Já jsem teď po nějaké době skončila napodruhé s Farscape a dokonale jsem změnila názor na jednotlivé série. Na tenhle seriál je třeba si zvyknout a jak jsem hodnotila jako nejlepší druhou sérii, teď bych skoro řekla, že byla nejslabší.
Naopak velmi dobře hodnotím první a čtvrtou. První série, až na několik vyloženě těch "levných" dílů pobíhání v australské přírodě (a ani ty nebyly špatné), to byla taková pěkná, čistokrevná sci-fi s náznakem story-arcu, který se rozjede až na konci. U čtvrté mě původně rozladily ty úvodní tři díly, ale jak jsem tady věděla, co čekat, to už nevadilo a čtyřka je vlastně jedna velká jízda, kdy i vycpávkové díly souvisí s celkovým dějem. Snad až na ten divný díl s Chianou a tou otravou jídlem tam nebyl vyloženě slabý díl. Noranti jsem předtím moc neregistrovala, ale teď se mi hrozně líbí. Je to taková švihlá babka, ale přesto moc dobře ví, co dělá a pomáhá, kde se dá.
Hrozně moc se mi tam taky líbila Aeryn. Ujasnila si, co chce a v posledních dílech byla naprosto úžasná. Hlavně, jak Johna doprovázela na tu scarranskou základnu, a hrdě tam na něj koukala (a říkala si "učila jsem ho dobře"

) a pořád mu stála po boku. Navíc si myslím, že jí to i hodně slušelo. Byla to krásná žena, ale zároveň nebyla žádné ořezávátko.
Ve třetí sérii jsem ale, přiznám se, přeskočila ty díly s druhým Chrichtonem, a pouštěla si jen ty díly na Moye.
To je asi tak vše, co mě teď napadlo

Ještě si musím někdy po středeční zkoušce pustit PK Wars.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.