. Uprostřed stála lišejníky zarostlá obrovská socha havrana. Čtyři rebelové k ní přišli a pokynuli ST, aby udělala stejně. Jeden z nich pak zmáčkl tlačítko na svém prstenu, který měl nasazený na prostředníčku pravé ruky a najednou se všichni objevili uprostřed malého náměstí v nějaké jeskyni. Stáli u stejné sochy havrana, avšak s tím rozdílem, že nebyla zarostená různou zelení. Na náměstí se procházelo pár lidí všichni v róbě z havranního peří a poté co se ST spolu se 4 rwebely transportovali na náměstí utichli a pozorovali, co se bude dít dál. Na náměstí pak přiletěl další pták a proměnil se v shrbenou starou ženu se stříbrnými vlasy v zářivě modré tunice.
"Vítám vás", řekla zkrouceným hlasem "Jsem Gorgona, vypravěčka rebelů. Někteří mne mají za vůdce, avšak já jsem pouhá stařešina. Prosím, následujte mne do mé chýše", pokynula a pomalu se vydala k malému hnědému stanu, který se vyjímal mezi kamenými domky. Prošla dovnitř kývla hlavou, aby ST vešla. Sedla si u malého doutnajícího ohniště a ukázala na 4 místa k sezení kolem ohniště (na zemi samozřejmě).
"Vy jste z města stavitelů?", zeptala se.
"Ano", odpověděl Daniel
"A vytáhli jste to?"
"Co?"
"Oko zkázy a strachu"
"Bohužel, ano"
"Královna si už pro něj přiletěla?"
"Ano"
"Smohli jste se obránit proti jejímu hněvu?"
"Tentokrát ještě ano"
"V tom případě máte veliké štěstí, jelikož královna Lloth po tom oku velice touží"
"My víme"
"Co vás tedy sem přivádí?"
"Prozkoumáváme různé planety. Zavítali jsme i na tuhle", odpověděl Tom
"Víte, kdo jsme?"
"Naší průvodčí nám zatím řekli jen to, že jste rebelové, národ, který se odtrhnul od Dronů", řekl Daniel
"A víte, co to znamená?"
"Ani moc ne"
"Když stavitelé zjistili, jaké zrůdné stvoření to vytvořili začali hledat způsob, jak nabýt opět moci, jenž jim démoni sebrali. Někteří však zkoumali věc i z jiného úhlu. Pokoušeli se najít způsob, jak obrátit negativní vlastnosti na pozitivní. Po týdnech zkoumání vynalezli nějaký vir, který to dokázal. Zbýval už jenom způsob doručení. Stavitelé proto začali napadat jednotlivé menší Dronské karavany a všem podávali tuto látku, která odstranila schopnost brát strach z lidského jedince a vůbec odstranila Agresi a všechny negativní emoce. Výsledek jsme my, rebelové. Jsme pravým opakem dronů."
"Zajímavé", klesl Daniel
"Velmi poutavé", přidala se Sam
"To však není vše. Poté co se stavitelé stali opět bohy, snažili jsme se najít způsob, jak pomoci lidem od utrpení, které chystají Dronové a našli jsme Jackpot. Zjistili jsme, že když začne Dron vysávat emoci strachu jako štít proti tomu slouží emoce naděje. Emoce, kterou čirou náhodou umíme dávat. Začali jsme tedy lítat po galaxii a uklízeli jsme špatnost, kterou Dronové spáchali."
"Páni", žasl Daniel
"Vy tu však nejste kvůli mému povídání, že?"
"To nebyl cíl cesty, ne"
"Hledáte něco, co patřilo stavitelům?"
"Spíš jsme to tu šli prozkoumat"
"Takže, kdybychom měli něco, co patřilo stavitelům, chtěli by jste to?"
"Nebylo by na škodu"
"Tak v tom případě vám mohu nabídnout obchod"
"Co chcete, lékařské zásoby? Potravu, nebo něco jiného?", zeptal se Tom
"Potřebuji, aby jste pro mně udělali menší službičku", řekla stařešina a vytáhla z brašny po levé ruce ZPM.
"ZPM!", vyjekla Sam
"Takže víte, že je to energetický modul stavitelů"
"Ano, to víme"
"A víte, jakou má cenu?"
"Ano"
"Tak tedy to bude přiměřená odměna za službičku, kterou budu vyžadovat."
"Co tedy potřebujete?", zeptal se Tom
"Moje dcera, Mephala byla zajata Drony, když se pokoušela osvobodit zajatce našho rodu. Chci, aby jste ji přivedli zpět."
"Dobrá", řekl Tom a postavil se spolu se stařenou.
"Gorgin a Goros vás odvedou zpět k bráně", řekla stařena a vyprovodila ST ven, kde stáli dva rebelové v té havraní róbě.
To be continue

