Tak já nevím, nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale AoT mi v konečném součtu vychází líp. Tady tomu chyběla trochu atmosféra, a i když i u AoT bylo jasné, že to dobře dopadne, tak tady to bylo jasné dvojnásob. Zvlášť, když víme, že to bylo ještě před 4. sérií Atlantis. Nějaké změny jsem tam nezaznamenala, i když o nich mluvili.
Bylo to setkání všech postav, bohužel většina z nich málo využitá a jen na pár vteřin. Jack tam skoro nebyl, Hammond taky ne. Co mě hodně zarazilo, byla Danielova reakce na ztrátu nohy. Pokud si vzpomínám, tak Michael Shanks říkal něco ve smyslu toho, že tam nějak prozkoumá Danielovu temnější stránku, ale všechno, co jsem viděla já, bylo: "No, ztratil jsem nohu, mohlo být hůř".
Ale, abych nebyla kritická, Mitchell saving the day byl skvělý. Jsem moc ráda, že to byl nakonec on. Myslím, že Carterová i Daniel už to udělali tolikrát, že se to zkrátka "okoukalo". Vždyť kolikrát už udělali přesně totéž? Smutné je, že jsem při jejich "smrti" nic necítila a u Daniela jsem se i pousmála a Teal´C říkající, "I´ll die free" ve mně vyvolalo menší záchvat a vzpomínku na jednu hlášku z FFS "Teal´C pořád umírá free". Jinak trochu nerozumím tomu, jak to fungovalo, protože Mitchell by se měl "vymazat" ve chvíli, kdy zabitím Baala vrátil časovou linii zpátky. To byl jako svůj vlastní otec?

Soudě podle té fotky...
Ale jak říkám, Mitchell se mi tu hodně líbil a je vidět, že prostě neměl během seriálu moc prostoru něco se svou postavou dělat, respektive tedy neměl čas a že má ještě hodně rezervu. To se o Danielovi ani Sam už říct nedá, oba herci je nejspíš dovedli jak nejdál mohli. Ale jak jsem řekla, chyběla tomu atmosféra, i nějaké emoce. Všichni tam svoje úděly přijímali celkem v pohodě, což se mi moc nelíbilo.
Ale jsem ráda za návrat prezidenta, vždycky byl sympaťák
Trochu mě mrzela absence Valy, ale vzhledem k očividnému těhotenství Claudie to bylo pochopitelné. Jak měla pořád něco na sobě, aby to nebylo vidět, nebo seděla, zamaskovali to celkem dobře, jenom jsme si ji moc neužili. Ona a Mitchell, resp. Claudie a Ben jsou dva hlavní důvody, proč na SG1 koukám a aspoň toho Mitchella tady bylo hodně.
Řekla bych taková lehce nadprůměrná epizoda, a lehce podprůměrný film - s velmi pěknou hudbou musím říct.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.