Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Batman: the dark knight (2008)

Batman: the dark knight (2008)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 13.8.2008 13:22:58
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak to jsme se asi těsně minuly :scratch: Já šla hned na to promítání potom. :) Ten promítač měl tytéž problémy. Tedy, dveře těžké, jak do krytu a v sále tma jak v pytli, že jsem si říkala, jestli jsem tam správně. Ještěže tam seděli lidi. To tam pak pouštěli ukázky, pořád jim blbnul zvuk, taky tam něco navičovali s plátnem a když začal film, tak rozsvítili :lol: Ale bylo to hezké, jak se tam od lidí ozývalo: "No tak je to Temný rytíř, tak tu asi bude temno." případně: "Pojďte, rozkrademe to tu.", načež se z druhé strany sálu ozvalo: "Beru reproduktory" :lol:

S tím měněním hlasu, to dělal i Michael Keaton. Ono je to celkem logické, protože lidi Bruce Wayna znají a znají i jeho hlas, protože vystupuje v televizi. A Gordon ho taky zná, takže by ho to prozradilo. I když mě tak napadá, že tady bylo pár indícií, takových náhod, že by si to člověk jako Gordon mohl dát dohromady. Ale takhle je to lepší :D
Toto je spoiler!!!:
Jako při tom, jak vjel autem mezi to auto s Dentem a Jokerův nálkaďák a dělal, že je úplně blbej. :smile:

S tím napětím máš pravdu. Já jsem netušila, jak je ten film dlouhý, ale někde ve 3/4 jsem si řekla, že už to moje hlava nepobírá. A když to skončilo, zjistila jsem, že jsem úplně zavěšená na levém opěradlu sedačky. :D

Na mě takhle působil nedávno film Crash, ale ten jsem viděla na DVD, což u něj nevadilo. U Temného rytíře je potřeba to vidět v kině.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.8.2008 14:10:59
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka: Mno jo, to asi minuly. Já bych na to ani normálně nešla, ale kámoška mi to dala jako dárek k svátku, tak to nemůžu odmítnout ;-).
A jo, vidíš na "nácvik světel" jsem zapomněla, to u nás bylo taky...tedy, jak začal film, na místa hezky potmě...říkala jsem si, že chtějí navodit atmosféru do začátku ;-). Reproduktory... :lol: - tak to je dobré, my tam zase měli hlášku po tom obrázku nějakého ovládání..."A teď jim spadne Windows..." :D.

Měnění hlasu, jasně, to je logické...není to Superman, který má za celé maskování brýle ;-). Já si to jen prostě nepamatuji.

A nějak jsem si oblíbila hlášku "Why so serious?" :lol: Už jí mám na Lapu v podpisu a tady v práci mi visí na monitoru, aby mě vždycky potěšila a rozptýlila (mno, potěšila...aby to nevyznělo morbidně...:lol:).

Hmm a docela uvažuju, že se přeci jen ještě jednou podívám na toho Batman Begins...hlavně kvůli Gordonovi, protože se mi ta postava fakt nějak zalíbila :).
A taky uvažuju, jestli bych na tohodle ještě někdy nezašla :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.8.2008 16:22:38
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No jelo to i cesky, v Praze i v Ostrave, unas promitali ve dou salech anglicky a v jednom cesky. Od dob 5.serie SG-1 nesnasim dabingy,takze jsem taky pro original :)
To mi tak pripomina kdyz sem se dival na rozsirenou verzi pana prstenu na DVD,nejdriv cesky,ale zdalo se mi to nejake divne,tak sem pustil anglictinu a rikali uplne neco jineho,zapl sem titulky jenom tak z hecu a v tech titulich taky neco uplne jineho nez rikali. Proste prehozene slovicka, spatne sklonovane, zda se to malo ale ve vysledku ma veta zcela jiny vyznam...

Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No včera jsem na tom byl a jo bylo to dobrý. Tak Joker byl skvělej a
Toto je spoiler!!!:
kouzlo s tužkou je asi nejlepší scéna filmu
, ale musím přiznat, že já chtěl ten film vidět z dvou úplně jiných důvodům. Chtěl jsem vědět jestli je to tak dobrý aby to bylo na IMDB na prvním místě, což musím říct že Ne a zadruhé to byl Two Face nebo respektive Aaron Eckhart, který se mi nakonec v celém filmu líbil ze všeho nejvíc. Ačkoliv bylo jasný jak to s ním dopadne, vývoj jeho postavy byl naprosto úžasný. Jinak co se týče Batmana, vzhledem k tomu, že filmy o Batmanovi (skoro) nikdy o Batmanovi nebyli tak jsem ho i tady vcelku vypustil, alejak říkám bylo to docela dobrý, takže jsem spokojen. 4/5
ADRIC WILL FALL

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Takže včera jsem to viděl a musím říct: To je ono? To je to z čeho všichni nadělaj? :roll: Chm Chm Chm.
Film to byl dobrej, ale že bych z něj byl nějak vyplácanej to zas ne.
Samořejmě nejlepší na celým filmu byl Joker
Toto je spoiler!!!:
Kouzlo s tužkou, výbuch nemocnice :lol:

A pak se mi taky líbil
Toto je spoiler!!!:
závěrečnej proslov

Ale vážně nevím co z toho všichni tak nadělaj... :scratchanym:
Možná mě to nechytlo proto že ze všech superhrdinů jsem měl Batmana rád nejmíň. (I když Batman Navždy jsem viděl jako malej hodněkrát - i když spíš kvůli Hádankářovi :D ) A možná taky kvůli tomu že ze všech stran lítalo pořád "nejlepší film všech dob" tak jsem na to do kina šel dost zvědavej - a vážně jsem nepochopil co na tom všichni tak viděj.... Film dobrej... ale nevím no :roll:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

General
General

Odpovědět s citací

Utebe je trochu problém v tom, že ty vždycky máš jiný vkus než ostatní :D Čekáš nějakou srandu, a to tady nebylo. Tedy tužka, nemocnice, to byl hodně černý humor, ale jinak ten film o tomhle nebyl. Takže to bude možná ono :wink:
Jinak naopak Batman byl vždycky naopak můj neojblíbenější, protože to byl normální chlap, rozpolcený, ale s tím, že si všechny své prostředky rozhodl přizpůsobit pomoci lidem, což ne vždycky vyšlo. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Já sem nečekal od toho srandu. Tohle byl film od kterého jsem žádnej humor nečekal - právě jsem čekal nějakou temnou akci, u který mě bude bušet srdce, budu popadat dech - a to nenastolo :roll:

EDIT: A co se týče Batmana - nevím mě přišel chlápek v latexovým oblečku vždy trochu - divnej :lol: :lol:

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jsem si to včera zopákla v dalším kině :-). Blbé je, že když člověk ví, co se stane, už to není takové. Resp. není to takové napínavé, už jsem neseděla přibitá v křesle a ani si netroufala mrkat. Je to dost o prvnotním zážitku...tedy co se týče onoho napětí. Což neznamená, že bych si film neužila ;-). Na druhou stranu jsem si doplnila informace z rozhovorů, které jsem poprvé nezachytila nebo je mi spíš z hlavy vyrazil další nápor napětí ;-). A zaregistrovala jsem třeba taky věci jako toho s tou slámou, to jsem prve nějak nestihla ;-).

A mmch., den před tímto dalším shlédnutím jsem věnovala podíváním se znovu na Batman Begins. Mno, hodnocení se mi moc nezvedlo...tak jako dobrý, asi bych hodnotila i lépe (jak moc za to může ale euforie z Temného rytíře...? ;-)) než prve, ale byla tam místa, kdy se nějak nic moc nedělo a nebylo tam tolik napětí a zvratů. Taky jsem to nesledovala v kině (ale poprvé to bylo na AS (FFS dřív) na větším plátně a taky nic moc). Ovšem nerušilo mě, že bych si snad pamatovala děj ;-). Ten už jsem zapomněla. Ale co tam hlavně bylo...Gordon ;-).

Blackthunder: Mno jo, Batman není Doctor.

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Moje štěstí bylo, že už uplynulo dost času od doby, kdy jsem viděl předešlý Batmany (až na Batman Begins, což ale nevadilo). Tím pádem jsem dopredu nevedel jak to dopadne s Harvey Dentem, Gordonem...takze parada.

Kdyz jsem vysel z kina tak jsem vubec nevedel jestli se mi ten film libil, nebo ne, bylo toho na me proste moc :twisted:

Teda vedel jsem ze Joker byl fakt bozi, Two Face taky (maskérka filmových hvězd se asi pořádně zapotila) a obecný postavy Lucius Fox (jak totálně setřel toho maníka co je chtel vydirat :D ) a Alfred (jeho rozhovory s Batmanem / Brucem Waynem byli vyborny)

Asi po dalsim dni sem zacal zjistovat, ze to bylo fakt super, a uz jenom cekam, az budu mit cas, abych to zkouknul znova...:) (v kine, jinak to nema smysl)

EDIT: jj rozhovory byli pekne rychly, nekdy clovek vsechny myslenky fakt nestih pochopit..
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Major
Major

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Blackthunder: Mno jo, Batman není Doctor.

:lol: :lol: Tak to je fakt no :D I když byl tam filmovej Master :D Ale na obranu Batmana - nic není jako Doctor :D

Ale to mě napadá že by se tu taky mohlo udělat téma - Kterého komixové superhrdinu máte nejraději - u mě teda vede Spidey :spiderman: OK - jsem mírně víc OT :oops:

General
General

Odpovědět s citací

Blackthunder píše:
Já sem nečekal od toho srandu. Tohle byl film od kterého jsem žádnej humor nečekal - právě jsem čekal nějakou temnou akci, u který mě bude bušet srdce, budu popadat dech - a to nenastolo :roll:

EDIT: A co se týče Batmana - nevím mě přišel chlápek v latexovým oblečku vždy trochu - divnej :lol: :lol:

Já osobně jsem u toho ani nedutala. Zkrátka není možné, aby se jeden film líbil všem, i když tady jsi asi ve výrazné menšině. :)

Latexový obleček? No, já nevím, ale rozhodně je to míň nápadné, než různé barevné trikoty Supermana, Spidermana apod. Navíc v tomhle filmu to už ani jako oblek nevypadalo. Kdyby neměl tu masku na hlavě, tak by vypadal spíš jako nějaký příslušník speciální jednotky :smile: Což je pro mě samozřejmě dobře. :)

Major
Major

Odpovědět s citací

Ale mě se ten film líbil, jenom říkám že to pro není takovej obroskej zázrak jakej z toho udělali "média"
Prostě další povedenej filmek na kterej se za čas kouknu asi i znova, ale abych kvůli tomu chodil znovu do kina(vlastně jedninej nfilm na kterým jsem byl v kině víckrát byli Simpsonovi ve Filmu [3x :D ]), nebo si kupoval originální DVD či tak... to fakt ne. I když pravda jsem byl trochu už z toho mediálního poprasku znuděnej. Takže se na to kouknu znova až výjde DVDrip a zhodnotím znova.

General
General

Odpovědět s citací

Tady tomu říkáš mediální poprask? :D Já předtím žádné recenze nečetla, oslavovaný výkon Heatha Ledgera brala s rezervou (a osobně se mi víc líbil Aaron Eckhart), a užila jsem si to celkem neovlivněně :) Simpsonovi jsem neviděla a asi nikdy neuvidím :) Ale na tohle si možná ještě jednou zajdu, ačkoliv tedy přednost má v kině Wall-E :D

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já jsem se před filmem o něj samotný nějak vůbec nezajímala. Uvědomuju si, že byly nějaké upoutávky a tak, ale nevěnovala jsem tomu přílišnou pozornost. Jak Klenotka poznamenala, jestli jsem nevylezla zpod šutru, když jsem od počátku nevěděla, kdo toho Jokera hraje ;-).
Mnohem víc než mediální poprask si ale vybavuji ten poprask v různých komentářích, popř. zmínek a narážek od lidí samotných.

Simpsonovi ve filmu naproti tomuto....uff. Jako, Simpsonovi mám ráda, i když film se mě moc nebral. Ale...naproti tomuto??? Uff... :scared: ...ale jo, to je jen z mého pohledu, jiný vkus chápu ;-).

Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Me fakt Joker dostal, jako fakt se mi libil (a docela verim, ze prave z tyhle role se Heath "zcvoknul") protoze to musel bejt fakt narez! :twisted:

Jinak se mi to proste libilo, propojeni, kecy, vsechno tam sedelo. Jediny bylo to, ze posledni pulhodku uz to bylo na me docela dost. 2 a pul hodky s tim, ze tam nebyla zadna "hlucha" pasaz.... No bylo toho dost.
(ale to si posledni dobou stezuju na vic filmu, ze je mohli zkratit..(bathory, dark knight...) ) :D
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

PředchozíDalší

Zpět na Filmy