Odpoledne jsem zkusím dát odkaz na pár shopů ale stejně toho moc není. Záleží co přesně by jsi chtěl dělat, ono WWII je docela širokej pojem, od Wermachtu, přes italskou polní kuchyni až pro britský "paras". Pokud ti jde hlavně o tu druhou světovou válku a "pifání" z airsoftky je pro tebe až druhořadá záležitost, tak ti radím aby jsi zvolil nějakej ten Klub vojenský historie. Ušetří ti to spoustu starostí a jsou tam i lidi co ti v mnoha věcech poraděj, případně pomůžou (mnohem líp než někde na fóru). Tady v Čechách je to kolikrát docela o náhodě. Prolézáš army-shopy případně různý burzy na internetu a čekáš jestli se neobjeví to co zrovna potřebuješ, a pokud budeš mít hodně velký štěstí, tak i ve velikosti, případně počtu jakým chceš. Lepší je se podívat někde v "zahraničí". Buď si něco seženež z E-bay nebo jsou i obchody co dělají přímo repliky druhoválečnejch věcí ale taky za patřičnou cenu.
Pokud ti jde hlavně o ten airsoft a chceš jen něco "extra" jako WWII. tak se na to vybodni a vyber si jako předlohu něco "jednoduššího". Nechci tě od toho odrazovat ale třeba svoji airsoftovou výstroj jsem dával dohromady dva a půl roku (s přestávkama) aby to nějako vypadalo. A to dělám "jen" AČR a ještě k tomu nemám všechno. Nechtěl jsem bejt jen další maník v 95tkách co si hraje na nějakýho "krutopřísnýho" airsofťáka ... Ale to by bylo na delší povídání.
Z "Moravy" jsem viděl pár zbraní, dokonce i u nás v týmu. Sice přímo toho čínskýho Thompsona jsem v ruce nedržel ale třeba celokovový Ak zase nevypadalo (a nestřílelo) zase tak špatně. Jde o to, co od toho člověk očekává. Pokud ti bude stačit základ a airsoft hraješ jen rekreačně, tak do toho klidně jdi. Nemá cenu kupovat kvér za 8 000kč aby se ti válel doma ve skříni. Na to nějaká ta čínská elektrika bohatě stačí. Pokud se v tom začneš "přehrabovat" a budeš chtít nějakej upgrade nebo něco podobnýho, tak stejně celej vnitřek překopeš podle sebe. Náš kulometčík třeba u M249 musel vyměnit komplet celou kabeláž za silikon kabely 0,25mm kvůli velký baterce aby je nespekl na prach. To co tam bylo od výroby bylo děsný bláto aneb kabel na kterým uděláte bez problémů uzlík není kabel ale bužírka s kusem mědi unvitř jako bonus.
K98 není výkonem zase tak špatná. Zkus si třeba najít nějaký video recenze na youtube, je tam toho poměrně hodně. Pokud rozumíš trochu anglicky tím líp pro tebe. Problém je ale v tom, že ke střelbě potřebuješ "patrony" do kterejch láduješ kuličky. Není to jako u Maruie nebo UHC, kde sis mohl vybrat jestli chceš patrony nebo trubičkovej zásobník z boku na zbrani. Tady je problém, že po každým výstřelu lovíš patronu někde v ř*ti. Navíc má trochu jinej systém nabíjení. U klasickejch manuálek závěr natáhneš zatažením dozadu, tady je to řešený tak, že dozádu ti jde závěr hladce a pružinu stlačíš až pohybem dopředu, což není zrovna nejšťastnější řešení ...
viz. video
http://www.youtube.com/watch?v=p-HVXnCBORA