Jsem nadšen jako malé dítě

Tohle je Stargate, kterou jsem si zamiloval!
Tedy, pořád tam chybí ty temné charaktery a tak, víte, co mám na mysli, jeden shit to nespraví, ale snad chápete moji pointu. Byť mám pořád výhrady proti základnímu nápadu Continuua, čili i některým částem provedení, a konec byl trochu deus ex machina, celkově je to prostě alespoň pro mě i na ten IMO ne-zrovna-nejrozumnější setting megacool osvěžení poté, co jsem poslední roky kritizoval, co se našlo.
Narozdíl od Ark si tohle rád pustím znova a znova a budu se dívat na ty cool části - a nejen na nějakou tu bitvu, ale i na perfektně provedený osobní části a sestřihy; například Jackson volající sám sobě. A samozřejmě tomu nechybí suchohumorové hlášky, funny momenty (amaterská SG-1 uvnitř zmrzlé lodi) a tak.
Cestování časem tu evidentně bylo opět sloužilo jako možnost dát dohromady spoustu starých známých věcí, kterých se IMO často příliš rychle zbavili v seriálu, + samozřejmě aby zabili celé SG-1 znovu a znovu, ale aspoň to tady vynahradili tou osobní linií postav a nějakou myšlenkou o tom, mají-li právo čas vrátit nebo ne. Rozhodně je prima, že narozdíl od Ark, kde tým tak nějak podivně rozdělili (aby jeho polovina neměla s Ori linií vlastně co dělat), tak tady je to skutečně SG-1, funguje chemie mezi členy, fungují hlášky, celé se to příjemně rozvíjí. Evidentně pomáhá i to, že se film díky tomu settingu netváří tak vážně, jako Ark.
Nebudu hodnotit číselně, ale jsem jednoduše nadšený, určitě zčásti kvůli nostalgii. Kdyby naplánovali další SG-1 film, a vedl to Brad Wright, tak by to bylo cool. Continuum je prostě jen letní blockbuster (jak nejvíce může být blockbusterem nízkorozpočtový direct-to-DVD)... hmm, ne blockbuster, ale popcorňák, nehraje si na něco více, ale je roztomile zpracovaný. Story viděná už mockrát je místy pojatá na SG-1 docela odvážně (což má asi co dělat s časovkou), může pomáhat i nedávné vidění Indyho 4, ale prostě bych vážně před rokem nečekal, že Continuum Ark z mýho pohledu roznese na kopytech.