Tenhle díl bude pravděpodobně patřit k těm horší, ale musel jsem ho rapidně zkrátit, aby vyšel i další díl.

Příspěvek 24.8.2008 22:35:18
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

tenhle díl by byl dobrý kdyby byl delší. Zdálo se mi to strašně rychlý a vůbec. Ale nevadí stane se. A pokud si věděl že to nebude nic extra tak je to v pořádku. Někdy můsí něco špatné udělat cestu dobru.

jinak hodnocení: 6/10 (krátký díl)

Příspěvek 25.8.2008 09:30:35
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

tak ono obecně tvé povídky jsou velmi krátké a stručné, tudíž mě to ani nepřekvapilo :) . Jinak bych ale neřekl, že by to byl špatný díl - jistě, dal by se rozepsat na větší úsek,ale to nevadí - a mě se líbil..
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 25.8.2008 21:06:38
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no velmi dobrý....sem zvědavej jaká bude odveta ze strany pavouků...jestli teda vůbec ňáká...
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 26.8.2008 00:12:42
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A další díl.
Stargate Babylon
díl 1x15
Help from other side

"Pane, brána se otevírá", informoval Radek
"Je štít zapnutý?", zeptal se John
"Ano, pane. Je to z planety Garingis"
"Hlášení očekávám až za čtyřy hodiny", divil se John
"Babylone, tady plukovník Smith z Garingisu, slyšíte mne?", ozvalo se z vysílačky
"Ano, Tome, poslouchám"
"Místní lidé nám nabídli určitou dohodu"
"Dohodu?"
"Dají nám funkční ZPM, když jim pomůžeme osvobodit jednoho z jejich lidí"
"Osvobodit?"
"Byla zajata Drony na záchrané misi, je na jiné planetě"
"Jaké?"
"Lortiam"
"Chviličku, Radek se to pokusí vyhledat", řekl John a pokynul Radkovi, který ihned něco začal klikat na počítači.
"Mám to", řekl po chvilce Radek
"Co je tam o ní?". zeptal se John
"Podle posledního záznamu to je planeta hustě obydlená Drony. Je na ní také jedna z mála 'výrobních' stanic"
"Výrobních?", nechápal Tom z vysílačky
"Pravděpodobně se tam dronové tvoří", řekl Radek.
"Takže když tu základnu poté co tu ženskou zachráníme zničíme, tak příjdou o nějaká vojska?", snažil se to pochopit John
"Takhle to už vypadá", odvětil Radek
"Já si osobně myslí, že to za to ZPM stojí. Kdyby na nás Lloth znova zaútočila, neubráníme se ani pět minut", řekl Tom
"Dobrá, do 12 hodin se hlašte", řekl ještě John a ukončil vysílání. Poté co se brána zase uzavřela rozešel se po schodech dolů do transportéru, kde zmáčkl 5. patro.

Smaragdová galaxie, planeta Garingis, u brány

Poté co se brána zavřela začal Goros naklikávat na DHD, které bylo celé zbarvené do smaragdové barvy další adresu. Jakmile ji doklikal brána zazářila, otevřela se a ST spolu s Gorosem a Gorginem prošli skrz.

Smaragdová galaxie, Planeta Lortiam, u brány

Na druhé straně vyšli po kotníky v močálech. Všichni se rozhlédli kolem, ale nejvíce je asi upoutalo veliká pavoukovitá budova, která stála uprostřed bažinného údolí. Kolem údolí se tyčilo kolem pěti věží. ST se už chtěla rozejít, ale Gorgin je zastavil se slovy: "Stůjte!"
"A proč?", zajímalo George a Gorgin vzal kámen ze země a vší silou jej mrštil do údolí, kam však nedoletěl, jelikož jej zastavil energetický štít, který se tam náhle objevil mezi věžmi.
"proto", odpověděl Gorgin.
"Jak se tam tedy dostanem?", zajímalo Daniela.
"To za chvíli uvidíte", řekl Goros. Po chviličce čekání se ze země začali vynořovat pavouci a postupně se všichni proměnili v Drony v červených brněních. Jeden z nich ukázal na ST pravou rukou, na které měl pavoukovité ruční zařízení a ti všichni rázem omdleli. Poté se otočil na Gorgina a Gorose a udělal to samé.

Asi po půl hodině v nějaké cele

Všichni se probudili v cele, která byla udělána z pavučin s velikou bolestí hlavy. Goros chyběl z rebelů tu byl jen Gorgin. Najednou se začaly neprůhledné pavučinové dveře zvedat a za nima stáli dva dronové a vedli Gorgina. Jakmile se dveře otevřely hodili jej do cely a zase zavřeli.
"Kde jsi byl?", zajímalo Gorose
"Vyslíchal mně"
"Kdo?", zajímalo Sam
"Pán tohoto zařízení - Luthorix". Ihned jak to dořekl v cele se objevil hologram zjevně namyšleného Drona s červenou korunkou na hlavě v klasickém červeném brnění.
"Mluvilo se o mně?", zeptal se a když nikdo neodpověděl dodal: "Pardon, zapomněl jsem na vaše zvyky. Jsem Luthorix, pán tohoto zařízení a věrný služebník Lloth"
"Co chcete?", zeptal se Tom
"Jenom vám poděkovat"
"Cože...za co?", nechápal George
"Za necelé dvě hodiny mne poctí svou návštěvou samotná královna Lloth. Původně jsem měl přichystanou hostinu o tuctu rebelů, ale teď se tu přidávají další dva + lidé z jiné galaxie"
"Nehodlám posloužit jako hlavní chod", řekl Tom
"Bez obav, vy budete spíše dezert"
"Hned je mi líp"
"V to pevně věřím", řekl ještě Dron a zmizel.

O dvě hodiny později

Poté co uběhly dvě hodiny marného vymýšlení únikového plánu se dveře zničehonic otevřely. Stála tam Lloth v doprovodu dvou dalších Dronů.
"Á, noví návštěvníci. Jak se vám tu prozatím líbí?"
"Byl jsem v lepších motelech", odsekl Tom a snažil se jí nedívat do očí. Lloth se pousmála a oči ji zazářily. Šlo jasně vidět, jak Tomas odporuje nějaké síle, která ho nutila se jí do těch očí podívat.
"Tome, nenechej se", povzbudila jej Sam a Lloth přestala.
"Tomas...Smith...to jméno vykřikovala Xana, když se svíjela v křečích. Nikdy jsem ty vaše emoce nedokázala pochopit"
"Ale brát je umíte", řekl Tom, jemuž se patrně ulevilo, když už nemusel vzdorovat té neviditelné síle. Lloth se poté podívala na Gorose a řekla: "Přiveďte mi jej do pěti minut do trůnního sálu" a odešla. Dronští strážní jej pak popadli za ramena a táhli jej pryč.
Po půl hodině se dveře zase otevřely do nich vešli dva dronové a vedli Gorose, který se tvářil, jakoby právě viděl nejhorší noční můru svého života. Jakmile se však dveře zase zavřely začal se tvářit opět normálně.
"Vyšlo to?", zeptal se Gorgin
"Jo", řekl nadšeně Goros a vytáhl z kapsy malého pavouky, který se proměnil v mladou pohlednou Rebelku s kaštanově hnědými vlasy.
"Ah, hurá, že jsem opět zpět", zaradovala se
"Mephalo, tady tohle jsou lidé z domovské galaxie z Taurisu", představil ST Gorgin a Mephala se jemně uklonila.
"Těší mne", začal se dvořit George a Tom do něj trochu žduchnul.
"Ale co teď?", zeptal se Tomas
"Nebojte, máme to naplánované", řekla Mephala a ukázala pavoukovité malinké zařízení, které si připevnila na ruku a ukázala na dveře, které se zvedly. Vyšla ven a pomocí tohoto ručního zařízení omráčila překvapené Dronské stráže, kterým poté vzala ruční pavoukovitá zařízení a podala je Gorginovi a Gorosovi, kteří si je taktéž nasadili na ruku.
"K čemu jste teda potřebovali nás, když máte tak dokonale vyvinutý plán", zajímalo Daniela
"Ještě se musíme dostat ven", odvětil Gorgin
"A jak můžeme pomoci my, když nemáme zbraně?", zeptal se George
"V tom to je. Zatímco známé zbraně jsou dány a zapečetěny ve skladu na opačném konci základny, zbraně, které jsou Dronům neznámé jsou uchovány ve laboratórním skladu, který je nedaleko odsud", objasnila Mephala
"Aha", klesl Daniel a všichni se pak rozeběhli za trojicí Rebelů, kteří omračovali, zabíjeli a odhazovali všechny Drony v cestě. Po chvilce se všichni dostali k malým pavučinovým dveřím a Mephala je pouhým mávnutím ruky otevřela. V laboratoři byli tři Dronové a jedna Dronská žena, pravděpodobně nějaká vědkyně. Mephala všechny nemilosrdně odhodila do zdi, což je omráčilo.
ST přišli ke své výzbroji, která ležela na stole uprostřed a brali si svoje věci, jako P-90, C4 a vysílačky.
"Hotovo", řekl Tom, když už všichni měli všechno.
"Tak, teď ještě osvobodíme zbytek našho lidu v horním podlaží a můžeme odejít", řekl Goros
"Počkat, počkat, počkat, nemíním si nechat tu šanci ujít a nezničit jednu z továren Dronů", řekl Tom
"Ale autodestrukční komnata je až ve nejvyšším patře. S každým krokem je šance, že nás chytí a zabijí větší"
"Míním to risknout"
"Dobrá, nahoře by taky měly být nějaké záchranné moduly, můžeme se odsud dostat jimi", řekla Mephala a vydala se do nějaké malé místnosti, kde byl udělán provaz z pavučiny a vedl nahoru. Mephala po něm začala lézt a najednou se začal ozývat hlasitý pištivý zvuk.
"Alarm, všimli si naší nepřítomnosti", vykřikla Mephala a rychle lezla nahoru následována Gorosem a Gorginem. Po nich lezla Sam, Daniel, George a nakonec Tomas. Když všichni vylezli úplně nahoru pokračovali dál chodbou a poté zabočili doprava, kde byla dlouhá chodba plná pavučinových cel a uvnitř se krčili Rebelové různých výšek věků i pohlaví. Ihned, když do chodby vlezla Mephala začali se všichni lepit na pavučinové mříže a volat o pomoc. Pomocí pavoukovitého zařízení na ruce začala Mephala spolu s Gorosem a Gorginem otevírat jednotlivé cely. Jakmile byli všichni na svobodě otočila se Mephala na Gorgina a Gorose a řekla: "Gorgine, Gorosi, jděte spolu s našim lidem rovně a zabočte doleva, tam je už východ. Projděte bažinami a zamiřte přímo k bráně. Chraňte je všechny vlastním životem!"
"Co budeš dělat ty?", zeptal se Goros
"Já a lidé Taurisu půjdeme provést autodestrukci. Jděte!", křičela Mephala a Goros začal organizovat Rebely k odchodu. Mephala pak vedla ST do další místnosti s lanem, kde začala šplhat stále nahoru. Jakmile vylezla úplně nahoru ocitla se v malé místnosti s jednou konzlí a únikovými moduly po stranách. Najednou se ze stropu snesli dva pavouci a rychle vlezli do jednoho z modulů, kde se proměnili zpět do Dronské podoby. Byla to Lloth a Luthorix. Mephala se rozběhla k modulu. Lloth však Luthorixe, který zavázel urychleně odhodila na druhou stranu a uzavřela modul zevnitř. Poté něco naklikala na malinké konzoli a modul odletěl. Luthorix vstal a už už natahoval ruku proti ST George jej však rychle střelil P-90 do srdce. Luthorix chtěl ještě z posledních sil ST zničit, ale George pokračoval v palbě a zabil jej.
Sam poté přiběhla k ovládácímu panelu, chvíli jej zkoumala a pak na něm něco naklikala. Panel začal červeně zářit a ozvala se ještě hlasitějsší siréna než před tím. Tom rychle pokynul, ať všichni rychle nastoupí do modulu, kde Sam naklikala něco na panelu a modul odletěl. Za ním ještě vybuchlo zařízení a tlaková vlna modul ještě urychlila.

O pět minut později

Všichni se probrali v nabouraném modulu u brány. Postupně vylezli a setkali se se skupinou Rebelů, která tam dorazila o něco později.

O dvě hodiny později opět v chýši vypravěčky Rebelů

U ohně seděla celé ST, Gorgona i Mephala a jednali o budoucích vztazích mezi Babylonem a Rebely.
"Byli bychom velice rádi, kdybychom mohli i nadále obchodovat s vámi", řekla Gorgona a vytáhla ZPM
"Bylo nám potěšením", řekl Tomas, vzal ZPM a předal jej Sam, která si jej schovala do batohu.
"Je tu ještě něco, co vám můžeme nabídnout", řekla Mephala
"A to?", zajímalo Daniela
"Už jsem to prodiskutovala s vypravěčkou. Víte vždycky jsem viděla svou budoucnost tady, u mého lidu , být další vypravěčkou rodu. Teď však vidím svou budoucnost někde jinde"
"Kde to je?", zeptal se Tomas
"Chtěla bych se přidat k vám do Babylonu.", řekla a když nikdo nic neřekl pokračovala: "Mám hodně co nabídnout. Znám hodně Drony a jejich technologie, jsem zručný bojovník a určitě bych byla přínosem pro vás"
"To by bylo výtečné", usmál se Tom
"Takže to znamená, ano?"
"Ještě to proberu s plukovníkem Sheppardem, ale myslím, že bude souhlasit"
"Výtečné", rozzářila se Mephala

Komentáře prosím

Příspěvek 26.8.2008 07:28:00
DarkLive Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No já myslím, že tvoje povídky jsou dobré :) sice krátké a stručné, jak už tady bylo řečeno, ale mi se přesto líbí :D

Příspěvek 26.8.2008 10:01:45
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jo..tohle bylo fajn....jen tak dál a zvyšovat kvalitu :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 26.8.2008 10:22:40
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Další supr díl, akorát - mimozemský člen týmu-už mi to přijde ohrané :D - ale uvidíme, jak se s tím popereš :)

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 26.8.2008 20:49:09
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A pokračujeme

Stargate Babylon
díl 1x16
Visitation

"Brána ze Země se otevřela", informoval Radek Johna
"Dobrá", řekl a rozešel se po schodech dolů do místnosti s branou, kde potkal Tomase.
"Slyšel jsem něco o kontrole, jaktože nic nevím?", zeptal se Tom
"Informovali nás teprve před chvílí. Pan Peterson příjde na kontrolu a spolu s ním sem přijdou i Teyla a Ronon"
"Co se stalo s Woolseym?"
"Ten po zkušenostech s Baalem v Atlantisu nechce o mimozemské stanici ani slyšet"
"A co tady bude dělat Teyla s Rononem?"
"Ti přišli na návštěvu"
"Jaktože tu kontrolu naplánovali zrovna teď ?"
"Co tím myslíš?"
"Zrovna, když se k ST přidala Mephala a my jsme informovali Zemi, tak najednou chce IOA inspekci"
"To víš, nemají rádi mimozemšťany"
"Asi ano"
"Mimochodem, kde je Mephala?", zeptal se John, ale to už z brány vyšel Pan Peterson s nějakou složkou v ruce a hned za ním šla Teyla Ronon.
"Učí Daniela a Rodneyho Dronské písmo a jazyk", odvětil a přívětivě se usmál na pana Petersna, který k nim přišel.
"Dobrý den, tedy", pozdravil Peterson a zatvářil se, že bude mít nějakou duchaplnou řeč, ale místo toho pronesl jenom: "Urrrr"
"Vítám vás v Babylonu, pane", přivítal jej John
"Ano, přesně za půl hodiny bude zasedání a očekávám, že sebou přinesete i tu...ehm mimozemšťanku"
"Jmenuje se Mephala", opravil jej John.
"Jo. Za půl hodiny!", přikázal ještě a odporoučel se pryč.
"Zajímavé", řekl Tom Johnovi, ten se však už plně věnoval Rononovi a Teyle, kteří byli celí bez sebe, že se opět s Johnem setkali.

O půl hodiny později

"Takže, jak již všichni určitě víte, IOA se rozhodla pro kontrolu této stanice. Samozřejmě, že vám nebudu lézt do zelí, takže jakobych tu nebyl", zahájil zasedání Peterson, zapsal si něco do desky a otočil se na Mephalu. "Vy jste z cizí planety, je to tak?"
"Ano, jsem z planety Garingis", odvětila rázně Mephala.
"Také pocházíte z rodu tvorů, jenž byli vytvořeni Furlingskou rasou na odebrání strachu, který se však vymknul kontrole, pravda?"
"Ano, ale...", chtěla něco navrhnou Mephala.
"Takže pocházíte z rodu, který již několikrát napadnul tuto základnu a pokusil se jí zničit?"
"V podstatě, ale..."
"Ano, či ne?"
"Ano, pocházím z tohoto rodu"
"Tak mi uveďte jediný důvod, proč bychom vás tu měli nechávat?"
"Nejsem obyčejná Dronka. Furlingští biologové stihli podat před povznesením hrstce dronů látku, která obrátí jejich vlastnosti z negativních na pozitivní. Ano, kdysi jsem byla ošklivá a zlá potvora, ale dnes již nejsem z rodu Dronů, ale z ušlechtilého rodu Rebelů. Mám moc dávat naději lidem, kteří ji již stratili."
"To není důvod"
"Pane, proč na Mephalu tak tlačíte?", nevydržel to Tomas
"Jenom se ptám"
"No, ale prozatím to zní, jako výslech"
"Tak budiž. IOA mi nařídilo, abych zjistil, zdali je tato...mimozemšťanka dostatečně důvěryhodná na to, aby pobývala ve smaragdové expedici."
"Je!"
"A jak to můžete vědět?!"
"Prostě to vím!"
"No tak, uklidněte se!", vložila se do toho Mephala
"A proč?", zepatl se Tom i Peterson najednou.
"Musím doktory Jacksona a McKaye zasvětit do tajemství Dronského písma a jazyka"
"Vy umíte...",divil se Peterson.
"Písmo a jazyk Dronů, jako jediná na základně? Jo"
"Tak v tom případě..."
"Tak v tom případě si mě tu musíte nechat alespoň do doby, než bude jeden z vašich lidí dokonale ovládat písmo a jazyk Dronů"
"Jo...", tvářil se bezmocně Peterson.
"Jestli to je všechno, musíme se vrátit zpět do práce", ukončil to John, který celou dobu vše jenom pozoroval.

"To bylo báječné", žasl Tomas před Mephalou, když byli z doslechu Petersna.
"Už mne nudil", usmála se.
"Dobrá, takže nezapomínej učit velmi pomalu a co deset minut si dávat půlhodinovou přestávku", zasmál se John, který právě procházel okolo.
"Každopádně teď už jen lituji toho, že jsem si nevzal foťák, abych mohl Petersna vyfotit poté, jak jsi mu to natřela.", usmál se ještě Tom a Mephala zamířila do transportéru.

O dvě hodiny později

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 14. patro-laboratoře

"Takže, co znamená Ghettis krakosinumiolinsuim torto uglor?", zeptala se Mephala Rodneyho, který zakýval hlavou, jakože neví a podíval se na Daniela, který celý nadšený vykřikl: "Kde najdu prosím velkou palici?"
"Správně", pokynula Mephala a napsala na veliké tabuli nějakou větu v divném klikyhákovitém písmu.
"Co to znamená?", zeptala se a když už Daniel chtěl odpovědět, ozvalo se z intercomu: "Slečna Mephala prosím do 16. patra. Opakuji, slečna Mephala, prosím, do 16. patra"
"To se tu děje často?", zeptala se.
"Bohudík, ano", klesl vyčerpaný Rodney. Mephala ihned vyšla z laboratoře a namířila si to rovnou k transportéru, kde na obrazovce zmáčkla 16. patro.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost

"Konečně", vykřikl Tomas a přiběhl k Mephale, právě, když vylezla z transporéru.
"Co je, co se děje?", zeptala se.
"Peterson se chce setkat s vůdci vaší rasy"
"Co?"
"Slyšela jsi"
"A proč?"
"Říkal něco o kontaktech a tak"
"Aha"
"Tak pojď, připravíme se na misi v pátém patře", řekl ještě Tom a chtěl vejít do transportéru, když ale vlezl dovnitř zastihla jej Teyla s Rononem, celí udýchaní.
"Co se stalo?", zeptal se
"Neviděl jsi Johna?", zeptala se Teyla.
"Ano, je v 5. patře, chystá se na misi. Teď tam s Mephalou jedu"
"Dobrá, proveď nás", řekl Ronon a nastoupil do transportéru následován Mephalou a nakonec Teylou.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, 5. patro-ubikace

Po záblesku se všichni urychleně vydali rovně až na konec chodby, kde zahli doprava do malé místnosti, která byla přestavěna tak, aby fungovala, jako zbrojnice. Po stranách byly poličky s P-90 a náboji k ní, dále vesty, c4, vysílačky, Zaty a nově koupené Desert eagly. U laviček uprostřed se stojil John a celá ST. Teyla k Johnovi urychleně nacupitala a řekla: "Bylo nám sděleno, že budeš pryč více, jak dvanáct hodin"
"Ano, přeje si to IOA"
"Ale za 8 hodin máme mít společnou večeři, mám ti tolik co říct"
"Ano, já vím a slibuji, že ta večeře bude, jenom trochu později"
"Dobrá, budu tě brát za slovo", řekla ještě Teyla a spolu s Rononem odešla.

Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, hlavní místnost

"Tak jo, jsme všichni, Radku zadej Garingis!", přikázal John
"Cože?", podivila se Mephala
"Jdeme přeci na vaši domovskou planetu"
"Ale ne, Garingis je jenom jedna z planet, kterou obýváme. Hlavní město je na planetě, která se nazývá Gortulimarotix"
"Radku, nezadávej Garingis, ale zadej Gort...", nedokázal to slovo vyslovit.
"Gortulimarotix", řekla za něj Mephala.
Po chvilce čekání se brána otevřela a následoval ten hluboký hlas: "Gortulimarotix", přičemž sebou Peterson trhl a rozhlédl se. John pak vyrazil branou vpřed následován Mephalou a ST. Nakonec prošel Peterson.

Smaragdová galaxie, Gortulimarotix, u brány

"Takže, hlavní město, Vardenia je v údolí několik hodin po cestě na sever", řekla Mephala a vydala se po kamenité ztesce následovaná Johnem, ST a Petersonem.

O pár hodin později

Všichni se vyškrabávali po strmém hliněném kopci nahoru, jenom Mephala po něm skákala, jako kamzík. Když vylezla úplně nahoru, rozhlédla se a strašlivě se něčeho lekla.
"Co se děje?", ptal se Tom, který už byl téměř na vrcholku. Když vylezl, taky mu strnul zrak v údolí, stejně, jako Mephale. Bylo tam obrovské město celé v plamenech. Uprostřed se tyčil chrám podobný mešitě, akorát v stříbrné barvě. Mephala už neváhala a rozběhla se údolím k městu.
Městské brány byly vyražené, takže jima jenom proběhla a mířila přímo k tomu chrámu uprostřed. Rychle do něj vběhla a proběhla rychle chodbami, až se dostala do centra chrámu. Byl tam podstavec a u něj ležel muž. Mephala k podstavci rychle přiběhla a rozhlédla se pak se podívala na muže ve stříbrné tunice.
"Co se stalo, radní?"
"Vzali ji, tu slzu, vzali...", vydechnul naposled a Mephala mu zatlačila víka.
"Co se stalo?", zeptal se Tom, který celý udýchaný přiběhl do chrámu.
"Musíme odsud zmizet. Loď na orbitě už pravděpodobně zachytila naše známky života. Běžme!", křičela a rozběhla se z chrámu s Tomasem v patách. Cestou se potkali s Johnem, zbytkem ST a udýchaným Petersnem. Mephala jenom tryskem proběhla a Tomas křičel: "Běžte zpět, hned!"
Všichni se tedy rozběhli z města a za nima padaly a vybuchovaly obří střely. Když však už přiběhli k městsé bráně, objevilo se před ní asi tucet Dronů. Všichni chtěli začít střílet, ale jeden Dron je pouhým mávnutím ruky uspal.

To be continue

Komentáře pls.
Tento díl už pevně navazuje na poslední dvoudíl této série. Pokud poté budete chtít, budu dělat i druhou sérii.
Naposledy upravil rocketman dne 27.8.2008 20:08:01, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky