Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Stargate a loď Enterprise

Stargate a loď Enterprise

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Enterprise?

Ano
16
30%
Ne
37
70%

Celkem hlasů : 53

Příspěvek 24.12.2007 14:12:44
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nechci říct žeby Enterprise byl špatný název, ale prostě je to klasika pro Startrek a tak by to mělo zůstat
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 24.12.2007 14:15:30
Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

dehu: Tobě to asi nedocvaklo. Tohle říkal Jack když navrhoval, aby se Prométheus jmenoval Enterprise. Třeba ten díl neviděls nebo si ho už nepamatuješ.

A když už mluvíme o Prométheovi tak ve star treku pokud si dobře vzpomínám tak byl taky stejnej název Prometheus NX-59650. Bohužel Enterprise ve stragate se asi nedočkáme, protože Enterprise zná skoro každej kdo někdy kouknul na star trek. Prométheus nebo třídu prométheus znaj jen znalci, sám jsem ho viděl v seriálech jen při dvou příležitostech Voyager - Message in a Bottle a Enterprise - Azati Prime.

Příspěvek 24.12.2007 16:16:44
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já bych mohl posoudit reálnost pojmenování Enterprise hlavně ze dvou ohledů:

1) Ohled scénáristů. Scénáristi by nikdy loď Enterprise nepojmenovali. Jednak se drží jmen z řecké mytologie a jednak je tohle jméno něco jako synonymom pro Star Trek. A oni se snaží jít svou vlastní cestou.

2) Ohled světa SG. Ve světě SG je tohle pojmenování možné. Tam neexistuje seriál SG, který by mohle ST kopírovat. Naopak, zkušební raketoplán byl i v reálu pojmenován Enterprise (na přání fanoušků ST), tak proč by nemohli pojmenovat (pro ně) reálnou loď Enterprise. Hlavně když Jack bude to jméno stále prosazovat.

Nicméně někteří fanoušci by tohle nepřivítali. Především ti, kteří se zajímají jen o ST nebo SG a to druhý zatracujou (těch ale není moc. Přeci jen SG a ST maj k sobě blíž než třeba jeden z nich se Star wars).

Ale považovat jména Prometheus a Daedalos za čistě SG se nedá. Já jako zuřivý Trekkie si pod jménem Prometheus představím nejprve ST třídu s multi-vektorovým útočným módem a pod Daedalem třídu lodí nasazovanou do války s Romulany v 22. století. Holt většino dobrých jmen si ST zabral. Dokonce i Odyssey. Kdo si vzpomene na loď třídy Galaxy zničenou v gama kvadrantu :) ?
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 24.12.2007 16:41:33
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

OOOjéééé... jako ST/SG fanda bych taky nemohl žít s SG lodí pojmenovanou Enterprise,

ale Prometheus je podle mě ještě stylovější jméno pro loď a už jenom proto, že vyzní značně ladně a k lodi se prostě hodí...

Ehm.. X-303 Enterprise, no nevim nevim, prostě ne..

Příspěvek 24.12.2007 21:25:13
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Urcite nie maju lodicky nazvy podla mytologie a enterprise sa tam nehodi /skvor podla planet vodcoch mne je jedno ale entreprise sem neplette :evil:
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 30.12.2007 00:17:46
woody.birch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nebylo by špatný tam Enterprise dát s nějakou vtipnou hláškou. Ale to by asi znamenalo nějakou dohodu MGM a Paramountu - což (si myslím) nelze čekat.
Takže nakonec jsem proti :cry:
Čím složitější je mysl, tím větší má potřebu jednoduché zábavy.

Příspěvek 30.12.2007 12:57:40
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Proč by ne když se 2 letadlové lodě jmenovali Enterprise + k tomu jedna plachetnice
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 30.12.2007 14:08:27
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

+ testovací model raketoplánu pro lety v atmosféře...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 30.12.2007 18:41:14
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

a určitě by se našlo i něco dalšího :lol:
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 02.1.2008 18:03:21
Kulda Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ve StarTreku byly i lodě třídy Prometheus a Daedalus,a kdo ví kolik tam toho je ještě...

Příspěvek 02.1.2008 19:01:19
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
V SG jsou lode pojmenovany po lidech. Enterprise by bylo zbytecny, i kdyz Star Trek Enterprise by s prehledem mohl byt treti SG serial, jak nakonec dokazuje jeho SG mutace Horizon.

Apollo - Apollo Creed? :lol: nikdo jiný mě nenapadá :oops:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 02.1.2008 21:34:54
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No tak jmena jsou po bozich no :lol: nejen po lidech
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 02.1.2008 21:43:12
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Btw. Prométheus není bůh, ale Titán, takže nejen po bozích...

Příspěvek 02.1.2008 22:08:10
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No ale Titani meli podobne schopnosti a vlastnosti jako Bohove :oops: :lol:

Mimoto, Apollo je buh
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 03.1.2008 14:00:17
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

spíš Apollon ne? osobně tipuju že Apollo se jmenuje po tom programu nebo co to bylo jak lítali američani na Měsíc
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

PředchozíDalší

Zpět na Obecné