Ted zrovna před chvíli jsem dokoukal tento film a nechal ve mě takové pocity, že cítím, že je musím někde ventilovat (takže se omlouvám, jestli to bude zmatečné).
Tento na jednu stranu fantastický a na druhou stranu neskutečně děsivý film, odehrávající se v Osvětimi roku 1944, při vzpouře Sonderkommanda by měl být natočen podle skutečné události. Je to podle mě děsivý film, ukazující hrůzu koncentračních táborů 2. světové války a zacházení s lidmi v nich, stejně jako jejich charaktery. Je na nich jasně vidět, že tito lidé neměli pro Němce žádnou cenu. Skvěle zachycená atmosféra filmu a ovzduší nejistoty. Toto je jeden z mála filmů, u kterého jsem na konci zůstal koukat na titulky úplně neschopen něco dělat, racionálně myslet. Navíc depresivní hudba pod titulky podtrhuje podle mě celou hrůzu tohoto filmu.
Slovy na závěr - toto je jeden z filmů, který bych dal povinně shlédnout neonacisty, aby se jim trochu rozsvítilo, neboť jestli někdo po shlédnutí tohoto filmu může prosazovat nacismus tak si nejsem jistým jestli je to vůbec člověk.