Shodou okolností jsem si dneska pustil Zelenkovi Příběhy obyčejného šílenství a i když ten film má svoje značné mouchy, jako třeba rozdrolenost či spíše skoro-absenci souvislého děje, jeho jednotlivé scény jsou svojí bizardností a šíleností všech postav prostě parádní. Některé scény jsou stříhem, zasazením a vážným zahráním prostě dokonalý. Takhle to možná zní divně, a ve finále to i je divný, ale nějak jsem po něm měl dobrou náladu.
Kromě toho jsem dneska (znovu) viděl Farscape: Peacekeepers Wars a to je teda i po roce (a dvou "konkurenčních" SG-1 filmech) stále perfektní věc..
A ve finále jsem viděl Syrianu. Pokud znáte Traffic: Nadvládu gangů, tak je to stejný druh vyprávění, tj. SPOUSTA minimálně souvisejících dějů a SPOUSTA postav (má to s Trafficem nějaké společné autory), ale přišlo mi to natočený o něco hůře a s mnohem rozbitějším dějem. Po zkouknutí si vůbec nejsem jistý několika ději a kdo je kdo či jak skončil, hlavně v právnickém ději. Ale je fakt, že linie se sebevražednými útočníky a Clooney jako tlustý agent jsou prima. A velmi významnou roli tu má doktor Bashir z DS9.