Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 13.8.2008 - Nové fórum

13.8.2008 - Nové fórum

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Příspěvek 14.8.2008 13:13:10
kucix Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

darkdragon píše:
Ale jako grafik bych cekal trochu odvaznejsi zmenu designu, a proto jsem se rozhodl jenom zkusit udělat změnu hlavicky fora...
http://jakub-vele.cz/sga/nahled.jpg

Doufam ze sem vas nejak neurazil ale myslim si ze to tam sedi lepe a cele to trochu ozivi...

Ano, pěkné to je...
Jenže takovéto tmavé záhlaví v barvách do tmavě zelené a černé se nehodí ke světle modrému zbytku...
A to byl základní požadavek.. zachovat barvy, nebo použít co nejvíc podobné kvůli barvičkám v textu, protože by v jiných barvách nemusel být čitelný :)
To byl jeden důvod proč zachovat původní design co nejvíce. Druhý byl, že je pořád pěkný a líbivý.
Jen to logo se "muselo" změnit, protože to textové jednak nebylo moc pěkné a jednak v něm byly neaktuální informace.

Samozřejmě pokud někdo chce vytvořit úplně nový design, tak mu nikdo nebrání, jen se musí líbit většině a hlavně ho musí schválit vedení webu a fóra (prostě minimálně tito lidé)
A tak se může stát, že si někdo dá velkou, několikadenní, práci s novým vzhledem a nakonec se ani nepoužije.

Příspěvek 14.8.2008 15:47:26
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Nádhera...

Dobrá práce kucix :wink: a ostatní, co se na tom podíleli :)
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 14.8.2008 15:56:54
Mjr. M. Kouba Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To bylo ráno překvapení, co se tu stalo. Záhlaví je hodně povedený, jen mi trochu chybí pravidla, která nikdo nečetl.

Pochopil jsem správně, že ten obrázek topicu s tečkou je topic, do kterého jsem přispěl?

//EDIT by kucix: ANO
//EDIT by Me: Díky.
Naposledy upravil Mjr. M. Kouba dne 14.8.2008 17:25:46, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 14.8.2008 16:04:06
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

To podle mě nebude - protože jsem nešel topicy do kterých jsem přispěl a tečka tam není - to budou takové ty hodně přispívané, prohlížené topicy :wink:

EDIT: Jinak je to docela nezvyk - hlavně se mi už několikrát stalo že jsem citoval špatnej příspěvěk a tak, ale jinak pěkný :wink:
Možná bych jenom to záhlaví udělal takový víc seriálový než jen SGA - přece jenom tady se to už slušně rozrůstá a lidi sem určitě nelezou jen kvůli SGA - můj osobní názor - nemláťe mě :D
A možná taky by nebylo podle mě přidat nějaký tématický smajlíky, ale opět můj názor :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 14.8.2008 16:22:56
darkdragon Airman
Airman

Odpovědět s citací

To kucix: ja si teda myslim ze by se tam skoro nic kvuli citelnosti menit nemuselo... stacilo by trochu poupravit barvy...
http://jakub-vele.cz/sga/nahled2.jpg

a bylo by to... zapadlo by to tam a myslim si teda ze by to bylo mnohem lepsi nez to co tam je ted... me si i mozna vic libil ten puvodni header co tam byl... (dobre vim ze uz sem moc rejpavej, ale kdyz se ma neco menit, tak aspon tak aby to bylo videt a bylo to k lepsimu)... z pohledu grafika to je nepovedeny(divny barvy, rozmazany a cely to pusobi moc umele)... (dobre zase rejpu, ale je to muj nazor...)

Poupravit trochu barvy neni problem... na obrazky hodis v PS Hue and Saturation o stejnym nastaveni mas to... cely za par minut (maximalne 5)

Příspěvek 14.8.2008 16:27:38
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Měnit barvu fóra do zelena? Nevím to mi nepřipadá jako dobrý nápad zvlášť když je web modrý tak fórum dobře ladí. Možná bych ho udělal akorát trošku tmavší, jak původně bylo v plánu.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 14.8.2008 16:28:47
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wow! To jsou změny a proto včera forum nějakou dobu nešlo. Ale je to pěkný, to se musí nechat. Dobrá práce, pánové :)
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 14.8.2008 16:29:54
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

darkdragon: Z pohledu webdesignera i z pohledu uživatele se mi v té tvé hlavičce nelíbí přechod z černé do bílé. Je to příliš kontrastní...

Nevím, ale nedávám velkou šanci tomu, že se bude template fóra nějak měnit :)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 14.8.2008 17:08:30
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Neviem presne, aký je rozdiel v implementácii spoiler tagu v jednotlivých verziách fóra (mal by na to byť nejaký plugin, ak si správne pamätám, s phpBB som robil len okrajovo), ale nech je to akokoľvek, nemôže byť veľký problém napísať jednoduchý skript, ktorý prejde staré príspevky v DB a patrične ich upraví. Nevidím v tom nikde žiadny problém.
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 14.8.2008 17:49:10
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Lotar: Věř, že v tom je problém ;) Ve starém foru byl spoiler vytovořený modifikací zdrojových kódů, což bohužel znamená, že mu chybí tzv. uid příspěvku, které si phpBB ke svým BBcode přidává. V novém foru je spoiler přidaný přes administraci, obsahuje uid. Forum ale nedokáže převést ty bez uid.
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 14.8.2008 18:02:02
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Aha, v tom prípade beriem späť. Predpokladal som, že tam sú nejaké rozdiely v parsovaní, alebo niečo podobné.
Ďakujem za objasnenie.
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 14.8.2008 18:24:42
kucix Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

trochu to upřesním...
taky jsem přemýšlel o tom, že bych scriptem natvrdo prošel všechny příspěvky a v případě výskytu spoileru tam přidal to $uid, ktere tam chybi.. jednoduche
samotne $uid je jen další buňka v DB, taky jednoduché,
dále je tam další buňka která musí sedět, jinak se bbcode nepřevádí žádné a to md5 příspěvku... a to je taky jednoduché, že
ale co je složitější je to chráněné ještě čímsi, co je ve zdrojáku jako bbcode_bitfield ... v zásadě vím co to zhruba dělá, ale nedokážu to asi napodobit...
a když ten bitfield bude špatný, tak se to taky nepřevede

hups, jsem se trošku rozepsal...
jen doplním, že původně to vypadalo, že obrázky ze staré verze se nezobrazí v nové (taky kvůli tomu $uid) jenže obrázky sou standardní a jen jsem přidal další regexp + trochu poladil a při ukládání přidal zmenšování (prostě jsem si jakoby udělal vlastní mod :lol:

A teď k tématickým smajlkům... navrhněte, jestli se budou líbít, můžou se přidat...

darkdragon: za světle modrou si stojíme a přes to Hue and Saturation dozelena se mi to ani trochu nelíbí...

Příspěvek 14.8.2008 19:53:33
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

darkdragon píše:
To kucix: ja si teda myslim ze by se tam skoro nic kvuli citelnosti menit nemuselo... stacilo by trochu poupravit barvy...
http://jakub-vele.cz/sga/nahled2.jpg

a bylo by to... zapadlo by to tam a myslim si teda ze by to bylo mnohem lepsi nez to co tam je ted... me si i mozna vic libil ten puvodni header co tam byl... (dobre vim ze uz sem moc rejpavej, ale kdyz se ma neco menit, tak aspon tak aby to bylo videt a bylo to k lepsimu)... z pohledu grafika to je nepovedeny(divny barvy, rozmazany a cely to pusobi moc umele)... (dobre zase rejpu, ale je to muj nazor...)

Poupravit trochu barvy neni problem... na obrazky hodis v PS Hue and Saturation o stejnym nastaveni mas to... cely za par minut (maximalne 5)

90% lidí tady grafice nerozumí a řeknou jen líbí/nelíbí...třeba já :D:wink:
Jinak proč modrá - celá stránka je v modrém ladění. Proč je modrá? Protože SGA-project čili Stargate: Atlantis a k té modrá patří. Tvůj návrh se mi líbí, jenom to sem nesedí.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 14.8.2008 20:46:28
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jestli si můžu rejpnout, hrozně mi tu chybí tag, díky kterému by byl text přeškrknutý. Html to umí, tady nevím, jak na to... :smile:

Jo a když už si stěžuju - pravidlo nepsání dvou příspěvků pod sebe mi příjde trochu mimo. Z logiky mi příjde, že je primárně proti nováčkům, kteří spamují jako diví. Naproti tomu (jak se píše v pravidlech), když píšu někam, kam jsem psal naposledy já po delší době (nebo když třeba píšu aktualitu), tak nechápu, proč bych si měl editovat poslední příspěvek a vkládat ho do nového a ještě předtím mazat starý. Prostě mi to příjde jako zbytečná práce pro mě nebo pro modery, kteří mi to pak editují, když tu jsou stejně tisíce zbytečných příspěvků v měsíce starých diskuzích o tom, jestli Asgardi létají desetkrát nebo tisíckrát rychleji, než světlo, nebo něčem takovém...
Just my 2 cents.

EDIT: Chápu, že sem tu trochu OT, ale když už je to nové forum... :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.8.2008 21:02:35
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Opravdu nevím, kde jsi vzal to, že když někam píšeš po delší době, tak se to dá napsat pod sebe. Příspěvek se edituje vždycky a je jedno, jestli je to po dvou minutách nebo dvou dnech. Je to kvůli přehlednosti, stejně jako pravidlo o necitování příspěvku nad sebou. Koukni na heroes fórum, tam to vypadá úžasně, s těmi pyramidami citovaných příspěvků a třech i čtyřech příspěvcích pod sebou :D Než tam jednou za čas někdo přijde to zeditovat, je tam hrozný bordel. Fórum je to fajn, živé, ale tohle tam hodně vadí.
Co chci říct, je, že tohle pravidlo je neměnné už kolik let a nevidím rozdíl v úpravě příspěvků. Nemluvě o tom, že jsi v Myšlenkách psal pár minut po sobě, ne dní :D
Pokud jde o něco důležitého, při organizaci něčeho, kde je potřeba to oddělit, aby si toho lidi všimli, pak jo, ale to je jen výjimečně.
Jinak když na ten tvůj třeba několik měsíců starý příspěvek nereagoval, tak už se asi reakce nedočkáš, a klidně ho můžeš smazat a napsat nový. Já to taky tak dělám. :wink:
Tak teď jestli dávám smysl, nějak jsem dneska trochu mimo (slabší úpal)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM