Adria.Orici píše:
Mě se víc líbila Archa...ale jen kvůli Ori...jinak teda nic moc...

Tomu říkám přístup! Vždyť ti Oriové tam skoro vůbec nebyli. A na to, že už měli hezky připravených 7 mother ships kolem Země, tak se moc nepředvedli. Nejdřív je tam ten Ellisův projev, že to nezvládnou, ale Ori klidně milostivě čekají na svůj konec v podobě příchodu SG-1 zpět na Zem a aktivování Archy. No řekněte, vždyť to muselo trvat nějakou dobu, ale oni tomu nevěnujou ani jediný záběr. A klidně si tam hodí tu prolínačku před Cheyenne Mountain Complex, jak si tam vykračují vojácim v klídku, jako by se nechumelilo, prostě pohodička, krásné počasí a přitom podle všeho tam pořád někde visí ty orijský lodě... Tohle prostě nikdy nepochopím.
Zkrátka, SG poslední dobou naprosto ztrácí smysl pro napětí. Všechno tak úděsně předvídatelné a ty uspěchané konce. Měli přeci bojovat. Bránit Zemi pomocí dronů z antického křesla (klidně si to mohl střihnout RDA), a stačila by taková čtvrthodinka navíc.
Další příklad: Donedávna jsem považoval díl SGA 4x20 The Last Man, za mimořádně povedený (alespoň oproti ostatním). Přišlo mi to jako zajímavý nápad, navíc zajímavě zpracovaný. Jenomže když jsem si včera pouštěl Star Trek Enterprise (3x08 Twilight), musel jsem svůj názor přehodnotit. Kdo tento díl viděl, ví určitě, že princip je tu vpodstatě stejný, jako v onom SGA season finale. Jenomže, tady je teprve vidět, jak se to správně dělá. Do poslední chvíle vyhrocený děj. Člověku není hned jasné, jak to dopadne. (S Sheppardem to bylo až moc jednoduché. McKay nám na začátku prozradí svůj plán, který potom bez větších komplikací uskuteční). Tady naopak nejdříve vůbec netušíme, jak to skončí. (Tedy spíš, jak to vysvětlí, protože časový reset na konci, ten je jasný).
Prostě v tomto případě Enterprise jednoznačně vede (a to ještě ani není díl myšlený jako season finale)