Tak ruská výbava se sehnat dá, akorát to není tak jednoduchý jak by si člověk myslel. Zatím co "americký" výstroje se válí všude plno, tz. že woodlandy dneska seženete opravdu za pár šupů, klidně se vejdete pod 1000kč a ještě vám něco zbude, tak ruská výstroj je poněkud "exotičtější". Na Airsoft portále bylo několik topiců o ruský výstroji a věř, že se dá sehnat nejen uniforma ale i další věci jako přilby, taktický vesty, řemení batohy atd. Akorát to chce mít kolikrát štěstí, kontakty (nebo i hodně peněz). Znám jeden tým z Pardubic, co se snaží napodobovat ruskou armádu a výstroj shání všude možně už rok a půl. Ono ruských "týmů" všeobecně v airsoftu moc není, když vezmu poměr jiných jednotek, oproti tomu Flecktarn nebo woodlandy tahá skoro každej druhej, ale existujou akorát se obávám, že se nebudou věnovat takový "exotický" činosti jako je "reenacting" SG týmů.
Za další ani "klasický" SG týmy jako třeba SG1 jsou s výstrojí trochu na dvě věci. M65tky neboli olivový BDUčka jak tomu každej říká, seženeš poměrně snadno. Ale třeba taktický vesty nebo batohy už ne. SG1 totiž používá vesty a batohy od Blackhawk a ty seženeš buďto na nějakým zahraničním e-hopu nebo na (j)e-bayi.
http://www.lapolicegear.com/bltave.html
Další věc je přilba, měl by si mít kevlarovou přilbu PASGT s černým potahem. Což o to PASGT by nebyl problém sehnat i tady v nějakým armyshopu. Sám mám německou kevlarku Schubert (co měla třeba česká armáda / URNa) a sehnal jsem ji zhruba za 2,5k i s 95tkovým převlečníkem. Plastový kopie těhle přileb, bych ani přilbama nenazýval ...
Možná jednoduší by bylo dělat nějakej jinej SG tým, třeba Marines.
Woodlandový BDUčko
PASGT přilbu, střepinovku
LC-2 treky na to M16tkový sumky, buttpack, polní lahve
popřípadě ještě LBVčko vestu
do ruky potom M16A2, M4A1, (M249)
Což by "zhruba" (respektive hodně orientačně) odpovídalo výstroji US Army v polovině 90. let. Většina se dá sehnat tady u nás, docela i za rozumný peníze.
Pokud to chce člověk dělat pořádně, tak věř že "soft" zabírá hodně času (i peněz), zvlášť pokud by to mělo mít nějakou úroveň. Já jsem svoji výstroj dával dohromady dva roky a ještě pořád mám co vylepšovat. Jasně, že se dá řešit i jinak ale pak jestli má cenu dělat přímo SG jednotky aby tam člověk běhal s maskáčema od "kongů", na nohou tenisky, vestu Mil-tec za pětikilo a myslel si, že je lepší než Jack O'Neill.