Opakuju, že buď mě nečteš, nebo jsi ignorant. Nenapsal jsem ani jednou, že ignorujeme datování pyramid a nevidím jediný problém, proč ignorovat datování příchodu Ra i za našeho děje.
Ty si je očividně představuješ v tomot období s možnostmi a schopnostmi jak v Pegasu. Ti co zůstali na Zemi rozhodně ne ( Ti co odešli bránou a stali se členy aliance je něco jinýho)
Jediný puddle jumper dovede i po deseti tisících letech zničit jediným dronem celý obrovský Ha'tak. Zařízení v Antarktidě bylo rovněž evidentně plně funkční a Antikové o něm museli vědět. Na jeho ovládání stačí jeden Antik. Dva příklady k tomu, že i pár tisíc Antiků by nemělo na Zemi ovládané Raem žádnou šanci a žili by pod nadvládou.
O tom, jak úspěšní byli Oanessané taky oba víme ze seriálu kulový, jen že Omoroca se snažili o povstání (Moebia vzhledem k jeho rozverné a parodující povaze v potaz ja jediný canon fakt neberu a brát nebudu, nebo na něho rozhodně nebudu odkazovat).
Jediné, co ze seriálu upravujeme a děláme komplexnější je, že v době po příchodu Antiků z Atlantis a před povstáním na Zemi se na planetě a v galaxii děly zajímavější události, než jen "Ra přiletěl a pět tisíc let okupoval Zemi." A že pyramidy postavili Antikové, což nevidím v rozporu s jejich datováním a už vůbec v rozporu s tím, že Goa'uldi kradli technologie. Naopak je to podle mě pěkné pomrknutí na citát skeptického vědce z úvodní Jacksonovi přednášky ve filmu.