Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate SG-1 Pokec o epizodách Ark of Truth

Ark of Truth

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.12.2007 19:42:25
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak jsem se taky mrkla. A taky jsem to nečekala, náhodou zabrousím na fórum a během půl hoďky mám film v kapse:-). Moc pěkný dárek k Vánocům. A co se týče efektů, tak kromě jedné nedomalované planety jsem si nevšimla ničeho. Rozhodně se to nedá srovnávat s těmi prvními dva díly 4. sezóny SGA, co jim unikly. Je tam normální hudba a zvuky a všechno.

A teď něco k ději:
Toto je spoiler!!!:
Mě se to moc líbilo. Plynule navázali na poslední řadu SG1, která se mi taky děsně líbila, takže super. Spojení Ori a replikátorů, to byl vynikající nápad. Místy jsem nevěděla, o koho se mám víc bát, ta bitka Mitchella s RepliMerrickem byla super, bylo to dobře udělaný, jak mu výlézal z těch zad. Jo a jak tady někdo psal, na začátku ta nostalgie s hudebním motivem z původního filmu + ty Pánoprstenovské záběry hor:-).... skvělé. Jo, občas jsem si říkala, že s tou velkolepostí to možná až přehání, jak šel zraněný Teal´c přes ty hory, si říkám, ty jo, záběry jak z Pána prstenů, dramatická zpívaná hudba jak z největšího holywoodského trháku.... no ale jo, mě se to líbilo... (ne, že bych to s Pánem prstenu chtěla srovnávat, to se ani nedá, ale u těch záběrů kolem dokola mě to prostě napadlo:-)) A ten konec, zpomalené záběry, jak otevřeli Ark of Truth. A na konci ta pusa od Sam Mitchellovi, no prostě mě to nezklamalo, moje stará dobrá SG1 je zase tady. Opět nesmrtelný Teal´c, aspoň že to dělají pořád stejně:-). Jo a celková hudba byla super. Opět původní motiv, jak vlétali do superbrány.....

Jsem docela nadšená, protože jsem se na ty filmy strašně těšila a ještě dneska odpoledne jsem netušila, že jeden za chvíli uvidím. A dá se to v pohodě zvládnout i bez titulků, i když ráda se pak na to mrknu znova i s nimi.

Souhlasím s HAcKem, nemám vůli na to, abych čekala ještě tři měsíce, když vím, že se můžu mrknout hned. A i když to nebyla zase nějak moc super kvalita, přišlo mi to v pohodě jako normálně dokončený film.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 23.12.2007 19:55:27
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Tak těch nedostatků kromě planety tam bylo víc např.
To “slunko“ v lodích Ori štíty na Odysej,… takle by se dalo pokračovat dál, ale to jsou opravdu jen detajly

Edit:
Jinak až teď jsem si přečetl ten tvůj spoiler :oops:
Když se ti líbilo jak repli…. Vylézá ze zad tak se koukni na tu kůži tam (je to jen 2D) :wink: Ale to je zas jen detajl
Naposledy upravil Dragon dne 23.12.2007 19:58:49, celkově upraveno 1
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 23.12.2007 19:56:28

Odpovědět s citací

Tak toho jsem si nevšimla, štíty na Odyssey se mi zdály OK. Prostě tam byly. :-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 23.12.2007 20:01:56
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Štíty tam sice byli, ale to jejich vykreslování nic moc (byla to jen jakási modrá bublina)

Jinak jsem si vzpomněl na konci ten souboj s Adrií mi připadal jako když pustíte dva nafouknutý balónky :D

PS: příspěvek výše jsem upravil tak si tam to Edit přečti :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 23.12.2007 20:05:31

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
No hele, ten štít mě přišel takovej jako super, vypadalo to jako ty Asgardí udělátka, co s nima pohybujou po panelu, tak jsem si řekla, že to je vylepšenej Asgardí štít:-). Co se týče té kůže, ty jo, fakt nevím, mě se to zdálo normální. Co by tam mělo být jinýho? Bylo to ve 2D? A v čem to mělo být? :-) No já se v tom moc nevyznám, taky ta kvalita videa nebyla nic moc, možná jinak bych si všimla... No, pak si opatřím tu dokončenou verzi:-), jen jsem byla nedočkavá:-) a jsem ráda.... Bylo to fakt super. Jo, a ty balónky, tak to jo... to asi bude ještě jiný ne?:-)

Příspěvek 23.12.2007 20:10:31
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Tak já byl taky nedočkavý :D

Většiny nedodělků jsem si všiml až když jsem to viděl podruhé :wink:

Jinak u té kůže: :arrow:
Když začal vylézat tak to tam bylo jako ohořelá lebka (či něco podobného) a když už vstával tak to bylo jak igelit, který se ani nezvlní a v určitý moment to bylo jen jako linka a pak už se válela na zemi. (ale toho jsem si všiml až po druhé) :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 23.12.2007 22:32:08
Shadow_Slayer Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No takze prave jsem taky dokoukal, bohuzel sem to nevydrzel, protoze brezen je prece jenom trochu daleko, u atlantis 4x01 a 4x02 sem to sice dal, ale ted uz fakt ne, sg-1 je proste sg-1. K filmu, myslim ze byl fakt skvely a dobre udelany, hodne se mi libil ten uvod na zacatku se znelkou, takove dojemne :) .
Toto je spoiler!!!:
replici me tam fakt dostali, ty sem opravdu necekal a ten repli-zombie vypadal hodne drsne :D . Ta bitva vyfukujicich balonku na konci byla ponekud zabavna, na poradnou kvalitu si budem muset bohuzel jeste pockat

moje hodnoceni? 10/10
[img][http://img260.imageshack.us/img260/8488/zoidbergpodpisvq6.jpg]http://img260.imageshack.us/img260/8488/zoidbergpodpisvq6.jpghttp://[/img]

Také mě můžete potkávat pod přezdívkou Zoidy.

Příspěvek 23.12.2007 22:44:33
WRAITH Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak já to ještě neviděl, ale podívám se na to dnes asi ve 23:30 nebo 0:00 :D - jsem totiž zvyklý na nějaký dobrý film před spaním (většinou Star Trek nebo Babylon 5).... no konec :offtopic:

Zatím jsem ten film jen tak proletěl a vypadá to super. Těším se až to výjde na DVD a doufám, že to někdy výjde i u nás s CZ dabingem.
Jedna věc mě tam šokovala (překvapila) - REPLIKATOŘI :shock: Já jsem si myslel, že byli v S8 všichni zničeni...
No jinak víc o tom zjístím až to uvidím... :wink:

EDIT: Tak jsem to už viděl a bylo to opravdu skvělé. Hodně se mi taky líbily hudby....
Zajímavý byl i ten chlápek zmutovaný a ovládaný replikatorem.

A taky jsem se chtěl zeptat, jestli by mi z toho někdo nevysekal hudby, alespoň ty co tam byly dobře slyšet - např. úvod a hudba ze scény jak šel zraněný Teal'c těmi horami....
[img][images/thumbs/WRAITH_sigwraith2oe9.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sigwraith2oe9.png[/img]
[img][images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gif]images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gifhttp://[/img]

Příspěvek 24.12.2007 22:24:48
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Efekty která tam mají být tam jsou, i když některé ještě nejsou hotové (něco prostě musí za ty 2 měsíce udělat :) ). Podle mě to stojí za podívání. Už aby byl březen a/nebo titulky :-D

Toto je spoiler!!!:
Můj dojem je velmi pozitivní. Konec s Ori byl pěkný, zasazení replikátorů super. Hrdina svalovec... na to že měl díru v zádech šel přes hory-doly dobře :)

Pusa Sam Camovi ("Tvář dobrá?") :-D ten repli-IOA-guy, jak Cam dostal na držku :-D konečně zasahující Antik , Apollo v SG-1 :shock: . Já mám prostě druhé Vánoce :D

A hudba.. ta je super, taková velkolepá... doufám že vydají soundtrack
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 24.12.2007 22:45:31
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Přesně můj názor. Kdo říká, že je to bez efektů nebo že jich chybí hodně, vyvolává fámy. Pro mě je to +-kompletní film bez závěrečných titulků v trochu horší obrazové kvalitě. Rozhodně to za skouknutí stojí, tak proč se trápit přes tři měsíce? :D Berte to jako vánoční dárek... :clown:

Příspěvek 25.12.2007 01:02:47

Odpovědět s citací

Natož, že je to LEAK roku, to je hoodně dobrý release. rob Cooper bude asi hoodně naštvanej... Kromě chybících

Obraz 8/10
Zvuk 9/10
Hudba 10/10 - Joel rulezz

Co se týče příběhu, tak mi to připadá jako extended episoda, něco jako klasický two-parter typu Reckoning, Lost City apod.

Toto je spoiler!!!:
+ Adria
+ Morgan
+ Teal'cova procházka
+ Mitchellovy hlášky
+ a vůbec celej film
+ good ol' school s repli (oh yeah, god I missed them 8) )
+ marokánková "pomsta"

- I O A
- Carterová všechny nezechránila ?! Co to má bejt?! :D
- turbo-repli-humanoid (aneb asuras nestačil?)
- omg proč, proč MP4 ?!
- v záběru kdy se Adria vrhne proti Morgan, je vidět ten MŮSTEK, ze kterýho "skáče". Doufám, že nebude ve finální verzi.

Rozhodně je to skvělej dárek pro celou SG komunitu. Btw film je už sám o sobě hotov, 10.12. ho promítali hercům. Takže tohle musí být verze ze stříhání, v době, kdy ještě VFX studio nedodalo poslední CGI efekty. Takže to musí být tak měsíc staré minimálně. Načasování je ovšem opravdu precizní, skvělý konec SG roku, skvělé rozloučení s SG-1 v roce 2007.
CPT Andy "Scyther" Kastner
4th T.F.W. U.S.S. Phoenix, Bridge Officer

"Don't gimme the eyebrown!"

Příspěvek 25.12.2007 04:30:08
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem to viděl. Co se týče efektů, tak tam několikrát chybějí textury a obecně kvalita ripu je nic moc...

Na ostatní "závěrečné filmy" to nemá ani náhodou. Na to tomu chybí jistá hloubka, propracovanost nebo nějaká památná scéna či nápad. Přesto jsem se bavil. Nepůsobí to natahovaně, ale občas je to nelogické (žádné stráže ve vězení, vůbec tam na konci chodili jak po parku) a semtam zasáhne deus ex machina (Morgan, vize)

Obecně děj působí jak zderivované threads a reckoning. Replikátoři se prostě v nejdramatičtější moment sesypou, hodnej a zlej povzesenej si to rozdají v obláčku, po aktivování zařízení následují záběry různě po galaxii, přičemž všechny byly v trojdíle zpracovány lépe.

Jak jsem řekl, bavil jsem se, to ano, ale rozhodně né více, než u nějakého random dílu posledních dvou sérií...
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 25.12.2007 11:05:45
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak já sem přidám taky svůj dojem

Hudba-naprosto úžasná, takovou sme si v seriálu nikdy neužili a v kombinaci se záběry na hory mi to připadalo opravdu velkolepé. Vůbec, divím se tu některým názorům, nebo mám možná nízké nároky ale přišlo mi že by se to klidně dalo promítat v kině, ta kvalita na to rozhodně byla.

CGI-některé detailnější záběry Oddysey byly skvělé, až na těch pár nedodělků byl vidět rozdíl mezi seriálem
Toto je spoiler!!!:
efekt prolétání skrze superbránu a jak horizont prošel můstkem a následné rozložení na molekuly a poslání do toho tunelu, tohle se mi hodně líbilo

K ději
Toto je spoiler!!!:
Nemám moc výhrad. Snad jen nehlídání vězení v Celestu bylo až moc okaté, ale jinak příběh byl dobře zpracovaný. Záběry do minulosti na Alterány a sešit s náčrtky hvězdné brány taky potěšil.

Efekty povznesených se mi tu líbili ze všech jejich účinkování v seriálu nejvíce. Plápolající Adria neměla chybu, Morgana pak jako andělská bytost taky byla skvělá. Potěšil i Merlin na těch pár záběrech.

Sečteno, ohodnotil bych to 10/10, i s těmi pár scénami co jsou nedokončené.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

marosmm Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak Namuras nesklamala. Aj ked som ich este neskusal predpokladam ze su kvalitne ako vzdy.
http://www.sgtt.scifi-guide.net/sk_sub/sg1_movies/stargate_movie02_ark_of_truth_sk.zip

idem pozerat :)

EDIT: Odkazy do CODE, jinak ty titulky už tu dávno jsou v příslušné sekci. Příště si líp pročti fórum. RomanArts

Příspěvek 25.12.2007 20:33:53
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem to již také zhlídnul a paráda. Bitka repličlověka byla fakt dobrá a potom výbuchu jak se poskládala jenom ta kostra z replikátora :D Některé věci opravdu nebyly až tak propracované jak známe, ale to neznamená, že to nebude lepší v originální verzi, která vyjde březnu. :thumbsup:
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 25.12.2007 21:20:11
dehu Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jediný věc co mě moc nedošla >> proč poslali loď, na jejíž palubě je umístěno všechno asgardské vědění, do jinné galaxie na skoro sebevražednou misi? ... proč to když maj další loď? ... stačí jen tam nainstalovat štít a zbraně podle návodu v tom asgardským jádru .... což je asi možný, protože v SGA mají v s04e11 být obě ty lodě s asgardkýma zbraněma ..

prostě divný, navíc když IOA ví, že tam chtěji vypustit replikátora .. nechápal jsem

Příspěvek 25.12.2007 23:50:14
WRAITH Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Prosíííím, nevysekal by mi někdo hudby, alespoň ty co tam byly dobře slyšet - úvod a hudba ze scény jak šel zraněný Teal'c těmi horami....
Já mám film v MP4 formátu a s tím se mi blbě pracuje...
[img][images/thumbs/WRAITH_sigwraith2oe9.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sigwraith2oe9.png[/img]
[img][images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gif]images/thumbs/WRAITH_megarapid-userbar-anim.gifhttp://[/img]

Příspěvek 26.12.2007 00:28:23
Jorssk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sakra chtělo by to nějaké ty CZ titulky :( .
"To Punish and Enslave" - Barricade motto

Příspěvek 26.12.2007 01:18:27
beardie Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

najvyssi cas naucit sa po slovensky ;-)
chcete si kupit pristup na servery rs.com/de/filefactory/... ?
mesacny rs.com uz od 210Kc/250Sk
napiste mi na icq/SS

Příspěvek 26.12.2007 01:24:42
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Lepší by bylo, aby konečně byla ta finální verze :P a nejlepší, aby to hned ted bylo v prodeji na DVD v ČR i klidně s českýma titulkama (od SGTT) a v angličtině :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 26.12.2007 11:03:37
upi Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

lidičkdy, nedalo by se to nekde stahnout v jinem formatu než mp4 ???? skuste nekdo pls hodit linky na ten soubor.....
[img][http://upi.stargate.sk/sig_down.png]http://upi.stargate.sk/sig_down.pnghttp://[/img]
--- stargate.sk ---

Příspěvek 26.12.2007 11:24:58
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Na mininově se dá najít pár torrentů s avi, ale vesměs na privátních trackerech, nebo to má dost málo seedů... Na WF možná najdeš... Ale hledej sám :-D
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Příspěvek 26.12.2007 12:19:30
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tady je na czshare 700MB verze:

http://czshare.com/143390/oVRu/Stargate___The_Ark_Of_Truth.avi
Obrázek

Příspěvek 26.12.2007 13:12:26
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mám takovej menší dotaz. Neměla by být Adria ikdyž ji ta archa pravdy odebrala většinu uctívačů pořád silnější než Morgana? vždyť Adria měla minimálně 7 lodí poslušných uctívačů v naší chalaxii a kdybych počítal, že na každé z nich jsou vojáci i s rodinami (přeci neudělali Orie u Tomina vyjímku, že si mohl jen on vzít svojí rodinu), tak jich tam musí být minimálně 2000 a taky docela pochybuju, že neměli něco z záloze nějaký další lodě, kdybychom na ně vytáhli nějaké další překvápko. Na což bych si dal taky bacha, když už by mě tak někdo párkrát překvapil. A to už je podle mě pořáná dávka uctívačů, takže by ji měla aspoň podle mě porazit, pokud jí nepomohli Antikové vyrovnat síly.

Příspěvek 26.12.2007 13:17:35
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Archa fungovala i v naší galaxii :idea: jen u toho jednoho převora ne a to kvůli tomu že neměl tu svou hůlku. :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách