Tak po nějaké době vydávám první SG:ANS sepsané novým autorem, doufám že změna autora nebude nijak moc cítit.
Stargate: Anscension
1x07 – Following Generations
Námět: Vahisht.cZ
Scénář: Vahisht.cZ
Sepsal: Black Arrow
Děkuji za přečtení Stargate : Anscension
OKRAJOVÁ ČÁST BARIÉRY
Anscension stála na místě a nehýbala se. Dopadalo na ní lehce modrobílé světlo z nejbližší hvězdy.
MŮSTEK, ANSCENSION
Všichni se dívali skrz přední okno.
Peterson: Rozvažte nás už někdo!
Ecols: Omlouvám se, pane.
Ecols vytáhl nůž a všem přivázaným uvolnil provazy. Všichni rozvázaní se potom usadili na své místo.
Peterson: Berkerley, co nám na tohle řeknete?
Berkerley: Nemohl jsem vědět, že doopravdy existuje! Konal jsem to, co bylo správné!
Peterson: Od toho tu jsou jiní lidé. Každopádně vaše názory si poslechneme jindy, a na jiném místě.
Dvojice ozbrojených vojáků chytla Berkerleyho a odvedla ho pryč. Peterson s Ecolsem přišli až k přednímu oknu.
Ecols: No… je to tu pěkné.
Peterson: Ten parchant Wolford měl pravdu!
Reproduktor: Samozřejmě že měl! Nevěřili jste mi?
Peterson: Věřili. Kdybych nevěřil, nikdy bych tuhle misi neschválil.
Reproduktor: No… díky, ale k věci. Přístroje zachycují nějaké zvláštní energetické údaje.
Ecols: Máme poruchu?
Reproduktor: Částečně, senzory ochrnuly. Ale hlavní problém je že před námi je nějaký obrovský objekt.
Ecols: Neříkal jsi právě, že senzory ochrnuly?
Reproduktor: Vidím to na kameře nasměrované dopředu.
Ecols s Petersonem se podívali skrz okno. A skutečně: v dálce byl vidět nějaký objekt. Ale byl hodně daleko.
Ecols: Tady odtud toho moc nevidíme. Můžeš nám to hodit na obrazovku?
Velká obrazovka na levé stěně ukázala dění před lodí.
Ecols: No to si nám moc nepomohl.
Obrazovka zaostřila objekt. Nebyl to kámen, vypadalo to jako stanice. Bylo to velké a mělo to spoustu malých plošinek.
Peterson: Co to je?
Reproduktor: Můžu zkusit se napojit na jeden satelit na postranním děle. Jsou malé, ty už by měli být obnovené. Zjistím jak je to napájené.
Okolo objektu se objevil červený čtverec s nápisem „zaměřování“. Několik malých plošinek začalo svítit.
Reproduktor: A sakra.
Ecols: A sakra?
Reproduktor: Myslím, že když jsem s ní navázal spojení, že si nás to všimlo.
Můstkem začalo proudit červené světlo. Poplach. Peterson si sednul do svého křesla.
Peterson: Co se děje?
Reproduktor: Zaměřuje nás to!
Peterson: Vypadneme odtud. Můžeme Blacková?
Blacková: Motory jsou také ochrnuté.
Reproduktor: Senzory už pomalu dostáváme zpátky. Za chvilku to můžeme sprovodit ze seznamu existujících zbraňových plošin. Ehm… sakra….
Peterson: Definujte.
Reproduktor: Vystřelilo to.
Ecols: Můžeme ji zničit?
Zbraňový důstojník: Rakety jsou mimo provoz.
Ecols: A co railguny?
Zbraňový důstojník: Bez senzorů ji nemáme jak zaměřit.
Reproduktor: 30 sekund do nárazu!
Peterson: To máme jen sedět a čekat?
Reproduktor: Nebojte se, máme nejpokročilejší štíty, jaké byli schopni sestrojit lidé s asgardy za pomocí Antických prototypů. Škoda že už tu nejsou… 10 sekund.
Peterson: Aspoň něco.
Reproduktor: Náraz!
Loď se prudce otřásla. Ecols spolu s ostatními lidmi co stáli, spadli na zem. Peterson měl co dělat aby se udržel v křesle.
Reproduktor: Doprčic!
Ecols: Všichni v pořádku?
Peterson: Co to sakra bylo?
Ecols: Tohle by s námi neudělala ani atomovka.
Reproduktor: Souhlas, štíty na 20%
Peterson: 20%? Co to bylo?
Reproduktor: Ať to bylo, co chce, zaklepe nám to na dveře za 2 minuty znovu. Další náraz nevydržíme.
Ecols: Tak co ty senzory?
Zbraňový důstojník: jsou obnoveny, ale chvilku jim potrvá, než se dostanou do fáze, kdy budou mít takový dosah.
Ecols: Jak dlouho?
Zbraňový: Minuta a půl.
Reproduktor: 30 sekund bude trvat, než tam raketa doletí. Sedí to pěkně ne?
Zbraňový: minuta.
Ecols: Co když jim tam pošleme Mark IX?
Peterson: Co se tím změní?
Reproduktor: Hodně věcí, raketa s touhle hlavicí neprorazí stěny a takovou sílu na zničení té stanice zvenku to nemá.
Ecols: Nepotřebujeme zničit stanici, ale tu střelu, která na nás poletí. Zvládne jí ta zničit?
Reproduktor: V pohodě.
Peterson se otočil na zbraňového důstojníka sedícího po jeho pravici.
Peterson: Udělejte to.
Zbraňový: Můžeme střílet. Hlavice vypuštěna.
Peterson vstal a došel až k oknu. Hlavice byla kousek od stanice, když se odpálila další střela. Objevila se oslnivá exploze. Když se uklidnila, po stanici už nic nezbylo.
Zbraňový: Štíty na 15%.
Peterson: Uvítací četa?
Ecols: Někdo tu nemá rád návštěvy.
Peterson: To se zas někdo díval na „Jeden svět nestačí“… Za jak dlouho budou v provozu motory?
Blacková: Hodina pane.
Peterson: Dobře, chvilku se tu zdržíme. Udělala ta exploze nějaké škody na trupu?
Zbraňový: Trup ten otřes vydržel bez poškození.
Reproduktor: Zatím zapnu Batmana.
Peterson: Prosím?
Reproduktor: To je takový vynález. Pracuje na stejném principu, jako vidí netopýři. Vyšlu do okolí paprsek, který nám udělá mapu tohoto vesmíru a zároveň nám pomůže zjistit nejrušnější planetu. Tím aspoň budeme vědět kam jít jako první.
Ecols: Máme jen hodinu, stihne to?
Reproduktor: Tohle není vysílačka, paprsek překračuje rychlost světla několikanásobně, za chvilku máme zmapovanou centrální část.
Peterson: Jak víte co je centrální část.
Reproduktor: Pár hodin cesty hyperprostorem je spousta planet, víc než jinde.
Peterson: Že jsem se ptal.
O HODINU POZDĚJI
HYPERPROSTOR, ANSCENSION, MŮSTEK
Peterson šel po chodbě. Na křižovatce se k němu připojil Wolford.
Peterson: Zdravím Wolforde, tak co stav lodi?
Wolford: No přesměrování energie do generátoru hypermotoru nás trochu zpomalilo. Každopádně vše je připraveno.
Peterson: A co rádio?
Wolford: Spojení se stíhači?
Peterson: Ne Wolforde. Myslíte, že by bylo možné spojit se zemí?
Wolford: Máme technologii, která nám umožňuje se spojit na velkou vzdálenost, ale ne na takovouhle. Pokud něco chceme říct Zemi, musíme odeslat vzkaz. Přímé spojení není možné.
Peterson: A jsme omezení velikostí zprávy?
Wolford: Nefungujeme na baterky nebo na ZPM, ale na Antické generátory, který energii vyrábějí. Velikostí souboru nejsme omezení.
Peterson: Tak v tom případě mám pro vás úkol. Sepište hlášení o tom, že Bariéra existuje a že potřebujeme podporu. Ať pošlou cokoliv, ale ať to pošlou rychle.
Wolford: Rozumím.
Peterson s Wolfordem došli na můstek.
Blacková: Během 15 minut dorazíme na konec cesty.
Godman: Jsi si jistý, že je to nejrušnější planeta?
Wolford: Nejrušnější? To ano, ale…
Rosenfield: Ale nejrušnější planeta nemusí být nutně planeta s „parlamentem“. Může to být vojenské stanoviště.
Peterson: Co můžeme dělat?
ORBIT U NEZNÁMÉ PLANETY
ANSCENSION, MŮSTEK
Loď vystoupila z hyperprostoru. Objevila se u modře zářící planety.
Peterson: Vidíte to?
Wolford: Mraky, moře. Tamto vypadá jako pevnina.
Ecols: A toto vypadá jako společnost.
K Anscension se blížila skupinka menších lodí.
Reproduktor: Neiden..(písk)ovate….é(šum)…odi…sle…ás
Ecols: Co to je?
Godman: Chce, abychom je sledovali.
Peterson: Za nimi Blacková a snažte se do ničeho nenarazit.
Blacková: Budu se snažit.
Skupina malých lodí se rozprostřela okolo Anscension a spolu klesali do atmosféry. Jakmile se dostali do ní, byla vidět spousta budov všemožných tvarů. Spousty barevné svítících nápisů, patrně reklamy. A hlavně spousty lodí, jak malých tak i větších.
Peterson: Trefa. Je tu spousta rozmanitých lodí, to všecko nebudou vojenské lodě, ale civilní.
Rosenfield: Souhlas.
Skupinka lodí vedla Anscension do místa, kde byli budovy vyšší. Ulice byla dost široká na to aby tamtudy Anscension proletěla. V centru byla budova, která nebyla moc vysoká, zato ale byla rozlehlá. Kolem dokola byla spousta míst k přistání, některé dost velké i pro Anscension. Jedno z těchto míst začalo blikat modře. Skupinka stíhaček odletěla a Anscension dosedla na zem.
Peterson: Vysuňte můstek.
NEZNÁMÁ PLANETA
Peterson doprovázen Rosenfieldem, Godmanem, Ecolsem, Wilsonem, Wolfordem a skupinkou dalších vojáků vystoupili z Anscension po kovovém můstku na zem. Povrch země připomínal beton, byl ale mnohem hladší. Rosenfield se rozhlédl okolo po prolétajících lodí. Ke skupince přistoupil člověk oblečený do šedivého a dva lidé v zelených hábitech s jakýmsi kovovým klackem v ruce.
Wilson: Zdá se to jenom mě nebo ty blbosti co mají v ruce jsou zbraně?
Ecols: Nezdá.
Skupinka tří lidí dorazila. Šedivé oblečený člověk se uklonil.
Muž: Vítejte. Jmenuji se Khaa’ir a jsem mluvčí Vládce.
Peterson chtěl promluvit ale Wolford ho přerušil.
Wolford: Jakto že mluvíte naším jazykem?
Khaa’ir: Na krku máme překladače, dokáže přeložit jakýkoliv jazyk podle vašich myšlenek.
Peterson: Wolforde, mohl by jste mě laskavě nechat mluvit?
Wolford se otočil.
Peterson: Děkujeme za vřelé přivítání. Já jsem Plukovník Peterson.
Khaa’ir: Plukovník? Co to znamená? U nás takové slovo neexistuje.
Peterson: Já jsem šéf toho všeho.
Khaa’ir: Nyní chápu, pojďme tedy.
Khaa’ir se otočil a vyrazil ke dveřím do velké budovy následován ostatními.
Peterson: Omluvte že se tak ptám, ale jakto že jste nás čekali?
Khaa’ir: Naše senzory zachytily neidentifikovatelnou loď se štíty potomků.
Peterson: Potomků? Myslíte Antiků?
Khaa’ir: Oni si tak začali říkat až mimo Bariéru.
Peterson: A vy jste tedy dali antikům technologie?
Khaa’ir: Dali jsme jim motivaci a důvod k opuštění.
Rosenfield: Vyhnali jste je?
Khaa’ir: Myslím, že plukovník bude vhodnější zdroj vašich odpovědí.
V zadní části skupiny se dali do řeči skupinka lidí tak, aby je ostatní neslyšeli.
Ecols: Jsem zvědavej co ty jejich zbraně dokážou.
Godman: To nechceme zjišťovat. Škoda že jsme museli nechat zbraně na Anscensionu.
Wilson: Nedělej ze mě blba, já jsem tě viděl, jak sis strkal tu pistoli do pouzdra v uniformě.
Godman: A ty snad ne?
Wolford: Já ne, ty taky, že ne Ecolsi?
Ecols jenom mrknul.
Wolford: To jsem zase jediný neozbrojený?
Wilson: Měl jsi být prozíravější.
Wolford: Jdeme vyjednávat, ne rozpoutat válku.
Ecols: Oni vědí, že ty zbraně máme. Taky bych nevěřil cizincům.
Godman: Doufejme, že odsud odletíme s užitkem, ne s prázdnými zásobníky.
NEZNÁMÁ PLANETA
SÍDLO VLÁDCE
Skupinka z Anscension vstoupila do místnosti. Byla to velká místnost se stolem uprostřed. Khaa’ir kývnul, aby se skupinka posadila. Za chvíli do místnosti přišel muž oblečený v černém a usadil se na trůn na konci stolu.
Vládce: Vítejte.
Khaa’ir se poklonil, ale skupinka z Anscension pouze přikývla.
Peterson: Děkujeme za přivítání.
Vládce: Co přivádí cizince do těchto končin?
Peterson: Hledáme rasu zvanou Argoniánové. Chceme navázat přátelské vztahy a prozkoumat okolní vesmír.
Vládce: Vaše hledání jest u konce.
Peterson: Vy jste Argoniáni?
Vládce: Bývali jsme, nyní jsme Tyrhooni.
Wolford: Tyrhooni?
Vládce: Naše rasa se přejmenovala.
Rosenfield: Přejmenovala? Z jakého důvodu?
Vládce: Je tomu již mnoho let, přesná příčina není známa.
Peterson: Každopádně, jsme tu, abychom navázali přátelské vztahy, výměna znalostí a technologií.
Vládce: Já rozumím, ovšem nevhodnou dobu k návštěvě vybrali jste si.
V zadní části stolu zašeptal Ecols Wilsonovi.
Ecols: Mluví jak mistr Yoda.
Vládce: Velká armáda rebelů brzy zaútočí na nás, ovšem naše síly oslabené jsou, pochybujeme o tom, že útok vydržíme. Podporu pro boj vyhledáváme. I vy přidat byste se mohli?
Peterson se dostal do úzkých, kdyby řekl ne, mohl by propásnout možnost k navázání přátelských vztahů. Ale zato se nechce dostat do boje.
Peterson: Dobře tedy, pomůžeme.
Vládce: Děkujeme, máte naši vděčnost. Je však vaše loď k boji vhodná?
Rosenfield: Určitě, už jsme zničili i jednu stanici u vstupu do Bariéry.
Vládce vytřeštil oči.
Vládce: Skutečně?
Peterson: Za to se omlouváme.
Vládce: Nemáte se za co omlouvat, ustanovená satelitu bylo unáhlené, hned vyšlu další týmy na její… opravu.
Peterson: Dobře, my zatím vyrazíme.
Skupinka z Anscension se postavila a odešla. Prošla přes nádvoří až do Anscension.
HLAVNÍ PLANETA TYRHOONŮ
ANSCENSION, MŮSTEK
Peterson: Dobře Blacková, startujeme, dostaňte nás na orbit.
Blacková: Dostali jsme nějakou mapu.
Peterson: Ano, je to místo kam na ně zaútočí ti rebelové nebo co říkal, že to je.
Rosenfield: Musíme vymyslet nějaký plán.
Peterson: Nemusíme, už je hotovo.
Godman: Cože?
Peterson: Vůbec se mi nezdá ten fakt, že se přejmenovali.
Wolford: A komu jo?
Peterson: Podle mne nám buď lhali úplně, nebo si to všecko jen zkreslili, každopádně pravda to nebyla. A taky jsem si při cestě sem všiml, že mají spoustu lodí v loděnicích. Pokud blízko přijde útok, měli by být už na orbitě. Nechtějí si zničit vlastní jednotky, radši zničí nás.
Rosenfield: Tak co máme v plánu?
Peterson: Zaujmeme postavení za jejich loděmi a budeme nepřátele odstřelovat. Wilsone a Ecolsi, všechny tři sta dvojky a Jumpery budou bránit loď, sevřete se do defenzivní formace. Rozpoložení jednotek nechám na vás. V žádném případě nebudeme vyrážet vpřed, zůstaneme pěkně vzadu. Naučíme je, aby svoje jednotky používali.
ORBIT HLAVNÁ PLANETY TYRHOONŮ
ANSCENSION MŮSTEK
Rosenfield: Poprvé dostaneme Anscension do pořádného boje.
Peterson: Tohle zvládneme. Wolforde, nahlaste stav strojovny.
Vysílačka: Vše je připraveno.
Peterson: Spusťte červený poplach.
Zbraňový: Rozumím.
Zbraňový důstojník stiskl několik tlačítek na svém pultu a začal mluvit do mikrofonu.
Zbraňový: Veškerému personálu, přecházíme do červeného poplachu. Veškerý personál nechť se okamžitě dostaví na svá místa. Štíty na 100%, veškeré zbraně zapnuté. Ochranka nechť se dostaví na své pozice a osádky baterií taktéž. Opakuji…
Peterson: Jak jsou na tom Jumpery a F-302?
Godman: Všechny už jsou mimo loď, jsme dokonale připravení. Já už půjdu se svojí jednotkou na stanoviště.
Peterson: Jděte. Jak je na tom rozvržení zbraní?
Zbraňový: Asgardské energetické zbraně jsou připraveny na odstřelování, rakety na skupinku menších cílů, railguny na obrannou palbu, baterie na větší cíle co se jim dostanou do rozsahu a drony jsou připraveny na cíl, jaký určíte.
Peterson: Dobře, jsme připraveni.
Peterson stiskl tlačítko na svém křesle a začal mluvit.
Peterson: Posádko Anscension, tady plukovník Peterson. Přichází náš první střet. Všichni máte instrukce od svých velitelů. Doufám, že nebudou žádné ztráty na životech… bůh nás provázej, nebo cokoliv v co tady věří.
Zbraňový: Pane, senzory zachytávají nepřátelské cíle v hyperprostoru.
Peterson: Kolik jich je?
Zbraňový: Desítky lodí velkých jako BC-304…
Rosenfield: A samozřejmě nějaké stíhačky v nich.
Peterson vstal ze svého křesla a přešel k obrazovce na levé zdi. Bylo na ní rozpoložení jednotek. Modře byla Anscension, malé modré tečky Jumpery a F-302, zeleně Tyrhoonské lodě a červeně lodě které se blížili hyperprostorem.
Peterson: Kdy se vynoří?
Zbraňový: Teď!
Před Tyrhoonskými loděmi se objevili modrá hyperprostorová okna, z nich začali vylétávat úzké, ale vysoké a dlouhé lodě. Měli celkem netradiční tvar. Jakmile vystoupili, začali z nich vylétávat stíhačky a sami začali střílet na Tyrhoonské lodě.
Peterson přešel k obrazovce nalevo od té s rozpoložením jednotek.
Vyjeďte mi, jak ta loď vypadá.
Na obrazovce se zobrazila loď rebelů.
Rosenfield: Tohle vypadá jako vstup do hangáru.
Peterson: Co když tam vypálíme asgardský paprsek?
Rosenfield: Co jejich štíty?
Peterson: Nemusíme střílet rychle, když pořádně zamíříme a nabijeme ho na 100%, projde to štítem a paprsek se nemusí zatěžovat s trupem. Udělejte to.
Z přídi Anscension vylétl oslniví modrý paprsek a namířil si to k jedné z nepřátelských lodí. Paprsek prošel štítem a loď se při výbuch rozlomila napůl. Na můstku Anscension všichni hlasitě zajásali. Ovšem zbylé nepřátelské lodě se blížili. Z Anscension začali pálit rakety. Stíhačky se dostali blízko Tyrhoonským lodím a oblastí začali sršet projektily a paprsky různých barev.
Ecols ve svém Jumperu, následován dalšími vlétl do davu a začal likvidovat nepřátelské stíhačky.
Potom udělal obrat doprava.
Ecols: Ehm…Anscension, vidíte to?
Na můstku Anscension se Peterson opět přesunul k obrazovce s rozpoložením jednotek.
Rosenfield: Tyrhooni se stahují? Kam?
Peterson: Za nás! Ty parchanti si nechtěj zničit lodičky.
Zbraňový: Pane, většina nepřátelských lodí začala pálit po nás.
Peterson: Zatraceně…. Tomuhle jsem se chtěl vyhnout. Couvejte!
Blacková: Nemůžu, pane, jedna z Tyrhoonských lodí se postavila přímo za nás!
Peterson: Pěkné… nemáme na výběr. Kolik máme horizontů?
Zbraňový: 6 pane!
Peterson: Nadešel čas jeden použít. Naprogramujte střely, aby zasáhly všechny nepřátelské lodě.
Zbraňový: Chvíli to potrvá, pane!
Peterson: Ecolsi a Wilsone, zabavte ty parchanty na chvilku!
Vysílačka: Ty za náma nebo ty před náma?
Peterson: Ty před námi, s těmi druhými si to vyřídíme později.
Vysílačka: Rozumím, užijte si představení.
Skupinky Jumperů a F-302 se spojili a vyrazili vpřed proti masám stíhaček.
Ecols: Dobře, uděláme manévr Omega. Všichni víte co to je?
Potom co mu všichni odsouhlasili, všichni si vydali přímo vstříc nepřátelům. Vzdálenost mezi nimi byla každou sekundou kratší. Když už byli velmi blízko, Ecols zařval do vysílačky: „Teď!“.
Všechny Jumpery i F-302 se obrátili směrem dolů a pak zpátky na Anscension. Tím dostali všechny stíhačky do pozice, kdy byli skvělým terčem. Několik raket během chvíle zničilo skupinu nepřátelských stíhaček, zbylo jen pár, kteří včas uhnuli.
Zbraňový: Horizont je připraven, pane!
Peterson: Palte!
Ze spodní části Anscension vylétla velká tlustá raketa a nasměrovala si to proti nepřátelům. Chvíli letěla, pak se její hlavice otevřela a vypálila velkou skupinku menších raket. Sám nosič se odklonil z kurzu, dál pokračovali jen ty malé rakety. Když dorazili ke svému cíli, objevila se atomová exploze. Nepodlehly však všechny lodě, ale jenom ty, které měli oslabené štíty. Zničené lodě explodovaly a zničili tak i lodě okolo. Z toho všeho vyvázli jen 2, které přestali střílet.
Zbraňový: Mám po nich začít střílet?
Peterson: Nemusíte.
Lodě, které obrovský výbuch přestály, se otočili a zmizeli v hyperprostorovém okně.
Rosenfield: Dokázali jsme to!
Vysílačka: Tak takhle dopadla naše první bitva… celkem slušné.
Reproduktor: Jménem Tyrhoonského národa vám děkujeme za pomoc, která zřejmě zachránila náš národ.
Petersonovi zmizel úsměv z tváře.
Rosenfield: Odpovíme jim?
Peterson: Ne, nevím přesně, co to na nás hráli, ale vůbec se mi to nelíbilo.
Rosenfield: Myslíš, že nám odpoví?
Peterson: Odpoví? To ano, ale neřeknou nám pravdu. V tomhle případě o tu odpověď ani nestojím.
Těším se na vás v příští epizodě 1x08 – Family Ties