Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate: Prekážky lásky

Stargate: Prekážky lásky

Příspěvek 24.7.2008 12:03:39
Chuanez Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Stargate: Prekážky lásky

Prekážky lásky je spin-off seriál ságy Stargate, a tiež nízkorozpočtová juhoamerická telenovela. Jej dej sa odohráva v Kolumbii 21. storočia. Na ranči Izabellovcov nájdu ďalšiu hviezdnu bránu, ktorú Zem používať nebude, lebo má vesmírne lode od Asgardov. Keď sa podlá intrigárka Dona Izabella dozvie, že o jej DHD si nárokuje Brazílske Národné Múzeum, ktoré je ochotné získať ho akýmkoľvek spôsobom, zakáže svojej dcére Emilii stýkať sa so synovcom riaditeľa múzea, Antoniom Jacketom.

Dona Izabella – podlá intrigárka, bohatá vdova
Emilia Izabella – dcéra podlej intrigárky, bohatej vdovy
Antonio Jacket – priateľ dcéry podlej intrigárky, bohatej vdovy
Alfréd Choerdréz – strýko priateľa dcéry podlej intrigárky, bohatej vdovy

Poznámka: Cieľom seriálu nie je provokatívne poukazovať na neschopnosť scenáristov a tvorcov seriálu Stargate, najmä Atlantis; urážať ich Trekovský nádych seriálu, heroické výkony hlavných postáv, nedorozumenia a konflikty v scenároch, diely točiace sa okolo ničoho (tzv. zbytočné diely), fyzikálne neuskutočniteľné machinácie s časom či vševediace postavy doktorov, ktoré opravia hocičo a hocikde v priebehu piatich sekúnd za pomoci legendárneho tabletu a troch káblov trčiacich z FireWire portu.

S-PL, 1x001 Bosorka (Part I)

Luxusná vila Izabellovcov, Ranč Izabellovcov, Kolumbia, Zem

„Ten zlomyseľný Alfréd si myslí, že mi ukradne DHD. Počuješ to, Rosamunda?“ Slúžka nachvíľu prestane umývať dlážku. „Áno, pani. Ale čo s tým urobíte? Povolenie dostal priamo od ministerstva kultúry!“

„Ako sa to so mnou rozprávaš, Rosamunda? Myslíš si, že som neschopná hlupaňa, ako tá moja dcéra Emilia? Ja si nájdem cestu, ako sa Alfréda zbaviť.“ Slúžka už-už namáča mop do vedra, keď tu zrazu Dona Izabella vykríkne: „Mám to! Zrušíme svadbu Emilie a Antonia, toho presladeného škóta s vygélovanými vlasmi! To možno Alfréda odradí.“

„Ale pani! Veď to je váš osobný lekár! Hádam nechcete chodiť k bezcitnému Eduardovi? Navyše, vaša dcéra na zrušenie svadby nikdy nepristúpi!“ Dona sa zlomyseľne zasmiala: „Máš pravdu, Rosamunda. Ibaže by Antonio zmizol.“

Pod fontánou, Neďaleké mestečko, Kolumbia, Zem

„Zachvíľu odcestujem za ťažkým alzhaimerom, no zajtra prídem znova,“ zanôtil prisladene Antonio Jacket. Po bozkoch prišlo posledné rozlúčenie.

- Miluješ ma, Antonio?
- Áno, Emilia.
- Naozaj, Antonio?
- Naozaj, Emilia.
- Prisaháš, Antonio?
- Prisahám, Emilia.

Luxusná vila Izabellovcov, Ranč Izabellovcov, Kolumbia, Zem

„Zajtra večer mi príde Antonio skontrolovať chorobu, zatiaľ čo bude Emilia v meste so svojim starým otcom. Spoza kúta ho omráčiš panvicou, aby odpadol. Kým bude v bezvedomí, rýchlo vytočíš bránu, adresu P3X-0010.“

Tak sa aj stalo. Antonio Jacket stál so svojím prisladeným výrazom ešte len vo dverách, a už ho zasiahol pravý hák panvicou. Obidve panie ho odniesli k bráne, Rosamunda začala zadávať adresu. Pošmykla sa jej však ruka, a tak zadala o symbol viac. Brána sa otvorila, no ženy si nevšimli, že do iného sveta.

Veliteľstvo, Atlantis, Oceán, galaxia Pegasus

„Neplánovaná mimozemská aktivácia,“ vyštekol dôstojník letectva obsluhujúci Macbook Pro s dostatočným výkonom procesora a RAM pamäťou na to, aby utiahol pokročilé antické technológie.

„Prijímame nejaký signál?“ Dôstojník pokrútil hlavou. Rozkazy sú rozkazy – a tak nechal vztýčený štít. Po chvíli bolo počuť mohutné buchnutie, akoby sa niekto rozpučil na štíte, ktorý chráni bránu. Bolo to preto, lebo Antonio sa rozpučil na štíte, ktorý chráni bránu.

Antonio zomrel... (Pokračovanie nabudúce).

------

Toto je spoiler!!!:
Nakoľko mi fanúšičky seriálu vynadali, že som prepustil takú skvelú postavu, akou je Antonio Jacket, a vyhrážali sa mi, že ak sa nevráti, prestanú môj seriál sledovať, rozhodol som sa ho opäť začleniť do príbehu. V ďalších častiach sa preto stretnete s Jacketovým klonom.

Příspěvek 24.7.2008 13:50:38
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

V půlce případů jsem se docela zasmál,ale trošku tu přestřeluješ...
Nu co,nadávat na scénáristy je sice dneska v módě a občas si taky zanadávám: ,,WTF?! ".
Ty tvoje hlody alá tablet jsou vtipné a rád si přečtu nějakou zesměšňující povídku.
Problém je to tvoje "provokativní poukazování" . Tohle prostě je SG. Buď se ti to líbí a koukáš na to,nebo na to nekoukáš. Nevím,jestli jsi nějaký trekkie,kterého popadl po shlédnutí čtvrté řady Atlantidy amok a máš potřebu dokazovat nám,jaké sračce to fandíme,nebo jestli jsi nějaký Galaktikař a máš potřebu nás odkázat na pravou cestu sci-fi - BSG.
Star trek TOS si pořiďte,opravdu stojí za to:
http://youtube.com/watch?v=Z1eFdUSnaQM

Pro mě za mě si pokračuj svojí telenovela like sérií. Nejlépe po každé nové SGA epizodě jeden díl. Ale uvědom si,jak je to ubohé...

Jinak povídka 2/5

Marwin: Bylo to myšleno jinak-neironicky. TOSku mám opravdu rád,a při téhle scéně se řežu smíchy. TOSka opravdu stojí za to...
Naposledy upravil Geser dne 24.7.2008 18:54:55, celkově upraveno 1
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 24.7.2008 16:30:52
Marwin Airman
Airman

Odpovědět s citací

no, nechci jít moc mimo téma, ale mě jako skalnímu fandovi TOSky nepřijde moc košér odvracet kritiku Atlantis kritikou TOsky ;)
TOSku jsem viděl několikrát (dokonce i vím, proč se ten ještěr tak pomalu hejbe) a i přes vizuální a další nedostatky (nebo že by i v tomhle bylo to kouzlo?) ji mám za jedno z nejlepších sci-fi. Skoro každej z dílů sebou nese nějakou tu myšlenku.

Příspěvek 25.7.2008 10:29:49
Keol Airman
Airman

Odpovědět s citací

Marwin píše:
no, nechci jít moc mimo téma, ale mě jako skalnímu fandovi TOSky nepřijde moc košér odvracet kritiku Atlantis kritikou TOsky ;)
TOSku jsem viděl několikrát (dokonce i vím, proč se ten ještěr tak pomalu hejbe) a i přes vizuální a další nedostatky (nebo že by i v tomhle bylo to kouzlo?) ji mám za jedno z nejlepších sci-fi. Skoro každej z dílů sebou nese nějakou tu myšlenku.

Naprosto souhlasím! Pravda, TOSka co se týče vizuální kvality nám může dneska připadat občas až směšná, ale musíme vzít v úvahu, kdy byla natočena a jakou roli ve světě hrála. Za doby rozdělení světa na kapitalistický západ a komunistický východ, nedořešených problémů s rasismem a rovnoprávností znamenal Star Trek jistý průlom - vždyť se mezi hlavními postavami objevila černoška, asiat a Rus.
Navíc pokud si dobře pamatuji, náměty pro několik epizod psali světoznámí autoři SF, mj. Harlan Ellison.
Jedině povrchní divák může hodnotit film/seriál z hlediska kvantity a kvality speciálních efektů.

Zpět na Mrtvé povídky