Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní Náměty a připomínky SGA-PROJECT.COM proc se zadavaji odkazy do code?

proc se zadavaji odkazy do code?

Vaše náměty a připomínky, když fórum patřilo ještě pod starší stránku, která byla zrušena roku 2016

Příspěvek 03.4.2008 11:52:22
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

[img][images/thumbs/Jenda.SG-1_CODE.jpg]http://i220.photobucket.com/albums/dd279/Jenda_sg1/CODE.jpg[/img]

Máš ho zakroužkovaný :wink:
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 12.7.2008 19:59:00
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tohlecto je pěkná úchylárna, vůbec to nechápu, na žádnejch jinejch fórech se takový ptákoviny nepraktikujou (až na warez fóra, ale někdy ani tam ne). :roll:

Příspěvek 12.7.2008 20:12:21
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No jo no člověku s tvým inteligenčním kvocientem to může dělat problémy.
Prohlédni si pár příspěvků nad sebou. 8)
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 12.7.2008 20:13:19
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No jelikož sga-project uz se stihl dostat na blacklist nekolika serveru (nevim ktere, Saix by snad dokazal rict) to uchylarna neni, navic to dost zprehlednuje prispevek. Plus webmaster to tak chce, tak mi obycejni smrtelnici mu do toho nemame co kecat ...

Navic ty pravidla tady funguji uz nekolik let, a nikomu to zatim vyrazne neprekazelo, pritom SGAP se uz delsi dobu masivne rozrusta...
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 12.7.2008 21:44:17
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Tohlecto je pěkná úchylárna, vůbec to nechápu, na žádnejch jinejch fórech se takový ptákoviny nepraktikujou (až na warez fóra, ale někdy ani tam ne). :roll:

Jinde je to taky, ale nejsou tam často moderátoři, kteří by to uhlídali. Na Heroes fóru je to přímo v pravidlech taky a lidi to víceméně dodržují, jenom tam moderátoři pořád nejsou, aby upozorňovali lidi, kteří to nedělají. A pak, myslím si, že dostatečné vysvětlení už bylo poskytnuto a tenhle malý výkřik mi přijde spíš jako provokace než objektivní stížnost.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.7.2008 22:48:06
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

A není to tak, že stížnost = provokace?

Jako ve starém vtipku o Rusku - U nás je taková svoboda, že se můžete klidně vydělat uprostřed Rudého náměstí, ale nesmíte si sundat kalhoty. :)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 13.7.2008 14:32:22
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Colonel LAZYjohn: Přesně tak, inteligentní lidi (jako já) takovou blbost nikdy nepochopí ;-)
A příspěvky v tématu jsem četl:
k blacklistům: nevim přesně jak to funguje, ale na ostatních fórech s tím žádný problém nikdo nemá. Navíc Quinix zmiňoval rapidsahre, pokud se vaše obavy týkají čistě podobných případů (i když nevim proč, warez je tu zakázanej), pak není problém to pravidlo zúžit na konkrétní servry či na odkazy ke stažení souborů, ale nechápu proč zakazovat živý linky třeba na wikipedii nebo proč jsou zakázaný třeba thumbnails z imageshacku který jsou vytvořený k tomu aby je lidé přeci na fóra dávali a to počítaj určitě s tim, že to budou požívat i lidé na mnohem větších fórech než je tohle prťavý fórum v tý naší kotlince
k přehlednosti: Cože? Jak může někdo tvrdit že to zvyšuje přehlednost, vždyť to uplně ruší kontinuitu textu a snižuje tak plynulost čtení příspěvku

Klenotka: na Heroes fórum nechodim, ale to bude další výjimka stejně jako tohle fórum.

Ashrak píše:
Plus webmaster to tak chce, tak mi obycejni smrtelnici mu do toho nemame co kecat ...

Tak to jo no, tenhle argument tu ale ještě nikdo nezmínil. Máte holt špatnýho webmastra. ;-)

Příspěvek 13.7.2008 14:39:38
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A pak, myslím si, že dostatečné vysvětlení už bylo poskytnuto a tenhle malý výkřik mi přijde spíš jako provokace než objektivní stížnost.

Přesně, nevidím jediný důvod se sebou o tom bavit. Není jediný rozumný důvod proč by se odkazy do code neměli dávat. Je celkem zbytečné o tom polemizovat.
A neurážej Saixe!

Příspěvek 13.7.2008 14:52:07
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak se se mnou nebav já tě přeci nenutim ;-)

Saix je webmaster? Tak to by mě docela zajmal jeho názor na to, proč se dával linky do code.

A je tu důvod proč by se neměli dávat odkazy do kód: příspěvky jsou pak nepřehledný a pro přispěvatele je mnohem snažší používat tag url, při vkládání obrázků je také milionkrát praktičtější požívat thumbnails než vkládat do příspěvku obrázek.

Příspěvek 13.7.2008 14:58:43
Shial Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Já teda nevím, ale mě se naopak zdají příspěvky pak mnohem přehlednější. Vidím, kde je odkaz, když třeba konkrétní hledám a s tím, abych dala odkaz do code nebo odkaz na obrázek zarámovala už když píšu příspěvek mi opravdu nedělá problém. Jde jen o dva kliky, nic víc.

Příspěvek 13.7.2008 15:09:25
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Ralen: Taky si myslím, že je lepší, když se odkaz dá do code kvůli přehlednosti. A to se to ještě upravovalo, aby dlouhý odkaz neroztahoval fórum.
Každému vysvětlení stačí a nikomu nevadí, udělat jedno kliknutí na víc. Pokud ti vadí jedno, dvě kliknutí na víc, pak už je to ovšem jen tvůj problém.
Chodíš sem dlouho, to sis toho nevšiml dřív, že ti to vadí? :roll: Ne, že by se tím něco změnilo, jenom mi to přijde ve stylu: "Dneska si postěžuju"

Dám ti příklad fóra, kde se to taky tak dělá a podle tebe je to další výjimka. Kolik těch příkladů bys chtěl, aby to "nebyla výjimka"?

Klidně řeknu Saixovi, aby se taky vyjádřil, ale mám dojem, že už to dokonce někde psal, kouknu se po tom.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.7.2008 15:15:41
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tady je topic kde se to řešilo,máš tam odpovědi přímo od Saixe.
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?t=1601

Příspěvek 13.7.2008 16:38:25
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Beru že každý má jiný názor, ale co se přehlednosti příspěvků týče, tak code je krokem v před.
když hledám nějaký odkaz a vím že je na jedné z pěti stránek, tak to nemusím číst celé, ale jen hledám code.

a jednoduchý důvod proč.
je to v pravidlech!
Taky nezačneš v Autě jezdit vlevo, jen protože nemáš rád Pravici, či ti to přijde jako
úchylárna
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 13.7.2008 16:50:19
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Shial a Klenotka: mě nejde o klikání, naopak dát odkaz v textu člověka stojí víc kliknutí než ho dávat do kód, ale jde o to jak pak musíš ten text formulovat.
Jde o to že normálně bych mohl napsat:
Přečetl jsem si Saixovo vyjádření bla bla bla
Jenže já musím psát:
Přečetl jsem si Saixovo vyjádření (odkaz viz níže) bla bla bla
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=53198#53198

Což je příjemnější jak pro mě (přispěvatele) tak myslím že i pro toho kdo to čte (text je plynulejší a vypadá to líp)

Klenotka píše:
Chodíš sem dlouho, to sis toho nevšiml dřív, že ti to vadí? Rolling Eyes Ne, že by se tím něco změnilo, jenom mi to přijde ve stylu: "Dneska si postěžuju"

Jistěže mi to vadilo už od začátku, ale dnes (vlastně včera) jsem prostě dostal náladu si postěžovat. :)

Colonel LAZYjohn: Díky
No jak jsem z toho pochopil je to jen kvůli warezu, takže proč by z toho nebylo třeba možný vyjmout požívání thumbnails?

edit:
Dragon: To mi nepřijde jako dobrý přirovnání, aktivní link má výhody.
A myslim že když hledáš nějaký odkaz na stránce to to jestli je v kód nebo ne podle mě moc velký rozdíl není. (jde teda tak o to jak je to na danym fóru naformátovaný...)
No přinejmešim každej musí uznat že thumbnails je jednoznačně praktická věc
Naposledy upravil Ralen dne 13.7.2008 16:57:21, celkově upraveno 1

Příspěvek 13.7.2008 16:55:34
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Vim ze je to je priklad, ale v ramci serveru SGAP to nemusi byt v code, ale vetsina lidi i to dava do code protoze je to prehlednejsi, ja bych si treba tvuj text "precetl jsem si Saixovo prohlaseni" spletl za jednoduse podtrzeny text a pokud bych nad nim neprejel mysi, nikdy bych se nedozvedel ze me to ma nekam dovest, kdezto kdyz je to v code, tak to primo bije do oci a rika, hele uzivatel ti chce neco ukazat .... a jeste k rychlosti cteni, tech par milisekund co ti zabere prelitnput polozku code, te uz fakt nezabije....
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM