Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie výkvěty a omyly civilizací

výkvěty a omyly civilizací

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 04.1.2008 18:23:00
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No já nevim, nedalo by se někak, změřit vzdálenost od štítu ? Vždyť když by se atomovka iniciovala ještě před štítem, musela by lodi pořádně zatopit.
Používat jako protiraketovou obranu stíhačky je hrozná zoufalost, který se chytla nejen SGA, ale i BSG. Zajímalo by mě, kterej inteligent si myslí, že by stihačka, zvlášť pomocí pevný výzbroje (v BSG alespoň rychlopalnej kanon, v SGA nějaký pochybný paprskomety se zoufalou kadencí), měla alespoň malou šanci zasahnout raketovou střelu. To by rovnou mohli začít Dartem sestřelovat projektily z railgun :roll:
Btw raketová výzbroj C-304 (C jako Cargo) má taky spoustu nedotažeností, ale asi je furt lepší než paprskomety ostatních SG lodí.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 05.1.2008 14:23:32
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Fire píše:
To svetlo je právě integrovany ve stíhačce..

To je ale má plno iných využití. Napr. na skladovanie ľudí v hive ships by sa to hodilo. Len to by nato museli prísť aj tí, čo to píšu.
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

Příspěvek 05.1.2008 18:01:49
Metronx Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

atomy nereste podle dilu 04x11 umime ty asgardsky vybaveni davat na vsechny nase lode =P takze atomy celkem smrdej = ) asgardsky beam podle me funguje lip = ))

dehu Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Fire píše:
Zdravím.Proč jsem založil toto téma?Rád bych prodiskutoval,co si myslíte se že byl průlom technologií ve Stargate a co naopak naprosta zbytečnost či dokonce blbost.Takže začnu já:

Goa´uldi:Nejlepší je podle mě Kull Warrior a blbost je podle mě to silové pole narazující pozemskou iris.

Asgardi:Nejlepší je podle mě transportní paprsek a blbost je podle mě Bitevní loď O'Neill ,prtože se dá zničit stejně jednoduše jak normální mateřská loď,ne-li lépe.

Tok´rové:Nejelpší jsou podle mě jejich krystaly,ale blbost je jejich měřič síly.

Antikové:Nejlepší od nich je podle mě křeslo na ovládání dronů a jako blbost se mi zdá hrací místnost(viz. The Game).

Wraithové:Nejleší technologie kterou mají je podle mě jejich stíhačka,a nejhorší stunner(jen kopie Zat'nik'atelu).

Lidé:Podle mě jejich nejlepší technologií jen BC-304 a nejhoří MARK 8(skoro vůbec neúčinkuje).

Ori:Nejlepší technologie Ori ship,nejhorší omračovací pistole(zase jen kopie Zat'nik'atelu).

Jaffové:Nejlepší technologie je sodanské maskovací zařízení,nejhorší mi není známo :D.

Takýže bych rád věděl váš názor na toto téma. :wink:

jak si přišel na to, že třída O'Neil je slabší než mateřský lodě? .. O'Neil by měli být jejich nejlepší lodě, takže podle mě plácáš hovna :D

Příspěvek 05.1.2008 18:30:52
rajta Airman
Airman

Odpovědět s citací

Asi se mnou nebude nikdo souhlasit, ale podle mne je nejvetsi omyl hvezdna brana. Tamtudy neprislo skoro nikdy nic dobryho.

Příspěvek 05.1.2008 18:35:36
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já si myslim, že Atlantis. Pokaždý když se Atlantis objeví v nějaký galaxii, tak to nevěstí pro onu galaxii nic dobrýho :D

Příspěvek 05.1.2008 19:19:42
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fire: No, tak s tím, že Mark 8 vůbec neúčinkuje si mě docela pobavil. Vezmi atomovou hlavici a vyhoď ji z okna. Nic se neděje? V pořádku, tak jí zkus odpálit uprostřed sídliště a pak řekni co se stalo. Ok ? On by nebyl zase až tak problém v naší raketový (nukleární) výzbroji, spíše je problém v tom jak se používá. Vystřelit dvě rakety na nepřátelskou loď, která má bodovou obranu a letky stíhačů připravený na svoji obranu a ještě se potom divit, že nám ty rakety sestřelují není ani k pláči. Ale totální hovadina :roll: Popřípadě mě ještě dostává, jak naše MT (Moving Target) 304ka někam přiletí a na dlouhou vzdálenost začne střílet po nepříteli z railgunů. Pak dostane dva zásahy z hlavní baterie Ha'taku nebo Hive Ship, zjistí že na tohle "nemá" a skočí zase pryč. Jedním slovem opět nádhera. Účinek asi takovej, jako když nepříteli plivnete do tváře.
Kdyby naše lodě využily toho, že jsou menší a pohyblivější než nepřítel, přece jen "otočit" Hive Ship nebo tu naši malou kocábku je trochu rozdíl. Stačilo by aby jedna naše BC304ka skočila co nejblíž Hive, mimo její palebnej průměr, nevšiml jsem si totiž, že by Hive měla zbraně i na horní/dolní straně lodi. Zasypala nepřítele sprškou atomovejch hlavic a zase "skočila" pryč než si nepřítel stačí uvědomit co se stalo. Tak ani Wraithská flotila pro nás není problém. Jenže to by jsme nesměli bejt ve světě SG, kde se bojuje kompletně ve 2D prostoru bez jakýkoliv taktiky, stylem kdo má větší "kvér" tak vyhrává. Ori a jejich lodě jsou toho příkladem. V Camelotu hezky pěkně postavíme naše lodě čelem k nepříteli, na vzdálenost, kdy jsou naše zbraně kompletně k ničemu a ještě jsme našvaný, že nám nakopali zadky. :roll:
Naše F302ky se taky moc "nepředvedly“. S výzbrojí čtyř trochu (jestli vůbec) vylepšenejch protiletadlovejch raket (AIM-120) co mají problém sundat i Dart, my připomínají teorie o leteckých bojích někdy z poloviny 50. let. Aneb doktrína podle ktetý byl stihač vyzbrojen dvojící IR naváděnejch raket, jehož bojová použitelnost po vystřelení oněch dvou kousků munice se rovnala takřka nule. F302 je veliká nepoužitelná létající placka, nic jinýho. Přitom by její roli mohlo plnit něco mnohem menšího. Dejme tomu něco na způsob Viperu z BSG – jednočlenná posádka, řádná výzbroj (railguny + rakety). Nebo by F302 mohla sloužit opět jako nosič nukleárních střel. Letka F302 by se dostala do blízkosti nepřítele a opět mu na trup lodi nasázela pár atomových hříbků. Ale to už by člověk chtěl od tohohle seriálu asi moc …
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

dehu píše:
Fire píše:
Zdravím.Proč jsem založil toto téma?Rád bych prodiskutoval,co si myslíte se že byl průlom technologií ve Stargate a co naopak naprosta zbytečnost či dokonce blbost.Takže začnu já:

Goa´uldi:Nejlepší je podle mě Kull Warrior a blbost je podle mě to silové pole narazující pozemskou iris.

Asgardi:Nejlepší je podle mě transportní paprsek a blbost je podle mě Bitevní loď O'Neill ,prtože se dá zničit stejně jednoduše jak normální mateřská loď,ne-li lépe.

Tok´rové:Nejelpší jsou podle mě jejich krystaly,ale blbost je jejich měřič síly.

Antikové:Nejlepší od nich je podle mě křeslo na ovládání dronů a jako blbost se mi zdá hrací místnost(viz. The Game).

Wraithové:Nejleší technologie kterou mají je podle mě jejich stíhačka,a nejhorší stunner(jen kopie Zat'nik'atelu).

Lidé:Podle mě jejich nejlepší technologií jen BC-304 a nejhoří MARK 8(skoro vůbec neúčinkuje).

Ori:Nejlepší technologie Ori ship,nejhorší omračovací pistole(zase jen kopie Zat'nik'atelu).

Jaffové:Nejlepší technologie je sodanské maskovací zařízení,nejhorší mi není známo :D.

Takýže bych rád věděl váš názor na toto téma. :wink:

jak si přišel na to, že třída O'Neil je slabší než mateřský lodě? .. O'Neil by měli být jejich nejlepší lodě, takže podle mě plácáš hovna :D

jo a co bylo,když Thor letěl ochraňovat planetu v o´Neilu a dokázal ho porazir Ha´tak?

Příspěvek 05.1.2008 20:07:24
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Menšího ? :shock: Vždyť už takhle je F-302 poloviční, než normální stihačka.

Kromě pořádný výzbroje bych do ni nacpal taky pořádný senzory, soudě dle boje nad Anterktidou je ten asgardskej co do použitelnosti srovnatelnej s radarem MiGu 21. Ale i dogfight je v SG udělanej lidma, co si myslej, že raketa středního dosahu má dolet 20 metrů.

EDIT 2Fire: To byl Anubisem vylepšenej hatak, navíc Thor letěl lodí třídy Biliskner, ne O'Neill ;)
Naposledy upravil Air Force dne 05.1.2008 20:09:02, celkově upraveno 1
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 05.1.2008 20:07:29
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Fire:
To nebyl O´Neill...O´Neilly byly ty tři(nebo dvě???) lodě co přiletěli ke konci… :wink:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 05.1.2008 21:16:35
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Airforce: Na délku možná ale na výšku a šířku je F302ka pořád docela velikej kus "železa". Neviděl jsem ani že by měla třeba sklápěcí křídla což by se pro "stihač" umístěnej na palubě lodi docela hodilo. Co se bitvy nad Antarktidou týče, tak letka obyčejnejch "pozemskejch" stihaček by to zvládla líp. (jmenuj co chceš F15C, F22, SU27 ...). Bohužel pro diváky by asi nebylo moc atraktivní sledovat jak letka našich letadel zachytí na radaru nepřítele. Zbraňovej operátor si párkrát zívne a pak odpálí AMRAAM na 25 kilometrů. Holt to radši "Dogfight" na úrovni první světový války kdy Glidery a F302ky naletí přímo proti sobě a kdo první stiskne spoušť, tak vyhrává. :roll:
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 05.1.2008 21:29:38
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Air Force:No ale pořád to byly štíty pro Ha´tak,ne anticky,možná byly jen trochu vylepšeny..

Dragon:No ale O´Neil je pořád kraksna...i jeho novější verze Daniel,copak zapomněl jak se mu dostali replici přes štít na jedinej zásah?Podle mě by se tp stalo i kdyby se pustili do O´Neila :wink:

Příspěvek 05.1.2008 23:02:06
Airman First Class

Odpovědět s citací

fire mas v tom zmatek,dost velkej na to aby sis to popletl =) takze daniel neni zadna novjejsi lod je to vyzkumna lod ne bitevni proto ji tak rozbili,btw oneil byla lod tak 2x lepsi nez pozemsky lode vyrobeny jenom nama ... stity ma podobny ale lepsi zdroj a mnohem ucinejsi zbrane

Příspěvek 06.1.2008 04:55:54
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Metronx píše:
fire mas v tom zmatek,dost velkej na to aby sis to popletl =) takze daniel neni zadna novjejsi lod je to vyzkumna lod ne bitevni proto ji tak rozbili,btw oneil byla lod tak 2x lepsi nez pozemsky lode vyrobeny jenom nama ... stity ma podobny ale lepsi zdroj a mnohem ucinejsi zbrane

Já neříkám ýe Daniel byla bojová loď,ale byla to nejnovější verze asgardskej lodí :wink:

Příspěvek 06.1.2008 09:21:29
Daffon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

to mas odkial ze bola najnovsia??inac ta replikatorska zbran sa dostane cez kazdy stit Thor to nejak poznamenal..a ked hovoris ze to je shit lod tak neviem lebo vsetko co mame je od nich

Příspěvek 06.1.2008 11:01:10
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No vše ne třeba zbraně(tyčovou nebo tak..)jsme ukradli goa´uldum....Nebo F-302 to jsou kluzáky..Takže vše od Asgardu nemáme :wink:

Příspěvek 06.1.2008 11:41:20
Daffon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

dobre ty si videl asi z celeho serialu SG asi tak par dielou,co :wink: ..inac este som nevidel marinaka behat s tycovkou..a myslel som ze na BC mame pomaly vsetko od asgardov. hyper.,zbrane,stity

Příspěvek 06.1.2008 12:14:33
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Myslim, ze tahle diskuse je zbytecna.
Vymyslete si vlastni serial a vlastni rasy, a pak sudte co vymysleli jini :wink:

Tycovka na zacatku SG-1 propalovala beton a pancir, byla hodne presna, a navic se ji Jaffove ucili perfektne uzivat v boji zblizka.

To ze z tech ras udelali blbce hned na zacatku nebo az na konci, to je neco jineho.
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 06.1.2008 15:52:23
Fire Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Daffon píše:
dobre ty si videl asi z celeho serialu SG asi tak par dielou,co :wink: ..inac este som nevidel marinaka behat s tycovkou..a myslel som ze na BC mame pomaly vsetko od asgardov. hyper.,zbrane,stity

Hele já netvrdím že jen tyčovky..Spíš jsem myslel Zat'nik'atel(ten používaj skoro v každé misi...teda aspoň v SG)

Příspěvek 11.1.2008 22:40:47
Airman First Class

Odpovědět s citací

podle me je vykvet lidstva demokracie .. a provar fire .. to je ostuda tendle chlap
asgardi .. jejich klonovani .. uzasny proste .. akorat nevymreli an chorobi z okoli a sexu ale na chorobi klonovani a provar snad ani nic .. souhlas se vsim co meli
antici : mno zpm podle me a provar replikatori
goauldi : nic jejich vsechno urkadli .. provar ? ze sou blby

Příspěvek 13.1.2008 19:05:58
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

U gou bol najlepsi tech kull warrior a anubisova materska
najhorsi asi tie ich slabe stihacky
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek