Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

diskutujte o všem a o ničem

Súhlasíte s výstavkou raketovej základne USA v Česku?

Ano
161
55%
Je mi to jedno
32
11%
Nie
102
35%

Celkem hlasů : 295

Příspěvek 17.4.2008 12:46:43
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Proto máme přece zastupitelskou demokracii, ne anarchii. Nemůžete brát ohled na vůli lidu u vztahů s Ruskem a zároveň tutéž vůli lidu ignorovat, pokud jde o vztahy se Západem.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 17.4.2008 12:51:35
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Lidsky faktor je leckdy zadouci, leckdy ne. Kolikrat se uz dve lode srazily, jen proto, ze jedni predpokladali, ze druha lod se zachova stejne jako oni - dle jejich mineni nejrozumneji. Kolik bylo nehod jenom proto, ze laik neupozornil na chybu, protoze se spolehal na odborny dohled a nechtel vypadat jako idiot.
I valky jsou na tom silne zavisle. Vetsina bitev ktera se zvrhla v jatka, byla zpusobena neprejicnosti (jeden velitel neminil pomoct druhemu, aby se nad nej svymi uspechy nepovysil) nebo prostym uvazovanim, ze nenechal vojaky ani na chvili odpocinout nebo na snidani.

Na druhou stranu, prozretelnost a pocasi to castecne srovnava, jakozto nepredvidatelne udalosti, ktere dale zpusobuji druhotne jevy, takze pokud jsme na urovni teoreticke fikce, nezbyva nam, nez pracovat se subjektivitou na jedne strane, a pravdepodobnosti na druhe. :)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 17.4.2008 12:52:44
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor: Vidíš, teď ses sám chytil. Proč teda Rusku ta naše budoucí obrana tolik vadí, když by proti jejich útoku vůbec nic nezmohla? Proč by je teda něco takovýho mělo tak naštvat?
Odpovím si, proto, že nás stále považují za svou sféru vlivu a nechtějí, aby to tak nebylo. Už jen proto to musíme udělat, abychom se z jejich vlivu vymanili úplně, a nevěřím, že by si nás dovolili vydírat ropou. Možná se pletu, ale Ukrajině to vypli kvůli neplacení.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 17.4.2008 13:03:00
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Rusove si stezuji na radarovou zakladnu, a vsichni vime dobre, ze to s tim Iranem je vymluva, a ze to je proti Rusum.

Takze dva extremy, abychom jedne strane prokazali loajalitu -

- Rict Amikum, at si sem klidne postavi kolik vseho chteji, klidne i raketove sila, namirene na Rusko, ze proti nicemu nejsme, pokud nam i oni dodaji hromadu novych tanku, gewehru, del, letadel a penize k tomu.

- Amiky poslat nekam, postahovat vojaky ze zahranicnich misi a pokud bude mit NATO kecy ohledne naseho rozumu, neposilat nase vojaky kvuli expanzi USA, vystoupit z nej.

Problem je, ze ani na jedno nema vlada ani opozice odvahu. :wink:

Jak ja to vidim, to jsou jedine dve schudne cesty jak nevypadat pro ostatni staty uplne k smichu.
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 17.4.2008 13:09:38
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Balial: Do ničeho jsem se nechytl, já beru jako samozřejmost, že nás považují na určitou sféru vlivu, stejně jako, že NDM není a nemůže být proti budována Rusku, nicméně US taky svého času trochu vadila rudá Kuba, a to nemyslím jen v době Karibské krize. Nechápu, proč se nad tím pozastavuješ. Pominu-li, že radar jde údajně použít i ke špionáži (což je IMO argument proti jako noha, v době satelitů), tak je úplně normální, že si hlídají svoje sousedy. Kdyby byla situace obráceně a Rusko by z nějakého odůvodnitelného důvodu stavělo deštník v Mexiku, US by se chovali úplně stejně a taky by jim to vadilo. Neříká se jim oběma velmoc jen tak pro nic za nic.

Nepleteš se, proto jsem psal, že je to složitější, ale taky tu cenu předtím několikanásobně zvýšili. Nemůžou to přece vypnout bezdůvodně. Můžete namítnout, že se zvyšují ceny celosvětově, ale Rusko nemělo problém dodávat spojencům plyn silně pod cenou.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 17.4.2008 13:15:13
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No, pokud maji analytici pravdu, a z ruske strany Arktidy jsou giganticke zasoby surovin (taktez Pacifik) a zapocitame-li do toho i zasoby ropy a plynu okolo Kaspickeho more (kde zasoby muzou byt vetsi nez v Perskem zalivu) a ty obrovske rozlohy Sibire, kde jenom uhlí a uranu je vice nez...HAFO, Rusko ma potencial vetsi nez USA.
V USA vetsina lozisek surovin jsou jiz na dne, a uz tedka je videt, ze si z toho duvodu hledaji nova uzemi. Jejich prehnane dotace do zbrojniho prumyslu je ruinuji. Tedka to musi zatim zaobalovat nechutnymi kecy o miru a demokracii. :)

Invaze - 41. část

Příspěvek 17.4.2008 13:16:18

Odpovědět s citací

Vidíš a já to, že jsme v jejich sféře vlivu za samozřejmý nepovažuju. Už 20 let se nám z ní daří dostat a chci, abychom se z ní dostali, nestojím o to, abychom byli v jakémkoli vlivu Ruska, Praha je víc na západě než Vídeň třeba a Rusové Rakousko za svoji sféru nepovažují, i když tam taky měli chvíli po 2. světové vojáky. Takže nevím proč bychom měli být my a nevím, proč bychom se z toho neměli snažit vymanit.
krom toho, nemít postavenou obranu může jen cvok.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 19.4.2008 19:34:33
Vahisht Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

"nemít postavenou obranu může jen cvok."

No, co dodat. Já bych řekl, že obrana má i protiklady. Můžete se s ní bránit, ale také dáváte jiné zemi důvod k napadení a zničení této obrany (zvláště u radaru).

Má to +, má to -, ale osobně bych nechtěl žít ve válce s ruskem v téhle době (samé EMP zbraně(katastrofa), nukleární zbraně atd.)

Příspěvek 19.4.2008 20:45:15
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ovsem kdyby AČR uz měla zasobu jadernych strel stredniho doletu, chovali by se k nam Rusove i Amici mnohem uctiveji.

ZADNY stat, vlastnici vyspele jaderne zbrane, netrpi pod embargy ani izolaci, protoze proti takovemu statu si to nikdo nedovoli.

To byste videli obrat, jak by ztichli se "zasahem", jakmile by Iran skutecne mel pocetne a ucinne odpalovace strel s jadernymi hlavicemi. :wink:

Invaze - 41. část

Příspěvek 20.4.2008 10:03:43

Odpovědět s citací

To je pravda. Ale my jaderné střely nemáme, ale Rusko je má, a někde jsem četl, že nám vyhrožovali, že pokud u nás radar bude, použijí je, aby u nás radar nebyl.

Příspěvek 20.4.2008 10:53:59

Odpovědět s citací

Četls blbě. Vyřvávali, že na radar namíří taktický rakety, žádný atomovky. Mimoto zacílení je dneska záležitostí tak 5 minut, takže je to úplně fuk.

Příspěvek 20.4.2008 11:32:19

Odpovědět s citací

No... raketa... atomovka, to je jedno, každopádně jestli to udělají, podnítí to NATO použít něco radioaktivnějšího....

Příspěvek 20.4.2008 11:39:05
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Pěti minut? Ani náhodou, alespoň trochu vycvyčená obsluha by to měla zmáknout do 20-ti vteřin.

Použít nukleární zbraň proti radaru je těžká demence - to by neudělali snad ani rusáci. Existujou daleko jednodušší a rychlejší způsoby, jak se zbavit radaru. Navíc, když předem naprosto přesně znaj jeho polohu.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 20.4.2008 12:03:59

Odpovědět s citací

Právě, ale ať udělají co chtějí, NATO se naštve, a pak budeme litovat že jsme tam, protože se u nás budou stavět na kafe vojáci s bazukama v ruce :D

Příspěvek 20.4.2008 12:12:56
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Proboha,co to tady je za katastrofický scénáře.Všichni považujete Rusko za nějakou baštu zla,nebo co.Ve Státní dumě sedí míň komunistů,než u nás ve sněmovně.Odprostěte se od toho,jak nás jejich předchozí režim okupoval...
O radar se hádaj kvůli specifikaci možností.NIKDO kvůli radaru nevypálí nuke proboha.Jsme suveréní stát,a je to ryze naše věc,na kterou stranu se přikloníme! (IMO)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 20.4.2008 12:19:16

Odpovědět s citací

No, zas tak katostrofické nejsou. Něco velkého jako nuke by sice nevypálili, ale něco malého jako kámen taky ne. Rusko je hodně mocný stát, a podle toho, jak nám vyhrožují, že nám ten radar zničí, to nevypadá nadějně...
Sorry za další katastrofický scénář :D ...

Příspěvek 20.4.2008 16:52:19
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ovšem americkej XBR by už byla jen taková perlička na dortu. Jak už jsem tady několikrát psal (ale to by se někdo musel obtěžovat to tady číst, že), na území ČR jsou pro Rusko (i kohokoliv jinýho) daleko lávavější cíle. Například dva z páteřních radarů systému NATINADS, který by v případě války hráli důležitější roli.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 20.4.2008 16:55:08

Odpovědět s citací

Například dva z páteřních radarů systému NATINADS

Tak o tom jsem nevěděl. Ale (i když o nich nevím), předpokládám, že nebyli zas tak velkým středem pozornosti pro Rusko jako teď. Bush přemlouvá Putina v Rusku, Rusko nám vyhrožuje raketami... jak se to celé vyvrbí, o tom se můžeme pouze dohadovat...

Příspěvek 21.4.2008 19:05:04
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Rakušáci taky protestujou proti Temelínu, ale proti starší, komunistický a celkově míň důvěryhodný (takže asi o 30% bezpečnější, než je norma EU) jaderný elektrárně v Dukovanech ani nežbleptnou.

To, že někdo proti něčemu protestuje vůbec nic nevypovídá o důležitosti.
XBR je použitelnej jen proti balistickejm střelám dalekýho dosahu (nad 5500km), odpálený tak, aby se cca třetí osmina její dráhy nacházela někde v doletu protistřel GBI.
Radary systému NATINADS vytvářej mapu dění ve vzduchu nad všema zeměma NATO+přilehlym okolim a jsou naprosto nepostradatelný při koordinaci větších leteckejch akcí a při obraně vzdušnýho prostoru NATO.

Že nám Rusko vyhrožuje raketami bych taky bral s rezervou. Dělaj, že nám vyhrožujou je přesnější, protože i oni vědi, že je to hovadina. Jen prostě spoléhaj na to, že průměrnej čecháček to neví a poseese při každý zmíňce o "raketě".

Příspěvek 21.4.2008 19:19:47
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jen prostě spoléhaj na to, že průměrnej čecháček to neví a poseese při každý zmíňce o "raketě".

Přeně! :D a bohužel to funguje :?
Dneska jsem četl o demonstraci proti radaru ,kterou financovala a uspořádala KSČM.Dva tisíce lidí si pochodují s transparenty.Kamarád tam byl a polovina z nich prý neznalo ani půlku informací jako já (což je dost málo ).Ty lidi řvali jako stádo a provolávali nesmyslný hesla.
A ,,náhle" se vynoří studie,která dokazuje že v dané oblasti je SPOUSTA ohrožených druhů zvířat a rostlin.

O něčem to vypovídá,a vůbec se mi to nelíbí :|
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 21.4.2008 20:24:54

Odpovědět s citací

No, náš učitel jeden se nějak zakecal o hodinu, a povídal nám o tom, že nad radarem vzniká jakási radiační vlna ( :D ), která může ohrozit piloty letící nad radarem...
Moc mu nevěřím, co vy?

Příspěvek 21.4.2008 20:32:57
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Jestli se nepletu, tak nad radarem bude bezletová zóna :) všechno tohle, co se týká "ozáření radarem" je blbost.

A ,,náhle" se vynoří studie,která dokazuje že v dané oblasti je SPOUSTA ohrožených druhů zvířat a rostlin.

Jo, a až jednou dojde na lámání chleba a střílení raket, tak se Češi budou bránit kytičkama :lol:
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 21.4.2008 21:17:41
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Geser píše:
Dneska jsem četl o demonstraci proti radaru ,kterou financovala a uspořádala KSČM.Dva tisíce lidí si pochodují s transparenty.Kamarád tam byl a polovina z nich prý neznalo ani půlku informací jako já (což je dost málo ).Ty lidi řvali jako stádo a provolávali nesmyslný hesla.

Můj brácha tam byl taky. On vlastně neví, jestli je pro nebo proti, jen si chtěl zaprotestovat :roll: Tak fásl transparent, a zařval si pár hesel typu "bacha zradar" nebo "rakety tu nechceme" (ehm, rakety?). Toliko k vůli občanů.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 23.4.2008 13:26:11

Odpovědět s citací

nebo "rakety tu nechceme" (ehm, rakety?)

No, co se týče raket, zatím u nás bude jen radar, ale pokud se USA nepovede přemluvit Poláky na raketovou základnu, budou se snažit ukecat i nás...

Příspěvek 23.4.2008 13:48:12
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

K čemu americkej radar, si postavíme svůj a bude. :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo