Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 23.1.2008 - Prosba o Bránu

23.1.2008 - Prosba o Bránu

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Příspěvek 24.1.2008 19:23:06
PEPAc1 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Kaithlin píše:
... Zaprvé, každý k netu přístup nemá (a znám dost takových lidí).
Za druhé, spoustu lidí o SG neslyšela, takže se asi nedozví ani o Atlantis...

Já se určitě přidám :)

No já zase na druhou stranu znám pár lidí, kteří přístup k internetu nemají, ale SGA sledují.

EDIT: Citaci používáme s citem... RomanArts

Příspěvek 24.1.2008 19:44:28
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Lidi klid, nebojte se, ať má Jur@'s cokoli, určitě se to dá léčit :wink:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 24.1.2008 19:58:48
Kaithlin Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Za druhé, spoustu lidí o SG neslyšela, takže se asi nedozví ani o Atlantis...

To ti neberu... ale pro větší sledovanost je lepší vysílání v televizi než stahování z netu... tam se sledovanost nezjistí. A pokud to bude každý stahovat z netu, za chvíli nebude na kanálech sledovanost a tak to stáhnou... o to jde :roll:
[img][http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpg]http://thescifiworld.net/img/avatars/stargate/avatars_forum/stargate_avatar_forum_219.jpghttp://[/img]

Příspěvek 24.1.2008 20:19:16
Sokar Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No to je ten problém každý to stahuje a potom nato kašlou v televizi.Ale tím klesa sledovanost chtělo by to trochu tu sledovanst zase zvýšit.Ne nejdřív to stahovat ale podívat se nato v televizi až podle toho dílu zjístit jestli byl dobrý až potom teprve byto bylo nejlepší stáhnout. :)

Tohle je můj názor. :o

Příspěvek 24.1.2008 20:47:46
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

jako že si počkáš až to přeloží do češtiny a pak až to stáhneš? :roll:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 24.1.2008 21:16:28
Phoenix77 Airman
Airman

Odpovědět s citací

nemám nic proti dabingu, ale kvalitnímu dabingu.... neuznávám tohle prosazování seriálu za každou cenu.... jedno, že to bude stát za nic (a The Pegasus project na Nově ukázal, že je to dost možný).... Miluju M*A*S*H v českým dabingu, Kriminálky se povedly ,ale to je vše, co Nova dokázala.... Nikdy jim neodpustím Lost a vůbec ne Prison Break... nevím ,jak se jim mohlo podařit pohřbít tak skvělej seriál.... bojím se, že Atlantis dopadne stejně.... Nova je ubohost sama.... než to zlikvidovat, tak to radši nedávat.... počkejte, až nám Johna namluví Kubec nebo Podhůrský.... :lol:

Příspěvek 24.1.2008 21:17:54
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Boze :roll: tak na to nekoukej, me se Prison Break na nove libi... proc? protoze to v originale neznam, a netve me to ...
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 24.1.2008 21:19:22
Phoenix77 Airman
Airman

Odpovědět s citací

můžu jen konstatovat "ani nevíš o co přicházíš"....

Příspěvek 24.1.2008 21:33:04
Brudrak Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Abych řekl pravdu Zelenka ztratí své kouzlo, ale kvůli tomu bych to nezatracoval, pokud by to šlo, ikdyž by to bylo asi hodně komplikovaný, tak aby to Nova vysílal v dualu čímž myslím aby to vysílal ve dvou jazykových verzích. Ikdyž si ymslím že většinu těch hlášek zná stejně každej nazpaměť protože se toho nemohl nabažit když uslyšel český slovo v US/Kan. seriálu. Já jsem ale jednoznačně pro, už jen pro to že se titulky musí sledovat a u toho se moc věcí naráz dělat nedá. :D

Phoenix77 píše:
Miluju M*A*S*H v českým dabingu, Kriminálky se povedly ,ale to je vše, co Nova dokázala....

MASH je v českým dabingu 100% lepší než originál protože tam není ten stupidní potlesk umělýho obecenstva, dokonce když to viděli Loretta Switt u nás tak v US to chtěl taky tak ale producent to zavrhl. A co se týče některých dabingů tak se některý vyrovnaj originálu třeba NCIS tam bych řekl že dabing je někdy lepší. :lol:

Edit by Ashrak: Nepiš dva příspěvky pod sebe a Citaci používej s citem.

Příspěvek 24.1.2008 22:21:41
Etin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tuším, že si zřejmě málokdo přečte můj názor, ale i tak...

Z dabingu mám smíšené pocity. Už teď je mi jasné (pravděpodobnost nechutnosti 99%), že to někdo zmrší naprosto nehorázným a grandiózním způsobem. Na druhou stranu bych měl být tolerantní, takže část mého já dává k takovémuto zločinu svolení, aby i ti, kteří z jakéhokoli důvodu nemohou vychutnávat originál, viděli aspoň CZ verzi. Nejde mi ani tak o to, že to někdo nadabuje, jelikož v TV beztak skoro nic nesleduju, ale spíš o následky dabingu. Tu show mám rád a když mi pak někdo vmete do obličeje, že je to hovadina a že ty termíny či postupy, které herci pronesou jsou sra*koidní (pardon :!: ), je mi to nehorázně líto. Aby to nakonec nedopadlo tak, že by se fanouškovská základna zmenšila :roll: toť vše
(po přečtení této zprávy se spustí její autodestrukce)
Až do úplného zblbnutí... ;)

Příspěvek 24.1.2008 22:47:55
zavosek Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

podle me je blbost aby to u nas nova davala tim to ztrati to sve kouzlo v podobe zelenky!!!
i love scifi my favourite serials are:
1:sg-1 & sga
2.farscape
3.battlestar galactica
4:firefly a 4400
5.futurama
6.babylon 5 & heroes
7.eureka
8.jericho
9.andromeda

Příspěvek 24.1.2008 22:52:39
Roadse Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Panebože lidi děláte to, nebo jste vážně tak sobečtí. Kdyť to pochopte co se stane, když to bude nova vysílat?? Nic vypnete TV a PUSTÍTE SI TEN DÍL V ORIGINÁLE na PC chápete. pro vás se nic nezmění. Ale pro ty stovky lidí co o tom neví a nebo nemají k tomu přístup to určitě bude dobrá zpráva. Zamyslete se nad sebou :roll: :roll:
Carterová :"Pane??"
O'neill: "To je moje zbraň, přísahám."

[img][http://sg1sga.xf.cz/sig.jpg]http://sg1sga.xf.cz/sig.jpghttp://[/img]

Příspěvek 24.1.2008 22:56:25
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Roadse: Je milé, že se ještě snažíš. Mě už docházejí síly, protože to je jak mluvit do zdi. :?

zavosek: A kam se Zelenka proboha chystá? :shock:

Příspěvek 24.1.2008 23:02:27
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

zavosek píše:
ztrati to sve kouzlo v podobe zelenky!!!

Myslíš i těch pár vět co tam řekne, hrdost je to že tam vůbec je. Možná dabing bude špatný ale je na to kouknu tak i tak protože budu vědět že mám doma originál na kterém si připadně zlepšit náladu. Možná bude dabing vinikající. To nevíte dokud to neodvisilají

Příspěvek 24.1.2008 23:59:00
Brudrak Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

taky si myslím. Stejnej případ jak můžeš říct o nějakým jídle že Ti nechutná když ho ani neokusíš, tohle jsem jednou řekl když jsem byl malej a dostal jsem ráno, že jsem blbej a že nic nedostanu a od tý doby raději nejdřív okusím. Stejnak nevím proč se to tu tak řeší kdo chce se přihlásí a napíše. Já jsem pro už jen z toho důvodu že si o televize člověk pohoví než když sedí u PC, ikdyž mám možnost si ty díly pak pustit na televizi tak se stejnak kroutím u PC protože jsem nedočkavej na ty díly. V telce to bude dobrý. a proto ještě jednou dávám jsem PRO

Příspěvek 25.1.2008 06:25:34
Phoenix77 Airman
Airman

Odpovědět s citací

vsadím se, že i u počítače se dá sednout pohodlněji než u televize.... v čem jsem sobeckej? že nechci aby to zprznili nejen mně, ale i ostatním fanouškům? pak teda jsem.... musím se opakovta, ale šetřili na Prison Breaku i na Lost, a pochybuju, že Atlantis bude jejich priorita... Nova může jen překvapit, ale pochybuju.... A M*A*S*H v českým znění není super jen kvůli tomu potlesku.... i kdyby tam byl, ty výkony těch "Pánů" dabérů by neovlivnil....

Příspěvek 25.1.2008 06:47:08
PEPAc1 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A na jakou přesně se bude posílat e-mail a v jakém znění - aby to mělo nějakou synchronizaci a stejnost.

Příspěvek 25.1.2008 11:31:14
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

PEPAc1: Není třeba aby to bylo stejné, můžeš použít i něco vlastního. Hlavně je třeba se vyvarovat vulgarit, kterými by se nic nevyřešilo, a naopak jim třeba něco pochváli nebo se zmínit, že SGA patří v zahraničí mezi nejsledovanější, nebo tak něco.
Kdyžtak se podívej na šablonu tady, kde nalezneš těchto rad víc. :)
http://www.prosba-o-branu.ic.cz/sablona.txt

Jinak co jsem se tady zase dočetl :roll:
Upřímně už mě to taky štve, i kdyby se Markus upsal k smrti tak se tu bude pořád objevovat spoustu těchto sobeckých názorů.

Dál jsem tak přemýšlel, že by nám mohla prospět i stávka scenáristů. Sice nepřímo, ale MGM a jiná studia, pokud vím, tak mají ted krušné období a mohli by udělat Nově lepší cenu a tím víc by třeba investovali do dabingu nebo do self proma. :? Sice nevím jak to v téhle branži chodí, ale logické to je, ne?... :wink:

Příspěvek 25.1.2008 11:51:10
Roadse Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Phoenix77 píše:
v čem jsem sobeckej? že nechci aby to zprznili nejen mně, ale i ostatním fanouškům?

Aha už to chápu teď si mě to krásně vysvětlil.. 10 fanouškům uděláš radosttím že to nebudou prznit. I Když se na to nebudou dívat, budou to pomlouvat.. ale ty stovky lidí co sledují jen televizi a na net buď nemají přístup, nebo prostě nestahují ti budou ještě víc vděční.. :roll:

Panebože co je na tom k nepochopení.. SGA na nově není pro fanoušky... je to pro lidi co to neznají... nechápete?? já sám osobně bych se na to díval s dabingem protože mám rád když se můžu soustředit na film a né na titulky. Můj otec by se na SGA rád díval, jenže je mu už 50 let, špatně vidí a z dvou řádkových titulků stihne přečíst vždycky půl řádku.. Takovýchle lidí je mraky.. stovky. a ty bys jim to odepřel? Kvůli nám pár desítkám fanouškům??? Kteří máme MOŽNOST DÍVAT SE NA TO NA PC V ORIGINÁLE A TV VŮBEC NEZAPÍNAT. Zkus se nad tím ještě jednou zamyslet.
Carterová :"Pane??"
O'neill: "To je moje zbraň, přísahám."

[img][http://sg1sga.xf.cz/sig.jpg]http://sg1sga.xf.cz/sig.jpghttp://[/img]

Příspěvek 25.1.2008 12:02:00
zavosek Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

zvlastni zkusenosti vim ze hodne lidi sga odsuzujou ze to pry nema na sg1 atak (i kdyz to nevideli) pak jim reknes ze tam hraje čech ze tam mluvi i cesky a ze je to taky paradni serial z prostredi sg a uz ho ta zacne zajimat..vic nez kdybych mu rekl sice tam hraje cesky herec ale bohuzel je to nadabovany takze to ani nepoznas krom vlajky co nosi na uniforme..(jj mluvil tam o masarycce,ale tak ot uz neni ono)..a myslim ze v dnesni dobe uz maji k netua ka uploudovacim serverum,torrentum atd lide uz pristup..vic nez k tv...

treba prikla pb..ten dabing..lepsi original ale treba u simsnu je klepsi dabing....

a stim ze sem sobec??kdyz chci zachovat original???nemyslim si!
i love scifi my favourite serials are:
1:sg-1 & sga
2.farscape
3.battlestar galactica
4:firefly a 4400
5.futurama
6.babylon 5 & heroes
7.eureka
8.jericho
9.andromeda

Příspěvek 25.1.2008 12:09:22
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

a myslim ze v dnesni dobe uz maji k netua ka uploudovacim serverum,torrentum atd lide uz pristup..vic nez k tv...

By ses divil...

Příspěvek 25.1.2008 12:18:06
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

zavosek: Čím jste sobci? Ne tím, že chcete zachovat originál, který už stejně všichni máte, ale tím, že ho násilím chcete cpát celé republice. Jako tahle diskuze je směšná. Pokud SGA kdekoliv poběží, bude to díkybohu s dabingem a pár sobců na tom nic nezmění.

Co se týče Zelenky. Nezlob se na mě, ale jestli se na to někdo začne dívat kvůli tomu, že Radek třikrát do série řekne nějakou nadávku, tak je to tedy k zamyšlení. Upřímně od doby, kdy jen nadává jsem už skoro rád, když mluví jen anglicky. Mě osobně na hrdosti rozhodně nepřidává, že tam máme českého "dlaždiče", když to hodně přeženu. Mnohem víc hrdosti mě dává, že tam je Čech s českou vlajkou na rameni, který tam není za Rusa a za blbce. A to je důležité. Ale to už jsme tady psali x krát a stejně to nemá cenu...

Roadse: Je vidět, že tohle nejlépe pochopí lidé, kteří mají někoho takového v rodině. Ty tátu, já mamku s bráchou, Klenotka mámu, Vojta@ taky myslím někoho jmenoval. Ale hold někdo si myslí, že je na světě sám a všechno se musí řídit podle toho, jak si to on přeje...

Vojta@: No logické by to bylo. Ale jak znám Novu, tak by toho spíš využila k menším nákladům, než k lepšímu dabingu nebo propagaci. :wink:

Příspěvek 25.1.2008 12:35:01
Harry256 Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

OMG co je tohle zase za diskuzi, normálně příspěvky už tak často nepíši, ale na tohle jsem prostě musel reagovat. Netušil jsem totiž, že tady na fóru jsou takoví sobci, že jim je fuck, jestli ostatní, kteří nemají to štěstí a nemohou SGA sledovat ani po netu, budou moci konečně sledovat SGA i u nás. Pokud vám tak hrooozně moc vadí český dabing, nikdo vás nenutí se na to dívat, pokud vím sama NOVA poskytuje duální audio vysílání, takže se na to můžete jukat i v originálním znění ... u nově dabovaných seriálů a některých filmů je to tuším samozřejmost a mělo by to fungovat na všech trochu novějších TV přijímačích ...

Příspěvek 25.1.2008 12:47:36
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

zavosek píše:
a myslim ze v dnesni dobe uz maji k netua ka uploudovacim serverum,torrentum atd lide uz pristup..vic nez k tv...

OMG! To že k internetu má přístup tvoje okolí nic neznamená. Ano, moje okolí má taky přístup k rychlému internetu... Jenže to v žádném případě neznamená, že ho mají všichni!

V ČR mělo ke konci roku přístup k internetu 4,5 milionu lidí! To není ani polovina obyvatel...
Navíc, tak desetina bude umět a vědět kde sehnat odkazy a co s nimi dělat. Warforum má zhruba 40 000 návštěv denně! Z 10 milionů obyvatel! To je to vaše každý? A ve světě... například na mininově teď právě sdílí a stahuje 15 minionu lidí. Z 6 miliard. To je každý? Asi ne co.
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 25.1.2008 12:48:42
puffy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nechapem chovanie fandov SGA a aj dalsich serialov. Neustale nadavame, ze u nas sa nevysielaju scfi-fi serialy a ze ich musime tahat z netu a ked uz sa vymysli nejaka iniciativa na presvedcenie TV, aby ich vysielali, tak tito neofandovia su hned proti. Nadavaju na vysielaci cas, nadavaju na dabing, nadavaju na to, ze u nas pojde len prva seria pritom oni uz davno videli 365. seriu.
Nase tv budu este velmi dlho vysielat vsetky filmy a serialy len s dabingom, lebo to 99% trhu vyzaduje. To, ze sa par desiatok ludi stretne na internete a zhodne sa na tom, ze maju radsej titulky, rozhodne neznamena, ze je nas nejaka vacsina, tak to uz konecne pochopte. Ludia, ktori uprednostuju titulky, maju moznost stiahnut si svoj oblubeny serial z internetu a nemusi ich trapit nejaky dabing. Ludia ktori uprednostnuju dabing, taku moznost nemaju, tak budem trosku tolerantnejsi.
Ked nejaky serial uvedu v nasej TV, tak to nicomu neublizi. Zvacsi sa fandom beznych ludi z ktorymi si budeme moct pokecat o nasom serialy, pribudne viac maniakov, ktori budu tvorit kvalitne stranky, ako je tato :-)
Ja sam uprednostnujem titulky, lebo kvalitny dabing je stale zriedkavejsi. Ked ale existuje kvalitny dabing, tak mi je jedno, ci pozeram serial s dabingom alebo v originale. Na dabovanu SGA by som sa rozhodne pozrel. Dabing by rozhodne mohol byt prospesny v pripade Teyly, ktorej by daberka mohla dodat aspon spetku hereckeho umenia, ktore jej predstavitelka uplne postrada. Ublizit by mohol jednoznacne Zelenkovym ceskym hlaskam. Ja by som to vyriesil, tak ze ked v originale hovori po cesky, tak v dabingu by hovoril nejakym silnym prizvukom (napriklad prazackym). Dalsou zaujimavou alternativou by bolo keby SGA kupila SK TV a v slovenskom dabingu by nebol problem nechat jeho ceske hlasky po cesky. Dalej by dabing uskodil Beckettovi, kedze prideme o jeho skvely skotsky prizvuk, ktory sa proste neda nadabovat. Rozhodne to ale moze dopadnut dost dobre, ako v pripade Scottyho zo Star Trek TOS, ktory aj bez prizvuku je nadabovany perfektne.
Rozne prizvuky v dabingu je tiez nekonecna tema. Uz ste poculi skota, iracana, brita a kopu dalsich narodnosti hovorit po cesky?
Ako by ste ich chceli nadabovat? Rusky prizvuk sa zvykne dabovat podla mna len preto, lebo je dostatocne zazity z minulosti, ked tu boli rusi.
Rozhodne tuto iniciativu podporim nech uz dopadne dabing akokolvek a kazdy skutocny nesebecky fanda by to mal tiez urobit.

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM