Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 07.8.2008 15:25:39
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Pomeranc píše:
Zrovna dokoukal finále S4 a sedím tady jak tele s tevřenou pusou. :shock: Geniálně napsaná epizoda. Tohle chci vidět v SG!!

Ale přišlo mi to hodně jako zakončení celého seriálu. Vlastně to částečně vyspoilovalo S5, ale ne moc. I když:
Toto je spoiler!!!:
Smrt Garibaldiho???? Shit, shit...

Ty jednotlivé časové etapy byly velice chytře zpracovány.

To jsi ještě nepřišel na to, že heslo B5 je, že "nic a nikdo není tím, čím se zdá být?" :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 07.8.2008 16:39:13
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nj :D tak jsem zvědavý, co se vyklube z té
Toto je spoiler!!!:
nové velitelky, zatím mi teda moc nesedla.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 07.8.2008 18:00:10
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

A víš, že mně na první shlédnutí taky ne? Vlastně první půlka 5. řady se mi napoprvé nějak vůbec nelíbila, ale napodruhé už to bylo o hodně lepší, vlastně stejně výborné. A naučila jsem se Lochley oceňovat. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 07.8.2008 23:50:27
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dneska jsem trochu pohnul a skončil jsem u 5x15 - Darkness Ascending a pokud nepočítám dva filmy a Crusade, zbývá mi už pouhých sedm epizod Babylonu. Každopádně to vypadá na hodně silnej konec (nemyslím teď poslední epizodu), alespoň podle konce 5x15.

Jinak zatím největší plus má u mě epizoda 5x13 - The Corps is Mother, The Corps is Father, kde jsem konečně po dlouhý době viděl (myšleno celkově všechny seriály) epizodu z pohledu "záporáků", kteří se chovali normálně (Naposledy jsem něco takový viděl snad u epizody Farscapu 3x11 - Incubator a u BSG).
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 08.8.2008 00:49:54
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jo, 5x13 je výborná, včetně té speciální znělky :D Hlavně mě tedy spíš než z Bestera (tradičně výborný), mrazilo z té mladé, nevinné, usměvavé holky, která vyhodí chlapa z airlocku, oklepe se a dál se nevinně, kouzelně usmívá.

Příspěvek 10.8.2008 14:12:39
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jak to tu pročítám, tak si řikam, že je načase nažhavit torrenty a zopakovat si to. Naposled jsem před měsícem zkouknul asi potřetí celou Shadow/Vorlon war a mám B5 absťák :D

Příspěvek 11.8.2008 00:18:35

Odpovědět s citací

No už se pomalu dostávám do konce. Dneska jsem končil epizodou 5x21 - Objects at Rest + plus teda potom film The river of souls, a bylo to skvělé (myšleno epizody). Hlavně se mi líbí, že u posledních dvou, třech dílů už je vidět ta příprava na konec.
Toto je spoiler!!!:
Hlavně kvůli těm všem odchodů, především Londa, kterého mi bylo opravdu líto.
Jinak právě dvojepizodu (5x17 - Movements of Fire and Shadow a 5x18 - The Fall of Centauri Prime) kde Londo odešel nadobro z Babylonu (takhle ještě jsem neviděl poslední díl, takže nevím co se tam všechno stane, snad kromě jedné jediné věci) považuju za jednu nejlepších z celé sezony, především díky ději na Centauri Prime a (skoro) vždy skvělými dialogy mezi Londem a G´Karem (třeba to s tím odpuštěním bylo hodně dobrý)

Jo a ještě k tomu filmu. Nevím, ale ten mě teda osobně moc nezaujal a zařadil bych ho spíš k tomu Babyloňáckýmu průměru.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 11.8.2008 12:10:56
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Nejlepší film je In the Beginning. Thirdspace je taková běžná epizoda, ale jinak ostatní filmy celkově nic moc.

Příspěvek 11.8.2008 21:16:52

Odpovědět s citací

!Pozor možné spoilery!

Právě jsem dokoukal poslední epizodu a ... bylo to naprosto geniální a zároveň strašně smutný. Jedno z nejlepších zakončení co jsem doposud viděl. Především se mi líbilo, že to prostě byl působilo jako poslední díl. Neřešil se tam děj, prostě to byla jen rozlučka s postavami, Babylonem 5 a vlastně i celým seriálem...
A ano Babylon 5 je nejlepší sci-fi seriál všech dob. Jako na mém oficiálně neoficiálním žebříčku je na 3. - 4. místě, ale tam jde o to, že tady už hodnotím i podle jiných věcí.

Jinak ještě k seriálu:
Za nejlepší epizodu považuju jak už jsem psal asi dvakrát před tím 4x18 - Intersections in Real Time, následovanou 2x20 - The Long, Twilight Struggle, 1x13 - Signs and Portents či 3x22 - Z'ha'dum, ale samozřejmě těch skvělých dílů je mnoho.

A ještě k filmům:
Krom již zmíněné poslední epizody jsem dneska viděl film In the Beginning (u nějž jsme zjistil že poslední půlhodinu už jsem někdy viděl), který byl z těch všech asi nejlepší. Potom mě ještě docela bavil Thirdspace, ale ty ostatní dva docela nuda.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 15.8.2008 21:17:30
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Díky balíčku od jisté K. mám za sebou (podruhé během tří let) pilotní díl a kdybych nešel do roboty, dal bych si ještě nějaký. Moje dojmy zatím jsou, že je to docela fajn, efekty jsou lepší, než si je pamatuju, ale příjde mi, jako by herci často hráli nějak divně a teda ten "ukážu vám svoji nejoblíbenější věc ve vesmíru, slečno" mi příjde, že si tam odskočil z kurzu Chucka Norrise.

Chci se zeptat, ten lapiduší seznam, jak se mám dívat, je validní? Tedy to
# The Gathering (film)
# Season 1 - 3
# Season 4 do epizody "The illusion of truth"
# Thirdspace (film)
# Season 4 zbytek
# Season 5 do epizody "Objects at Rest"
# River of Souls (film)
# In the Beginning (film)
# Season 5 konec - "Sleeping in light"
# A Call to Arms (film)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.8.2008 21:56:10
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Já na to koukala bez filmů a vůbec to nevadilo. Thirdspace do toho přece jen trochu nezapadá, kvůli několika mírně spoileroidním detailům a In the Beginning si můžeš pustit potom. Oba ti budou perfektně sloužit k utišení absťáku po shlédnutí poslední epizody :) Samozřejmě nic nezkazíš, když si to pustíš takhle, jenom to nevadí, když to necháš na potom :)
Prý Chuck Norris :lol: Docela fajn :lol: Takhle, každý, kdo tvrdil něco po prvních dílech, měl po skončení seriálu absťák, v mém případě menší záchvat a říct tohle někde na conu, tak by ti možná i hrozilo ublížení na zdraví :D Ale ty jsi všeobecně trochu zvláštní, takže na tebe to může působit jinak, i když o tom pochybuju. :smile:

Příspěvek 15.8.2008 22:20:09
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor: Já to vzala podle toho seznamu a koukalo se mi na to dobře :) Můžu doporučit.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 16.8.2008 20:28:47
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No já nevím, IMO to hraní bude spíše tím, kdy to vzniklo. Když jsem se nedávno díval na nějaké staré díly z TNG, tak mi to ty výkony přišly podobné, tj. roubované, dialogy občas šustící papírem a takhle. Snad si zvyknu a je to ve mě :-)

Ale u toho šéfa bezpečnosti (?) jsem Chuckem Norrisem neměl na mysli hraní jako spíše postavu. Takový rádoby charismatický hláškující voják, kterého nic nevytrhne a kromě toho lašku se ženskýma. Vlastně mi připoměl spíše Kirka... Ale tohle je B5, takže tuším, že se z něho vyvine něco jiného :-)
Obrázek

Příspěvek 16.8.2008 20:51:38
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jen počkej. Garibaldi a story který se okolo něho odehrají sou dechaberoucí a hustý. Rozhodně zrovna on bude tvoje kafe

Podle prvního filmu vůbec nesoudit, ten je takovej jakejsi divnej. Nazval bych to betaverzí :D (Doufám že sem niíkoho neurazil)
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 17.8.2008 00:22:14
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Neurazil :D V první sérii je hodně dialogů, které, jak říká Raynor, šustí papírem. Herci se hodně zlepší, dialogy pak budou místy téměř dokonalé a některé části a věty zůstanou v paměti hodně dlouho.
Na Garibaldiho nesahat :D Zpočátku mi upřímně moc neseděl, ale to jen v prvních pár dílech, pak začínala prosakovat jeho brilantnost a na konci 1. série...nebudu prozrazovat :D
Každopádně postava přesně podle Raynorova gusta :D

Příspěvek 17.8.2008 00:56:09
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Thirdspace skoukni minimálně o epizodu později, než je tam uvedeno (Byť kvůli jednomu malému detailu, ale alespoň budeš mít zachovanou kontinuitu). Taky vidím, že si prozíravě vynechal Crusade. Bavilo to tu vůbec někoho?

A o kvalitu nemusíš mít strach. První sezóna je sice plná fillerů, ale později se na ně neustále odkazuje ale pak je to jízda. Ta politická linka zrovna tobě určitě sedne. Kam se hrabe Galactica...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 17.8.2008 07:56:28
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Crusade mě moc nechytla, podívala jsem se na první tři díly a pak to vyšumělo do staracena. Ale furt si říkám, že bych to mohla dokoukat, třináct dílů není tak moc :D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 17.8.2008 08:26:10

Odpovědět s citací

Ono Crusade se teprve rozjíždělo a bylo hodně ovlivněný televizí. JMS jednou kdesi dával díly a jaký měl představy pro vývoj seriálu, znělo to všechno dobře. Dal bych to sem ale musel bych to zase hledat a já sem dost líný člověk :D

Toto je spoiler!!!:
To hledání léku na mor co Drakhové vypustili na Zemi mělo být ukončeno nejpozději do druhé řady, pak se měli věnovat jiným věcem, Ivanovová tam měla být, měli nahánět jakousi obří Stínskou loď kterou vytvořila nějaká tajná klika v Earth force a ne jen jednu. Ten díl s ní už tuším nebyl odvysílán, každopádně taková loď zničila Gideonův torpedoborec Cerberus když byl někde ve vesmíru, ta konspirace Země-Stíny měla být plně rozebíraná a ukázat se že je daleko větší než se myslelo. Vlastně Země si chtěla postavit vlastní flotilu Stínských lodí. Vím že pan Bester, na útěku tentokrát tam měl být :D A herec byl dost zklamaný že se to už nenatočilo, proto že se celý text už naučil a prý byl jeden z nejlepších
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 17.8.2008 08:51:27
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Balial: tak to zní zajímavě :)

Toto je spoiler!!!:
O dílu s Bestrem jsem se dozvěděla na přednášce o Crusade na FF a dost mě zamrzelo, že ho nenatočili. On je nojí nejoblíbenější vedlejší postavou.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 17.8.2008 11:24:12
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

U Crusade jsem se taky zasekla někdy na třetím dílu a nedokážu se přemluvit dokoukat zbytek... Možná kdyby to bylo řádně ukončené, že bych měla motivaci, ale tím, že to bylo předčasně ustřihnutý, tak ňák ne-e.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 17.8.2008 20:30:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ou kej, Gathering never more! :-D Některé scény mi přišly fajn, jiné mě docela děsily, asi jako jiné scény v počátcích TNG. Budu to tedy brát jako betu a pokračuju v S1.

EDIT: 1-04 se mi docela dost líbila.
Naposledy upravil Raynor dne 18.8.2008 00:13:00, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 18.8.2008 00:09:52
Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

cafte mohol by mi niekto poslat linky na ten crusade? pls dakujem :D

Příspěvek 19.8.2008 20:53:38
Major General
Major General

Odpovědět s citací

OK, jsem u desáté episody a asi od 4. se mi to dost líbí. Občas teda jsou tam trochu anachronismy (jako když si člověk z roku 2008 pouští polemiku z roku 1994, jestli je košér operovat emzácké jehovisty), občas nějaká scéna IMO nefunguje, jak by měla ("a teď vám představíme, kolik je náboženství na Zemi") a taky mi vadí těch asi stopadesát establishing shotů na stanici za jednu episodu, ale i asi posledních pět episod se mi líbilo a zvykl jsem si na postavy :-)
Obrázek

Příspěvek 19.8.2008 21:02:46
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Záběry na stanici jsou super - hlavně ten v poslední epizodě jsem obrečela.
Jak ti moudří a zkušení B5 fanoušci říkají, přežij 1. sérii a pak zažiješ jízdu :D

Příspěvek 19.8.2008 21:05:48

Odpovědět s citací

Tak pokud se ti to libi už od prvni řady tak ve třeti budeš unešenej.Mě se první líbila až když sem se dival znova, napoprvy je to dost pomaly. Ty triky se dost zlepší,podle mě ty co sou vy čtvrtý a v pátý sou použitelný i dnes.

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5