Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Počítače Jaký notebook si vybrat?

Jaký notebook si vybrat?

Hardware, software a vše co se toho týče.

Příspěvek 04.8.2008 06:06:58
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

rozhodně doporučuji zakoupit ten vybranej HP Pavillion, já mám o jeho rok staršího brášku, sice ne tak vykonného, bohužel (v té době jsem ho kupoval za 25K s 1.7GHz Dual, 1GB ramkou, 128 grafarnou a pres 100GB HDD) a nemám s ním žádné problémy i s tou pomalejší konfigurací co mám, na tom jedou v pohodě Visty a ještě zapařim i některé novější hry :wink:

Příspěvek 04.8.2008 07:54:03
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já mám Acer Aspire a nemám nejmenší problém. Už prošel dokonce crash testem. :lol:
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 04.8.2008 16:56:29
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

No právě váhám mezi tím HP, který tu každej chválí, protože to je prostě klasa... nebo tím MSI, protože to ma kamos, ale na to bych se ho musel optat, jenže není ještě doma :cry:

A hlavně... to HPečko si jedu asi ve středu nebo kdy "ošahat" :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 04.8.2008 19:08:06
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

já si asi před 14 dny koupit tady tento notes:

http://www.akcni-notebooky.cz/fujitsu-siemens-fsc-amilo-xi2428-1521.html

a sem s ním spokojenej.
Nechal jsem se inspirovat u kamoše, kterej podobný notes měl ve škole celej rok takže jsem ho mohl z hlediska kvality a peněz porovnávat s jinými spolužáky, kteří měli HP, MSI, Toshibu a jiný. Zpočátku jsem si chtěl koupit Hp, ale pak jsme svůj názor změnil protože kamoš, kterej měl nabušenej pavilion měl horší signál internetu na wifině oproti ostatním ikdyž byl na lepším místě. Abych řekl pravdu tak pavilión vypadá určitě vzhledově líp jak FS, ale na vzhled se myslím až tak nehraje.
Musíš si jednoznačně určit priority. Já si třeba řekl, že chci notes, kterej bude mít minimálně frekvenci procesoru 2GHz, pak 4G Ram, nějakou dobrou grafárnu a kvalitní wifi. a pak hledáš samozřejmě to nejlepší do té ceny, co za to chceš dát.

Hodně štěstí při vybírání. ;-)

Příspěvek 04.8.2008 19:31:40
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Heh... sice nevim, jak to maj ti "moji" s wifinou, ale koukni se, ze jsou mnohem lepsi :lol:

A s tou wifinou... my mame ve skole wifi... spoluzak ma PDA...a chyta wifi lip na mym miste nez na svym a to je jeho mistem lip ku serveru ci antene :wink: je to hodne divny :lol:

V tomto se moc nevyznam :cry: a kdyz je tam vsude akorat psany, jak to tam je s tou wifi u tech notasu... to ma kazdej notas stejny... co z toho kurna vyčtu :( to už se pak musí odzkoušet praxí :cry:

Příspěvek 04.8.2008 19:45:55
kull Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mam lenovo R61 14.1, jsem plne spokojen,Na hrani novych her to neni,ale je tichy a vubec se nehřeje a snadno ho přeneseš.Předtim jsem musel vratit hp 6510 bo hučel jako prase.

ps:projdi si fora a doviš se zkušenosti jinych z těmi notebooky

Příspěvek 04.8.2008 20:12:21
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nevím kde jsi byl na tom že se těm tvým nemůže ani postavit. To Hp má horší parametry než FS a jedině to MSI je lepší. Pokud si myslíš že mám slabou grafárnu tak celková paměť i se sdílenou systémovou pamětí je 1535MB, ale jak jsem psal záleží na co to chceš.

Příspěvek 04.8.2008 20:19:18
Sto3mík Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak ja pridam i svoji zkusenost, pred tydnem jsem si koupil HP, presne tohle:
http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-pavilion-dv6805--tl60--kw121ea--2gb--160gb--dvdrw--154quotvip+dp83723/
procak ma teda 2GHz a jsem az na tu Vistu uplne spokojenej... wifinu chytam dobre, nejak se mi neprehrejva... pohodka sel bych do nej znova ;-) jinak je ten vyber na tobe a ty sam vis co se ti libi nejvic ;-)

:code:

Příspěvek 04.8.2008 22:26:22
jedy.y Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak ja mam asus ale na to že ho mam už přes rok a podstatně slabši než ty tvoje tak novější modely kolem cca 25000 kc budou lepši volba co se do vybavy tyče tak možna i do kvality ale je to jen na tobě možna bych byt tebou zvažil i ten jmenovany tablet vhodny na filmy pod lavici nebo net :) lepši než otvirat cely NB

Příspěvek 05.8.2008 16:57:23
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Ehm... ted jdu do čtvrtáku, takže příští rok maturuju, poslední co chci je se ve škole dívat na filmy :lol:

Já s Asusama nemám právě vůbec žádnou zkušenost, ještě jsem to ani neviděl...

Jojo, já to HP mam akorát silnější :wink:

To Sevca: Tjn, ale HP je HP :lol:

Ty notasy by meli mít asi všechny stejnou wifi, takže je jen otázkou, kde vůči té anténě sedíš, protože je to nevyspitatelný :wink:

Příspěvek 05.8.2008 17:20:22
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

JuRas: Maj stejnou, ale každá wifi může být od jiného výrobce. A taky se u výrobců liší ovladače. A taky záleží na řešení antény u noťasu :wink:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 05.8.2008 21:03:27
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ok tak mi vyvětli, jak můžou dva borci, kteří sedí vedle sebe v lavici, chytat daleko jinej signál. Jeden minimálnía druhej maximální. Prostě tam jsou ty rozdíly i kdybys nechtěl a pochybuju, že ten půlmetr nadělá takovej rozdíl v kvalitě signálu, pouze u jednoho notesu.

už se k tomu nebudu vyjadřovat. Napsal jsem zde svůj názor a za tím si stojím. Je to jenom na tobě jak si to přebereš. zatím

Příspěvek 05.8.2008 22:30:58
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Stejně jako u čehokoliv jinýho, i výrobců wifi pro notebooky je několik... Intel, Broadcom, Atheros... a i ti mají spoustu různých modelů... ;)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 05.8.2008 22:46:06
Martincz Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Heh každej půl metr dobrej.. Sám si pamatuju že když sem zapojoval wi-fi tak sem měřil signál po baráku a došel jsem jakoby před dveře na zahradu tam byl signál plnej ven sem nešel protože pršelo ale řikal jsem si že to nemůže bejt žádnej rozdíl a on za těma dveřma byl signál minimální a kolikrát stačí udělat krok a je tam signál uplně jinej..

Příspěvek 06.8.2008 09:10:08
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Odesel si za Dvere :-D tak to se nediv, ono zeď (a pokud v ni jeste nejaky vedeni) je dost slusnej filtr a dost zkracuje vzdalenost dosahu Wi-Fi.
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

PředchozíDalší

Zpět na Počítače