Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách Ark of Truth

Ark of Truth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 30.12.2007 18:55:15
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

No na filmu se nesmí hledat chiby (nepočítám nedodělaný efekty,…) jinak si ten film i seriál totálně znechutíte,…
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 30.12.2007 20:52:01
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Vlade, to sis mě asi spletlo s Hootem ne? :D :D¨

Když už sme u toho,většina věcí co je tam divných se dá s přivřenýma očima docela dobře vysvětlit, kromě toho s těmi udstívač a sílou z nich,i to je nedořešený a je to škoda.

Danielovy vize-od začátku mu je vnukávala Morgana

Tealcova cesta přez hory-taky mu mohla Morgana vnuknout směr

Celestis-když se podíváte na 9x03 Origin, tak není střežený vůbec. Jsou tam jenom převorové a to dost poskromnu. Takže je mohli ti vojáci dotáhnout do vězení a zase vypadnout, tím pádem měl Tealc volný vstup, stejně tak Vala.

útok orijské flotily na zemi-mohli čekat jestli se jim neozve jednookej, nebo je mohli pozdržet Antici, možností je víc.

G.o.d-nojo, ale asi si neposlouchal dost dobře co Adria říkala, že i kdyby mohla použít archu ale nebylo by to tak zábavné. Takové skoro všemocné bytosti to nechtějí mít až tak jednoduché proto že by se unudila, nakonec, nějak tak to tam říkala, prostě že ji to přesvědčování skrze křížovou výpravu baví daleko vícn ež kdyby lidem vyšplouchla mysl jednou krabicí.

btw, jak by se ti líbilo aby story s Ori skončila, krom toho že by všechny rozdrtili což v seriálu nejde? Ukončil bych to tím že Adria nějak ztratila svou extra sílou a s Morgan se vzájemně zničili. Asi začneš namítat, ale pujčím si to co říkal Cooper, že doopravdy nevíme jak to mezi povznesenými funguje (Podle mě to neví ani on:D)
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 30.12.2007 21:09:58
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jo sorac :oops: Baliale :D
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 30.12.2007 23:32:15
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Balial: hele ty znáš nějaký takovýhle mocný bytosti, že jsi jseš jistej co chtěj a co nechtěj? U Ori a Adrie bylo od začátku jasný co chtěj. Byla/i člověk/lidé a lidi jsou takový jaký jsou. Čim víc maj moci, tim víc jí chtěj. Koukni se na svět kolem sebe.

máš pravdu v tomu, že ani Cooper neví jak to "tam" funguje. Ale tak je k čertu neměl vytvořit. Když něco vymyslim, tak bych měl mít promyšlený jak to funguje.

útok orijské flotily: Antikové by jí nikdy nepozdrželi. Vždyt by tim popřeli svojí podstatu a šli by proti všemu, čemu věří. Vždyť ani nezabránili Anubisovi aby použil zbraň na Dakaře. Tohle neni pádnej argument. Tohle byla prostě "plot hole". Nic víc, nic míň.

Conanek: hlavně že Mitchell řikal něco v tom smyslu, že je to něco jako pozemskej Vatikán. I v blbym Vatikánu maj švýcarský gardy. Jenom naprostej dement( je fuk jak je silnej) by nechal tak mocný zbraně (archa a grál) nehlídaný. To je prostě věc kterou nikdy nepochopim. Dalo by se vymyslet spoustu způsobů jak tohle napsat, aby to dávalo smysl. A Adria si musela bejt vědoma toho, že její matka jí nikdy nebude poslouchat(už se z ní několikrát setkala. Jenom blbec se nepoučí z minulosti) a bude proti ní. Tak by si na ní měla dávat (logicky) pozor. Cooper mohl tu scénu napsat úplně jinak, tak aby dávala smysl.

já jsem doufal v nějaký zajímavý zakončení celý ságy. Bohužel Cooper a spol. nikdy nebudou jako JMS nebo Whedon. Většina fan-fiction je mnohem lepší, ale hlavně je to daleko víc promyšlený než jakejkoliv díl SG-1/SGA

Příspěvek 31.12.2007 04:31:07
Conanek Airman
Airman

Odpovědět s citací

K cemu potrebujou Orii straze ve meste kam neni pro normalni lidi pristup ? Oni nejsou jako knezi ve vatikanu, oni jsou bozi. Navic tam meli prevory,ktery meli ted jiny povinnosti. A to, ze ma Adria slobost pro matku je zcela normalni vec, je to proste matersky pouto ...vsak je to videt i v realu kde plno lidi dava svym rodicum nebo detem nekolikatou sanci treba kdyz jsou na drogach, alkoholu ,atp....proste pouta v rodine jen tak nepretrhas.

Je jasny, ze kazdej to vidi jinak ,ale tak to proste je, nejde se zavdecit vsem...ono jde taky o to, co chces videt..

Příspěvek 31.12.2007 06:46:43
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a jak víš že tam neni pro normální lidi přístup? to město by mělo plný převorů. A když mám nějaký vězně, tak je obvyklý, že k nim postavim stráže. Klidně tam mohli dát pár vojáků a Teal'c je mohl postřílet. Vypadalo by to zajímavějc než to, že se odněkud zjevil a bezproblémů si pak všichni došli až k arše. :roll:

já nepopírám, že tam nějaký poutu je. To je mi jasný. Ale kolikrát Vala Adriu napálila? Poměrně dostkrát. Je kravina, aby se jako povznesená nechala napálit znova.

Příspěvek 31.12.2007 10:29:52

Odpovědět s citací

Nojo, ale i kdyby tam ti vojáci byli tak by se přez ně dostal a promiň, ale sem si docela jistej že bys zase v tomhle případě nadával, že vojáci sou opět neschopní a že stráž největší orijské pevnosti postřílí jeden chlap, jako to bylo ve Shraudu.

Adria to přece sama říkala že by ji to nebavilo vyhrát moc jednoduše...

Kolikrát ji prosím tě Vala podvedla? Dvakrár, z toho ji to jednou nepovedlolo a podruhé ani nevěděla, že ji vede do pasti... a i kdyby jak říkal Anubis... Nikdo není dokonalý, ani my vyšší bytosti :wink: řekl bych že je moc přeceňuješ, navíc Adriu nějak zaměstnávala Morgana...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 31.12.2007 10:57:40
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Myslím, že Balial a Conanek mají absolutní pravdu. To, že ve městě nebyly stráže, je přirozené. Převorové v čele s Dociem si byli naprosto jistí, že jim nikdo nemůže ublížit. Vždyť je ochraňují samotní Ori či Adria a navíc mají obrovské schopnosti. Prostě jsou tak trochu namyšlení. Srovnávat to s Vatikánem není zrovna ideální. Kněží v čele s Papežem dobře věděli a ví, že je neochrání nikdo, když na ně někdo zaútočí. Natož, aby se bránili sami. Převorové jsou jiná liga... :wink:

Co se týče Adrii a Valy, tak se mi to zdá pochopitelné. Adria navíc nemá skoro žádné vlastní zkušenosti. Přese všechny znalosti Oriů je to v podstatě pořád ještě dítě, které má rádo svou mámu a chce její přízeň. Takže na chvíli ztratila koncentraci a bum. Už to bylo. V těchto dvou věcech bych prostě chyby nehledal...

Příspěvek 31.12.2007 11:02:58
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Souhlasím s Markus(em)a... Adria byla ještě dítě,… kolik jí bylo?? 2-4 roky??
A neměla vůbec žádné zkušenosti, prostě jen vzala všechny znalosti Ori a hotovo…

A k čemu stráž??? Kdyby nezasáhla Morgan tak je to bez šance…
Díky ní mohl Tielk do města díky ní byla Vala nehlídaná,…
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 31.12.2007 11:41:35
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

k těm vojákům: já už si zvyknul, že Teal'c střílí nepřítelé po stovkách, takže tohle se skřípáním zubů překousnul :)

nejde o to kolikrát jí přechytračila. Spíš jde o to, že se spolu setkaly několikrát, vedly spolu několik rozhovorů a Vala pokaždý vyzněla stejně. A to tak, že nikdy nebude následovat Ori a Origin (počátek je hrozný slovo :) ). Jen blbec by si mohl myslet, že tomu najednou bude jinak.

To jí nepřišlo divný, že s ní začala Vala mluvit ve chvíli kdy Daniel stál u archy a k ní otočenej zády? Nemusim bejt povznesená bytost, abych věděl, že to neni jen tak. Odhodim Daniela stranu a vezmu archu kousek dál, pak si můžu krafat s Valou jak dlouho chci. Cooper to měl napsat jinak, to bych byl zticha. Tohle řešení mi přišlo přitažený za vlasy. Archa má víko otočený zrovna tím směrem, že když spadne na zem, tak se otevře na Dociho, kterej klečí zrovna na to místě, aby na ní lépe viděl :D Vám to nepřijde směšný? Věřim tomu, že většina z nás by tohle dokázala napsat mnohem líp. Tohle byla komedie, ne sci-fi.

dyť Cooper mohl Adrie klidně přidat jednu jedinou větu typu "vydrž matko, ta otravná antička už je tady zase." Daniel mohl v tý chvíli nastavit archu. Tohle řešení by se mi líbilo víc. A nerejpal bych se v tom.

Příspěvek 31.12.2007 11:48:21
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

K té mizející síle. :arrow: teď mě napadlo co když zasáhli všichni Antici. Adria přece jen použila svou moc na jejich chráněnce (Daniel (viz. první díly v Ori galaxii(8řada?))) tak přece jen mohli Antici trochu víc Morganě pomoc,…
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 01.1.2008 01:21:05
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem teď četl na GateWorld fóru, nevím co je na tom pravdy, že AOT nakonec nestála 7 milionů, jak se předpokládalo, ale jen 4. Což je standartní cena běžné SG dvouepizody. Takže to je asi hlavní důvod, proč co se výpravy týče, nebyla Archa o mnoho výpravnější než dva díly seriálu. :( Když se ještě vezme v potaz, že použili filmové kamery a vrtulník, tak jim asi peníze došly hodně rychle. Kontinuum prý stálo těch 7 milionů, takže budou mít tři k dobru. To už by mohlo být trochu znát. Alespoň v to doufám.

Stejně mi to přijde tak nějak nespravedlivé. Firefly běžela pár dílů a na film dostali přes 20 milionů. SG-1 běžela 10 let, vytvořila kult obrovských rozměrů a na závěrečný film dostanou jen 4 miliony. A neoponujte mi prosím mnohem větší kvalitou Firefly, protože to je věc názoru. :wink: Zdá se mi, že MGM chtělo Archou jen v rychlosti ukončit rozjetou příběhovou linii, za minimální rozpočet a větší peníze dávat až do případných dalších filmů. Kontinuum dostalo už 7 mil. a v případě úspěchu Archy pravdy a Kontinua, by třetí film možná mohl dosáhnout i na milionů 10. No uvidíme... :?

EDIT: Tak to vypadá, že asi AOT nakonec opravdu mělo rozpočet 7 milionů. On si tam ten rozpočet 4 miliony někdo vycucal z prstu. :) Přesná čísla však asi stejně nikdo neví. Ale to nic nemění na tom, že 7 milionů na filmy takových nároků opravdu není mnoho. Myslím, že by se jim zaplatily ty filmy i s větším rozpočtem. Ale jak jsem napsal, asi si chtějí otestovat prodejnost, což je u závěrečného filmu Ori linie docela škoda... :( A stejně tak to nemění nic na tom, že si první SG-1 film určitě zasloužil víc pozornosti, ne-li přímo kino distribuci a tak 20 milionový rozpočet. Ale to je vedlejší. Hlavně že jsou a víc ke štěstí nepotřebuju. Jsem hold dost nenáročný divák (pro někoho asi blbec)... :wink:

Příspěvek 01.1.2008 04:07:14
pepe.vyskoc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Teď jsem to dokoukal a moc se mi to libilo tesim se na kvalitnejsi obraz.

Příspěvek 01.1.2008 10:00:16
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Markus: jen 7? :shock: To je málo, nevím proč, ale myslel jsem si, že na to mají 15 milionů. A myslím, že je to poznat. Protože je pravda, že ve filmu nebyly nějáké efekty, které by mi vyrazili dech. Myslím, že BAMSR bude mít mnohem lepší CGI...
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 01.1.2008 12:48:13
Shanks1 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě se fil i celkem líbil. Jako má i své zápory ale ty já nehledám protože je tohle uplně poslední SG a tak si to nechci zkazit hledáním chyb.

Příspěvek 01.1.2008 17:16:18
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

7 milionů je vážně málo, ale kolik stálo Lost City? 4 milióny, čili dvojnásobek bojem prokládané Satedy? Stojím si za tím, že Lost City vypadá lépe, než Ark.

Markus: Firefly sice stále možná 20 milionů, ale jen pilot sám jich sežral snad 7.
Co mě ale v souvislosti s Ark připomíná, sorry, že ho stále připomínám, je Razor. V podcastu několikrát zaznělo, že ty monumentání CGI scény (na TV film) vlastně původně ve scénáři vůbec nebyly a udělali jen jaksi mimochodem lidé od efektů, vlastně navíc.

Od začátku beru seriál spíše jako komix se superhrdiny. SG-1 jsou ti, co vše zachrání, ze všeho vyváznou a vše leží na jejich bedrech.

Na tom se asi neshodnem, podle mě to ze začátku nebylo ani zdaleka tak ulítlé, jako později, speciálně od 8. řady.

K cemu potrebujou Orii straze ve meste kam neni pro normalni lidi pristup ? Oni nejsou jako knezi ve vatikanu, oni jsou bozi.

To je totéž, jako když v diskuzi o Voyageru navrhuju, že ta loď měla být stokrát opravována a mělo to být poznat, že měli mít různé jiné zařízení, protože flotilové by tam neměli atd. Ano, Trekkies mají asi pravdu, že většinu věcí by si Voyager mohl sám vyrobit. Ale jde o atmosféru, existují určité zákony, jako že když ukazuju vesnici, odkud měli odvést muže na křížovou výpravu, tak tam budou jen strádající ženy a děti, ne jako v Ark. Že když ukazuju story o ztracené lodi, tak tam ideálně ještě vrazím chlad nebo horko, aby to mělo větší dopad, a ne že tam budou chodit v klidu atd.

Balial:
btw, jak by se ti líbilo aby story s Ori skončila, krom toho že by všechny rozdrtili což v seriálu nejde?

Že nejde? :twisted:
Ne, vážně, všem bylo od počátku jasné, že Ori budou poraženi. Když začne Rocky, tak je taky jasné, že Silvester na konci dá tomu protivníkovi na budku. Jde tu ale o to jak ten příběh provedou, kolik zvratů tam dají, co to udělá postavám. Překvapivý konec je pěkný, ale my už jsme přece minimálně tři roky od počátku Avalonu věděli, jak ti Ori dopadnou.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 01.1.2008 18:44:44
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

přesně tak. I mně bylo na začátku jasný, že Ori porazej. Teď šlo o to jak to udělaj, nejdřív je zabijou mimo obrazovku a o armády se postaraj tak, že vymejou mozky docimu a převorům. A ani se nikdo neobtěžoval pořádně vysvětlit jak to funguje a co přesně jim tam naprogramovali.

v AoT a ono je to v celý stargate obecně, mi vadí takový drobnosti, který ale ve výsledku dělaj poměrně zásadní část. Celý mi to přijde, že tvůrci pomalu neví co maj psát a jak to maj napsat. Nepotřebuju mít ve filmu CGI za milióny, ale zároveň nechci, abych se sám sebe na konci ptal, jak je možný, že za tohle někdo může dostat zaplaceno

Příspěvek 01.1.2008 19:38:24

Odpovědět s citací

No tak na jedné věci se shodneme, a to že jim prostě nezapomenu že zabili Ori mimo obraz. Jo, sice že sme nevěděli jak to s nima dopadlo a byli v nejistotě bylo hezký, ale takhle by je nezabil snad i ten nevětší spisovatelskej amatér a k tomu by to ještě neukázal.
Jo tak sou to miliony let staré bytosti na bázi energie s božskou mocí a síla která sérii a půl hýbala všema záporákama a proto že nevíme, jak to s nima skončit tak je všechny odbouchnem jedním tlačítkem, ups a bylo to mimo scénu... no nevadí to přece divák nepotřebuje :D

V arše mě jejich absece nevadila, Adria to vyplnila hezky hlavně její ultimátní cíl stát se pravým bohem byl pěkný, ale mohli je teda ukázat v té minulosti, třeba ty jejich armády co shromáždili...

Raynor: Já se ptal spíš G.o.da, zajimalo by mě jaká verze/způsob porážka Ori by se mu líbila.
S vymytím mozků převorů problém nemám, přecijen to byli zmanipulovaní fanatici které by jinak nezachránili, je to lepší než je všechny zabít.

Shrnuto, film se mi líbil ale beru tu kopu nesrovnalostí a nesmyslů a chápu že to je už na někoho moc a nemusí se mu líbit, osobně považuju zatím story s Replikátorama v Atlantis za lepší verzi Ori války a líbí se mi víc.
Když o tom tak přemýšlím tak mi to příjde že Cooper věděl zhruba osu a jak to chce skončit ale moc nevěděl jak to všechno navléct...

Příspěvek 01.1.2008 20:08:37
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mno zakončení seriálu bez nějaké pořádné pozemní či vesmírné bitvy je dost ubohé :lol: :oops: :shock:

A jak už jsme si zvykli chybělo tam přímé ohrožení Země.
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 01.1.2008 20:21:21
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Přímé ohrožení Země tam papírově bylo, byť tam bylo zbytečně.
Obrázek

Příspěvek 01.1.2008 20:48:21
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no právě,takové falešné mávání papírky :evil:
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 01.1.2008 21:00:54
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Balial: třeba něco na způsob B5, Vorloni a Stíny. A nebo se Antikové mohli konečně rozhodnout na ně zaútočit přímo. A k těm armádám, líbila by se mi pěkná bitva na orbitě Země. Lidský lodě, jaffský, asgardský (kdyby je nezabili), třeba noxové a jiný rasy. Prostě se pokusit shromáždit různý vyspělý rasy proti armádám Ori. Klidně pak ať si použijou tu archu na převory.

Příspěvek 01.1.2008 21:33:22

Odpovědět s citací

Jo tak v podstatě souhlasím, bitva u Země tam chyběla a to že stály nebylo nijak vysvětlený... což nedává moc smysl no. Kone Vorloni Stíny jako že by někam odešly? Jenže tihle se narozdíl od Ori nesnažili jeden druhého úplně zničit jenom dokázat svou pravdu :wink: takže tenhle konec by moc nefungoval, Ori už byli moc zkažení na nějaké mírové usmíření, aspoň je nám tak páni scénáristi ukázali.
Stejně už na tom nic nezmněníme a asi se shodnem že to mohla být velkolepější a poutavější story stylu 9. řady, ale myslím že ani tak ten film zase až tak neurazí a prostě musíš u toho vypnout a bavit se :wink:

Příspěvek 01.1.2008 21:38:15
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Balial: to je právě to, nevíme jak moc byli zkažení, jestli byli zkažení úplně všichni, nebo tam byla umírněnější část. Já dokážu u filmu vypnout, ale u tohodle to moc nepomohlo

Příspěvek 01.1.2008 23:10:47
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Hromada nápadů co s Ori - od nuceného descendnutí z povznesení (ať už po technoblábolů, ze strachu před použitím Grálu nebo po vypuzení společenstvím povznesených) až po snahu Adrie získat moc pro sebe a po Jacksonově diplomatickém monologu vzájemná válka Ori vs. Adria, nebo tak něco. Akorát, že by to pokračovalo asi dále a nestačilo to odbýt Tobinem jako králem.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách