Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Firefly Serenity

Serenity

Firefly je dechberoucím příběhem vesmírných psanců, kteří se pohybují na...

Příspěvek 11.1.2007 18:32:39
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No tak mám za sebou i tenhle super filmek. Bylo to zajímavý - ale to že zabili Pastora mě naštvali :evil:
Ale co mě nejvíc přišlo "jiné od seriálu" bylo že už tam nebyla ta Wester atmosféra jinak mě nepřišlo že by se postavy chovali nějak jinak - no až na Doktora tam nazačátku jak tam pomalu ze sebe udělal drsnýho zachránce. :roll:
Ale jo bylo to povedený - MĚLI BY natočit něco dalšího :!: :lol:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 11.1.2007 19:50:08
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Bez těch western prvků to není tak originální :(
Obrázek

Příspěvek 22.4.2007 18:03:47
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Právě jsem to dokoukala. Jak se cítím? Jsem děsně, ale děsivě nas*censored* (jj, je to to sprostý slovo). Já totiž fakt nemám ráda, když mi zabíjí mé nejoblíbenější postavy. Ve Firefly to byl Wash. Prostě jeho smrt mi nadšení z filmu srazila o pár světelných let dolů. V tu chvíli jsem si pomyslela, ať klidně všichni vych...vymřou. Nějak mi to už bylo jedno. Nicméně do té doby: naprosto parádní atmosféra, kterou jsem už dlouho nezažila. Říkala jsem si, že by to vypadalo naprosto úchvatně v kině. Nejen ty úžasný vesmírný bitvy, ale celá atmostéra příběhu. Příběh se mi taky moc líbil.
Samozřejmě, že Booka je mi líto. Byla to dobrá postava. I když škoda, že o jeho minulosti jsem se zrovna moc nedozvěděla (jj, v komixu, já ho nečetla - někdy časem si ho možná stáhnu, ale teď na něj nemám nejmenší chuť). A to nebyla jediná záhada.

A ještě hudba - úžasná hudba. Není to snad jen můj dojem, že byla odlišná od seriálu...mě tak rozhodně přišla. A tohle bylo fakt pěkný a přidávalo to atmosféře.

Kdyby zabili kohokoli jinýho než Washe... prostě tímhle mi tenhle parádní film znehodnotili. A to je mi líto.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 22.4.2007 19:10:19
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak to je tady, Tar-aro docela vzácnost, že se někomu líbí víc film než seriál (až na tu věc s Washem samozřejmě). Seriál má unikátní atmosféru, skvělé postavy a IMO to ve filmu všechno zazdili. I ta hudba je sice pěkná, ale v seriálu to bylo o něco lepší. IMO ovšem :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 22.4.2007 19:29:46
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, tak to právě není tak docela pravda - jako, že se mi film víc líbil. On by i líbil, ale prostě s Washem mi to tak hrozně srazili. Jako, když máš jeden pokus, vystoupáš skoro na vrcholek hory a těsně před tě někdo praští a srazí dolů.
Je fakt, že celkově film a seriál působili jinak. Ono taky je to částečně (ale ne vše, třeba zmíněné postavy) tím, že film a seriál jsou odlišně natočené věci. Já původně Serenity čekala jako takový dvoudíl, ale byl to plnohodnotný film.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 23.4.2007 12:00:27
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ví někdo proč to vlastně zrušili?nestál za tim naáhodou SCI-FI kanál? :?

Příspěvek 24.4.2007 10:06:30
kernel32 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Firefly vysílala - a zrušila - televize Fox. Oficiálně kvůli malé sledovanosti, což je ale docela absurdní důvod - v době zrušení měla Firefly větší sledovanost než např. Buffy nebo Star Trek: Enterprise, které pak ještě pár let vydržely. Pravděpodobnější je, že Firefly padla za oběť reality show, které tehdy přicházely do módy.
BtW, Fox se choval k Firefly docela macešsky ještě před zrušením. Epizody vysílal v nesprávném pořadí (pilot šel až jako poslední! :? ) a navíc ji několikrát přerušil přenosy baseballu. :?
"I aim to misbehave." -- Malcolm Reynolds
Firefly/Serenity:
www.firefly.sff.cz

Příspěvek 24.4.2007 20:47:00
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Fox je starý známý vrahoun scifáren.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 24.4.2007 21:35:29
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Raynor píše:

pravda, ještě dokonalá Futurama

Příspěvek 26.4.2007 14:55:25
kernel32 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Raynor píše:

Svatá pravda... a nejen scifáren. Zrovna včera zrušil Fox nový seriál Drive v hlavní roli s Nathanem Fillionem (Malcolm Reynolds z Firefly). Uťal ho po pouhých 4 dílech. :evil: Připadá vám to normální???

BtW, doporučuju music video "A Man Named Jayne", věnované Firefly, Futuramě a všem dalším seriálům, které Fox zrušil. Najdete ho zde:
http://www.lukeski.com/freemp3s.htm
- deváté video shora. Zároveň je to jedno z nejvtipnějších music videí, která jsem kdy viděl - ačkoli místy je to trochu hořký humor...

Astronauti na ISS koukají na Firefly a Serenity: :D
http://www.breakingatmo.com/status/2007/06/gotta-have-records-of-everything

Edit: Nepis dva prispevky pod sebe
"I aim to misbehave." -- Malcolm Reynolds
Firefly/Serenity:
www.firefly.sff.cz

Příspěvek 11.11.2007 20:47:11
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak dneska jsem se konečně k tomuto filmu dostal a líbil se mi, akorát mě tam naštvaly dvě věci. První z nich je poměrně zbytečná nebo lépe řečeno taková divná smrt Washe a druhá je, že nám ukázaly Plenitele. Takže nakonec Serenity hodnotím o trochu horší než Firefly, takže mé hodnocení je 4/5.
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 18.11.2007 12:36:01
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já serenity hodnotím 5/5

River se tam pěkně ukázala když vymlátila ten klub, a na konci když vymlátila ty plenitele... To se v seriálu nevidělo :-)

Smrt Washe byla taková divná ale i tak si myslím že to nejni až takové mínus pro serenity... (tím nemyslím nic na nikoho, jen říkám svůj názor... )
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 18.11.2007 13:50:48
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Já jsem seriál i film viděl již před delší dobou a velice se mi to líbilo. Smrt Washe na konci filmu byla řekl bych zbytečná, ale jelikož žádný další film na to nepokračuje, tak to zas nevadí. Rouška tajemství, která je v filmu se vyřeší a akce tam je taky. takže dávám nejvyšší hodnocení. :thumright:
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 20.11.2007 20:47:02
Janet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

seriál se mi ale asi přece jen líbil víc... a Washe je přeci jen škoda :roll: ...kdyby to pokračovalo, vadilo by mi to úúúúúplně moc :lol: 4/5 :wink:
.::Missed me?::.

Příspěvek 14.4.2008 10:05:44
Myrddin Emrys Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Bydliště: Planet Earth, the Blue Planet in The Solar System (somewhere in the Milky Way Galaxy)

Odpovědět s citací

Mě se líbil hodně i seriál i film, Washe mi zastak líto neni, oběma (i seriálu i filmu) bych dal 9/10
It has been said that something as small as
the flutter of a butterfly's wing can ultimately
cause a typhoon halfway around the world.
- Chaos Theory

PředchozíDalší

Zpět na Firefly