Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách The Ark of Truth vs. Continuum

The Ark of Truth vs. Continuum

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Který SG-1 film je lepší?

The Ark of Truth
54
29%
Continuum
131
71%

Celkem hlasů : 185

Příspěvek 17.7.2008 20:43:37
MUR Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Když vyšla Archa pravdy nemohl jsem se dočkat. Těšil jsem se jak malý děcko, ale musím říct, že mě film potom dost zklamal, šlo prostě příliš vidět, že je to zhuštěná a ořezaná 11. řada. Prostě na to jaký byli Oriové protivníci, byli poraženi moc snadno. Hlavně ten závěr. Povznesená Adria klidně přihlíží, jak archa padá na zem, to mi dlouho nešlo z hlavy?

Po tomto zážitku jsem s trochou obav vyčkal na Continuum! Musím s potěšením konstatovat, že mé obavy byly zbytečné - Continuum se povedlo, dle mého názoru o 100% víc než předešlý film.

A co se líbilo vám?

Příspěvek 17.7.2008 21:14:51
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hlasoval jsem taky pro Continuum, který se mi líbil hned od začátku narozdíl od Archy, která se mi začala líbit až po několikátém shlédnutí, ale i tak si myslím, že je to dobrej film.

Příspěvek 17.7.2008 22:46:15
The Best Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Archa se s Continuuem nemůže vůbec srovnávat, Continuum bylo tisíckrát lepší 8)

Příspěvek 17.7.2008 22:50:20
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jednoznačně Archa :yes: . Velkolepá, atmosferická, na rozdíl od Continua, které bylo nudné, extrémně nelogické (ach ty alternativní budoucnosti) a celkově příšerné :e-e: .
IMO samozřejmě, aby někdo neřekl ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 17.7.2008 22:54:18
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Hlasuju pro Archu. SG si na "komorní" SF hrát prostě nemůže. SG má IMO sázet na Béčkovou velkolepost. A té měla Archa dost...

A taky IMO 8)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 17.7.2008 23:17:02
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Archa rozhodně, pro mě už jenom proto že tam byli Ori.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 17.7.2008 23:47:52
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Stoprocentně Conti. Logické chyby byly samozřejmě v obou, ale Conti se alespoň nebralo vážně a bylo více zaměřené na postavy.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 18.7.2008 00:11:56
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

U mě na 100% vítězí Archa.Velmi atmosferická (hudba zněla hodně orijsky), vyvrcholení bylo úžasné (a ten souboj dvou povznesených, to bylo).Za to Continuum bylo nudné ä bez vyvrcholení (jestli tam přeci jenom bylo, tak bylo tak nepatrné, že jsem jej přehlédl a to jsem jej viděl 2x).
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 18.7.2008 09:04:29
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Mě se líbily filmy oba. Archa, protože v ní byli Ori a ty mám raději než Goauldy a líbilo se mi provedení, hudba a velkolepé až pateické záběry:-), Continuum, protože bylo příjemné se vrátit ke staré dobré SG1, tak na mě film působil, navíc mám ráda cestování v čase. Takže kdybych mohla, asi dám stejně oběma filmům.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 18.7.2008 12:56:02
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Hlasovala jsem pro Continuum, ale byl to docela těžký výběr. Oba filmy měly své silné, ale i slabé stránky, nicméně ve výsledku mě přeci jen víc oslovilo Continuum :smile: Archa se mi také líbila (a hudba u ní jednoznačně vede), ale prostě ten závěr byl takový na mě až moc odfláknutý (i když je fakt, že ani Con. se závěrem nemůže nijak dvakrát chlubit... možná by na tom měli do příště tvůrci zapracovat :-)). A hlavně - v Continuu skvělá Quetesh usnadnila rozhodování, ta byla prostě bezkonkurenční :thumbsup:
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 18.7.2008 17:23:17
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

U mě taky jednoznačně vede Continuum. Archa brala všechno moc vážně a přitom děj nebyl zrovna skvělý - na poražení Ori to bylo moc snadné, zapojením replikátorů moc sebevykrádající a logických chyb a nesrovnalostí plné. Takhle konstatuji po druhém shlédnutí, po kterém jsem hodnocení o kousek ještě ubral.

V Continuu byly samozřejmě chyby taky, ale takové, které tolik nebolí. O paradoxech spojených s cestováním časem se hádají všichni, ale nikdo nemůže říct, jak to ve skutečnosti je. Oproti tomu můžu s jistotou říct, že po milionech let by poklop od supertajné skrýše Antiků neodšoupli krumpáčem, Celestis by byla více hlídaná apod. Nemá cenu dělat výčet. V Continuu se mi líbily postavy i jejich herecké výkony. Dokonce i Landryho, kterého jsem nikdy neměl rád. Tolik IMO.
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 19.7.2008 12:28:56
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

bez váhání Continuum

Příspěvek 19.7.2008 13:50:28
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

U mě stoprocentě zvítězilo Continuum - vynikající děj a bylo to taky takový filmovější než Archa 8)

Příspěvek 19.7.2008 15:22:03
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Tak beru Archu jako prostě zakoneční děje SG-1. Continuum beru jako oddechový film, aby se na SG nezapomnělo :wink: .

Nevím, co na Continuum vidíte nudného, ja jsem se ani v jednom okamžiku nenudil, občas se zasmál... kdežto u Archy bylo pár míst, kde jsem skoro usnul... :cry:

Každý film má něco do sebe, taky bych dal hlas pro oba... :P
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 19.7.2008 22:36:50
Fence Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já hlasuju pro Archu. Ale tím neříkám, že by Continuum byl špatnej film. Podle mě se tyto dva filmy těžko srovnávaj. Archa byla zakončení hodně dlouhýho příběhu, kterej se táhnul dvě sezóny, kdežto Continuum to byl takovej oddych, to souhlasim s Jur@'s. Nejvíc mi vadilo, že byl málo akční, čekal jsem nějakou větší bitvu.
....why everyone wants my gun?....

Příspěvek 20.7.2008 10:22:32
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po těžkém rozhodování jsem musel dát Continuum, Archa byla dobrá, skvělá hudba jak tu řekli snad všichni, zajímavý děj ale pak tu bylo hodně věcí, které mi to kazili...Continuum mělo možná trochu slabší příběh, ale jelikož mám mnohem raději dějovou linii s Goal´dama, které ať si říká kdo che co chce byla zakončena až tímto filmem, musel jsem zvolit toto...jediné co mě vadilo bylo to jakej byl nakonci filmu Ba´al měkota....jestli chtěl být se Zemí za dobře tak si tam mohl napochodovat stejným stylem jako v originálním SG-1 a potaji se tam infiltrovat ale on místo tohomusí přiletět s největší flotilou všech dob...ale i přes tohle vyhrálo u mě Continuum
Neptejte se kdy, koukně te se sami:
http://www.pogdesign.co.uk/cat/

Příspěvek 20.7.2008 11:27:55
nicolo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pro mě je rozhodování jednoduché.. Continuum vítězí, byla vidět snaha autorů ten film trochu přiblížit vůbec prvnímu filmu Stargate z roku 1994 8) . A myslím, že se to podařilo skvěle až sem byl docela překvapenej. Snad jen jednu výtku ke Continuu-posledních 20 minut bylo docela rychle ukončenejch, děj by se dal roztáhnout a film mohl klidně mít 2 hodiny.

Jinak k Ark of the Truth-byl to propadák, dějově uspěchaně dořešené, uchvátané a vlastně děsně jednoduchá dějová zápletka se spoustou slabých momentů, které nezachránila ani Vala, ani Mitchell...

Doufám v další pokračování příběhů ve filmovém zpracování SG1 a myslím, že to bude stát za to, protože teď už autoři můžou nechat svojí fantazii plně fungovat, nejsou zatíženi žádným dokončováním dějové linie, takže jen tak dál jako s Continuem!!!! :D

Příspěvek 20.7.2008 14:15:09
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

U mě taky jdnoznačně vede Continuum. Archa byla taková trochu zamatená, vadilo mi jak se tam pořád přeskakovalo mezi dvěma dějovejma liniema.Navíc tam toho o Ori (Adrie) moc nebylo, půlku filmu zabrala bitva s replikátorama.To už rovnou mohli autoři říct že to bude o replikátorech a nemást lidi prohlášením, že se tak zakončí linie s Ori, pod tím sem si představoval že to bude jen o Ori a nakonec to bylo spíš o replikatorech :evil: . V continuu naproti tomu byl po celou dobu filmu naprosto jasnej děj, člověk se v něm neztrácel a byla tam i jistá dávka napětí a humoru.Prostě good film.Jedinej nedostatek byla absence O'Neilla v hlavním ději.O'Neill tam byl spíš jen "pro okrasu".jinak to nemělo chybu a dávam 8/10.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 20.7.2008 15:42:03
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Já to říkal tak, že bez replikátorů by byla Archa o ničem. A to je dost tragický...
A bohužel s tím pořád souhlasím.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 27.7.2008 20:45:11
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Fence píše:
Nejvíc mi vadilo, že byl málo akční, čekal jsem nějakou větší bitvu.

a s čím by asi bojovali k vůli té bráně neměli nic jen ten kopanec do ledu v antarktidě.
Nejvíce se mi líbil ten děj, přechod do tý minulosti a potom následky co by se stalo kdyby Mitchel nezabil Ba´ala. Ale mohli trochu rozvést co každý dělal během toho roku. Hlasoval sem pro Continiuum Ark na něj neměl.
coming soon or later

Příspěvek 27.7.2008 22:52:43
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Já to říkal tak, že bez replikátorů by byla Archa o ničem.

Tak samozřejmě pokud vezmeš současný Ark a vystřihneš z něho scény s Repliky, tak to bude ještě více o ničem. Ale to neznamená, že by nešlo udělat děj o zničení Ori, který by se neobešel bez Replikátorů...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 27.7.2008 23:09:02
stranger001 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ark of Truth...sice mi tam trochu chyběl pořádnej úvod do děje, ale i tak to bylo podle mě lepší, než Continuum. Tohle cestování časem, paradox s Mitchelem, ovlivňování dalšího vývoje mi přijde už trochu přehnaný. Navíc mi tam taky chybělo, jak je možný, že Ba'al si získá na svoji stranu T'elca (teď nevím, jestli je to správně, kdyžtak se omlouvám) když jeho bývalého boha zabije až jako posledního soka. Nevím, nějak mi to prostě nesedělo, prostě těhle paradoxů už je ve Star Gate na můj vkus trochu moc :)

Příspěvek 27.7.2008 23:59:21
The Best Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Archa byl takovej protáhnutej díl a strašně přeplácanej, furt se někam skákalo z jednoho záběru zas úplně jinam, prostě nic moc, ori sem nikdy moc nemusel.
Za to Continuum byl prostě film, nepřišlo mi jako kdybych se díval na protaženej díl :)

Příspěvek 28.7.2008 08:30:49
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě se tedy víc líbilo Continuum, od Ark jsem čekal že když už půjdou vyřídit Ori, tak bude alespoň nějaká pořádná bitka, a to s Orii a ne s replikoušema, ale tak nikdo není dokonalý. Cestování v čase zrovna moc nemusím, ale strašně se mi líbil ten závěr jak Baal projde branou, tak nafoukaně se rozhlídne a vidí mitchella, ten jeho výraz... :lol:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 03.8.2008 11:17:24
SiMiK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

1000x lepsi bylo Continuum u AoT sem misty brecel smichy
(\./) This is Bunny. Copy Bunny into your
(o.o) signature to help him on his way to world
( X ) domination.

Další

Zpět na Pokec o epizodách