to Zizi, janinka, tokrp:Jé, moc děkuji za ohodnocení

Jsem ráda, že to vůbec někdo čte.
Právě jsem napsala další povídku, takovou jednorázovou a musela jsem ji napsat dříve než ji zapomenu, takže před vánocemi jsem nepřidělávala další díly, ale to hodlám teď během prázdnin napravit.
Pro všechny tu teď mám další část povídky. Je poněkud kratší, ale snad se ta délka nahradí kvalitou.

Tak tedy pěkné počtení.
17.část
„Proč jste sem sakra přišli?“ šeptala zoufale Daniela. V očích se jí zrcadlili slzy.
„Vždycky, celí půl rok, jsem chtěla si vzpomenou, ale když jsem toho konečně dosáhla, tak toho lituji.“ Rozplakala se. Lorne vstal a přesedl si k ní. Opatrně ji vzal kolem ramen.
„Vše se nějak vyřeší, uvidíš,“ šeptal jí a hladil ji po vlasech. Daniela na něj jen pohlédla.
„Richarde, pokud se vrátíme na Atlantis, tak budeme muset...budeme muset...“ nedokázala to doříct. Slzy ji začali téct po tváři. Všichni v místnosti sledovali jejich neštěstí.
John začal litovat toho, že jsem kdy přijel. Mozek mu v hlavě začal pracovat na plnou výkonnost.
„Hele vím, že je to ukvapené, ale může to zůstat jen mezi námi,“ jen tak prohodil. Daniela s Richardem se na něj podívali.
„Johne, ty to asi nechápeš, že jo?“ zeptala se ho plukovník.
„Chápu,“ v klidu odpověděl.
„Pokud by se to někdo dozvěděl, tak by to znamenalo obrovský problém, byly by jsme v bryndě nejen mi dva, ale i vy všichni.“
Rodney toho měl právě tak dost.
„Tak se prostě vezměte. My poletíme na Atlantis, oznámíme váš nález, přiletíme nazpět, a odvezeme si vás. Jo a ještě bych zapomněl na to, že oslavíme vaši svatbu. Teda pokud na ní stále trváte,“ pronesl to jako by to byla ta nejlehčí věc ve vesmíru. Všichni něj zůstali zírat. Takového Rodneyho opravdu neznali.
„A to jen tak? Prostě se vezmeme a pojedem na Atlantis?“ zeptala se Daniela s neskrývanou ironií v hlase.
„Jo proč ne, když se vezmete, tak to asi těžko zrušíte a my řekneme, že jsme přiletěli pozdě a vůbec jsem o vašem záměru nevěděli.“ John si klidně prohlížel nehty. Rodney se cpal koláčem. Teyla a Ronon se nadšeně na ně dívali a Carson uvažoval nad tím, jak by bylo skvělé mít malé mimčo na Atlantis. V podstatě s tím všichni souhlasili.
„A nebylo by jednoduší kdybychom tu zůstali? Prostě jen by jste odletěli s tím, že tahle planeta je plná záporňáků a už se nevrátili,“ nahodil tuhle možnost major. Všichni nad ní přemýšleli. Urči tě by to šlo, to věděli všichni, ale pořád před nimi seděli jejich přátelé, o kterých si mysleli, že už je nikdy neuvidí. Tak nějak je chtěli z pět a byli ochotni všechno podstoupit, jen aby se vrátili. Nikdo nechtěl promluvit.
„Samozřejmě, že by to šlo. Zamysli se nad tím, netoužil by ses pak vrátit domů, když teď víš kdo jsi?“ zkoušela to diplomatickou cestou Teyla.
„Chápu, že se tu máte dobře, ale Daniela na začátku říkala, že toužila si vzpomenou. Jo, teď možná toho lituje...ale tohle není váš život a vy to víte,“ dokončila svou myšlenku.
Pár mladých lidí seděl. Oba dva uvažovali o tom jaké vyhlídky mají, co s nimi bude a jakou mají naději. Daniela vyskočila na mysl ještě jedna věc:
„A co když budu chtít mít dítě?“ Tahle otázka donutila všechny zapřemýšlet.
„Mám na to přece právo ne, když se vdám?“ Odpovědí jí bylo ticho.
„Máš na to právo, a věřím, že ti ho nikdo nemůže vzít. Podle mě, by to bylo skvělé mít na Atlantis malé dítě...Tak nějak mám stejně pocit, že zákony ze Zemně na Atlantis neplatí...“ zauvažoval Carson.
Dítě na Atlantis, všem se pod touhle představou rozzářili obličeje.
Rodney uvažoval, jak by ho naučil všechny svoje vědomosti. Teyla by ho učila bojovému umění a ještě by si s ním hrála. John přemýšlel jen nad tím, jak by ho strejda John kazil a kazil. Pro Carsona by to bylo něco naprosto úžasného, sám ani neuvažoval, co by pro něj udělal, jen ta představa ho naplňovala štěstím. Ronon, se jen hloupě usmíval, čert ví, co má ten člověk za lubem.
Daniela a Lorne je sledovali, tušili, že tenhle boj prohráli. Ještě si spoustu věcí nepamatovali. Doženou to, ale teď to potřebovali prodiskutovat osobně, mezi čtyřma očima...
„Kdy se musíte vrátit?“ vyzvídal Lorne.
„No...Ehm...pozítří večer by jsme měli vyrazit,“ uvažoval nahlas Rodney s plnou pusou koláče.
„Dobře, dejte nám den, večer, na rozmyšlenou....zítra vám řekneme, jak jsme se rozhodly.“ Na to ani jeden z nich neměl námitky, prostě si museli popovídat a tím to pro ně haslo.
„Vyspat se můžete tady v těch pokojích. Donesu vám ještě nějaké deky a Richard vám snese madrace z půdy. Dneska bude dlouhá noc, připravím nám všem něco k večeři.“ Jak to Daniela dopověděla, všechno šla splnit.
O hodinu později byli připravená místa na spaní i večeře. Po lahodné večeři opustili Lodne a McNillová svůj dům a vydali se přes pole k starému dubu. Tam se usadili a nějakou dubu mlčeli. Ani jeden nevěděl odkud by měl začít...