Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Pomsta - Dokončeno + Bonus - Alternativní konec

SG: Pomsta - Dokončeno + Bonus - Alternativní konec

Příspěvek 15.1.2008 16:09:36
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Kasom, cvigy, Dark Angel, tokrp:
Děkuji vám všem za hodnocení :D

Díl byl pravda kratší, ale ve wordu se mi to odhaduje poměrně špatně :oops: mimoto kdybych to napsal s 10 dohromady tak by to mohlo být zase až příliš dlouhý (zatím těžko říci ke psaní 10 jsem se totiž zatím nedostal :oops: )

Dark Angel:
Červené drony jsou skutečně slabší, ale zato stačí jen pár na zničení nebo vyřazení lodě (a právě jsem dostal nápad na jejich ukázkové využití, ale spoilerovat vám nebudu :D )
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 15.1.2008 18:19:43
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

díky za informaci, mě jenom přišlo divný že použili červený a ne žlutý ....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 17.1.2008 18:12:42
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Dark Angel:
Už si nepamatuji co jsem doslova napsal :oops: , ale jeden z důvodů je ten že jsem je potřeboval aspoň trochu popsat. :D :wink:

PS: psaní 10 plánuji na víkend, ale kdo ví… :wink: :oops:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 20.1.2008 23:22:15
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Napady hodne zajimave, situace presvedcive. Proste špica :)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 21.1.2008 15:07:36
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Vlad Dracul:
I tobě děkuji za komentář :D

Jinak co se dalších dílů týče tak začíná období, kdy se využívá volný čas(víkendy, svátky, prázdniny,…) ježděním na chatu…,ale slibuji vám že se pokusím vše psát na papír a pak to „jen“ přeťukat do PC :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 23.1.2008 16:57:08
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Omlouvám se za víc příspěvků, ale mám „menší“ oznámení…

Vlad Dracul mi opravil prvních šest dílů (zbytek je od WiXe) tak si je můžete přečíst :wink:
A i když tam uvádím
„Korekci 23.1.2008 provedl Vlad Dracul“
tak mi tu šestici dílů zaslal 22.1.2008 :wink:

A menší doplněk:
Dneska (23.1.2008) jsem se konečně „dokopal“ ke psaní desítky :oops: :D

PS: píšu pomaleji hlavně kvůli tomu že jsem se za sek a nevím jak se plnohodnotně přehoupnut…,ale pokračuju :)
A nedá myto takže sorry :lol:
Toto je spoiler!!!:
Lodě z minulého dílu (9) se v Pegasu ohřejou dýl něž všechny přednimy

Je to takový neutrální spoiler, ale přece jen je. A ještě dodám spoiler s hádankou :D
Toto je spoiler!!!:
Objeví se (T8 ) pokud chcete vědět co to je tak přemýšlejte :D řeknu jen to že se okrajově objevily na konci jedné části a to pod názvem, který představuje to (T)
tohle je zas na delší dobu poslední spoiler 8) (co nejdelší :wink: )
Naposledy upravil Dragon dne 26.1.2008 14:36:09, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.1.2008 14:34:20
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Peknej nazev ale kuprikladu "Krev a mraz" nebo "Krvavy kriz" by taky neznel spatne zalezi na obsahu :wink: :)
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 26.1.2008 14:40:06
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No, díval jsem se na první díl. Je tam sice napsáno 'opraveno', ale zároveň docela chaos ve velkých/malých písmenech. Asi by to chtělo ještě jednu korekci...

Edit: Krom toho uvedu ještě třeba nepřehlednost dialogů.
Mezitím na lodi „Pane, myslíte že tam budou?“ „Doufám že ano. Otevřete komunikační kanál s planetou.“ „Spojení navázáno.“ „Tady kapitán Altarianské přepravní lodě Tibérium, prosím ozvěte se.“
Rozhodně bych jednotlivé přímé řeči oddělil na samostatné řádky a věty typu Mezitím na lodi „Pane... bych určitě opatřil slovesy (to se u vět většinou předpokládá).

Korekce je krok vpřed, ale musí být udělána trošku kvalitněji. :?

Příspěvek 26.1.2008 14:58:06
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Angmare, tva kritika je az prilis kriticka a tudíž neopodstatnená :wink: po gramaticke strance je vsechno spravne, az na carky ve vetach ktere jsem mohl dat nekde navic.

Korekce pokud vim spociva v gramaticke spravnosti, az na nekolik do oci bijicich chyb, ktere jsem nahradil synonymy, jsem zachoval co nejvice puvodniho, neminim povidku komplet prepisovat jak bys chtel ty, protoze tim bych narusil styl a autorstvi

Invaze - 41. část

Příspěvek 26.1.2008 15:05:01
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vlad Dracul píše:
Angmare, tva kritika je az prilis kriticka a tudíž neopodstatnená :wink:

To je pro mě hláška měsíce. A než budeš velkolepě prohlašovat, jak je všechno v naprostém pořádku, tak se příště podívej pořádně a ty chyby najdi. To, že něco nevidíš, neznamená, že to není.

Ale jak vidím, tak se nesnažíš používat gramatiku ani ve vlastním příspěvku, takže to nebudu předpokládat v korekci.

Btw. korekce spočívá nejen ve správnosti gramatické, ale i stylistické. :wink:

Příspěvek 26.1.2008 15:21:30
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

A ano, zadna podstatna chyba uz tam neni. Az na carky ve vetach, v tech se obcas sekam, ale jinak zadne. :wink:

Neminim narusovat autoruv styl, to je jako bys kamosovi zkazil vytunenou
Skodu 120, ze bys ji premontoval nazpet, jenom proto ze se ti nelibi a ze to neni v manualu. :roll:

Invaze - 41. část

Příspěvek 26.1.2008 15:30:23
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Ale no tak pánové přece se nebudete hádat :wink:

Angmar.FZ co se stylistiky týče tak máš nejspíš pravdu, ale pokud si přečteš i další díly tak zjistíš že jsem se díl od dílu zlepšoval, nebo aspoň snažil zlepšit. První díl je totiž mnohokrát opravovaný.

Co se gramatiky, slovosledu a opakování slov týče tak v tom nejsem moc dobrý (jsem dislektyk a disgrafik (nebo jak se to píše)) takže moje jediná oprava je Word a od sedmého dílu WiX. Teprve nedávno se mi ozval Vlad Dracul s tím že mi opraví ty díly a já jsem mu je tedy samozřejmě poslal.

Mezitím na lodi „Pane, myslíte že tam budou?“ „Doufám že ano. Otevřete komunikační kanál s planetou.“ „Spojení navázáno.“ „Tady kapitán Altarianské přepravní lodě Tibérium, prosím ozvěte se.“
Rozhodně bych jednotlivé přímé řeči oddělil na samostatné řádky

S tím máš samozřejmě pravdu je to „trochu“ nepřehledné a v dalších dílech už tomu tak je (to oddělování) i když nevím jestli od druhého nebo od třetího. První díl byl totiž vydán jen jako jeden odstavec a později upravován. :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.1.2008 15:34:06
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Já takové věci považuji za autorův styl, takový Pablo Neruda, ten psal zásadně jedním dechem, a nikdy nic nepřepisoval ani neopravoval, a i tak psal skvěle a dostal Nobelovku :roll: :wink: :idea:

Invaze - 41. část

Příspěvek 26.1.2008 16:06:11
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dracule, ty se pořád vykrucuješ, styl sem, styl tam. Ale neopravil si úplně ani tu gramatiku, kterou se tak chvástáš...

Máš velká písmena, kde se ti zlíbí.

...Loď se vynořila z HP nad Antickou planetou na který bylo dobře schovaný vysílací...
To, že se něco nějak říká (a jen v Čechách) neznamená, že se tak i píše.

...zjistili, že je stále na živu minimálně jeden...
naživu.

...„Vydržte, hned jsme u vás.“ Sdělil přeživším na povrchu, a vydal rozkaz „Zahajte přistávací sekvenci.“...
Považovat to za gramaticky správné, vyhodí mě ze školy na minutu.

...u okraje Černé díry, Kapitán...
Tak tohle možná za předpokladu, že je to jediná černá díra ve vesmíru, nebo se tak jmenuje. A v posádce se lidi taky běžně jmenují Kapitán a Operátor, nebo jsi jen zmršil gramatiku?

...začal dávat rozkazy typu. „přepněte gravitační pole na plnoautomatické, ...
Hups! Utekla tečka, pane korektore.

...připravte se na Super Pohon.
I pokud je to název, tak jen Super pohon, Superpohon, apod. V angličtině se možná názvy píšou všude s velkými, ale tohle není anglický text.

...schopné vzdorovat gravitační síle, vybavené senzory a zbraněmi.
Tohle je možná osobní názor, ale podle mě je to přívlastek těsný.

To podle mě na ukázku stačí, nebo ne?!

Příspěvek 26.1.2008 17:14:46
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak myslím že by to stačilo přeci se navzájem nesníte :wink:

Teď jsem si uvědomil že ve čtvrtek jedu na celý týden pryč (do 10) a tak nestihnu dopsat aktuální díl a pokud jo tak ho pošlu na korekci a už ho nestihnu (nejspíš) dát sem :( :( :( :(

Edit:
Tak jsem se rozhodl ten díl zkrátit, abych ho stihl dopsat a WiX opravit. Bude přibližně stejně dlouhý jako 9, ale zato “našlapanější“ :wink: (doufám že to stihu)
A tudíž jsem změnil jeho název bude to
Toto je spoiler!!!:
Výsadek
tamten bude na 11 :wink:

PS: omlouvám se za víc příspěvků

Edit by Ashrak: Ale i tak ti to upravim :wink
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky