Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách NEWS: Review filmu Stargate Continuum

NEWS: Review filmu Stargate Continuum

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.7.2008 10:03:29

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Pravý Ba'al (který si vyjmul lokátor)se do roku 39 přesunul přeci až ve chvíli, kdy došlo k popravě posledního z klonů (ta zmíněná pojistka). Dává to tak smysl a taky to znamená, že před tím udělal všechno, co patří do naší časové linie. A teprve když dostane v roce 39 možnost zasahovat do minulosti, tak všechno změní tím, že v podstatě žije znovu se vzpomínkami na budoucnost, která už ovšem nenastane.

JJ, díky, to je další alternativa, a zřejmě jediná možná, která mě ovšem napadla až po poslání postu (v bezesné noci). Původně jsem uvažovala, že musel Baal jít hlouběji do minulosti, aby to všechno stihl připravit. :oops:
Ale máš pravdu, protože kdyby to bylo tak, jak jsem původně psala, vznikla by vlastně další linie, kde by opravdu Baal žil se všemi vzpomínkami na původní budoucnost, včetně znalosti, jak sestavit stroj času, a tím pádem by jednal jinak než původně, takže by opět vznikla změněná budoucnost.
To znamená, že ale vlastně v r. 1939 existovali v jistém okamžiku 2 Baalové ( jako žili v pozměněné budoucnosti 2 Jacksonové) - Baala z budoucnosti Cam zlikviduje, ale původní Baal (někde mimo Zemi) žije spokojeně dál, o ničem neví, a všechno se tím vrací do původního stavu. A může to být skutečně on, kdo je popraven.
Ale nemusí.
Leda by došlo k butterfly effect tak, že má druhý děda Mitchell (Cam) nevědomky a jen pouhou svou přítomností zásluhu na drobné změně budoucnosti a Baal nedokáže sestavit stroj času.
Konečně má dušička klid :-D
Jediná porážka je ústup

Příspěvek 06.7.2008 10:44:25
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

ok, já jsem v 200 pochopil že to myslí ONI jako vtip, ale já tomu celkem věřím
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 06.7.2008 13:47:43
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Celý dvoustý díl byl jenom takový vtip. Jestli si někdo myslí, že O'Neill je otec Mitchella, tak by taky rovnou mohl tvrdit, že Furlingové jsou takové ty pandy, které nechaly zničit celou planetu.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 06.7.2008 15:02:08

Odpovědět s citací

Nááhodou !!! Furlingy si vymyslel Marty, ale o O'Neillovi mluvili Daniel a Sam, kteří s Jackem v tom roce 1969 byli. :!: :lol:
Takže jistá nejistota v jistém smyslu hraničící s jistotou panovat může :)
Mně by se to líbilo :D
Jediná porážka je ústup

Příspěvek 06.7.2008 17:04:56
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Excellent work! Poutavě natočená časovka, Goa´uldi přestali být sadistická tupá sebranka, naopak znovu s velkou mocí a taktickým myšlením. :P

Zklamala mě účast RDA, čekal jsem, že se objeví častěji :(
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 06.7.2008 17:45:59
Gogan.skokan Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Konečně to mělo hlavu a patu a neřešili jsme všecko těma našima supr nadupanejma lodička. Myslím si, že pokud budou dělat třetí film, mohli by udělat nějaký velký spojení s Atlantis a jejich týmem. Mohlo by o lidi dost nadchnout pokud by se to dobře povedle. Jinak ve srovnání Continuum a AoT Continuum jednoznačně vede. Supr filmeček :-)

Příspěvek 06.7.2008 19:19:29
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Uz pred nekolika mesici jsem mel subjektivne pripraveny superlativy typu "uzasne" ci "nezapomenutelne" a nyni mohu s klidnym svedomym priznat, ze tyto superlativy jsou na miste. :)
Na to, ze mel film relativne maly rozpocet (7 milionu dolaru) jsou efetky vynikaji. To, ze vetsina byla pouzita v traileru, neni nijak prekvapujici a proto me tato skutecnost nijak zvlast nevadila. To co na filmu ocenuji je absence "hluchych" mist, oproti AoT.
Velmi si mi libila cela linie se System Lords(jak jinak :D ). Jenom je skoda, ze vetsina Goa´uldu dostala minimum prostoru, predevsim u Raa. Skoda charizmatickeho Apofise, takovou smrt si ani on nezaslouzil :( . Cronos je Goa´uld, jak ma byt. Kazda jeho slovo, veta je citit aroganci, tak typickou pro Goa´udy.
Ovsem tou nejvetsi hvezdou je bezesporu Qetesh. Omlouva se za vsechno zle co jsem, kdy rekl na adresu Cladie Black, protoze pro me se stala jednim z nejlepsich zaporaku v SG. To jakym zpusobem si poradila s Ba´alem nemel chybu. :wink:
Film urcite ma sve negativa, spolecnym jmenovatelem vetsiny z nich je delka filmu. Urcite bych si umel predstavit film s delkou pres 2 hodiny.

Verdikt: Skvely film, jehoz jedinou chybou je kratka stopaz.
10/10

Příspěvek 06.7.2008 20:11:11
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak mně se líbil, spousta lidí asi očekávala větší akci ale mně se naopak tohle. Jedině co bych vytkl tak to že neukázali zemi jak dopadá pod útokem goaldů.

9,5/10. Protože nikdy nebude nic dokonalé a kdyby bylo tak by nebylo co zlepšovat.

Příspěvek 06.7.2008 20:21:28
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

no podleme urcite 9/10
libila se mi akce se stihackama atd. ale souhlasim s tim ze vyrizeni apophise bylo takovy suchy ikdyz useknutej vrsek hlavy byl originalni

Btw. omlouvam se za to kdyz uz to sem nekdo napsal , ale postrehlijste tam raa?
kdyz nevzniknulo SGC tak preci nezemrel raa a co treba anubis ?

Příspěvek 06.7.2008 20:27:04
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

cvigy: Ra tam byl. Všimni si toho černocha úplně vlevo. Dobře měl jiného hostitele než ve filmu z roku 1994... Ale myslím, že stejný herec si ho zahrál i v Moebius. Tam však nesundal masku.

Příspěvek 06.7.2008 20:40:13
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

nohajc:jj to bude asi on ,ale co takovej anubis ?

Příspěvek 06.7.2008 21:20:50

Odpovědět s citací

Co anubis, co já vim, tak se Anubis povznesl, a pochytil jsem něco (ze seriálu), že na povznesené neplatí čas, nebo něco v tom smyslu, takže to ode mně není oficiální zpráva, jen mně tedy napadlo, že na naše drahé povznesené neplatí čas, tudíž prožili změnu času beze změny, a nezasáhli proto, protože jim jsou ,,nižší formy života,,
u ................ kytiček,.........

Ovšem, pokud by to takhle nemohlo být, tak mohl ,,B,, klidně Anubise vyřídit v normální bitce s flotilama, ještě před tím, než Oma pomohla Anubisovi k povznesení,....... Tohle ale jen v případě, když vyloučím to nahoře :wink:

Doufám, že mně alespoň někdo pochopí, mám sklon vrtat se v ,,blbostech,,.......

JInak se asi nikdy nedozvíme pravdu, všechno co se kdy objedví kolem Anubisova osudu, bodou jen pouhé spekulace,......
O´neill : ,,Řeknu Ti Tiel´cu, že jestly brzy nezjistíme jak z toho ven, tak se cvoknu.Zcvoknout, to znamená přijít o rozum, zbláznit se,zešílet, zmagořit, přestat se ovládat, mít o kolečko víc, plácat pátý přes devátý, ZBLBNOUT !!!!!!

Příspěvek 06.7.2008 21:54:26
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To je dobrej postřeh. No myslím ale že řešit Anubise v tomhle filmu by bylo už moc děje na ten čas, co měli.
S povznesenými a časem je to divný, nikdy nám to moc neosvětlí. Jednou tvrdí, že jsou mimo prostor i čas a podruhé, že sou prostorově lokalizovaní i na vyšší úrovni, takže mimo prostor bát nemůžou.
A kdyby byli mimo čas, tak to já teda chápu tak, že čas de nějak mimo ně a existují tedy (pro nás) ve všech časových úsecích zároveň, jinak si mimo čas představt neumím. Ale v tom díle,kde je Danny v kavárně a z toho, co povznesení říkaj byl soudil, že pro ně platí čas jako pro nás. Tak a těď si vyber :D
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 06.7.2008 22:23:41

Odpovědět s citací

No je to trochu šílený, takhle řešit neřešitelbé, to už se rovnou můžeme ptát: Kde jsou Asghardi a jejich smlouva o chráněných planetách, přeci se ,,B,, nyvyhýbal chráněným planetám dle staré smlouvy,.....nebo další pěkná otázka : Co Tollani ? Zaútočili na ně Goa´uldi během upevňování moci ,,B,, ??? :wink: :wink: :wink:

Myslím si, že bychom mohli vytvořit internetové stránky, kde můžem rozebírat osudy ,,ostatních lídí,, ze Stargate ve filmu Continuum,.......

No nevím, ptát se,, co anubis,,........ je to zajímavé téma, ale hlubší rozebíráni asi fakt nemá smysl,.........
O´neill : ,,Řeknu Ti Tiel´cu, že jestly brzy nezjistíme jak z toho ven, tak se cvoknu.Zcvoknout, to znamená přijít o rozum, zbláznit se,zešílet, zmagořit, přestat se ovládat, mít o kolečko víc, plácat pátý přes devátý, ZBLBNOUT !!!!!!

Příspěvek 07.7.2008 07:59:29
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Pokud jde o Adgardy chráněné planety, Ba'al se jim určitě mohl vyhnout. Jemu šlo především o Zemi, která v téhle časové linii pod ochranu nespadala. Tu si přeci museli původně s Asgardy i Goa'uldy osobně vyjednat. 3x03 Fair Game, jestli mě pamět neklame. Tudíž bez programu SGC... smůla.

Příspěvek 07.7.2008 09:42:11
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak jsem se konečně taky koukla, mě se to tedy moc líbilo, stará dobrá SG1, nostalgicky jsem si zavzpomínala, prostě pohoda, klídek, stargejt... pěkný sobotní večer. Pro mě stejně dobré jako Ark of Truth, popravdě jsem měla raději linii s Ori než s Goauldy (system lords jsem moc nemusela, proto jsem ráda, že tam moc nebyli, stejně by se akorát předháněli, kdo je větší bůh...). Mrzelo mě, že tam není víc Vala (jako Vala), kterou mám dost ráda, ale jinak super. Daniel byl výbornej, s protézou běhal moc pěkně:-).

Někdo tu psal o Cameronovi, který se dostal do roku 1929, otázka: dožil svůj tehdejší život? Taky by mě to zajímalo. To, že musel čekat 10 let na rok 1939, aby zabil Baala, to jsem pochopila, ale tím, že ho zabil, tak vlastně zničil tu dějovou linii, kvůli níž se tam dostal, takže se asi vypařil ne?:-)

Mno a proboha: O'Neill FAKT není Cameronův otec. To FAKT byla jen sranda v díle 200.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 07.7.2008 09:53:55
Gogan.skokan Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Pro Anubise mám jednoduché vysvětlení - a to merlinova zbraň. Baal vše věděl, takže i to, kde zbraň je. Jinak to, že by na povznesené bytosti neplatila ta časová změna mi přijde ujetý, pač někdo kdo se povznesl a vrátil by se čas a on by se povznesl podruhé mi přijde opravdu divné .-)

Příspěvek 07.7.2008 10:02:18
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

jestli není ONeill Camův otec tak jak vysvětlíte tohle:
http://img368.imageshack.us/img368/5753/macgyver2rs.png

(a já to tam nedal)
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 07.7.2008 10:07:11

Odpovědět s citací

Gogan.skokan píše:
Pro Anubise mám jednoduché vysvětlení - a to merlinova zbraň. Baal vše věděl, takže i to, kde zbraň je. Jinak to, že by na povznesené bytosti neplatila ta časová změna mi přijde ujetý, pač někdo kdo se povznesl a vrátil by se čas a on by se povznesl podruhé mi přijde opravdu divné .-)

Pokud si dobře vzpomínám, tak se Deniel nejprve podíval do té ,,antické knihovny,, (jak to několikrát udělal Jack,.....), a až po té, co mu byly do hlavy nahrány ty informace, tak pak tu zbraň postavil,.......Ta zbraň se tam nikde neválela, takže nevim, jak by jí ,,B,, získal,..... A navíc, do té jeskyně, kde to stavěl, se nedostala ani Adria (Orisáj,.....), tak pochybuju, že by se tam dostal Goa´uld,........

Mně zase příjde ta Merlinova zbraň jako ujetej nápad,.........

JInak, v té mé teorii, o tom čase, jak neplatí na povznesené,.......Když by vrátil ten čas, tak ti, co jsou již povznesení, by v té nové časové linii nabyli,........Ale asi blbost.

Jak jsem již napsal někde nahoře, SPEKULACE,SPEKULACE,SPEKULACE,.......

Příspěvek 07.7.2008 12:12:21
trance.gemini Airman
Airman

Odpovědět s citací

:o Hele máte někdo titulky na continuum? Nebo kde je můžu sehnat? dík

Příspěvek 07.7.2008 12:23:26
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak Mitchell se asi nevypařil, když se fotil s praMitchellem před lodí.

Jak jsem napsal výše, Continuum není časovka, která s vážnou tváří zkoumá časové paradoxy. Nejsem sice fyzik, ale pokud vím, není taky žádný důvod si myslet, že by červí díra ochránila někoho před zákony kauzality a rozpuštěním se do vzduchu. Nad tím, jestli Mitchell dožil, nebo zmizel, se nemá moc smysl podle logiky zamýšlet; kdyby nedožil, nedávali by tam ten poslední záběr na fotku ;)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 07.7.2008 14:04:56
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor: No myslím, že fyzikální definice červí díry je trhlina v časoprostoru. Jakmile se ocitneme v ní, přestáváme se pohybovat v našem časoprostoru. Je to jakási spojnice dvou míst v časoprostoru. A sama o sobě se vyskytuje někde mezi. Z čehož by se dalo soudit, že v ní neplatí normální zákony čp a proto na ni také nemusí působit kauzalita.
Spíš zůstává otázka toho postupného vypařování, to je celkem pochybné.

Příspěvek 07.7.2008 14:19:09
Harry256 Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

mno to postupní vypařování, tušim že ve startreku to bylo vysvětleno tak, že ty změny probíhají různě, takže čím časově dál je změna dějin, tím déle trvá změna v budoucnosti ... ikdyž nevim, připada mi to jako blbost :lol:

Příspěvek 07.7.2008 15:18:18
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nohajc: No, ve skutečnosti by průchod červí dírou měl být instantní, ona se nevyskytuje nikde mezi, ona to vlastně není díra, spíše jsou to dveře. Průchod by netrval doopravdy ty 3 sekundy, nebo kolik. Může, ale nemusí být použitelná jako stroj času, v teorii to fuguje jen když se konce pohybují odlišnou rychlostí (tj. relativita) a navíc ani tuhle možnost prý nezastávají úplně všichni skuteční fyzikové. O to postupném mizení nemluvě.
More importantly, Wright v interview přímo řekl, že tahle ochrana při cestování červí dírou je jeho výmysl ;)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 07.7.2008 15:23:40
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já bych to neřešil vůbec. Bral bych to jako prostředek k vyprávění příběhu, kterej si nehraje na realnost nebo vědeckou skutečnost. Vždyť když zmizela vala, tak měly zmizet i jejich vzpomínky na ni atd atd. Nekazil bych si tímhle dobrej film, je to nesrovnalost ale tady mi fakt nevadí.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách