A Wraithové by mohli poslat opravdu vše ty jsou závislí jen na lidech jako na potravě a myslím že "potravy" je v MD dost
USA taky mohli Vietnam proměnit v největší zrcadlo na světě, ale nebyla politická vůle - zbraně nejsou vše, rozhoduje politika a proto jsem napsal, že je velmi diskutabilní, jestli by rozumný stratég riskovat svůj národ (= svůj Hive, jednu loď, ale de facto jeden národ Wraithů) v riskantní cestě do jiné galaxie, kde nic být nemusí, nebo tam může být silný nepřítel atd. Otázka také je, jak dlouho by tam měli letět. Čili ano, Wraithové jsou mobilní, ale nejsou jednotní a těžko říct, jestli by jich do podobné výpravy šel dostatečný počet.
e to v SGA tuším 310,kdy našli Auroru-Tryiu Kapitánka Hylia vypráví,proč byli zlikvidováni:,,Wraithské křižníky.Bylo jich příliš mnoho.Takoví frajeři zase antici nebyli -proto sem dal max 10 křižníků na auroru.(pouze dohad)
Čili spekulace, hodně může být pět nebo padesát. Vzhledem k tomu, že jeden dron těžce poničil křižník (Condemned?) a Aurora jich měla více než jeden...
A nepřipomínejte zničení Ha'taku jedním dronem v It's Good..., to je jiné použití stejné zbraně.
Ale jak jsem řekl, můžeme se donekonečna hádat o tom, co je silnější, ale pro účely scénářů je lepší předpokládat něco - proto předpokládám to, co jsem popsal.
Wraith je ale taky jen člověk, ale s DNA brouka. Je to Pegasuská verze Jaffy, který je přece taky jen člověk. Oni jsou skoro všichni v SG jen lidé, s nějakou genetickou úpravou.