Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 09.8.2008 18:03:02
Mackenzie Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Tak ja naposled (dneska odpoledne v kine) videla Mamma Mia!. Je to upe dokonale. Pisnicky v modernejsim podani, Meryl Streep a Pierce Brosnan perfektni. Nemam co dodat. Dala bych tomu 15 bodu z 10 :)

BTW: vsechny pisnicky zpivali predstavitele :)

Příspěvek 09.8.2008 18:10:03
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Raynor: na tom jsem byl v kině a nemůžu než doporučit :)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 09.8.2008 22:37:25
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak dneska večer jsem si dal intrikánské historické drama Elizabeth o nástupu Alžběty k moci, protože nedávno jsem viděl Elizabeth 2: The Golden Age (btw. moc se líbil OST) o tom, jak zvládala válku se Španělskem a zajímalo mě, jestli je první díl tak výrazně lepší. A musím říct, že se mi zase o moc lepší nezdál a naopak se mi teď dost věcí v Elizabeth 2 zdá lepší a dávají mi větší smysl.
Trochu mi zpočátku dělalo problém obsazení Josephem Fiennesem protože ho mám zafixovaného jako Shakespeara a tady v tom kostýmu a chováním mi dělalo problémy si ho zafixovat jakkoliv jinak.
Jak se tvrdilo, že ve dvojce je až příliš romance, tak ona i vata jedničky je vlastně o romanci a naopak se mi třeba (poměrně nemastná bitva) ve dvojce zdá jako prima vyvrcholení intrik započatých v jedničce. Takže pokud zkousnete, že spouta peripetií je vycucaná z prstu a nevadí se vám dvě hodiny (popřípadě i s dvojkou čtyři hodiny) dívat na pannenskou Cate Blanchett, tak můžu jakž takž doporučit.

Zítra to doplním prequelem (v jistém smyslu) jménem The Other Boleyn Girl.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.8.2008 00:17:12
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Noc patří nám - Nemám k tomu moc co říct, jen že se mi to hodně líbilo. Velmi solidní old-school kriminálka, s dramatickou rodinnou zápletkou, něco jako Rodina policajtů. A někdo by měl tomu Joaquinu Phoenixovi konečně toho Oscara dát, protože on všude dominuje a je jedno, kde je. Robert Duvall bude mít charisma ještě ve 150 letech a Mark Wahlberg, když si bude vybírat rozumněji projekty, jako třeba tenhle, možná taky není úplně ztracený. Zkrátka, moc pěkný film, pro milovníky klasických kriminálek jako stvořený. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 10.8.2008 01:03:38
Slejtr Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Carver
Prislusnik exploitation hororu,dejove hodne ohrane.Cili skupinka mladych lidi kempuje v lese a postupne umiraji velice bolestivou smrti z rukou nevabne vyhlizejiciho tlustocha :D ve filmu se zadneho velkeho prekvapeni nedockate a film spise tezi z brutalnich scen ktere ma i celkem dobre zpracovane,zamerene hlavne na devastaci muzskych pohlavnich organu od louskani "orechu" az po srotovani velkym kladivem (2 ruznych chlapu :twisted: )zacatek vam nejen dejem ale i pouzitym nacinim neco pripomene.. a nazval bych to texasky masakr rucni pilou.Nejvetsi slabinou sou nejspise velice nelogicke detaily scen ktere dojem kazi ikdyz nekdy spise dokresluji atmosferu.

Příspěvek 10.8.2008 11:10:21
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Street Kings - myslím, že tenhle film nešel ani k nám do kin. Ale je naprosoto perfektní. Prostě docela dost akční kriminálka, v hlavní roli Keanu Reeves, Hugh Laurie - pro neznalé Dr. House, Ch. Evans a držitel oscara Forest Whitaker a taky takovov menší i když důležitou roličku má Amaury Nolasco - alias Sucre z Prison Breaku. Krásná akce, perfektně zamotaný scénář, který vás hodněkrát dost překvapí. 8/10

Příspěvek 10.8.2008 13:41:44
Major General
Major General

Odpovědět s citací

The Other Boleyn Girl je nuda hrozná a pokud by se vám filmová Elizabeth líbila a zajímalo by vás, jak to bylo předtím, tak si raději přečtěte Wiki nebo maximálně podívejte na trailer TOBG. První hodinu jsem si myslel, že je to jen nějaká dlouhá expozice, pak jsem bohužel pochopil, že takhle táhlé a o ničem to bude celé.
V filmu skutečně není vůbec nic kromě supernudného dohadování, jestli s Henrym VIII bude spát Anna nebo Mary. Skoro úplně chybí dvorní intriky, zcela chybí jakýkoliv širší politický rozměr rozhodnutí o odtržení od Říma, díky čemuž tady Henry VIII je hrozně unylý charakter a sexuchtivý bastard. Obě Boleynovic tomu pří, která se bude kurvit více, rozhodně nepomáhají; určitě jsem necítil sympatie nebo pochopení pro kteroukoliv z nich, což pravda ve filmu, kde jde jenom o ně, je IMO chyba.
Pokud by někoho zaujal film o tom, že Natalie Portmanová a Scarlett Jonanssonová soutěží která se vyspí s králem, tak upozorňuju, že obě jsou překvapivě nesexy.
Jediným kladem filmu je posledních 15 sekund, kdy po poli běží malá Elizabeth - přičemž film Elizabeth začíná skoro stejně (a nemá s autory Other Boleyn Girl žádné společné autory).
Obrázek

Příspěvek 10.8.2008 18:03:08
Hawkeye.94 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

X-Files: I want to believe
supr. Ikdyž sem nikdy nebyl velkej fanda Akt-X, tenhle film se mi líbil. Tak třeba jen to že je tam novodobej dr. Frankenstein co řeže lidem hlavy a na jejich těla vždycky naoperuje hlavu nějakýho svýho kámoše co má nějakou nemoc bo co, pak je tam treba pes se dvěma hlavama atd. akorát je možná škoda že to neni s mimozemštanama, protože mi připadalo že o nich ten seriál vždycky byl..

Příspěvek 10.8.2008 21:07:58
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych doporučil k shlédnutí...nedávno běžel v televizi western Tenkrát na Západě...takže kdo neviděl jako by snad ani nežil.....super příběh, hezká hérečka v hlavní roli, suprová muzika...prostě pecka
z dalších na který bych si vzpomněl sou rozhodně dva filmy s N. Cagem: Lord of War a Next...boa parádní filmy..
Ještě z novějších určitě Hancocka
A další seznam který jsou supr....jenom pár: Forrest Gump, Minority Report, Blade Runner, Já, Robot,Pulp Fiction..a spoustu dalších...a jako seriál rozhodně sg a hlavně Červený trpaslík(Red Dwarf)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 10.8.2008 23:16:48
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No já osobně bych doporučil film Hancock a pak seriály (tedy jestli to sem taky patří; jestli ne, tak se omlouvám). Dobrý je seriál IT Crowd, Futurama, Dva a půl chlapa, dále Prison break, Ztraceni a podobně.

Edit by Tillion: Zajištěna čitelnost příspěvku i tuto nekřesťanskou hodinu.

Příspěvek 11.8.2008 12:34:42
Major General
Major General

Odpovědět s citací

12 Angry Men, neboli 12 rozhněvaných mužů, je v podstatě soudní drama o tom, jak se dvanáctičlenná porota rozhoduje o vině či nevině mladého muže. Takhle to může znít nudně, ale ve skutečnosti je tenhle skoro 50 let starý film famózní a strhující real-time podívanou na rozhodování 12 lidí, přičemž na počátku všechny důkazy svědčí o vině a všichni kromě jednoho porotce hlasují pro vinu. Je úžasné, jak je hodinu a půl trvající film o tom, že si pár lidí někde povídá, natočený napínavě že jsem se u toho bál více, než u leckerého akčního filmu. Rozhodně doporučuju komukoliv.

V téhle souvislosti můžu doporučit i "temnou verzi" 12 Angry Men, čili Conspiracy, čili Konferenci ve Wannsee, kde se taky parta lidí celý film na něčem dohaduje, tentokrát jsou to ale nacisti a řeší co s Židy. Tohle je stré jenom pár let.
Obrázek

Příspěvek 12.8.2008 16:09:54
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Na 12 angry men jsem byl v divadle (Mahenovo divadlo v Brně) a taky to stálo za to.
Pak existuje ještě remake od ruského režiséra Nikity Michalkova 12 (v originále 12 razgnevannych mužščin), který se odehrává v rusku v současnosti. Je to samozřejmě rusky a zatím jsem nenašel ani české ani anglické titulky. Takže se nedá tak úplně říct, že jsem to viděl, protože moje ruština není zrovna perfektní :).
Link na ČSFD:
http://www.csfd.cz/film/235448-12-12-razgnevannych-muzscin/

Pokud by někdo našel rozumné titulky, dejte vědět.
Naposledy upravil John Skylark dne 13.8.2008 03:29:59, celkově upraveno 1
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 12.8.2008 16:46:51
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Původně měla být Conspiracy, čili vzdáleně i 12 Angry Men, inspirována i episoda BSG, ale nakonec z toho sešlo. Jen aby si lidi, kterým se BSG líbí, uvědomili, jak kvalitní ten film je ;-)

Dneska jel Zoolander. Bizardní komedie od Frat Packu, tedy Bena Stillera a spol. (Vybíjená, Starsky a Hutch, Zprávař, aktuální Tropical Thunder), o životě jednoho profesionálního supermodela (od slova modelka, ale muž; ne kit) a židozednářském spiknutí módních agentur. Představte si starou Bondovku, ve které ale Bond je debilní model a namísto pro MI5 pracuje (a neví o tom) pro utajené módní korporace. Tedy, pracuje... Zoolander není ani nepřipomína třeba Austina Powerse.

Spousta humoru je navíc udělaná tím, že se paroduje/bizardně využívá nějaká popkulturně známá scéna (třeba umývání auta, kdy jsou umývačky mokřejší, než auto) nebo že se nečekaně objeví slavný herec z jiného filmu/žánru a něco řekne - nebudu spoilovat, ale seznam cameí je HODNĚ dlouhý a byl jsem HODNĚ překvapený; představte si, že by se třeba v nějaké funny episodě SG-1 najednou na minutu objevil jako normální postava starý herec kapitána Kirka, řekl pár normálních vět k ději, a pak zase odešel, a máte vzdálenou představu - taky by jste se smáli samotnému faktu, že to řekl normálně se tvářící a nečekaně objevený Willam Shattner, než že by to ten herec musel říkat nějak komicky.

Pokud máte rádi cokoliv z příkladů výše, tak tohle je stejně dobré. Ale jako upozorňuju, že mě se třeba Zprávař nebo Starsky taky hodně líbil, i když chápu, že někomu se můžou zdát nevtipné a divné.

Toto je spoiler!!!:
Jako fanouška X-Files mě dostalo výborné cameo Davida Duchovnyho :lol:

EDIT: Koukám, že ty moje "zmínky" o filmech jsou nějaký dlouhý.

EDIT2:
Čerhohumorový thriller Fargo od bratří Coenů. Oh geez, yeah, můžu ho v tomhle novém designu fora vřele doporučit.
Na první pohled je Fargo, zasazené do lehce rurálního prostředí někde ve "věčně zamrzlém US státě", jenom klasický thriller o tom, jak si manžel objednal únos svojí manželky, aby vytřískal z jejího otce peníze, doufajíc, že to dobře dopadne a žena bude vrácena. Už teď je asi jasné, co se může podělat a co se hrozivým způsobem podělá. Nicméně Coenové to okořenili sotva postřehnutelným černým humorem, kdy se třeba v jednu chvíli děsíte hrůznosti situace (dva mrtví) a o pět sekund později se nemůžete nesmát tomu, co nového se (v té samé scéně) stalo, přičemž pokud to třeba sledujete jedním okem, ani vám ta změna vtipná nemusí přijít. Nicméně rozhodně neplatí, že to je nějaká řachanda; naopak mě mockrat mrazilo v zádech, a to nejen díky všudypřítomnému sněhu a zimě.
A nádherný soundtrack.

Btw. smajly by jste měli honem vyměnit za nějaké hezčí :P

EDIT by Tillion: Ani teď nemůžeš psát dva příspěvky pod sebe.

A ani teď to pravidlo nedává smysl...
Obrázek

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem se před chvílí vrátila z Mamma Mia. Šla jsem tam s tím, že se dobře zasměju, užiju si Meryl Streep zase v trochu jiné roli, než jsem zvyklá, poslechnu si pár hitů od ABBY a vůbec - taková příjemná letní oddechovka. A taky že jo. Akorát sem se nachechtala mnohem víc, než sem čekala :D
Herci si museli při natáčení užít hrozné srandy. Většina jich neoslní bezchybným zpěvem, ale to jsem ani nečekala a kvůli tomu jsem na to nešla. Příběh taky není kdovíjak převratný - spíš naopak, ale prostě výsledek je takový nenáročný, vtipný, sympatický.
S klidným svědomím doporučuji každému, kdo se chce zasmát :wink:
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Heli Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě se nejvíce líbil film Crank
 http://www.csfd.cz/film/223256-zastanes-a-neprezijes-crank-zastan-a-neprezijes-crank
je to děsná sranda a taky dobrá akce :D to musíte vidět :wink:

PředchozíDalší

Zpět na Filmy