Nohajc píše:
Pravý Ba'al (který si vyjmul lokátor)se do roku 39 přesunul přeci až ve chvíli, kdy došlo k popravě posledního z klonů (ta zmíněná pojistka). Dává to tak smysl a taky to znamená, že před tím udělal všechno, co patří do naší časové linie. A teprve když dostane v roce 39 možnost zasahovat do minulosti, tak všechno změní tím, že v podstatě žije znovu se vzpomínkami na budoucnost, která už ovšem nenastane.
JJ, díky, to je další alternativa, a zřejmě jediná možná, která mě ovšem napadla až po poslání postu (v bezesné noci). Původně jsem uvažovala, že musel Baal jít hlouběji do minulosti, aby to všechno stihl připravit.

Ale máš pravdu, protože kdyby to bylo tak, jak jsem původně psala, vznikla by vlastně další linie, kde by opravdu Baal žil se všemi vzpomínkami na původní budoucnost, včetně znalosti, jak sestavit stroj času, a tím pádem by jednal jinak než původně, takže by opět vznikla změněná budoucnost.
To znamená, že ale vlastně v r. 1939 existovali v jistém okamžiku 2 Baalové ( jako žili v pozměněné budoucnosti 2 Jacksonové) - Baala z budoucnosti Cam zlikviduje, ale původní Baal (někde mimo Zemi) žije spokojeně dál, o ničem neví, a všechno se tím vrací do původního stavu. A může to být skutečně on, kdo je popraven.
Ale nemusí.
Leda by došlo k butterfly effect tak, že má druhý děda Mitchell (Cam) nevědomky a jen pouhou svou přítomností zásluhu na drobné změně budoucnosti a Baal nedokáže sestavit stroj času.
Konečně má dušička klid