Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Dějepis Antiků aneb pohled do historii všech ras SGA

Dějepis Antiků aneb pohled do historii všech ras SGA

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 31.10.2007 20:55:46
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Raynor: Tak to se pleteš, schválně sem si procházel titulky Reckonig a nikde to tam není, podle všeho to spustili před několika miliony let, Goauldská říše existovala už před 20 000 lety....

Jistě že Antikové mohli porazit Wraithy, jenže měli velice konzervativní radu která všechny tyhle nebezpečné projekty nakonec zatrhla.
A o válku Replikátorů s Wraithy se teda fakt nebojím že bude jenom pár dílů, podle všech spolierů má být minimálně až do koce 4.série...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 31.10.2007 21:48:05
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Rad bych vám nabídl svůj názor proč Antilové nebo spíš Lantiane neosídlí galaxii Pegas.
Protože nato byly příliš hrdí a vzdělaní aby vykonávali podřadné práce tak potřebovali někoho primitivnějšího a méně hrdého než byly oni. Tak potřebovali nás Homo sapiens .
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali
Abych vyjevil, co ukryli?

Příspěvek 31.10.2007 21:55:04

Odpovědět s citací

No , já bych řekl že jineosídlili prostě proto, že jich nebylo dost. Veme v potaz, že by Atlantida mohla být obývaná 100 000 Antiky, dejme tomu.Pokud do pegasu odešli jen s tímto městem, před 5 miliony lety a řekněme, že měli konstantní 3% nárůst populace za řekněme 50 let, (taky teoreticky), tak by v době začátku války s Wraithy jich bylo jenom 30 milionu, a to ještě bych řekl že s těma číslama přeháním. Prostě jich nebylo dost. Tak tenhle problém vyřešili vytvořením lidských kultur které chtěli začlenit do své společnosti, až budou dost vyspělé (v 3x10 slibovali Oneillovy že lidé jednou budou mít na Atlantis s nimi místo, a Morgana jasně naznačovala že si mysleli že budou moci žít s lidmi na Zemi jako jedna společnost, jenže zistili že sou příliš priminitvní)
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 31.10.2007 22:20:57
Blackhoool Airman
Airman

Odpovědět s citací

no tak hele ja myslel ze antikove odleteli z nasi galaxie pred nekolika miliony let a to leteli za asgardy asi predtim nez odletili vyhubili vsechen zivot v nasi gal a znovu ho zaseli ziovt po nejake dobe co vznikla aliance 4 ras tak odleteli do pegasu a zacali osilovat ale po nejakych 2000 letech narazili na wraithy kery se znich vyvinuli jak se porad omyla antiku bylo malo a nebyl to narod valecniku ale vedcu a pruzkumniku jejich lode byli sice silne ale nemohli odolat mnohonasobne flotile wraithi nechali sve lode rust coz jde asi rychleji a neni to tak narocne na suroviny kdyz antikove stratili lod asi tezko ji nekde postavili dostatecne rychle za to wraithi ti jak prisli o lod tu nahradilo pet dalsich proste antikove odesli konec pohadky ted tomu veli Tauri :D :D :D

Příspěvek 31.10.2007 23:01:55

Odpovědět s citací

No, to o soužitív antiků s lidmi, vždyt lidé jsou defacto Antikové, žádný rozdíl, jenom doba evoluce. Takže Antikové museli vědet, jak se budeme chovat za xxxx let. Tohle vychází z předpokladu že Antikové lidi vytvořili a rozseli, kdyby chtěli aby byli na jejich ůrovni, tak je tak udělají. Jestli je dokázali "vyrobit" jednou, a to už na určitém psychickém levelu, tak by dokázali i víc. Hlavně asi nechtěli aby měli takové mentální schopnosti, sama rasa Antiků už těmto problémům (rozpolcení rasy) čelila. Jen mi nejde do hlavy, proč osídlili Zemi zpětně lidmi. Respektive jejich důvod k tomu. K Wraithům, podle mě jediná neobjasněná otázka co chybí je kde přežívali takovou dobu (tolik lodí na porážku Antiků nevzali za 100 let...) jako rasu by je přece nenechali, Antici krutí nebyli,nenechali by Wraithy aby žrali jejich výtvory. A žádný wraith neměl inteligenci nebo mentální schopnosti antiků, mentální schopnosti určitě ne, a pokud vím tak inteligence jde s tím ruku v ruce. Jejich technologii bych viděl v okopírování Antické techniky s nějakou BIO, ale tím vznikla další otázka, kde se vzala BIO technologie, a jaktože o ní antici nic nemají v záznamech, respektive ji nepoužívají, a pakliže ji nevynalezli Antici, tak museli wraithové, a to znamená že před válkou musely proběhnout tisíce let, kde wraithové žili volně, budovali armádu a zabíjeli lidi, a to by přeci Antikové nenechali. To je poslední otázka k wraithům...

Příspěvek 01.11.2007 09:00:57
happy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myslím že jenon 'zaseli' život a chtěli aby se vyvinuli sami...Nebo taky rádi pařili Age of Empires ve velkém.(epizoda The Game) :lol:

Příspěvek 01.11.2007 10:17:38
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Osobně mi to co dělali Antici připadá jako jeden velkej a dlouhej experiment, který se jim každou chvilku vymknul kontrole (vznik Goauldů, Wraithů apod.) tak museli vytvořit nějakou protiváhu (jelikož chtěli nechat evoluci taky prostor a pozorovat i to co se bylo evidentně nebezpečné - lidi taky pozorujou žraloky)a to se jim taky vymklo a vznikly lidi, kteří slouží jen za otroky či jídlo. :cry: Takže zas nic moc :(

Příspěvek 01.11.2007 10:44:21
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nebo to mohlo byt naopak první byli lidé a pak vznikly Goadi a Wratové jako rasy které by snožovali jejich stavy. Aby se jim ubránily, museli proti nim vymyslet nové taktiky oboje a obrany. Pak by to všechno mělo smysl. 8)
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali

Příspěvek 01.11.2007 20:43:30
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ze vsech tech ruznych ras podle me maji Antikove podil na vsech "humanoidnich" rasach, co se kdy ukazali v SG svete (jen Noxove, Furlingove a Asgarde jakozto humanoidni rasy mohly vzniknout bez nich), Goa´uldi se jako svebytni cervici vyvinuli sami spolu s Unasy, proste pohoda :wink:

Wraithove vznikli skutecne nejak "omylem", bud nahodne nebo cilene, ale narozdil od Goa´uldu berou vyzkum techu vazne (jediny z Goa´uldu Baal a jeho poskok Nerus se az od Lidi naucili pojem "pocitacovy virus" :) ) a vyhoda v biotechach je zrejma - kdyz potrebujes, nechas si "vypestovat" stovky lodi, a kdyz jich dve tretiny Antikove rozstrileji, zase si je nechas vyrust a jedes znova :lol: :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 04.11.2007 16:04:12
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já to zkusim shrnout z toho mála co zatim víme.

Alterani žili ve svý galaxii ještě s Ori. Je to ta samá rasa, jen se liší jejich názory na povznesení (technika x náboženství). Antikové nechtějí občanskou válku, proto seberou Atlantis a odletí. Přitom měli zbraně, kterýma mohli Ori zničit / nebo mohli použít Archu. Cooper myslim řikal, že Oriů bylo v tý době víc než Alteranů. Ori se potom povznesou v jejich galaxii( kdy přesně, to nevíme).

Alterané za několik tisíc let přiletí do MW. A teď začínaj ty problémy s dějem. Neni jasný, jestli tu už evoluce probíhala, nebo jí Alterani nastartovali. Každopádně za nějakej čas se galaxií žene mor(původ neznámý. Ori? možná) a hubí všechno živé, i Alterany. Někteří se dokážou povznést, zbytek zemře (WoO a Full Circle). Mor se přehnal a kdo spustil stroj na Dakaře? Povznesení (od Coopera víme, že Alterané na začátku nezastávali tu svojí politiku nikdy se nevměšovat)? Nebo nějací umírají Alterané? Nebo to nastavili na automatický zapnutí?

A teď je tu další problém. V SG-1 bylo řečeno, že se Alterané buďto povznesli, nebo zemřeli. Kdo teda odletěl do PG? To byla třetí skupina? Nebo odletěla prázdná loď a na její palubě proběhla nějak zrychlená evoluce lidského druhu?

Každopádně Atlantis přiletěla do PG, kde v tý době nebyl žádnej (lidskej) život. Nějakym způsobem Antikové (jak a kteří nevíme) tu galaxii osídlili. Pak potkali Wraithy (jejich technologickej skok je záhadou) a dál víme jak to dopadlo.

Ti Antikové, kteří přežili válku se vrátili na Zemi. Někteří se vydali do izolace a meditovali (pak se povznesli), někteří se vydali "tvořit" nové civilizace. Podle mě v týhle době se utvářela velká aliance.

Příspěvek 04.11.2007 16:50:34
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Oprava : odstavec 1
Alterani žili ve svý......
V té době ještě neexistuje Atlantis.
2
Alterané za několik tisíc let přiletí do MW.....
Pokut si dobře vzpomínám na epizodu 6x04 Frozen Tak našli v ledu tu dívku. ta byla taky vidět v úvodní sekvenci Atlantisu to znamená že výprava do Pegasu byla dříve než se ten mor zasáhl mléčnou drahou. Taky zpochybňuji že za mor byly zodpovědní Ori pokut by do vytvořily tak by se sním Antiku ve snadno vyrovnaly: epizody 9X10 a 9X11 . Velká aliance ? ta se utvářela podobu několika tisicíletí
Toto je spoiler!!!:
Zdroj: Asgardi
to bi asi nestihly ti co se vrátily na zem z Pegasu .
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali

Příspěvek 04.11.2007 16:55:12

Odpovědět s citací

Tak, nejdřív gratuluju k pěknýmu přehledu, souhlasím.

A ano, ti co odletěli v Atlantis do Pegasu skutečně byla třetí skupina, o které ale nic ta tabulka z Abydosu neříkala. Asi to byli ti co se dokázali vyhnout moru a nebyli fyziologicky dost pokročilí nato aby se povznesli.(Víme, že dokonce ještě před 10 000 se někteří Lantiané nedokázali sami povznést-viz ten stroj z Tao of Rodney. Takže to byla asi méně fyziologicky vyvinutá skupina.)

Ještě, nemyslím že ta loďˇse kterou opustili Alterani svou domovskou planetu byla Atlantis.

Btw G.o.d.-e, vážně Ostatní vždycky neměli svou politiku nevměšování, to mě zajmá, víš něco víc?

EDIT: Jo souhlasím s tím že Aliance byla až po návratu z Pegasu, prote že Asgardi překonávali hranici své domovské galaxie ve spících lodích teprve před 30 000 lety.

Příspěvek 04.11.2007 17:34:57
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nevíme jak se aliance formovala kdo Alianci založil a z kým. Klidně mohly byt Asgardi nejmladším členem aliance. víme že se nejednalo o technologickou alianci. Víme že vzdálenosti mezi galaxiemi jsou obrovské.(neblíš je k naší galaxie je Andromeda vzdálenost je 3X vetší než má naše galaxie na délku) galaxie jsou ostrůvky světla a života v prázdnotě vesmíru. Ani Goudi nedokázali za tu dlouho doby vymysleti pořad ni pohoní systém který by překonal vzdálenosti mezi galaxiemi. Asgardy by nebral jako ukazatele technického pokroku.ti hodně podváděli se svým genetickým výzkumem. :)
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali

Příspěvek 04.11.2007 17:37:34
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Anin:nevíme čim Alterani odletěli. Možná už měli v tý době Atlantis, možná jich měli víc. Kdo ví...

Ayiana (ta holka z Frozen a začátku Rising) dokázala část SG-1 vyléčit pomocí svejch schopností. Otázka je, proč se Antikové neléčil navzájem. A je možný, že ten vir byl Orijskýho původu. Navíc Antikové ho léčit nedokázali, kdyby jo, tak by nevymřeli. A ani Orlin ho svejma znalostma nedokázal porazit. Musel ho vyléčit až Gerak. Orlin akorát řikal, že by ho dokázal vyléčit jako Povznesený. I jeho znalosti nestačily.

nejspíš máš pravdu, že ne všichni Antikové byli stejně evolučně vyvinutí. Je to trošku divný, ale nejspíš to tak bude.

Balial: Cooper řikal v jednom interview, že Alterani po povznesení neměli tak přísnou politiku nevměšování se. Pak mluvil i o nějakých "Bystanders" a řikal, že Antikové jsou jediní, které ohrožují Ori. Takže ostatní povznesení jsou nejspíš v pohodě. Víc vysvětli Ark of Truth. Víc nevim

Příspěvek 04.11.2007 17:41:55

Odpovědět s citací

Nepravděpodobné. Asgardi sou ukázkou nezastavujícího se pokroku, neumím si představit že pokud by jejich civilizace existovala už před 5 miliony lety, tak by za tu dobu nevynalezli mezigalaktický hyperpohon, to je prostě nesmysl.Navíc, ta loď dokonce ani nemusela mít hyperpohon, nikde nebylo řečeno že cílem byla Mléčná dráha a spící lodě se používají v každé scifi, když se rasa snaží dosáhnout jiných světů a nemá k tomu prostředky.To že pak skončila v naší galaxii je jenom náhoda díky chybě v navigaci. Nevím, proč by někdo chodil do stáze v lodi kde mají hyperpohon...
Naposledy upravil Balial dne 04.11.2007 17:53:53, celkově upraveno 1

Příspěvek 04.11.2007 17:49:29
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

trošku jsem to popletl, už je to přece jenom dýl, co jsem to četl. Cooper doslova říká tohle:

Toto je spoiler!!!:
What's interesting to me, and what we're going to also explore in the movie, is that the Ancients have always had this non-interference policy. They've been sort of these bystanders watching their experiment develop. And the Ancients are the ones being threatened by the Ori.

Příspěvek 04.11.2007 17:56:49

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
říká že byli něco jako divák, přihlížející kteří sledovali svůj experiment vyvíjet se. Jakej ale experiment??? :? nás? Vytvořili nás aby sme porazili Ori nebo co... je jasný že sou v tom namočení víc než přiznávaj hm

Příspěvek 04.11.2007 18:19:53
Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Balial píše:
Nepravděpodobné. Asgardi sou ukázkou nezastavujícího se pokroku, neumím si představit že pokud by jejich civilizace existovala už před 5 miliony lety, tak by za tu dobu nevynalezli mezigalaktický hyperpohon, to je prostě nesmysl.Navíc, ta loď dokonce ani nemusela mít hyperpohon, nikde nebylo řečeno že cílem byla Mléčná dráha a spící lodě se používají v každé scifi, když se rasa snaží dosáhnout jiných světů a nemá k tomu prostředky.To že pak skončila v naší galaxii je jenom náhoda díky chybě v navigaci. Nevím, proč by někdo chodil do stáze v lodi kde mají hyperpohon...

gaodi mají tak hyperprostorové motory a taky nedokážou doletěl do jiné galaxie možna ten let azgardu mohl trvat 200 nebo 300 let nechtěli stavět generační lodě. :D
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali

Příspěvek 04.11.2007 18:50:17
jarod Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak ma teraz napadlo, ze aj v ORI galaxii su ludia. Tych vytvoril kto? Ved antici odisli z tej galaxie veeelmi davno, tak ti asi nie. A ori, to sa mi moc nepozdava. Ze by vytvorili "rasu" , ktora by bola taka ista ako ta, ktoru vytvorili antici v uplne inej galaxii...

Příspěvek 04.11.2007 19:10:03

Odpovědět s citací

Ty stvořili samotní Orijové, sami to říkali skrze Dociho v Originu, vytvořili novou evoluci svého druhu ve své galaxii.Proč, to těžko říct, ale asi to udělali svou mocí povznesených :wink:

Příspěvek 04.11.2007 19:27:24
Azunai Airman
Airman

Odpovědět s citací

No proč ori vytvořili myslící živý bytosti je jednoznačnej, aby měli věřící, tedy i více moci...

K tomu viry, Orlin řikal že by to bylo mnohem jednoduší, kdyby měl kvalitní vybavení, tj aspoň něco z Atlantis, a ne jen primitivní výbavu ze země...
A kdyby byl ten virus orijskýho původu tak by musely ori vědět kde je naše galaxie a určitě by poslali lodě dřív...

Příspěvek 04.11.2007 20:13:28
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Azunai:no, nevíme od kterýho okamžiku začali být Ori zlí. Já si myslim, že na začátku opravdu věřili v něco lepšího jak pro sebe, tak i pro nižší bytosti (lidi, apod.), ať už to lepší bylo cokoliv.

pokud ten vir "poslali" opravdu Ori, tak věřili, že vyhladili všechen život a MW pro ně přestala bejt zajímavá. Antikové pak tu galaxii zakryli, když tam začal vznikat život a Oriům se jevila prázdná, nebo se o ní už nestarali

Příspěvek 04.11.2007 21:00:36
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To s tim virem od Ori je vcelku pravdepodobne. :wink: Kdyz nepocitam Ascheny, tak Ori jsou uplne nejlepsi co se biologickych zbrani tyce. Jak viru, tak i "malych obludek" :lol:

To ze byli Ori hodni, je mozne, ale z jejich pohledu byli hodni porad.
Kdyz to vemete kolem a kolem, pokud je celou dobu chranili proti utokum jinych ras, navic je stvorili - takze z urciteho pohledu MAJI pravo tohle delat v JEJICH galaxii (nemluvim o MW ani Pegasu!).

Ori by nemeli problem zlikvidovat Asgardy ani v dobe jejich nejvetsi sily, a Wraithove proti nim take nemaji sance. Je fakt ze opruzovat kazdeho nejakym modlenim kazdou tretinu dne je celkem hnusny :lol: ale pokud Ori tem Lidem zaroven delaji dobre pocasi na jejich svetech, a staraji se at nejsou zasahovani prirodnimi katastrofami a prirozenymi nakazami, pak by melo i smysl je uctivat :wink:

Ne ze bych Ori nejak obhajoval, ale v podstate vic Lidem delali problemy Antikove a Goa´uldi. Antikove meli vuci Lidem vzdy povysenecky postoj, a doslova by je nechali shnit nez aby hnuli prstem nebo je brali jako sobe rovne. Beztak ze je brali v zasade stejne jako lidi brali Oriové akorat ze nechteli zadne uctivani Povznesenych a nebranili rozvoji, ale nijak zvlast mu nepomahali.

Stejna rodinka, zadni "zli" Ori a "hodni" Antikove :lol:
Stejna arogantni svoloč, jen s par ideovymi rozdily, ale v jadru stejni.
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 04.11.2007 21:12:55

Odpovědět s citací

Jako v určitém smyslu máš pravdu. Ti lidé tam si na úroveň středověku žijí dobře, pevný řád, žádný nepřítel co by je mohl ohrozit, to modlení je pokud vím já jednou za týden, každej den težko to by nedělali nic jinýho. Ale jakej je v tom rozdíl od křesťanů, kteří chodí každou neděli do kostela? :wink:

Můžou chodit do hospody, dokonce i docela vpohodě hřešit... :D a ve společnosti není žádný boj o moc, pevný řád a autorita Ori, kderou představují převorové a žádný nepřítel, co by lidem komplikoval životy. Takže když to sečtu, vlastně mají všechno co by sme chtěli my, stabilní bezpečnou společnost. Jenže nesmí skoumat minulost ani nijak pokročit v technice, o to míň nevěřit v Ori....

Počátek asi byl dříve benevolentnější. Ale od určitého okamžiku Ori nebo potažmo převorové interpretují ty texty jinak, viz příběh o Markonovy že...

Příspěvek 04.11.2007 21:22:49
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem to nejak myslel Baliale :wink: Pokud jsi rozumny clovek, co ma rad klidek a pohodli, muzes si tam zit doslova jako prase v zite, a uplne bez toho, ze by ses bal.

A sorry to s tim modlenim :oops: :lol: Jsem se splet...jako kdyz je to, jako kdyz v nedeli jdes na msi to se jeste da takova blbost vydrzet :wink: Muzu kecat text ale to je tak secko :lol: nemusi ostatni poznat ze ve skutecnosti na to v hloubi duse seru, a Prevor mi myslenky necte tak dokonale jako to zvlada Adria :lol:

A stredovek...no jako rekl bych spis tak 16-17. stoleti akorat bez strelneho prachu :roll: bo to obleceni co nosi muze byt v pohode jako z doby Rudolfa II. aspon.

Invaze - 41. část

PředchozíDalší

Zpět na Rasy