Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách Ark of Truth

Ark of Truth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 26.12.2007 13:26:04
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ne nefungovala v tu chvíli co jí otevřeli o Orájské galaxii i v té naší... dyt tam bylo:

Toto je spoiler!!!:
Carterová: "Daniel měl pravdu. Hole Převorů jsou zjevně nějak propojené."

Mittchel: "V každé galaxii zvlášť?"

Carterová: "Ano."

Příspěvek 26.12.2007 13:29:14
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Aha dík tak to jsem nějak prospal. Věděl jsem, že to na něm nefungovalo, ale že na ostatních jo, tak to ne.

Příspěvek 26.12.2007 13:39:54
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

PrometheusX:
Tak sorry já to s titulkami ještě neviděl(nejdou mi našlapat do QT :oops: ještě to sním neumím :oops: ), ale mám zato že Morgan říkala že jí stačí otevřít u jednoho převora že krystaly v jejich holích jsou propojené a že pomocí krystalu Doci komunikuje se VŠEMI převoři i v NAŠÍ galaxii
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.12.2007 14:39:49
Jorssk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

CZ titulky jsou tu!
http://www.titulky.com/Stargate-The-Ark-Of-Truth-91726.htm

Lidi nemáte někdo k dispozici ten film? Stahoval jsem ho s torrentu a seklo se to na 99.9% konec asi nikdo nesdili.
Naposledy upravil Jorssk dne 26.12.2007 14:47:52, celkově upraveno 2
"To Punish and Enslave" - Barricade motto

Příspěvek 26.12.2007 14:41:58
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Já ho mám tady od tuď (ale musíš se registrovat) (je to v mp4)
http://www.zamunda.net/login.php?returnto=%2Fdetails.php%3Fid%3D111588

doufám že se to nesmaže jako warez :oops:

Edit:
dík za odkaz, ale mě to z těch přehrávačů co mám bere jen nově nainstalovanej Quick Time (snad jsem ho napsal dobře) a v něm ty titulky neumím spustit :oops:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.12.2007 14:47:25
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je hezky ale na Zamudnu se nemůžu přihlásit protože tam nejsem registrovanej. A registrovat se taky nemůžu protože je vyčerpán max. limit uživatelu.

Ja bych potřeboval tuhle verzi, na kterou jsou dělané ty titulky: Stargate.The.Ark.Of.Truth.2008.Screener.Xvid je to 700.20 MB.

Příspěvek 26.12.2007 14:51:50
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tady to máš ve formátu AVI o velikosti necelých 700MB

http://czshare.com/143390/oVRu/Stargate___The_Ark_Of_Truth.avi

CZ titulky:

http://www.sendspace.com/file/kw69gy
Obrázek

Příspěvek 26.12.2007 15:02:22
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tam je bohužel vyčerpána max. kapacita free downloadu :(

Příspěvek 26.12.2007 15:08:48
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dragone: Zkus VLC media player. Podporuje titulky a mp4 jsem otevřel taky v něm...

Příspěvek 26.12.2007 15:51:44
Cloony Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem taky neodolal a pustil si film. A musím říct, že jsem byl nadšený :cheers: . Příběh se mi zdál celkem propracovaný. Hlavně mě potěšili, že tam dali replikátory. A ten repli-zombie-člověk byl dost krutej :twisted: . Efekty až na těch pár nedodělávek byly velmi pěkné( hlavně záběry Odyssey a plápolající Adria). Hudba byla úžasná. Nechtělo se mi čekat na soundtrack tak sem si vystříhl úvodní znělku:
http://leteckaposta.cz/238323922
Doufám, že vás to potěší...

Příspěvek 26.12.2007 16:47:57
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Sláva :cheers:
VLC funguje :thumright: (a ani nesnižuje kvalitu jako jiné,…) konečně se až bude čas podívám na AoT s titulky.
:cheers:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 26.12.2007 17:32:41
WRAITH Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Cloony píše:
Nechtělo se mi čekat na soundtrack tak sem si vystříhl úvodní znělku:
http://leteckaposta.cz/238323922
Doufám, že vás to potěší...

Nehohl bys vystřihnout i tu hudbu jak jde Teal'c přes hory?
[img][images/thumbs/WRAITH_sigwraith2oe9.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sigwraith2oe9.png[/img]
[img][images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gif]images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gifhttp://[/img]

Příspěvek 27.12.2007 01:00:48
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak už jsem to skouknul, je to celkem dobrý. Co se týče nedodělaných triků tak krom té planety, balónků a Ori lodí jsem si ještě všimnul že replikátorům něco schází, vystupujou jakoby s obrazu, nějaké stínovaní nebo něco takového - nejsem programátor. A ještě když po nich v jedné scéně střílejí tak se nerozcákávají ale prostě zmizí.

Už se těšim až to u nás vydají na dvd.

Příspěvek 27.12.2007 16:45:58
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

PrometheusX píše:
Ne nefungovala v tu chvíli co jí otevřeli o Orájské galaxii i v té naší... dyt tam bylo:

Toto je spoiler!!!:
Carterová: "Daniel měl pravdu. Hole Převorů jsou zjevně nějak propojené."

Mittchel: "V každé galaxii zvlášť?"

Carterová: "Ano."

Tak jsem to z kouknul s titulky a musím říci že to co jsi psal ty, jsem tam neslyšel (nečetl)(pokud mi to někde neuniklo,…) když tak napiš kde to bylo…
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 27.12.2007 17:09:56
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To je už skoro na konci.. jak Carterová došla za Mittchelem na ošetřovnu.

Příspěvek 27.12.2007 17:22:26
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Pravda teď (po tvým příspěvku) jsem se na ten kousek podíval znovu. I když Morgan říkala něco jiného, ale zato to tak hezky neupřesnila….
Každopádně přiznávám že máš pravdu (taky díky tomu co říkaly po tom o těch lodích,…)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 27.12.2007 17:38:31
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Popravdě je to ale jedno :? , kdyby to tam do toho filmu nedali ani by to nevadilo, jelikož to nebylo ani moc důležitý...

kdyby tam dali " jé, a tedka musíme hledat nějakýho převora v naší galaxii " tak budiž, ale takhle to bylo jedno. :roll:

Příspěvek 27.12.2007 18:00:15
Ronon_Sokol Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Pěknej film, akorát tam bylo dost hloupostí ze strany našich hrdinů i replikátorů - vyspělých strojů.
Tak třeba sem nemoh z toho, jak si na toho replikatora vzali ARG a nejistili se ubec žádnejma projektilovejma zbraněma :roll: , zvlášť když ví, že třeba P90 je na ně účinná.
No a pak sem si řikalm proč do sebe ti chytří replikátoři nechají střílet (tim myslim to, že Orijské lodě střílely na Odysseu) a alespoň neopětovaly palbu, nebo nemanévrovaly, to bylo fakt divný :D .

Ale jinak to bylo pěkný, Tealcova procházka horami se mi hodně líbila a bylo tam i mnoho dalších pěkných věcí. Třebahořící Adria byla dobrá no a balonek fight neměl chybu :lol:
Ronon is the best!!!

Příspěvek 27.12.2007 18:21:25
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Co se týče těch “hloupostí“ tak to jsem se taky divil replikátoři (agresivní “rasa“) a nechají do sebe stříle?? :shock: ARG na replikátora z bloků není to náhodou dělaný na Asurany? A navíc bez jistoty P90? Neměla Sam náhodou 9(ku)? Když byla na planetě?? Nebo tam šla jen tak na lehko nebo si dávala na čas a šla se napřed osprchovat? :lol: :shock:

PrometheusX:
Tak to je pravda bylo to tam hafo zbytečný… asi jen potřebovaly nějak natáhnout ten jejich rozhovor… :roll:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 28.12.2007 22:02:31
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak film už jsem viděl a tak přispěji svoji troškou do názorového mlýna.

Takže nejdříve ke trikům. Nezlobte se na mě, ale byla to hrůza a děs a běs. Kdo tvrdí, že jsou triky téměř kompletní, tak prostě mystifikuje a nebo jsem viděl jinou verzi. Ano triky jsou všechny, ale jaké? Většina je VÍCE méně nedorenderovaná. Zpočátku to šlo, ale tak od poloviny filmu to byla hrůza. Asi jsem na triky vysazený víc než jsem čekal, ale tohle pro mě byla obrovská rána. Kdybych věděl, jak ten film bude vypadat, tak by se na něj nepodíval. Ale když už jsem to měl rozkoukané, tak se mi to nechtělo vypínat. :wink: No a ten závěr s létajícími balónky to dodělal. :) Jako nikdo si to neberte osobně, vinu dávám jen sám sobě, že jsem neměl tu vůli a podíval jsem se na to. U Kontinua už takovou chybu neudělám.

Teď k filmu. Raději to napíšu do spoileru, i když ho tady spousta lidí nepoužívá, tak jsem z toho zmaten. Taky by se mohlo jasně říct, jestli se má nebo nemá používat.

Toto je spoiler!!!:
Takže celkově se mi film líbil, však mě znáte. :lol: Ale podle mě měl být tak o půl hoďky delší a trochu víc všechno rozvést. Tož velkolepý byl dost. Jak už zde mnohokrát padlo, úvodní scéna nebo Teal'C v horách, to nemělo chybu a opravdu to působilo skvěle. Ale jinak mě, hlavně v druhé polovině, přišel film takový zmatený. Chvíli tady, chvíli tam, vše rychle dořešit. Asi je to tím, jak chtěli celý příběh rychle dovyprávět.

Co se týče postav. Všichni se mi moc líbili. Rozhodně bych vyzdvihl Michaela Shankse. Ten byl skvělý. Jeho rozhovor s Morganou byl úžasný. Cam byl prostě Cam. :) Byla s ním legrace. ("Zabte mě!" "Věř mi, snažím se." :lol: ) Sam byla dobrá. Hlavně na konci se mi hrozně líbila. Ve všech směrech. :wink: Ale přeci jen nedostala skoro žádnou příležitost zahrát něco víc než standartní technobláboly a střílení. Tomin byl sympaťák a jeho rozhovor s Teal'Cem na téma "masový vrah" byl rozhodně na místě a potěšil. A dokonce ani na konci neumřel. To jsem čuměl. Čekal bych, že to nakonec schytá a obětuje se.

Celkový příběh zatím moc nesoudím, protože se na to musím kouknout znovu. Tedy, až to vyjde na DVD... spousta věcí mi unikla. Ale je to prostě standartní SG se všemi jejími klady i zápory. Spousta věcí nedovysvětlených (Antikové) a spousta věcí udělaných, aby prostě vypadaly cool (replikátoří mutant a kostra). Ale já osobně tenhle styl žeru už deset let a ani jsem nic jiného neočekával. :wink: Co mě mírně zklamalo, tak to byl souboj právě repli-mutanta a Cama. Už nějaký čas se s tím chlubili a tentokrát mě SG soubojový koordinátor James Bamford neohromil. V podstatě se jednalo o házení dubléra Bena napříč místností z jedné strany na druhou. Myslím, že takové Rononovi souboje v Satedě nebo Reunionu vypadaly mnohem lépe. No a k samotné Arše. I když jsem téměř věděl, že jí použijí, tak mě to trošičku bylo líto. Prostě blik a je po problémech. Na druhou stranu teď má Archu pod palcem IOA a navíc všichni převorové v čele s Dociem zůstali naživu, takže když budou producenti chtít, tak v Ori příběhu můžou nějak pokračovat...

Samozřejmě celé dílo působilo filmově a to se počítá. Hlavně na začátku jsem byl hrozně nadšený z té filmovosti. Furt jsem si říkal:"Páni, teď koukáš opravdu na první film SG-1! To je nářez!!" :) Asi použili nějaké filmové kamery, protože mě to nějak nepřišlo seriálové. Samozřejmě musím vypíchnout hudbu Joela Goldsmithe. Opravdu choráloval od začátku do konce. :) To bylo hodně fajn. Hlavně se mi líbilo, jak použil původní intro z filmu Stargate a v místě, kde normálně naběhne ten Goa'uldský chorál, naběhl Orijský. To bylo fikané.

Takže shrnutí. ZATÍM dávám 8/10. Jeden bod dolů za triky. Ten ale asi přihodím, až uvidím kompletní film. A jeden bod za roztěkaný scénář a krátkou celkovou dobu. Ten film měl mít aspoň dvě hodiny...

Na závěr dodám jedno. I když nikomu nechci radit, jestli se na to má dívat nebo ne a očividně ty triky lidem nevadí, tak já doporučuju, se na to nekoukat. Jestli vám na kvalitních tricích až tak nezáleží, tak mě neposlouchejte, ale jestli vám záleží na celkové kvalitě filmu, tak od té uniklé verze ruce pryč. :wink: Upozorňuju, že je to jen můj názor. Vím, že většině se zdá, že je tam většina triků v pořádku, ale já osobně považuju tak 70 procent triků za více či méně nedodělaných a dost mě to zkazilo celkový zážitek... :(

Příspěvek 29.12.2007 16:35:30
W@mer Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kdyžtak můžete stahovat i tady:

http://sr.nwt.cz/wamer/sg/Stargate.The.Ark.Of.Truth.2008.Screener.XviD/stargate-aot2k8.avi

Titulky:
http://sr.nwt.cz/wamer/sg/Stargate.The.Ark.Of.Truth.2008.Screener.XviD/Stargate The Ark of Truth.srt
webdesign/grafika, html, css a php + mysql!

Příspěvek 29.12.2007 16:48:42
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem to zkoušela stáhnout... Dvakrát... Potřetí už to zkoušet nebudu a počkám si do března. Ale popravdě, celkem se bojím co z toho vyleze...
Naposledy upravil Lirael dne 30.12.2007 00:56:49, celkově upraveno 1
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 29.12.2007 17:29:14
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Markus: Ano triky nejsou dokončené. Támhle chybí planeta, jinde je zas nevybarvenej replikátor... pro mě to bylo dostačující, nepředpokládal jsem, že 2,5 měsíce před vydáním bude film komplet.... Mně by zas mnohem víc chyběla hudba, ale té jsem si užil dosyta 8)
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 29.12.2007 18:37:40
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jasně, kromě triků bylo vše ok a díky bohu za to. :wink: Hudba, zvuky, vše v pořádku. Ale jak jsem psal, triky jsou pro mě důležitější, než jsem myslel. Samotného mě to překvapilo. :) Prostě vždy jsem se zakoukal do toho skvělého příběhu a pak najednou naprosto nedodělaná Odyssea a bum, naprosto mě to vytrhlo z filmu. Zase jsem se zakoukal a
Toto je spoiler!!!:
nehořící Adria
, bum a zase. Prostě když jsem četl, že tam nejsou dodělané asi tři triky, tak jsem si představoval, uznávám - bylo to naivní, že jsou všechny kompletní a tři nedodělané. No ony tam chyběly jen tři triky, ale zbytek, který tam byl, byl silně nedodělaný. A ten zbyteček, který tam byl v pořádku, byl vesměs vystřižený přímo ze seriálu. :) Jediné co mě přišlo naprosto skvělé byla Odyssea u Superbrány nebo výhled z Odyssey na planetu odboje. Ale jak jsem psal, tak samozřejmě je to moje chyba. Příště jak si u něčeho přečtu "uniklá a nedokončená verze", tak beru roha... :lol:

Příspěvek 29.12.2007 19:36:12
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak si zase zkazim povest.

Na SG hodnoceni mu davam 4/5.
Na obecne hodnoceni i v porovnani s ostatnimi filmy, BSG atd. mu davam 3/5. Průměr. Cekal jsem neco lepsiho, hlavne by filmu slusela pul hodina kecani navic. Zcela mi chybi wow sceny, taky nejak netusim, na co jim padl ten velky rozpocet, krome pruletu branou jsem nevidel zadny efekt, ktery by se mi nejak extra libil - i bitva na konci Camelotu byla lepsi, nez cokoliv CGI v Ark.
Naopak hudba byla skvela, doufam, ze vyjde soundtrack. Dobre je, ze rada zaberu byla IMO na skutecne urovni filmu, ale mozna to delala ta televize, na ktere jsem se na to dival; totez plati i dialozích, ktere se mi libily a fungovaly, byt jich melo byt daleko vice.
A samozrejme, tak jako tak to bylo IMO uspechane.

Toto je spoiler!!!:
Ultradementni mi prislo, ze to z pulky je to vlastne film o Replikatorech, a ne o Ori! WTF?! Ano, zduvodnili to prijatelne, stejne to tam IMO nemelo vubec byt, stale dokola tam davat hloupe agenty, politiky nebo generaly, jen aby se ukazalo, jaka je ta SG-1 vlastne skvela.
Mitchell jako velitel lodi si SÁM chodi po chodbach, takhle idiotsky nevyznelo ani Unending s jejich "a ted transportujeme posadku pryc". To obecne plati o vsem, jako by se stab bal, aby snad v Ark hral i nekdo jiny, nez postavy z SG-1 + Adria. To mi vadi na soucasne SG-1 tak jako tak, ale posledni dve rady to uz je doslova do oci bijici a Ark je toho esence. Zrovna tak nefungovalo ohrozeni Zeme invazi, kdyby to ve filmu nebylo, ani bych si toho nevsiml.
A pak fakt, ze Celestus se sestava ze dvou Priorů, Dociho a Adrie je taky k smíchu. Jinými slovy - serialove episody jako Heroes, Lost City ale třeba i Ethon nebo Icon byly lepsi, nez jakakoliv akce v Ark. Kam se podel ten slibovany rozpocet, ktery byl srovnatelny s Razorem? Utopili ho snad v nekonecnych preletech nad horama ala Panorama? (nemluvim ted o tom, ze cast efektu byla nedodelana; stopaz totiz zrejme zustane (coz vime, protoze hudba) a tak jak tak v Ark nic podobneho jako utok na Scorpionske lodenice nebylo) Z celeho Ark na me svitala snaha udelat postavy co nejvice cool a in a fesacky heroicke, jenze to, co s privrenim oci fungovalo kdyz se chodilo skrze brany a Zeme se zuby nehty branila invazi se miji ucinkem, pokud najednou letime lodi znicit hlavni sidlo supermocne rise. Ani s nadsazkou se tomu neda verit. A Markusi, tohle opravdu neni deset let styl SG-1; drive strileli v tymech, i v tom Lost City nebo Reckoning jim nekdo pomahal, tady doslova ani tuk, Tomin cely film jen brecel (nic proti tomu) a ctyri vojaci u jadra se nepocitaji jako pomoc pri vyprave za znicenim nepratelske rise.
Dve episody ze 4. rady Atlantis se mi libyly vice, nez Ark. A to jsem z te rady videl jen tri dily. Tolik ke kvalite deje.

Celkove mi to prislo o kousek lepsi, nez Razor. Faktem ale taky je, ze Razor se mi nelibil... Uznavam, ze dej zamerne vypichuje Stargate film v necem a libi se mi to (napr. finale prokladane souboje muz proti muzi; nebo vstup do brany), ale celkove z toho atmosfera toho na vsechny strany stika to, co mi na SG vadi, takze to tahne ke dnu i to dobre na Ark. Koukatelne to je, ale to, co si z toho budu poustet nejcasteji je hudba.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách