tak dalsi, bohuzel se mi nepodarilo vymyslet nadpis, tak kdyby vas neco napadlo, tak napiste
„Railové jsou skvělí lidé. Jsou to úplně pohodáři. Jsou milí, zábavní… Mimoto mají skvělé ovoce a zeleninu.“básnil John.
„Zní to dobře.“přikývla Mac a zapnula si vestu.
„Seznámili jsme se s nima asi před půl rokem.“dodal O´Conner.
„Jo, jo. Milí lidé.“souhlasil George.
„O kolik jsem přišla?“zajímalo Mac.
„O hodně.“ušklíbl se Ronon a prošel bránou.
„Vítejte, vítejte.“ Se širokým úsměvem k nim kráčel Táb-starosta vesnice.
„Tábe, rádi vás vidíme.“přikývl Daniel.
„Rád vidím, že jsem v pořádku. A kdo je tato milá slečna?“
„To je plukovník Mackenzie Blacková.“představil ji John.
„Rád vás poznávám, Mackenzie…hm…dlouhé jméno.“
„Stačí Mac. Říká mi tak většina lidí.“usmála se a podala mu ruku.
„Jak dlouho se zdržíte?“zajímalo Tába.
„Večer se musíme vrátit. Bohužel.“odpověděl O´Conner.
„Škoda. No, tak si tedy užijme těch pár hodin.“prohlásil Táb. „Máte hlad?“
„Jo, od oběda jsem nejed.“vyhrkl Rodney.
„Vítejte na Atlantis, plukovníku.“
„Plukovníku. Jistě víte, proč jsem tady.“řekl ledově Parker. Sam přikývla.
„Půjdeme do mojí kanceláře.“pobídla ho.
„Je pravda, že jste našli plukovníka Blackovou?“začal Parker.
„Ano.“
„A nechali jste ji tady jenom tak pobíhat?!“nevěřil Parker.
„Nepamatovala si vůbec nic. Neměli jsme důvod provést jakékoliv bezpečnostní opatření.“
„Byla pryč 7 měsíců. Kdo ví, kde vůbec byla. Mohli ji zajmout Eagerové. Může to být jejich špeh. Může…“
„Povznesla se.“přerušila ho Sam.
„Po…říkali jste, že…“
„Omlouvám se. Slíbila, že se vrátí.“
„A vy jste jí věřila?“
„Vždyť je to jeden z našich lidí!“vyhrkla nevěřícně Sam. „Krom toho, dodržela co slíbila!“
„Kde je?“
„Kdo?“
„Blacková!“vyštěkl Parker.
„Na misi.“
„Žertujete?! Okamžitě ji zavolejte zpátky!“
„Mají se vrátit do hodiny.“
„Dobře, má hodinu. Pak ji odvoláte!“
„Dáte si ještě aičičo?“zeptal se Táb.
„Co to je?“zajímalo Mac.
„Je to salát. Je tam něco jako broskev, jahody, hroznové víno, meloun a taky něco, co vzdáleně připomíná papriku.“odpověděl jí John. „Mimochodem, dal bych si.“
„No teda. Zní to zajímavě. Dám si.“usmála se Mac.
„Jo, já taky.“přidal se George.
„Já taky.“zvedl ruku Rodney.
„Trošku.“chtěl taky Ronon.
„Výborně Danieli, O´Connere, vy si nedáte?“
„Ne díky, jsme plní.“odpověděl za oba Daniel.
„Aktivace brány. Kód dr. Jacksona.“
„Otevřete bránu.“křikla Sam a seběhla po schodech následovaná Parkerem. První prošli Daniel s O´Connerem.
„Máme problém.“prohlásil Daniel a otočil se k bráně. Právě jí proběhl John, Ronon, George, Mac a Rodney. Všichni vysmátí.
„Co se stalo?“zajímala se Sam.
„Něco snědli. Railové to nečekali. Měli aičičo. Bylo tam všechno, co známe, ale také korri. Je to něco jak paprika. Railové to jí normálně, ale našim to nejspíš nesedlo. Chovají se jak puberťáci. Cestou se málem porvali. Railové říkali, že ty účinky pominou, ale neví, za jak dlouho.“vysvětlil O´Conner.
„Ahoj fešáku. Kdopak jseš?“zajímalo Mac, zatímco prošla dokola kolem Parkera a pořádně si ho prohlídla.
„Mac, Mackenzie…tohle je plukovník Parker.“představila ho Sam.
„Čau, vole.“usmála se Mac.
„No dovolte..!“
„Jó, to je to pako, které tu bylo, když jsi umřela.“rozchlamal se John.
„Prej…prej, že tady byl na kontrole. Houby kontrola! Vyzvídal, co se ti stalo.“uchechtl se Ronon.
„Víte co? Zajdeme za Kellerovou, ano? Pěkně v klidu.“navrhla Sam.
„Jsou v pořádku. Teda až na to chování. Budeme doufat, že je to přejde.“oznámila Jennefer. „Asi bychom je měli držet dál od všeho důležitého.“
„Souhlasím.“přikývla Sam. „Hele, ničeho se nedotýkejte a zkuste se chovat slušně.“
„Nebo co? Dáš nám domácí vězení?“ušklíbla se Mac. John s Rononem a Georgem se ušklíbli, ale Rodney zíral do země.
„Ne, ale dám vás do cel.“pohrozila Sam.
„Úúú…bojím, bojím…no nic, jdu dělat něco zábavného…čau!“prohlásila Mac a odešla následována Johnem, který měl ruku okolo jejího pasu a sklouzával čím dál níž.
„Já jdu dodělat rozdělanou práci.“špitl Rodney.
„Ale…kašli na práci…pojď se bavit.“prohodil Ronon. Vzal ho kolem ramen a vyvedl z místnosti.
„Počkejte na mě!“křikl George a vyběhl za nima.
„No teda. Rodney je celkem stejný, ale ten zbytek.“vyvalila oči Sam.
„Chci vyslechnout plk. Blackovou!“přikázal Parker.
„V tomhle stavu? To těžko.!vyprskla Kellerová.
„Tak jak jim bude líp…“
„Co to tady provádíte?“zeptala se rozverně Mac, když vešla do laborky.
„Páni, vyvalil oči O´Conner, protože měla na sobě jenom tmavě modrou minisukničku, černý top, boty na vysokém podpatku a zvlněné vlasy.
„Mackenzie?! Uvědomuješ si, že to, co jsi rozpárala a udělala z toho…tady to, byla tvoje parádní uniforma, že?“ujišťoval se Daniel a odsunul stranou štos papírů, když se Mac posadila na stůl a málem si na ně sedla.
„Jo. Myslím, že takhle je to mnohem lepší. Nikde to neškrábe a neškrtí a nevypadám v tom jako stará panna.“
„Sekne ti to.“připustil O´Conner.
„Dík. Co tady mimochodem děláte?“
„Snažíme se přeložit všechno z toho wraithského křižníku. Ale jde to ztuha. Rodney usnul a nikdo jiný wraithsky pořádně neumí.“odpověděl Daniel.
„Hmm…s Rodneym není žádná zábava. Přijde o bezva mejdan. Kluci ho chystají. Přidáte se?“
„Ne, díky. Doděláme to tu.“odpověděl za oba Daniel a významně se podíval na O´Connera, který užuž otevíral pusu.
„Škoda. Tak já jdu.“
„Na…potáhni si ještě.“podával George Rononovi jointa. Ten se nenechal dlouho pobízet.
„Co ti to trvalo tak dlouho?“zajímalo Johna, když se Mac objevila.
„Byla jsem za Jacksonem a O´Connerem…kde jste to vzali?“
„V botanické laboratoři. Je tam toho hafo.“odvětil George.
„A to se ani nerozdělíte?“
„Promiň. Vem si.“ Nikdo z nich potom chvíli neřekl ani slovo, ale pak George vyprskl smíchy:
„Haháhá…sekýrka…“
„Hustýýý.“zařechtal se Ronon a napil se rumu. „Co vydíte vy?“
„Tučňáka.“vyprskl John.
„Já zatím nic…moment…už se něco rýsuje…a je tó…parní válec….ty vole…to má grády.“rozesmála se Mac.
„Co je to parní válec?“zajímalo Ronona.
„No, když tě to přejede, jseš na placku, chápeš? Zobrazení z 3D na 2D.“vysvětlil John.
„Hustýý. Já vidím…hm…“otáčel Ronon hlavou a zkoušel to k něčemu přirovnat. „Vidím…“
„…město veliké, jehož sláva se bude hvězd dotýkat.“doplnila ho Mac a všichni se rozesmáli ještě víc.
„Vidím….pařez.“vymáčkl konečně Ronon.
„Dáte si panáka?“nabídl John.
„Jo.“přikývla okamžitě Mac a Ronon s Georgem se přidali. John všem nalil.
„Půjdu pomalu spát.“řekl Mac, když už v sobě měla asi šestého panáka a pokusila se postavit. Celkem dost se zakymácela a kluci se rozesmáli.
„Ty nikam nepůjdeš. Lehni si tady.“smál se George a pomohl jí do svojí postele.
„Dík.“
„Ou…“zaskučela Mac potom, co se další den ráno probudila. Pomalu se posadila a rozhlídla se. „Ježíši!... Sakra!“vyhrkla a vyskočila z postele omotaná peřinou, protože na sobě nic neměla. Podívala se na postel. „Prokrista!“hrozila se, když zjistila, že ležela mezi Johnem a Wintersonem. Nevyděsilo ji to, že ležela mezi nima, ale to, že neměla na sobě vůbec nic a ještě k tomu si vůbec nic nepamatovala.
„Co…je, co se stalo?“zamručel John, když se vzbudil. „Co tam děláš?“
„Já…nic na sobě nemám…a…“
„Klid, nešil…vždyť jsem tě nahou viděl a není to něco, za co by ses měla stydět. Právě naopak.“
„No, tys mě možná viděl, ale Winterson ne!“odsekla a začala hledat svoje věci. „To jsem měla na sobě? Kruci.“vyděsila se, když našla svoje věci.
„Co si pamatuju…strááášně ti to slušelo.“prohlásil se zívnutím Ronon, který se zrovna vzbudil.
„Jo, seklo vám to.“usmál se George, který byl už taky vzhůru.
„Co se dělo včera večer?“chtěla vědět. „Stalo se něco?“
„Ne.“ujistil ji George za souhlasného přikyvování Ronona a Johna.
„Tak proč nemám nic na sobě?“
„V noci ti bylo trochu horko.“odpověděl John.
„Trochu?“vyprskla. „Proč vy si to pamatujete a já ne? Mám jenom šílenou kocovinu a chce se mi zvracet.“
„Protože jsi…“začal John.
„Řekni to a jednu ti vrazím.“varovala ho.
„…něžná bytost.“dopověděl to. Mac po něm mrštila polštář.
„Mohli byste se prosím otočit?“poprosila je. Neochotně se otočili. „I ty, Johne.“
„Ale no tak…“
„Hned!“ Mac na sebe natáhl věci. „Ksakru…vypadám…“
„…neuvěřitelně sexy.“dodal John, když se otočil a zbytek přikyvoval.
„No, to jsem sice říct nechtěla, ale dík. Jdu se k sobě osprchovat. Kdyby něco, dejte mi vědět.“
„Zdá se, že jste úplně v pořádku.“zkonstatovala Jennifer dopoledne.
„Tak proč je mi tak špatně?“zaskučel Rodney.
„Tobě je špatně pořád.“odsekl Winterson.
„Co jste včera večer dělali?“zajímalo Kellerovou.
„To ani nechtěj vědět. Víš, jaké to je, když se probudíš nahá mezi dvěma mužskýma a nepamatuješ si ani ň?“řekla Mac. Kellerová se jenom usmála.
„Měli jsme menší mejdan. Tráva, alkohol a tak. Ale Meggy byla dobrá. Držela s náma celkem dlouho krok.“odvětil John.
„Ani to si nepamatuju.“povzdechla si.
„Opravdu se nic nestalo, neboj.“ubezpečil ji Ronon.
„Plukovníku Blacková?“ Mac se otočila a uviděla Parkera a ještě čtyři vojáky.
„Ano?“
„Chci s vámi mluvit.“
„A vy jste..?“
„Plukovník Parker.“
„Co se stalo s Woolseym?“
„Prozatím jsem tady já. Chci s vámi mluvit.“zopakoval.
„Mluvte.“
„Ale ne tady. Někde v klidu.“
„Dobře. Okolo čtvrté v zasedačce.“
„Ne! Hned!“
„Je mi líto, ale mám službu a nedostatek lidí, kteří by ji za mě mohli vzít.“ Chystala se vyjít ze dveří, ale ty jí zastoupili dva mariňáci. Zmateně se otočila.
„Ti nejsou od nás, že?“ John zavrtěl hlavou.
„Mohli byste mě, prosím, pustit?“požádala je. Ani se nepohli.
„Plukovníku, dejte mi vaši zbraň a pojďte se mnou.“řekl jí Parker.
„Řekla jsem vám, že odpoledne, snad to chvilku počká.“odsekla.
„Plukovníku, jestli nepůjdete, budu vás k tomu muset donutit.“varoval ji Parker.
„Jo? A jak? Je mi líto, plukovníku, ale rozkazy přijímám jen od velitele této základny.“ušklíbla se Mac.
„Mám pověření vás vyslechnout, a když nebudete spolupracovat, použít jakékoliv prostředky. Takže mi dejte zbraň a pojďte se mnou.“upozornil ji. Mac si povzdechla a pomalu sáhla za pas pro zbraň, když v tom jeden z mariňáků vystřelil ze zakňatelu, Mac se sesula k zemi a zůstala ležet.
„Co to…?!“vykřikl George.
„Proč jste to sakra udělal?“vyštěkla Kellerová mezitím, co jí zkoušela tep.
„Myslel jsem, že sahá pro zbraň a chce vystřelit.“bránil se voják.
„No to sice jo! Sahala proč zbraň, ale proto, aby vám ji dala!“vyštěkl John. „Skloň to dolů, Ronone.“dodal ještě.
„Aspoň nebude dělat problémy.“usmál se Parker. „Vemte ji do cel.“
„Tak to jste přehnal!“zavrčel John a vyběhl z místnosti následovaný Wintersonem.
„Sam…vždyť se k ní chovají jako k válečnému zajatci.“protestoval John.
„Vůbec nám nevěří. Pořád si myslí, že ji měli Eagerové.“přidal se George.
„A kde je?“zeptala se Sam.
„Myslím, že ji dali do cely.“dodal George.
„Cože?! Ten chlap mě jednou zabije!“prohlásila Sam. „Sežeňte mi ho a ať sem hned nakluše!“
„Plukovníku Parkere, pane, máte jít za plk. Carterovou.“ohlásil George.
„Jestli ji pustíte, postarám se o to, aby vás vyhodili z armády a oba šli sedět na dost dlouho.“pohrozil Parker.
„Ano, pane.“přikývl Winterson.
„Krom toho se stejně ještě neprobrala.“ušklíbl se Parker.
„Proč se nedivím.“odsekl Sheppard a vešli. Mac se právě sbírala ze země.
„Co se stalo?! A proč jsem sakra zavřená?!“
„Parker.“odpověděl stručně John.
„Už jsme byli za Carterovou. Vypadala, že vyletí z kůže, tak snad s tím něco udělá.“dodal Winterson. Mackenzie si mezitím sedla na lavičku.
„Ale musím přiznat, že tohle je útulnější než na Zemi.“
„Co?!“vyvalil oči John s Georgem.
„Tys byla někdy v lochu?“zeptal se Sheppard první.
„Jenom jednu noc. Bylo mi 18 a jela jsem asi 230 km/h tam, kde bylo 90. Ale tím, že jsem byla na pány policajty milá a řekla jim, že mám doma malé dítě, tak mě pustili na kauci. Myslím, že to bylo 500 $. Zaplatil to táta, ale málem mě pak zabil.“
„230 km/h?“vydechl George. „Co to bylo za auto?“
„Myslím Ferrari. Bylo půjčené.“
„Páni. 230…to je šílené.“dodal John.
„Jsem dobrý řidič. Stejně dobrý jako pilot.“usmála se Mac.
„Zjistíme, co se děje. Dostaneme tě odsud, jak nejrychleji to půjde.“slíbil John.
„…půjdu ji teď vyslechnout.“dokončil svoji řeč Parker a vyšel z kanceláře naprosto ohromené Sam.
„Už jste se toho nafukovacího panáka konečně zbavila?“zeptal se George, když prošli kolem odcházejícího Parkera.
„Co? Jo. Musím si zavolat. To není normální, jak se k Mac chová! Jako kdyby ani nebyla voják!“soptila Sam a naštvaně vyšla z kanceláře.
„Á, plukovníku, vidím, že jste vzhůru. Omlouvám se. Jak je vám?“usmál se Parker, když přišel do cel.
„Ó, je mi naprosto skvěle. Jsem zavřená, ani nevím proč, a moje ranní kocovina se poněkud zhoršila tím, že mě jeden z vašich lidí omráčil zatem a já se praštila. Ale jinak dobrý…je mi fajn.“odsekla ironicky Mac.
„Je mi to líto.“
„Ne, není. K věci. Ne, že by se mi tady nelíbilo, ale radši bych dělala něco užitečného.“
„Dobrá. Kde jste byla posledních 7 měsíců?“
„Hm…moment…jo, už vím! Byla jsem na Bali, obskakovali mě polonazí, vypracovaní černoši a nosili mi jeden koktejl za druhým.“
„Myslel jsem to vážně…“
„To já taky.“
„Tak ještě jednou. Kde jste byla posledních 7 měsíců?“
„Mackenzie! Ticho!“ozvala se ode dveří Sam. Mac, která užuž otevírala pusu, ji zase zavřela a sedla si.
„Proč?“zajímalo ji.
„Řekněme, že jsem zavolala někoho, kdo by měl dát věci do kupy. Do té doby budeš zticha.“vysvětlila Sam.
„Koho?“zeptal se Parker.
„Landryho. Požádala jsem ho…“
„Skvělé! Třeba se odsud dostanu, než mi bude 60.“utrousila Mac.
„Parker ji fakt strčil do cely?“nevěřil svým uším Daniel, když seděli u oběda.
„Idiot.“utrousil O´Conner s plnou pusou jídla a vytrvale žvýkal dál.
„Myslel jsem, že jste to slyšeli.“podivil se John.
„Byli jsme zavření v laborce. Děláme na tom překladu.“vysvětlil Daniel.
„Aha. Myslím, že Mac donesu něco k snědku.“prohlásil John.
„Nesu oběd.“
„Děkuju… mám hlad jako vlk. Ani jsem nesnídala.“vyhrkla Mac a začala do sebe házet jídlo.
„Není zač.“přikývl John. „Parker ještě nepovolil?“
„Ne.“zabručela s plnou pusou.
„Musím pomalu jít. Měl bych dodělat papíry. Mám zpoždění.“
„Hm… si to užij.“
„Je mi to líto. Přijdu, co nejdřív to půjde.“slíbil.
„Aktivace brány. Identifikační kód SGC.“
„Otevřete.“řekla Sam a seběhla dolů po schodech k bráně. Překvapeně zamrkala, když bránou neprošel Landry, ale generál Jack O´Neill.
„Co tak vyjeveně?“usmál se Jack.
„Čekala jsem Landryho.“vysvětlila.
„Tak, co se stalo?“ Sam mu to všechno dopodrobna vylíčila.
„Zajdu za ní. Do cel trefím.“prohlásil Jack.
„Dobře a potom můžete nějak Parkerovi vysvětlit, jak to doopravdy bylo.“
Jack pomalu odešel ke dveřím. Matně vzpomínal, kdy s ní mluvil nebo ji viděl naposled. Došel ke dveřím a voják mající službu zasalutoval a otevřel dveře. Ležela na lavičce, ale když vešel, zvedla hlavu a zatvářila se překvapeně.
„Ahoj Ginny.“pozdravil Jack. „Nebo radši Mac?“
„To je jedno.“usmála se. „Myslela jsem, že má přijít Landry.“
„No, pokud ti vadím…“
„Ne, zůstaň. Já jenom…pomoz mi odsud ven, prosím. Ať mě třeba zavřou u mě, to je mi jedno, ale dostaň mě odsud ven.“
„Jo, my tě zavřeme u tebe a ty utečeš přes balkon.“ušklíbl se Jack.
„Taky možnost.“usmála se.
„Zařídím, aby tě nevyslýchal tady, ale v zasedačce. Alespoň pro začátek.“
„Hm. Aspoň něco.“zabručela.
„Plukovníku, budou nás doprovázet stráže. Jen pro bezpečnost.“řekl Parker.
„Moji nebo vaši?“opáčila Mac. Parker jí neodpověděl, jenom trhl hlavou k jednomu ze svých mariňáků a ten otevřel dveře cely.
„Plukovníku…“pokynul rukou Parker. Mac neochotně vyšla. Cestou se podívala na Johna, která stál opřený o zeď. Podíval se na ni, jako by věděl, co se jí honí hlavou. Kolem Mac se postavili Parkerovi mariňáci.
„Musím vás upozornit, že jestli se rozhodnete utéct, budu nucen vás zastavit. A to jakkoliv.“upozornil ji Parker.
„Nevíte, s kým si zahráváte.“odsekla.
„Hej Mac!“zavolal John. Otočila se. „Neblbni, jasná?!“ Neodpověděla, ale usmála se.
„Posaďte se.“pobídl ji Parker, když došli do zasedačky.
„Hej Parkere, klid. Nemyslím, že je takové chování nutné.“brzdil ho Jack, který společně se Sam a Danielem čekali v zasedačce. „A myslím, že ani ty stráže.“dodal, když viděl, jak se mariňáci postavili ke dveřím.
„Ano, pane.“přikývl Parker a odvolal stráže. Generálovi si nedovolil odporovat. Mackenzie se jenom ušklíbla.
„Takže, plukovníku, kde jste byla posledních 7 měsíců?“začal Parker a posadil se naproti ní.“
„Povznesla jsem se.“odpověděla klidně.
„Ne! Drželi ji Eagerové! Stala jste se jejich špehem. Z hlášení vím, že 3 z 5 týmů zaskočili Eagerové na jedné z jejich misí. Máte přístup, jako zástupce vojenského velitele, ke všem informacím.“
„O tom, že se s nima setkali, vím, ale nemám s tím nic společného.“
„Co plánujete. Musíte mít nějaký plán. Jinak byste tady nebyla.“pokračoval.
„Co plánuju? Hm…no, až odejdu z armády, hodlám si do svých prázdných stájí přestěhovat svého koně a přikoupit si k němu pár dalších. A potom z toho udělat ranč. Pro děti a tak. No, nebo se možná vrátím ke zpívání. Kdybych se totiž tehdy nedala k letectvu, mohla jsem vydat album. Měla jsem pár nabídek. Jinak nevím, co bych dělala.“
„Myslím to vážně!“
„Já taky.“usmála se Mac.
„Jste trošku drzá, nemyslíte? Tak, kde jste byla?“
„Jak jsem řekla, povznesla jsem se.“ Mac začínala docházet trpělivost.
„Ne! Drželi vás Eagerové a teď jste jejich špeh!“křičel Parker.
„Idiote! Vy jste normálně paranoidní. Zřítila jsem se z 25 metrové skály dolů! Můj a Sheppardův tým si tu historku o Eagerech vymyslel, aby mě kryli. Daniel se taky povznesl, ale vy tomu pořád nechcete uvěřit! Proč bych měla mít něco společného s Eagery, když mě chtějí zabít?“rozčílila se Mac a bezděčně se postavila.
„Plukovníku, posaďte se.“řekl Jack. „Parkere, tady Daniel se taky povznesl a nikdo celou dobu nevěděl, kde byl, ale když se vrátil, nikdo, opravdu nikdo, se nezajímal o to, jestli je nebo není špeh. Věřili jsme mu. A já věřím plukovníku Blackové!“
„To můžu potvrdit. Nikdo se mě neptal, jestli jsem nebo nejsem špeh. Nikdo to nevyšetřoval.“přidal se Daniel.
„A jak jsem řekla, i já jí věřím.“dodala Sam.
„Vidím, že mě hodláte přehlasovat. Dobrá tedy. Ale varuju vás, plukovníku, jediný průšvih a vytáhnu na vás úplně všechno.“varoval Parker Mac.
„Nemůžu se dočkat.“ušklíbla se. Parker si sbalil svoje poznámky a spisy, vstal a odešel. Během chvilky slyšeli, jak se otevřela a po chvíli zase zavřela brána. Mac se otočila hlavně na Jacka.
„Díky.“
„Není zač, Ginny.“ujistil ji Jack. Daniel se Sam souhlasně přikývli.
„To znamená, že můžu jít?“
„Jistě.“přikývla Sam a pak se otočila na Jacka. „Spěcháte zpátky, pane?“
„Ani ne. Šlo to líp, než jsem si myslel, takže mám spoustu času.“
„Tak co byste řekl, jít ven? Zítra.“
„Jako na misi? Že váháte. Jasně, že bych chtěl!“vykřikl nadšením.
„Tak půjdete s SG-16.“rozhodla Sam. „Může být, Mac?“
„Jo, jasně. Doufám, že jsi nevyšel ze cviku.“usmála se Mac.
„O to se neboj. Kam se jde?“
„Na MG4 842. Podle databáze tam byla antická laboratoř. Něco jako archív. Nemůžu se dočkat. Bude to vzrušující.“zářil Daniel jako vánoční stromeček.
„Jo.“zamručel Jack.
„No, jo no. Vy historičtí ignoranti. Pro vás to nemá takovou cenu, ale může tam být pramen vědomostí a odpovědí na různé otázky a…“
„Jo, dobrý Danny, my to chápeme.“zarazila ho s úsměvem Mac. Daniel se zatvářil uraženě a odešel s tím, že má ještě nějakou práci.
„No a co s načatým večerem?“zeptal se Jack.
„Co takhle rybařit na jednom z mol?“navrhla Sam.
„Copak tu máte ryby?“vykulil oči Jack.
„No asi tolik, jako u tebe v rybníčku.“usmála se Mac.
„Ha, ha, ha. To nebylo vtipné.“zašklebil se Jack.
„Ale pravdivé. Jdu za Johnem. V osm na…západním mole?“dodala Mac. Sam i Jack přikývli.
„Dobrá, já něco seženu.“nabídla se Sam.
„Jen ne žádný alkohol, prosím.“požádala Mac.
„Však pít nemusíš.“usmál se Jack.
„Myslel jsem, že přijde víc lidí.“poznamenal večer Jack.
„Mac říkala, že půjde nakonec vyspat kocovinu, zbytek je ještě krapet zelený a Daniel s O´Connerem se pořád hrabou mezi překlady.
„Tak to zvládnem sami.“prohlásil Jack a nahodil prut do vody. Sam si sedla na další židličku a taky nahodila prut.
„Jako doma.“liboval si Jack.
„Jo, i těch ryb je tady stejně.“rozesmála se Sam.