Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Andromeda Gate

Andromeda Gate

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 29.11.2007 19:13:18
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To je opravdu nezbytně nutné, aby se oficiální i neoficiální Stargate věci držely tak sveřepě tématu "nová galaxie, nový nepřítel, nová barva chevronů"?
Kouknu na Scifi World a tam je interview s autorkou nové knižní SG serie. Základní synopse zní:

"Nová série Andromeda Gate vypráví příběh nového týmu Stargate Command označeného jako SGA1, prozkoumávající (novou) galaxii a hrozbu (novéhho) nepřátele, Saggiů. Velícím důstojníkem Andromedy je plukovník Roberts, první tok'erský velitel SGC. Toto jsou příběhy Starcity Andromeda na její pokračující cestě za objevováním nových i starých civilizací."

Zbytek rozhovoru nemám sílu číst. I když je tu pár zajímavých nápadů, nemůžu uvěřit, že je tak snadné získat více méně oficiální požehnání pro něco tak... známého. Jistě, je to založené na RPG SG čemsi a není to podporované seriálem, ale stejně. Takže mě zajímá, jsem jediný komu vadí tahle forma recyklace? Komu vadí, že nikdo není schopný přijít s něčím novým? Je Stargate opravdu odsouzena být stále a vždy jen o "nová galaxie, nový nepřítel, nová barva chevronů"?

Více tady, zvláště doporučuju popis Saggi:
http://thescifiworld.net/interviews/drymwyver_01.htm

[img][http://thescifiworld.net/img/interviews/andromeda_gate_cover2.jpg]http://thescifiworld.net/img/interviews/andromeda_gate_cover2.jpg[/img]
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 29.11.2007 19:30:21
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jakože nic proti tomu nemám, když je to dobře zpracováno, ale tady už ten popis zavání něčím divným. Už jen to Toto jsou příběhy Starcity Andromeda na její pokračující cestě za objevováním nových i starých civilizací." mi přijde celkem k smíchu :)

A ten popis té rasy, mno...
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 29.11.2007 19:32:03
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No a co by sis představoval pod pojmem "novým" ? Pochybuju že téma jako tvá SGO je něco co by se dalo například užít při skutečném natáčení seriálu, proto že polovina fandů by se urazila že je to kopie BSG :wink: Takže co?

Sg vždycky byla, je a bude o průzkumu něčeho nového. Když to uděláš tvojí formou, bude to sice možná zajímavý, ale nebude to Sg ale BSG převlečená do uniforem Sg a fandové by tě ukamenovali. Když hodíš novou galaxii zase bude spoustu lidí nadávat. Ono tohle tak nebolí, není to žádnej další seriál...

Takže co novýho? Příběh lodi? Budou lidi nadávat, že se Sg stává Star trekem a že jim dochází nápady a vyskytne se tisíc lidí, kteří budou tvrdit že Sg má být hlavně o procházení bránou.

Co bych navrhl já, je že bych posunul děj tak o sto let do budoucna, kde je brána veřejně známá a vymyslel novou zápletku.Klidně by to mohlo fungovat a nemuseli by se tolik vzát toho dnešního světa, vždyť přiznejme si, lidé se za sto let těžko nějak moc zmnění. Jenom torchu zmodernizujete vybavení, uděláme pár mimozemských kolonií atd... no to už sem se trochu rozepsal.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 29.11.2007 19:45:58
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já jsem jen zvědavej co se bude dít až autoři vyčerpají všechny možné základní barvy na zámky... :lol:
Obrázek

Příspěvek 29.11.2007 19:47:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

hack: no to je můj překlad, nicméně originální "To explore new civilizations and old, these are the continuing adventures of Starcity Andromeda" je IMO tomu Treku docela podobné :-)

Balial: Samozřejmě, že mám na mysli svůj projekt, který vyjadřuje moji ideální představu, ale i kdyby autoři nakrásně nechtěli posunou SG do více temnější tónů nebo silnější military scifi (SGO není kopie BSG), je tu tuna námětů - SG přece není jen a pouze o průzkumu. Současná SG neustále prozkoumává něco nového, ale zapomíná na to staré. DS9 u Treku je taky spíše o válce než průzkumu, a to u seriálu, který zavedl jako axiom průzkum-utopii-mír, a zvažovaným námětem namísto ENT byla i Starfleet Inteligence! Držet se klišé není zrovna košér.
Obrázek

Příspěvek 29.11.2007 20:12:59

Odpovědět s citací

Nojo. Tohle je ale nějaká autorka-fanoušek, no celé to téma je obšlehnutá Atlantis skřížená se vším možným... nemyslím že by autoři Sg přišli s něčím takovým :wink:

U SGO, dalo by se diskutovat co je inspirované a co ne. Námět vyhlazení/ztracení planety a že zůstane jedna svobodná flotila, neříkej mi že to BSG nepřipomíná. Postavy- Liu/Hoshi z Enterprise do očí bijící... atd. Takže jak vidíš, být originální není až tak jednoduché... (Nic proti SGO, čtu ji dál 8) )
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 29.11.2007 20:22:27
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dalo by se s tím diskutovat, nicméně by jsi došel k tomu, že jednoduše BSG se točí okolo útěku od Kolonií, zatímco SGO okolo záchrany Země. Liu a Hoshi, to je taky vzdálená podobnost. Ale nejde tu ani tak o obhajobu SGO, jde mi spíše o to, že oni se ani nepokoušejí o něco nového. Chápu námitku "SG je o bráně, zkoumání atd.", ale to neznamená, že by příběh o agentech NID na Zemi, příběh ze staré Atlantis nebo příběh o ruském programu neměl šanci, podle mě. Univerzum by obohatil, a jak kdyby byl kvalitně sepsán, asi by se i zaplatil.
Obrázek

Příspěvek 29.11.2007 20:29:37

Odpovědět s citací

Vzdálená? Hoshi-Japonka (Tuším :D) lingvistka, Liu-číňanka , lingvistka :D No to je fuk...
Asi budu znít divně, ale sg (obecně spíš mám na mysli sga) jak je psaná momentálně, má takový jedinečný... kouzlo, atmosféru, kterou prostě najdu jenom tam a žádná psaná povídka to nikdy nedokázala napodobit.. nevím jak bych to popsal... a jakmil bys z toho uděla film o NID (IMO na seriál o gaunerech co kradou technologie bych se nedíval) tak bys tu atmosféru zničil, prostě by to nebylo ono, nvím jak bych to vyjádřil, asi tomu budeš říkat bezmezné obdivování sg ale není to tak...

Příspěvek 29.11.2007 20:43:11
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jenže Liu má svérázný pohled na vztahy a svoji dezerci taky dovedla dále. Především jsme ale k Liu došli skrze myšlenku Jackson je starší muž, Weir je starší žena - chce to mladší ženu, ideálně ne-Američanku. Vzhledem k tomu, že Radha už zabrala Indii, další velký stát je Čína.
(IMO na seriál o gaunerech co kradou technologie bych se nedíval)

Podívej se na Firefly ;-) A nedopisuj, že ji zrušily, protože to nebylo vinou seriálu.
Mimoto já mluvil spíše o NID na Zemi, ala X-Files z druhé strany.
Nejde nutně o TV seriál, i když i tam by měla být inovace, ale knižní série se může přece totálně oprostit od konvencí.
Obrázek

Příspěvek 29.11.2007 21:50:00

Odpovědět s citací

Tak na to ti řeknu jednu věc, hodnotit úspěch seriálu podle první serie je hoooodně spekulativní, první série, je totiž u drtivé většiny seriálů hodně sledována a dobře hodnocena, proto že se jedná o něco nového a neokoukaného. Z tohohle pohledu tvůj argument ztrácí váhu.
Bohužel už nemůžeme říct, kolik lidí by se na to dívalo třeba po dvou letech. Vem si LOST, sledovanost už hodně klesla po třech letech. Když je něco nové, sledovanost to mívá velkou, zvlášt v Americe, takže tenhle argument moc neberu.

Příspěvek 29.11.2007 22:03:46
Major General
Major General

Odpovědět s citací

LOSTu klesá IMO sledovanost spíše kvůli natahování, než protože by stárnul.
Ale ne, vážně, podívej se na Firefly a Farscape, a pak napiš, jeslti ti příjde nápad na seriál o gaunerech, co kradou technologii, nějak špatný. ;-)

(vidíš, jak jsme se zase stočili do debaty o jiných seriálech :-) )
Obrázek

Příspěvek 29.11.2007 22:21:27

Odpovědět s citací

No a kvůli všemu čemu by mohla sledovanost klesnout i Firefly... vždyť se ten seriál ani nerozjel, to je jako soudit DS9, B5 nebo i Sg po půlce první série...

No nevím jestli si mě správně pochopil, jestli máš na mysli to co já, tudíž seriál o týmu ale tým NID Shadows of Gray, tak to říkam jasné a rezolutní ne :)

Farspace sem neviděl a asi ani neuvidím, četl sem nějakou diskusi a zhruba zápletku a moc nezaujalo... ale neviděl sem, takže nechci moc soudit :wink: A i kdyby, neznamená to že se Farspace musí líbit všem nebo tenhle žánr, lidé mívají i jiný vkus, takže by se třeba na seriál o zlodějích nedívali :wink:

Příspěvek 29.11.2007 22:27:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nesuď podle diskuzí, suď podle děje. Farscape je extrémně kvalitní a patří mezi moje TOP 5 seriály.

Ani Shades of Grey SGčku bych se nebránil, vlastně mi to příjde jako jediný schůdný námět, jak udržet třetí SG seriál u chození bránou a ne létání lodí.
Obrázek

Příspěvek 29.11.2007 22:57:02
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A zrovna já jsem ten člověk, o kterém mluvil Balial. Firefly jsem viděl asi šest dílů a nijak zvlášť mě to nezaujalo a Farscape jsem viděl dvě série a dopadlo to obdobně. A jeden z mých kamarádů je na tom úplně stejně. Taky se mu nelíbí ani Firefly ani Farscape.

No měl jsem chuť se rozepsat o tom, že pro každého je zajímavý a dokonalý seriál něco jiného, ale to raději dělat nebudu, protože vím, že by to nemělo cenu. :wink: Tak jen dodám, že plně souhlasím s Balialem. Taky se mi líbí SG taková jaká je a opravdu NECHCI, aby se někdy jen vzdáleně podobala BSG nebo Farscape. Nic proti těmto seriálům, proti gustu žádný dišputát, ale rozhodně nechci žádnou radikální změnu.

I když musím souhlasit, že základní myšlenka té knihy je dosti ohraná a ta průpovídka o které psal HAck je opravdu směšná. Ale nedá se soudit podle pár informací. Základní příběh může být ohraný, ale zpracování být zajímavé... (I když v tomto případě nevím, nevím :) )

Příspěvek 03.12.2007 16:58:19
lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

tohle me fakt odrovnalo -teda me se nezda ta brana jinaci nez na atlantis jakou ze ma mit barvu?(ruzovou at je to ruzova pls...... :D -ze by star gay? :offtopic: tohle uz prehanim.....)nova galxie nove zamky to je ujete atlantis beru ale jeste jednou to same jeste jednou meli by udelat serial z roku 2078 kdy je brana verejny dopravni prostredek a specialni tym bude bude nahanet mimozemsjke zlocince skrz brany :)
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

Příspěvek 03.12.2007 19:48:28
Angmar.FZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Andromeda Gate? No ku*va....! že se toho nedožil Anubis.22 či jak se ten patron jmenoval... :biglol:

Příspěvek 03.12.2007 20:46:26
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Podle mě toho o moc víc ne nová galaxie/nový nepřítel vymyslet nejde, pokud se chcete držet toho, že SG se odehrává v součanosti. Pokud by se to šouplo o století vpřed, byla by tp jiná SG, future SG. Ano, SG má určitý jednoduchý styl, který je pro ni charakteristický. Přeci jen SGO je SG, ale jiná SG.
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 03.12.2007 22:10:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Právě že podle mě by po deseti letech už bylo záhodnou postoupit v SG kupředu. Poslední velkou změnou bylo zavedení lodí v 6. řadě (Prometheus a spol.), takže teď by mohli přikročit k další změně. Není potřeba skákat do budoucnosti, ale prozradit bránu, řešit efekt tak pokročilé technologie na primitivní rozhádané lidi, zapojit mytologii a pořešit dále Antiky atd. Donekonečně nevydrží u další nové galaxie, je jich jen několik trilionů.
Obrázek

Příspěvek 04.12.2007 17:15:53
lihkan Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

me osobne uz jen pekvapuje ze vubec existuje atlantis kdyz sem poprve slisel nova galxie novy nepritel tak sem myslel ze sg1 to nebude ani popaty myslim ze sga drzi opravdu jen opravdu dobre postavy (az na O´neilla jsou na atlantis postavy podle mne lepsi i kdyz hammond taky nebyl spatny )jmenovite Mckay v sg1 s neho delaly blbecka aby vinikla carterova ale MCkaye mam radsi prave proto ze neni tak dokonaly carterova skvele bojuje vzdy neco vymisli a je to kost
mckay je tlusty neumi strilet a jeto srab-podle mne je MCkay rohodne realistictejsi to sem ale odbocil ale podle mne hlavni pilire atlantisu sou dva-a to nepritel(wraithi sice stokrat ohrane tema upiru ale warithi maj neco dosebe na jejich zabiti je treba vic nez naostreny kul a davaj atlantis takovy hororovi nadech)a pak samotne mesto atlantida (plne mesto tajemstvi ruznych laboratori s neznamymi experimenty tajemnych entit neznamych technologii atd.....................) proty co ty plky(a ze jich je) nebavi cist to podstatne je zdeatlantis prisla s necim novim tim myslim to mesto ale podle obrazku je to dalsi atlantis(to starcity andromeda) takze uz teda nevim co na tom bude zajimaveho prot ze vic technologi nez v hlavnim meste antiku tam mit nemuzou takze to bych videl jako hlavni minus pak to pojmenovani SGA-1 my pripada total ujete(dalsi+pro atlantis nepouzivaj to otrepane SG)a uz sem zvedavi na ty saggie co zase vymisli(i kdyz ono se to vimysli v knizce snadno kdyz nemusi premislet kolik by staly kostymi :roll: )no a ten princip nove galaxie sam osobe.....no rika se nesud knihu podle obalu ale zatim je me hodnoceni :thumbsdown:

:shock: tolik radku textu kvuli jednomu smajlikovi
[img][./images/thumbs/colasignproject_1246512172.png]http://img148.imageshack.us/img148/7776/colasignproject.png[/img]
má literární tvorba:
Obrázek
Niní ve vaší povídkové sekci

Příspěvek 04.12.2007 18:11:01
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jak již bylo řečeno některé části stargate jsou již ohrány, ale já bych se nebránil tomuto zpracování. Ono zas nemůžete seriál pojmenovat stargate andromeda a pak tam nedát bránu, nebo SG týmy. Obsah byl napsán dost stručně, takže bude záležet jak vytvoří prostředí v němž se to bude odehrávat a to je to hlavní. Pokud díly budou na sebe aspoň trochu navazovat a využívat zkušeností z minulosti a budou napínavé, tak zaručeně se lidi budou koukat. Přece když člověka něco nebaví, tak se nebude koukat. Takže když to shrnu záleží na zpracování a samozřejmě na výkonu herců
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 11.12.2007 14:49:28
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Problem u techhle vymyslenych Stargate vecicek je, ze je tam skoro vzdy malo akce.
Kam se podel stary dobry frontalni utok, a salvove utoky bitevnich lodi?
At tam jsou bitky jako z Druhe svetove, dyt letadlovky (Hivky) i battlecruisery (Ori lode, Aurory) tam jsou, tak at tam davaji vic peknych sporadanych bitev, kde se to reze ostosest a dela to bum :lol: :D :D
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 11.12.2007 16:39:27
Sam99 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jj víc vesmírných bitek :lol:
ale ty tam nedaj stojej moc efektů tedy peněz

Zpět na Obecné