Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Zlatý kompas

Zlatý kompas

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 09.1.2008 10:35:16
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

http://www.csfd.cz/film/223273-zlaty-kompas-golden-compass-the/gallery/

Je to film natočený podle knižní trilogie od Philipa Pullmana. Byl jsem na něm v kině přes svátky a dost mě zaujal. Viděl jste to ještě někdo? Co na to říkáte?
Obrázek

Příspěvek 12.1.2008 19:35:08
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Bola som na Zlatom kompase v kine včera. Bol to veľmy zaujímavý film, ale pravdupovediac niekto mi zabudol povedať, že to je trilógia, takže som si tesne pred koncom robila srandu, že to skončí na pokračovanie a dá sa povedať, že to tak viac menej aj skončilo. ;)
Inak veľmy sa mi páčilo grafické spracovanie tých jednotlivých démonov - najmä tej fredky/mačky(tie zvieratá boli roztomilé) :) - super čo tá dnešná technika dokáže
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 12.1.2008 19:52:41
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Po shlédnutí traileru jsem očekával epickou fantasy podívanou. Dostalo se mi však pouze velkého nic s pěknou vizuální stránkou. Další zklamání, kterých bylo minulý rok celkem dost...
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 12.1.2008 20:04:20
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Na tomto jsem byl před prázdninami s Eleni, Sopdet a mým spolužákem Hynkem. Tento "film" se v kvalitách velmi blížil Spidermanovi 3 (Někde by tu měl být topic, kde jsem se o tom vyjadřoval.), ale byl takovej hloupoučkej spíše než stupidní. Docela jsme se tam řezali... "Hele, to je jasný, teď před ní vletí méďa a vykreje to kyrysem." případně "Ach jó... za třicet sekund je zachrání... 30, 29, 28... 3, 2, 1, 0, 1, 2, 3" *záchrana přišla* "Sakra! O tři sekundy." případně nesmělá otázka na konci "Zdálo se mi to, nebo to bylo opravdu tak blbý?" Prostě, blbé to bylo, ale nakonec díky náladě předtím, než jsme na film vyrazili nebyly škody velké jako po Spidermanovi, kde jsem vyběhl z kina a začal jsem se vyptávat "Nevíš jaký film byl zvolen jako nejlepší film všech dob?"
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 13.1.2008 17:41:16
Sokar Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

V tom filmu hraje Daniel Craig.Viděl jsem trailer v televizy. :) :)

No nevím jaké to je určitě to sumí bít trochu dobré. :)

Příspěvek 13.1.2008 17:48:36
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Sokar píše:
V tom filmu hraje Daniel Craig.

To je novinka...
Sokar píše:
v televizy

Jungmann pláče.
Sokar píše:
bít trochu dobré. :)

Já bych spíš bil ty lidi, co to natočili.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 13.1.2008 17:49:33
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

:lol: :lol:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 13.1.2008 18:23:46
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Sokar píše:
V tom filmu hraje Daniel Craig.Viděl jsem trailer v televizy. :) :)

A taky Nicole Kidman, Eva Green, Ian McKellen, Christopher Lee...nemám moc ráda trailery v televizi, protože z těch titulků, co k tomu dávají, rostu.

No nevím jaké to je určitě to sumí bít trochu dobré. :)

Čti si to po sobě, protože napsat "bít" místo "být", tak ti vážně hrozí, že tě jednou někdo zbije. :)

Každopádně, já na to do kina nepůjdu. Celou trilogii jsem už před nějakou dobou četla a moc se mi to líbilo a nehodlám je nechat zničit mi další oblíbenou knihu. Prý se z toho ztratil veškerý podtext z knihy a odkazy na Ztracený ráj...tak nevím. Asi si počkám na DVD.

Hvězdný prach byl jako film skvělý, ale zkazili mi to koncem, který byl úplně jiný než v knize. Takže to nechci zažít u Zlatého kompasu (první díl prvního vydání se btw. jmenuje Světla severu, aby v tom byl jó zmatek :roll: ). Nesnáším, když vydávají znovu knihu jenom proto, že se podle ní zrovna točí film.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.1.2008 20:48:34
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ono hlavně to sumí, že... :D

Jen bych chtěl upozornit pisatele se sníženým smyslem pro češtinu, že mě postupně ubíjejí (jak by napsali oni: ubýjejí).

Každopádně, taky máte pocit, že špatných filmů přibývá?!

Příspěvek 13.1.2008 23:55:44
jarod Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, musím súhlasiť s Klenotkou.
Ja som na tom už bohužial bol (a to som sa na to tešil :cry:). Jediné, čo sa mi na tom filme páčilo, bolo stvárnenie daemonov. Tí sa im podarili. Ale scénar bol úplne zlý!! Vôbec (ale VôBEC!) nedodržali koncept knihy, hlavne jej koniec (ukončili to veľmi skoro a nie až tak napínavo ako to bolo v knihe). Takže ak si tú knihu nečítal, tak si pozri ten film. Ale potom ti odporúčam si prečítať aj tú knihu... (btw nezabudni, že je to trilógia)

Příspěvek 14.1.2008 00:41:54
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Každopádně, taky máte pocit, že špatných filmů přibývá?!

Ne.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.1.2008 00:54:38
Erwin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

I když "pohádková fantasy" nepatří mezi moje oblíbené filmy a šel jsem tam spíše z donucení, tak mi to zase tak strašné nepřišlo. Poměřně zajímavé nápady s démony a prachem. A konec mi vypadal napínavě ukončený, protože právě otázka prachu nebylo vyřešena.

Co se týká špatných filmů...
Né, že bych měl něco proti kritice, ale poslední dobou už jsou všichni tak znudění, že jim není nic dobré a hledají na všem pitomosti, přestože celek může působit dobře. To se týka SGA i filmů a seriálů všeobecně. Navíc jak tady čtu, tak mi připadá, že ze všeho dělat brak je asi IN... :roll: :wink: .
Je to pouze můj názor, takže nesouhlaste, vyvracejte, ale to je všechno... :D .
[img][images/thumbs/Erwin_signature21bywxzerbachiev4.png]http://img244.imageshack.us/img244/4494/signature21bywxzerbachiev4.png[/img]
wXzer Bachiatari
Hope is the first step on a way to disappointment.

Příspěvek 14.1.2008 08:05:41
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Taky jsem viděla a popravdě, mírně mě to zklamalo, a ne, že bych byla rozmlsaná, já jsem velice vděčný a konzumní divák.:-) Možná to bylo tím, že se mi rpostě strašně nelíbilo ztvárnění těch medvědů, což mi hned ubralo a taky mi druhá polovina filmu přišla až moc uřvaná (ti medvědi!!!) a přeplácaná a zaměřená moc jen na ty efekty, které opravdu byly dobré. Taky jsem kdesi četla, že je to lepší než Letopisy Narnie. Ten film miluju a Zlatý kompas mu nesahá ani po kotníky:-). A mluvit o tom, jako o novém Pánu Prstenů? To se snad ani nedá ne?

OT: Jsem ráda, že se najdou lidi, kterým otřesná čeština drásá uši stejně jako mě. Navíc vypovídací hodnota inkriminovaného příspěvku, v němž ve pár slovech je nasekáno tolik chyb, je naprosto nulová:-).

Co se týče kvality filmů obecně, řekla bych, že je to pořád stejné. Každému se líbí něco jinýho a někdo si vybere to, někdo tohle....
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Zpět na Filmy