Tady je další díl. Doufám, že bude lepší, než ten minule.
Stargate Babylon
díl 1x13
Path of gods
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost
"Pane, máme problém", řekl Radek, když John přišel do řídící místnosti.
"Co je?"
"Loď, velikostí odpovídá mateřské lodi Lloth"
"Takže Xana selhala"
"Nebo zvítězila a teď ovládá jejich loď "
"Možná. Zavolej Rodneyho", řekl John a chystal se k odchodu, ale Radek ukázal na vysílačku ležící na stolku vedle senzorů.
"Už zase", klesl ještě a odešel. V hlavní místnosti se dal do transportéru, kde poté stiskl 5. patro.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, patro 5 - osobní komnaty
Po záblesku John vyšel z transportéru a šel přímo rovně. Po chvilce došel ke dveřím, na kterých visela zjevně nová cedulka 'dr. Kellerová'.
Chtěl zaklepat, ale dveře se otevřely a on tam uviděl Jennifer a Rodneyho, jak se líbají. Rychle odklopil zrak, ale to už si jej ty hrdličky všimly a Rodney se zeptal: "Děje se něco?"
"Jenom to, že k nám míří loď Lloth, ale nenechte se rušit"
"Co?", vyjekl Rodney a nasadil si bundu
"Za jak dlouho tu bude?", zajímala se Kellerová
"Ani jsem se nestihl zeptat", odvětil John
"Ještě příjdu, miláčku", rozloučil se Rodney, dal Jennifer pusu a John se zašklebil, jakkdyby snědl citrón. Spolu s McKayem se pak rozešli po chodbě k transportéru a dr. Kellerová zavřela dveře.
"Tak jak vám to klape?", zeptal se John
"Skvěle. Víš dnes jsme byli na ošetřovně. Jennifer se dala po skener."
"A?"
"Je to chlapec", rozzářil se Rodney
"Jo", klesl s úšklebkem John a vlezl do transportéru. Jakmile vešel i rodney zmáčkl nejvyšší patro.
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, řídící místnost
Jakmile John s Rodneym vystoupili z výtahu přiběhla k nim Sam a řekla Rodenymu: "Tady jsi, všude tě hledám"
"Byl jsem ...u Jennifer"
"Aha", klesla
"Co tedy potřebuješ?"
"Jde o zbraně té bojové lodi"
"Myslel jsem, že už je spravená!", vyjekl John na McKaye
"Říkal jsem, že ji mám téměř spravenou!", bránil se
"Říkal jsi 4 hodiny! A teď už uplynuly 4 hodiny a měsíc!"
"Cože, 4 hodiny?", divila se Sam
"A je to tady", hlesl Rodney
"Ty jsi jim řekl, že to budeme mít za 4 hodiny?"
"Přecenil jsem se, to se stává"
"Dívej, teď k nám míří mateřská loď Lloth a my nemáme nic, co by nám pomohlo se ubránit!", ječel John
"Třeba Xana ovládla jejich loď ", snažil se vyklouznout Rodney
"A když ne? Vyrazíme na obranu se slovy: Promiňte, ale byla tu nepatrná šance, že vaši loď ovládá naše spojenkyně, tak jsme se nepřipravili na bitvu", šílel John.
"Však my tu loď zpravíme", uklidnil jej Rodney
"V to doufám, co už máte?"
"Všechny zbraně v podstatě už fungují. Ale je tu šance, že ta loď vybuchne v momentě, kdy vystřelíme", řekl Rodney
"Jaká šance?"
"Řekl bych 50%"
"80%", opravila ho Sam
"Půjde to obejít?", zajímalo Johna
"O tom jsem chtěla mluvit. Našla jsem cestu, jak to obejít", řekla Sam
"A jak?", zajímalo McKaye
"V tom je ten problém.Zjistila jsem, kde byla ta chyba a dokonce jsem připravila program, který ji obchází. Musili bychom to však přepojit přez štíty"
"A ten problém?", zajímalo Johna
"To je ten problém", odvětila Sam a John se zatvářil, jakože nechápe.
"Jednoduše když začneme střílet, vypojíme tím štíty", vysvětlil Rodney
"Není ještě jiná cesta?", zajímalo Johna
"Ne", odvětila Sam spolu s Rodneym najednou a poté se na sebe podívali.
"Dobrá, udělejte to", přikázal John a rozešel se kolem Ištařiny medutující sochy a po schodech nahoru vyšel do řídící místnosti. Podíval se ke skenerům, kde seděl Radek a nad ním stál Tom, který pokývnutím přivítal přicházejícího Johna.
"Za jak dlouho tady bude?", zajímalo Johna
"Do hodiny. Baal značně upravil její pohon", odvětil Radek
"Co budeme do té doby dělat?"
"Sam s Rodneym už budou mít spravenou tu loď a...", nedokončil John
"Oni ji ještě nezpravili?", vyjekl Tom
"Sam přišla na způsob, jak to opravit", objasnil John, podíval se na stolekm, kde ještě stále ležela vysílačka McKaye a chytl se za hlavu.
"Co je?", zajímalo Toma
"Nic, jenom jsem Rodneymu nevrátil jeho vysílačku"
"Teď je s ním Sam", uklidnil ho Radek
"Jo, to je pravda"
O hodinu později
"Mateřská loď Lloth vystupuje z hyperprostoru", informoval Radek
"Navazují spojení?", zeptal se Tom
"Ano pane, video, mám to dát na obrazovku?"
"Ano", odvětil Tom a poté co se na obrazovce objevila Lloth řekl ještě: "Ah, Baal"
"Omyl, to jsem opět já, stará Lloth", odvětila
"Aha, co se stalo?"
"Poslední Furling jménem Xana mne vyzvala na souboj. Pomocí nějaké technologie pak ze mně vytáhla toho parazita, který trýznil mé tělo i duši. Za to jsem ji nesmírně vděčná. Proto ji vracím zpět sem.", řekla a před Ištařinou bránou se objevila Xana v bezvědomí.
"Lékařský tým do nejvyššího patra, ihed!", zařval John do vysílačky.
"Co jste jí udělala?"
"Já nic. Její tělo vypovídá službu. Už tady dlouho nebude.", řekla Lloth
"A co tedy bude teď?"
"Dnes je vaše a má rasa přáteli. Zítra už to tak nebude", řekla ještě Lloth a vypnula vysílání.
"Vstupuje do hyperprostoru", informoval Radek a Tom se rozběhl do hlavní místnosti, kde už stál lékařský tým a nabíral na vozík Xanino tělo. Poté se rozjeli a najeli přímo do transportéru s tím, že jeden z mediků zůstal venku. Ihned jakmile se dveře transportéru otevřely, vstoupil do něj a zmáčkl 3. patro.
"Myslíš, že se z toho dostane?", zeptal se John Toma
"To opravdu netuším"
"A co naši kamarádi?"
"Odletěli"
"To je dobře"
O dvě hodiny později v řídící místnosti
"Pane, mateřská loď Lloth zastavila", řekl Radek Johnovi, když přišel do řídící místnosti
"Cože?", nechápal John
"Ano, v nějaké soustavě", řekl Radek. Najednou skenery zapípaly.
"Co to bylo?"
"Ajaj", klesl Radek
"Co myslíš, tím 'ajaj?'?"
"K pozici lodi Lloth míří další lodě. Jsou menší. A jsou jich desítky.", řekl Radek
"Ha'taky?"
"Ne, tyto jsou o něco větší"
"Shromažďují flotilu na útok", řekl John a aktivoval vysílačku. "Sam, jak dlouho vám ještě ta loď bude trvat?"
"Zbraně už jsou. Už jen dolaďujeme podsvětelná pohon."
"To je dobře, protože myslím, že tady zanedlouho budeme mít parno"
"Co tím myslíš?"
"Loď Lloth už sice odletěla do vedejší solární soustavy, ale myslím, že brzy plánují útok i s celou flotilou"
"Cože?", vyjekla Sam a trochu šlo slyšet vyjeknutí Rodneyho.
O další 4 hodiny později
Smaragdová galaxie, Babylon, Babylónská věž, zasedačka
"Takže se jich shromáždila celá rodinka?", zeptal se Tom
"Ano, už to tak vypadá", odvětil John
"Co všechno Lloth ještě říkala?"
"Něco že dnes jsme ještě přátelé, ale zítra už nebudem"
"Myslíte, že zaútočí hned zítr?", zeptala se Sam
"Je to možnost", odvětil Tom
"Ale v tom případě zaútočí už za chvíli, jelikož den končí už za jednu hodinu."
"Takže za 65 minut", řekl Rodney
"Cože?", udivil se John
"No, zjistili jsme, že den má tady místo 24 hodin 26, tak logicky by měla mít jedna hodina 65 minut"
"Panebože", klesl Tom
"Doktorko Kellerová, jak je na tom náš Furlingský pacient?", zajímalo Johna
"Je stále v bezvědomí. Občas se sice probere, ale pak do něj zase spadne. Její tělo se rozhodlo stávkovat, takže ji v podstatě udržují při životě přístroje.", shrnula to Jennifer
"Řekla něco souvislého?"
"Ani ne. Mluvila spíše Furlingsky a já jsem ji nerozuměla ani slovo"
"Danieli, byl bys tak hodný a sedl by jsis k ní na ošetřovně a kdyby se probrala a něco řekla, tak to přeložil?"
"Samozřejmě", řekl Daniel
"Dobrá tedy, konec schůze", ukončil to Tom, postavil se a všichni se rozešli. Jennifer ještě zastihla odcházejícího Rodneyho, chytla ho za ruku, něco mu řekla a políbila ho. Pak se spolu s Danielem vydala do transportéru, kde zmáčkla 3. patro.
Rodney se se Sam vydali dále chodbou mířící pravděpodobně do hlavní laboratoře a Tom s Johnem se vydali do řídící místnosti.
"Nějaké změny?", zeptal se Tom Radka, když vešli do řídící místnosti.
"Ano, už jsem vás chtěl volat. Celá flotila se dala do pohybu", řekl Zelenka
"Ale den končí až za hodinu"
"Také že cesta jim trvá dvě hodiny"
"To je logické"
"Ano"
Téměř o dvě hodiny později
"Flotila Lloth dorazí do pěti minut", informoval Radek Toma
"Zvedni štíty"
"provedu", řekl Radek a naklikal něco na Notebooku.
"Johne, jsi na místě?", zeptal se Tom do vysílačky.
"Ano, připraven"
"Vyleťte ož na orbitu. Překvapíme je"
"Dobrá", řekl John a ukončil spojení.
Po pěti minutách
"Flotila vystoupila z hyperprostoru", informoval Radek
"Dobrá. Johne střílej dle vlastního uvážení, ale nestřílej, když bude mateřská loď Lloth střílet tím paprském, či co to je"
"Rozumím", řekl John a podal příkaz seržantovi po pravici, aby střílel převážně do mateřské lodi a přestal, když se jí nabije paprsek.
"Pane, probrala se", ozval se Daniel
"Ano, a co řekla?", zajímalo Toma
"Nic souvislého. cituji: prokletí, rod, zlomit, čest, bohové, vysvěcení"
"To nedává smysl"
"Přesně jak jsem řekl"
"A upadla zase do bezvědomí?"
"Ne, je probuzená, jen zmatená. Říká, že chce mluvit pouze s vámi"
"Jdu tam", řekl Tomas do vysílačky. "Informujte mě, kdyby se něco stalo", přikázal ještě Radkovi a s rychlostí odešel přez hlavní místnost do transportéru a vydal se do 3. patra.
Po přemístění se vydal napříč ošetřovnou až po chvilce došel k soukromému lékařskému pokoji, ve kterém teď byla Xana. Dveře se otevřely a tam stál Daniel a Kellerová u postele Xany. Ihned jak Tomase uviděli odešli. Tomas přišel k posteli Xany a ona se na něj usmála.
"Zdravím", řekla potichu
"Zdravím", odvětil Tom
"Chci, aby jsi něco věděl"
"Poslouchám"
"Nebyla jsem k vám zcela upřímná"
"O čem to mluvíš?"
"Jde o Ištaru, nebyla tak počestná, jak jsem vyprávěla"
"O to už nejde"
"Ale jde!"
"Dobrá tedy, řekni mi o Ištaře"
"Byla to inteligentní královna, jak jsem říkala. Vynalezla první způsob mezihvězdného cestování"
"Hvězdnou bránu", doplnil ji Tom
"Ne, hvězdnou bránu vymysleli vskutku Antikové."
"Ale, ty jsi...", nechápal Tom
"Lhla jsem"
"Proč by jsi to dělala?"
"Když cestovala pomocí své první lodě narazila na Alteránskou rasu. Dala jim informace ohledně prvního hyperpohonu výměnou za informace týkající se nového vynálezu - Hvězdné brány. Po desetiletí Durlingové i Antici využívali kombinaci hyperpohonu a hvězdných bran tím, že pomocí lodě se dostali na obyvatelnou planetu, kde zasadili novou bránu. Žilo se jim spokojeně, ale jednoho dne, když už se založila aliance 4 ras už staraá Ištara pochlubila tím, ýe prý ona jako první vynalezla bránu. Antika, který zastupoval Alteránský lid to velmi nahřklo a zeptal e Ištary, jak brána funguje. Nedokázala odpovědět úplně přesně, a tak ji ten Antik obvinil z krádeže a lhaní. Ištar jej na místě zabila, což vyvolalo válku. Nakonec jsme proti antikům poslali biochemickou zbraň, která je buď zahubila, nebo vyhnala. Zbytek v podstatě znáš."
"Nevidím hned problém v tom, že Ištara nevynalezla bránu"
"O tom to není. Jde o to, že zneuctila Furlingy tím, že zabila přítele národa. Když v nás vyvolali Antici pojistku proti povznesení. Největší utrpení poznali děti Ištar a děti jejích dětí. Jelikož je národ Furlingů odstrkoval. Když se všichni povznesli, zanechali zde vzkaz: 'Prokletí jejího rodu lze zniči pouze ctí, odvahou a dobrými skutky. Cestu bohů smí pak skřížit ti vysvěcení.' Má sestra, Taara zničila masku naděje, čímž si zajistila povznesení a já jsem teď provedla také skutek hodný tohoto vysvěcení."
"Nechápu"
"Potřebuji se dostat k Ištařině soše"
"Ale...to zemřeš"
"Zemřu tak či onak"
"Sestro!", zavolal Tom a obrátil hlavu ke dveřím. Když se otočil zpátky Xana tam nebyla.
"Co se děje?", zeptala se sestra, když vběhla do pokoje. To ji ale málem srazil k zemi Tom běžící do transportéru. KDyž byl už u něj přerušil jej John z vysílačky: "Tome, mateřská loď Lloth se stáhla a my dostáváme pěkně přez čelist!"
"Pokračuj v palbě! V případě nouze transportuj sebe a posádku zpět do města."
"Jo", řekl John, ale to už byl Tom v hlavní místnosti a díval se na Xanu, jak se vznáší u Ištařiny sochy. Kolem ní bylo nějaké energetické pole a úžasle se na ni dívali všichni kolem
"Xano, co to děláš?"
"Je čas vysvěcení!", řekla a pokračovala ve vznášení.
"Tome, jsme bez štítů a zbraní! Transportuji posádku dolů, s tou lodí už nic neuděláme!", ozval se John
"Do toho!", řekl Tom do vysílačky a soustředil se zase na Xanu. Najednou se v hlavní místnosti objevilo několik lidí včetně Johna, Sam a Rodneyho. Najednou se celá Ištařina socha rozzářila a u brány se objevil žena ve světlém rouše vypadající podobně, jako Xana. Pozvedla ruce a líbezným hlasem řekla: "Prokletí Ištařino je zlomeno spolu s posledním potomkem. Není již potřeby památek, jelikož cesta bohů vede skrz. Vysvěcení je znakem ctnosti, chrabrosti a dobrých činů. Nechť zvítězí dobro!"
Nastal oslepující záblesk a jakmile se všichni vzpamatovali po Ištařině soše, nebo Xaně nebylo ani stopy a do Babylonu už nikdo nestřílel. Radek se ihned rozběhl k senzorům a s úžasem v hlase řekl: "Celá flotila Lloth byla zničena"
"Snad už těch lodí nemá víc", klesl Daniel.
Tak komentáře prosím.