Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica 4x00 - Razor

4x00 - Razor

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Příspěvek 18.11.2007 14:18:10
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No, tak Razor jsem shlídnul několikrát a rozhodně nesouhlasím s tím co tady psal třeba pepe.vyskoc, že to "nebylo" nic moc a že děj postupně upadá. Ano byly zde uprostřed 3.sezóny slabší a pro někoho vycpávkový díly jako Unfinished Business, The Woman King, Dirty Hands atp. Úmyslně jsem napsal pro někoho, protože podle mě naopak počátkem 3x18 The Son Also Rises děj zase nabírá spád a Razor to jen potvrzuje. Na 4. sezónu BSG se těším o hodně víc než na Atlantis - poslední díl Atlantis co jsem viděl byl 4x05 Travellers a to ještě na FFSku bez titulků, ne že by to nějak extra vadilo, titulky stahuju stejně až když vypaluju DVD. Ostatní díly se mi teď jen tak povalují stažený na disku a tak nějak jsem se nepřemluvil k tomu si je pustit. Ale to by bylo na delší povídání. Možná to bude tím, že jsem před Razorem začal znovu sledovat BSG od začátku. Galactica má totiž svůj "styl" co nemusí sedět každýmu. Proto je tu tolik odlišných názorů. Když jsem dokoukal Razor poprvé (pustil jsem si ho po epce 2x17 Captain's Hand, aby mi to hezky "zapadalo" do děje :lol: ) jsem ještě na závěrečný titulky koukal s otevřenou pusou. Viděl jsem ho dvakrát po sobě a klidně si ho pustím zase. Každý díl Galacticy podle mě vypadá trochu jinak když si ho pustíte podruhý (potřetí ... atd.) s určitým odstupem času. Stejně tak to u mě bylo s Razorem. Na první pohled perfektní efektama nabitá podívaná. Napodruhý jsem se trochu víc ponořil do děje a zamyslel se nad ním. Tohle neni SG kde máte jasně a černobíle vykreslený charaktery, dobro a zlo, žádný "necháme si klidně i nakopad zadky, protože to tak je správně". Lidi tu dělají rozhodnutí, který ovlivní to jak se bude děj vyvíjet dál. Žádnej magickej reset na začátku každýho dílu aneb budeme dělat, že se to vlastně ani nestalo. V první sérii BSG mě právě zaujala ta beznaděj s jakou kolonisti dostali na pr*el a ta hrstka co přežila se musela rozhodnout co dělat dál. Sám Adama říkal Leeovi, že nebýt jeho a presidentky, tak by se možná nikdy nevydal hledat Zemi s konvojem civilních lodí za zadkem a Galactica by nejspíš skončila někde sama a snažila by se bojovat proti Cylonům jako Pegasus. Nepatřím na seznam lidí co Cainovou odsoudili hned po prvních pěti minutách co vstoupila na scénu. Ano to co udělala nebylo zrovna nejlepší a leckdo by si to asi jen tak za rámeček nedal, ale říct, že byla uplně "blbá" ,jak tady někdo pořád píše se taky nedá.
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 07.12.2007 22:17:26, celkově upraveno 1
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 18.11.2007 14:52:37
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Tak já ji neodsoudil po 5 minutách...ale po těch celých 3 dílech 2. řady (nebo v kterým byla :lol: ), jak zničili loď Znovuzrození...tak to jsem na ni hodně nadával, protože byla strašně namyšlená atd. (nemyslel jsem, že když je blbá jako hloupá) a to já nesnáším a u ženské už vůbec...a ten Razor to ještě víc přitvrdil, protože tam bylo vidět všecko...třeba mě na začátku upa naštvalo, jak odpráskla toho XO...to jsem nedal...být tam na můstku, tak ju hned podříznu :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 18.11.2007 15:18:22
Bahamut_Lord Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdarek decka. Ja bych mel dva dotazy, netykajici se primo obsahu epizody, ale te omacky kolem, a to tohle:

1) Nejaky link na ty title by nebyl? Primo na title, ne na celou epizodu na rapidu i s titlema. Pokud to tu nekde je, tak pardon, sem slepej.

2) Dotaz na lidi co to uz videli, jake ty title jsou, kvalitou a obsahem a chybama? Protoze podle stranky bsg.cz to asi nedelal ''jejich'' klasicky prekladatel Winner, tak se bojim kvality. To bych radej pockal az na ofic pristi rok...

Diky za odpovedi,docela ste me timhle topikem prekvapili, ze uz to je venku :o

EDIT OMG OMG ja sem slepej, uz sem to na te bsg.cz nasel, ze to je od nich. Pardon :oops:
iCe Online, Free World of Warcraft server

http://icewow.servegame.com

Příspěvek 18.11.2007 16:53:15
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Lol...tam se dívej hned...tam to bylo hned :lol: , titulky jsou fpoho

Příspěvek 18.11.2007 17:19:46
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Revan: No, mě se tedy vycpávkové episody S3 líbily, protože i když nesouvisely moc s hlavním dějem (i když více, než vycpávky SGA), tak měly samostatné zajímavé nápady a myšlenky. Nebyla to úplně ta BSG, kterou jsem si zamiloval, ale byly to zajímavé příběhy a moc rád bych viděl trochu více takových samostatných dějů (ale v S4 už ne :-)).

Cainová by byla dobrá postava, kdyby více vysvětlili proč dělala to, co dělala a jak. Kdyby řekli, proč popravila XO, proč rozebrala lodě a jaký to mělo na loď dopad. Jenže oni tam nic takového nedali, takže Cainová je mnohem více jako nějaký SG evil, který je evil, prostě proto, že to má ve scénáři. Kendra Cainovou respektovala jako boha i přes masakr civilistů, což znamená, že by řekněme Pegasus bez zásob civilistů pomřel hlady nebo zůstal dead in space. Oni tam zkrátka neřekli jaký měly jejich činy základ ani výsledek, pouze, že Kendru tížila nějaký poprava civlistů. To je jako rozdíl mezi Saw a Konferencí ve Wansee. V Konferenci se mluví o vyhlazování Židů z pohledu úředníků a je to ohromně mrazivé, sledovat ty hrubé počty, a souvislosti toho, jak došli k holocaustu. V Saw prostě jen vidíš explicitně umírající lidi a nějaké jakože psychologické problémy lidí, kteří stojí okolo. Stejně jako v Razoru, nevidíš souvislosti, vidíš jen scénu, kde střílí do lidí. To není BSG, to není vysvětlování proč lidi dělají podobné věci, jen řečení, že je dělají. Ale to všichni víme z každých zpráv.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 18.11.2007 17:44:08
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Proto jsem tam taky psal "pro někoho" vycpávkový díly ... Škoda, že se třeba 3x16 - Dirty Hands neobjevil už v první nebo druhý sezóně. Spíš až ve druhý, protože 1. byla spíš o "boji o přežití" kdy flotila utíkala před Cylony a kde jeden díl navazoval na ten další. Klasická ukázka toho, že život ve flotile není žádnej med. Žádná utopická společnost jako ve starý Galactice kde i přes to všechno byli naprosto spokojený, nikdo neměl žádnej problém a každej byl děsně nadšenej z toho že může letět směrem k Zemi (v uvozovkách). Že to neni taky jen o tom, že Lee nebo Kara sedne do Viperu a hraje si na hrdiny. Teda pokud bych si mohl vybrat, tak bych radši byl někde na Galactice, třeba i jen jako ten "vojín" co tam vytírá podlahu než bejt někde na nějaký týhle civilní kocábce ...

Co se týče Cainový, tak mi taky přišlo, že ty její rozhodnutí byly kolikrát ukázaný takovým způsobem "Teď zastřelíme XO protože to Fisk řekl Saulovi v 2x10 a je to". Nikdo skutečně neví co k tomu Cainovou vedlo, jsem zvědavej teď až bude Razor v prodloužený verzi i s flashbackama. První střípky se už objevily na BSG.cz ... Pokud vím, tak Cainová přišla o sestru a otce během 1. Cylonský války takže člověk nemůže vědět co se jí skutečně honilo hlavou. Co se týče Kendy, tak tady člověk taky nemůže jednoznačně říct, co jí k tomu vedlo. Před Razorem se mluvilo o "lesbickém" vstahu a ten tam byl zlehka naznačen mezi Ginou a Cainovou ale Kendra byla podle mě skutečně ta kdo admirála milovala. Třeba ne "úmyslně" a ze začátku to byl skutečně jen vystrašenej poručík co se poprvé dostal na Battlestar. Byla pro ní něco jako vzor, snažila se zavděčit, ukázat že na to má. Možná proto postřílela ty civilisty atp.
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 07.12.2007 22:17:42, celkově upraveno 1

Příspěvek 18.11.2007 18:06:15
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, ještě v souvislosti s vycpávkama - moc rád bych viděl Krajní meze natočené a napsané lidma, co udělali BSG. :-)

Tak rozšířená verze má navíc jen pár minut, což by mohlo pomoct, ale stejně to IMO nevysvětlí vše. Razor na můj BSG vkus ubýhá hrozně moc rychle a navíc bez berliček typu vnitřní vyprávění postavy, too much of muchness, jak by řekl Ron Moore. Mohlo by to být ok, ale nesměly by se tam odehrávat dva (tři, čtyři...) děje najednou a přerývaně - jakmile jedna scéna vybuduje napětí, druhá nás posune do jiného času. Nelogické chování Cainové i posádky a podivné ztvárnění lodi, která v 2. řadě vypadala, jako že Cylonům fakt zatopila a v Razoru se ukázalo, že si jen vylámala zuby na naprosto bezvýznamné družici, to celé jen podtrhuje.

Můj původní dojem byl, že Kara a Kendra někde uvíznou hned v úvodu filmu a v pauze mezi (neukázanými) přestřelkami ji to bude Kendra vyprávět. Že Pegasus fakt zničil řekněme deset baseshipů taktikou údeř-uteč a Cylonům zatopil, ti se ho báli a pronásledovali ho až ho vytlačili z území Kolonií a on nakonec našel Galacticu. Že XO třeba když ne sám chystal vzpouru, tak alespoň ho ovlivnila Six a táhla ho proti Cain. Že Pegasus byl bez zásob a tak bylo životně nutné obrat civilisty. Obecně v Razoru vůbec nemusely být postavy z Galacticy, maximálně kdyby se řekněme mladý Bill Adama potkal s malou Cainovou, nějak, v jejím flashbacku. Kendra by ke koupajícímu se dědovi taky mohla dojít, aniž by znala Starbuck, popřípadě opět - mohla ji znát řekněme z akademie.

No ten vztah tam byl hodně lehce naznačen, na druhou stranu fajn, není třeba rvát explicitní scény do každého filmu. Ale očividně to většině lidí sotva došlo :-)
Obrázek

Příspěvek 18.11.2007 19:20:03
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak, XO zastřelila, protože odmítl vykonat rozkaz a to tam bylo a jelikož byla taková .... (nevím co :lol: ) tak ho odpráskla... ty civilisty postříleli, protože chtěli věci a lidi a ti lidi, co odmítali, tak měli postřílet... všecko to tam bylo řečení... i v té 2. sérii :P

Příspěvek 18.11.2007 19:31:38
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

No spíš než řečený, tak naznačený ... Proč zastřelila XO? Jen protože odmítl vykonat jeden rozkaz? Proč rozebrala civilní flotilu? Jen protože neměla zrovna dobrej den na to aby sebou táhla nějaký civilisty a chtěla si radši letět zastřílet? Nebyl tam žádnej "opravdovej" důvod co jí k tomu vedlo. Jasně, stalo se to takhle, protože o tom mluvili v 2x10 ale to má být všechno?
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 07.12.2007 22:17:57, celkově upraveno 1

Příspěvek 19.11.2007 04:16:22
Tomy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

IMHO: Po útoku Cylonů na Kolonie se jí zhroutil svět ("prostě jí přeskočilo"). Jediný způsob jak se s tím vyrovnat pro ni byla pomsta. I když svým vlastním důstojníkům tvrdila, že ne. Cyloni ji už za první války vyvraždili rodinu. Po útoku na Kolonie je z ní bůh. Nemusí se nikomu zodpovídat a jejím jediným cílem je zničení Cylonů. Nemyslí na zachování lidské rasy. Svou misi nemůže splnit sama a potřebuje oddanou posádku. Nemůže si dovolit, aby někdo neuposlechl v bitvě její rozkaz. Zastřelením XO dosáhla naprosté poslušnosti. Pro úspěch své mise potřebovala náhradní díly a kritický personál. Tak si je vzala... Jednala naprosto logicky. (I když byla "šílená" a snažila se dosáhnout nemožného.)
Naposledy upravil Tomy dne 19.11.2007 11:27:46, celkově upraveno 1
24, Bones, Castle, Doktor Who, Dollhouse, Fringe, Heroes, HIMYM, Chuck, In Treatment, Kings, Lie To Me, Lost, MNIE, Reaper, Robin Hood, Samantha Who, Scrubs, Smallville, Supernatural, Beast, TBBT, Listener, Legend of the Seeker, Mentalist, The Office...

Příspěvek 19.11.2007 08:14:23
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Což o to, tak to klidne scénáristi mohli myslet, že byla psychopat, ale pak pochybuju, že by za ní tak silně stála posádka. Stalin byl možná taky psychopat, ale ve svém portfoliu něčeho dosáhl a své věrné uměl odměnit, Cainová na to neměla prostředky a nedosáhla ničeho. Tak či onak,už aby se ven dostal podcast.
Obrázek

Příspěvek 01.12.2007 16:52:49
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak na torrentech už se objevila extended verze :)
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 01.12.2007 21:17:44
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ten film jsem viděl zhruba před měsicem.Moc dobrej film každou chvíli koukám na tu scénu v docích. :wink: Fakt velmi povedenej filmek.
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 01.12.2007 21:28:42
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Je v rozšířené verzi něco podstatného?
Obrázek

Příspěvek 02.12.2007 03:21:55
Deus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dost věcí.
''You Will Know the Truth'' - Battlestar Galactica: The Final Episodes

[img][images/thumbs/Deus_468x60vz9.gif]images/thumbs/Deus_468x60vz9.gifhttp://[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Battlestar Galactica a Caprica