Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Jak si představujete Furlingy?

Jak si představujete Furlingy?

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Příspěvek 31.10.2007 10:15:30
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Akorat Noxove nerikali, jestli ty jejich letajici mesta dokazou totez co ta Anticka :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 01.11.2007 13:49:09
The Shade Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

podle mě už jsme Furlingy možná mohli vidět. Nevím už jak se ten díl jmenoval, Premethea překvapila nějaká neznámá loď a unesla všechny kromě Sam. Pak obě lodě uvízly v jakési mlhovině... To přece klidně mohli být Furlingové, podle vyspělosti technologie :?:
..::wellcome in the new age::..
.......The Shade incoming.......

Příspěvek 01.11.2007 20:46:55
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Byl to dil sedme rady, Grace, a uz jsme se o tom bavili a Staremperor jakozto odbornik na Furlingskou problematiku potvrdil ze je to ono. :D

Vypadala designove mezi Asgardy a Noxy :shock: :wink:

A ten transportni paprsek kterym ta lod zajala posadku Promethea, krome samozrejme Carterove, se az napadne podobal tomu, cim se skokem nechal prenest Maybourne a O´Neill prokazatelne Furlingskym transporterem.
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 01.11.2007 20:54:25
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Souhlasím. Ta loď byla určitě jejich. Jen asi nedostali pravidelný oběžník o událostech ve vesmíru a o tom že už jsme pátou rasou a tudíž nemuseli zajmout posádku. Klidně mohli přojít na pokec. :pivo:

Příspěvek 02.11.2007 00:48:34
Staremperor Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Inu jak jste si mohli všimnout, tak Furlingové jako jediní se nedomlouvali pomocí obrazovky a angličtiny.
Ač jsou velmi vyspělou rasou, tak na jazyky jsou levý. Všichni mluví "Ri Furling ame" (Furlingem) a anglicky neumí. Proto museli unést posádku aby je prozkoumali a vymysleli jak se domluvit.
Nu sit AN.UNNAKIj| Nu sit dimej Jiri rav| Jir rav sagasaš sig Nu',

Příspěvek 02.11.2007 14:39:40

Odpovědět s citací

Asi by měli chodit k logopedovi aněco se přiučit :D :D :D

Příspěvek 02.11.2007 14:49:57
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Na 100 percent to bola furlingska lod a tie jazyky oni ich nevedeli ani za alinacie 4 ty sa dorozumievali pomocou tych atomov vid diel v kde boli SG na planete Heliopolis

/vlad dracul - no tie mesta su troska inak robene ako anticke my pripadaju take viac prirodne a hyperpohon urcite maju
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 02.11.2007 20:10:06
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

no třeba negramotní, ale určitě dobře vyzbrojení a technicky na výši 8)

Příspěvek 02.11.2007 21:36:56
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak trochu sem přidám, v komentářích k DVD dílu 6. série Paradise lost je, (Díl kdy Oneill s Maybornem skončili v te Furlingy vybudované utopické společnosti) že původně na té planetě meliy být kostry mrtvých Furlingů, ale nějak jim to vyšlo draho je vyrábět takže to nakonec vyškrtly. Což značí že nebudou vypada úplně jako lidi, proto že pak by v klidu mohli nějakou tu lidskou kostru co už meli upravit nebo tak...
Každopádně, zapomeňte na nějakou uber namakanou rasu co složí i Ori, podle všeho to byla sice velmi vyspělá, ale naprosto mírumilovná civilizace co pravděpodobně už vymřela, proto že se zřekla vyspělé technologie, když budovali tu utopickou společnost. Než tam šli, tak poslali posly do celé galaxie pro ty, co by se k nim chtěli připojit.
No a jak víme, tak se jim tam dostal Goauld který tam způsobil tu katastrofu...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 03.11.2007 12:25:28
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Balial - Nejsem si tak jisty jako ty. Mimoto ta lod v Grace nejednala tak spatne. Co kdyz by se v te dobe vratili, a nasli vcelku nejednotnou a nepratelskou MW?

Ty zbrane co meli, sestrelily jen rakety, jinak bylo jasny, ze pokud by chteli, tak Promethea znici jako nic. Posadce nijak neublizili, kdyz je unesli transporterem.

lord diablo - kdyz jsou Noxove pacifiste a jsou skryti na sve planete, zatim je nejspis nenasli ani Ori, takze s tim hyperpohonem v jejich mestech to nemusi byt pravda.

Na druhou stranu, blbi nejsou, maji vyspelou biotechnologii, urcite vyspelejsi jak Wraithove, a byli by padli na hlavu kdyby nemeli neco k pripadne evakuaci a zabraneni valce.
Goa´uldi ani Anubis jim nijak nemohli ublizit, i kdyz Anubis sejmul Tollany, ale takovi Ori by s Noxy udelali kratky proces.

Invaze - 41. část

Příspěvek 03.11.2007 13:26:32

Odpovědět s citací

Já sem o lidi z Grace ale nic nepsal :D Jenom to, že podle původního plánu na té planetě měly být i kostry Furlingu a že tam pravdpodobně všihni odešli vybudovat utopickou společnost, z toho co říkal Mayborn. A z toho soudím, že sou všichni mrtví.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 03.11.2007 14:26:49
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Proto jsem pouzil slovo "mimoto" :lol: A proc by cast Furlingu nedelala to a cast tohle :wink: I mezi lidmi jsou militariste a pacifiste...nebo normalni lidi a vegetariani :lol: :lol:

Invaze - 41. část

Příspěvek 03.11.2007 16:42:33
-someone- Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

1. V tom díle bylo řečený, že tu utopii vybudovali furli, ale taky to, že rozesílali "pozvánky" -> tu utopii dělali pro primitivy, kteří se neuměli bránit goa.

2. Podle mě ta loď z Grace nebyla furli. I vy sami si protiřečíte: mírumilovná civilizace, která začne hned útočit???

Příspěvek 03.11.2007 16:47:32

Odpovědět s citací

To je omyl, Mayborn jasně řekl pro ty, kteří by se k nim chtěli přidat, poslali ty pozvánky. A jak už sem řekl, v původním scénáři měly na té planetě být i jejich kostry, ne jen lidí.

Příspěvek 03.11.2007 17:29:03
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je ale blbost, přece by tam pak nežili v takovejch chatrčích. Vždyť tam neměli ani kadibudku. :shock: :lol:

Příspěvek 03.11.2007 18:07:05

Odpovědět s citací

Tobě asi pojem "utopická společnost bez vyspělé techniky" moc neříká co :D
Zapomeňte na super nadupanou rasu, vyspělí byli, ano, ale mírumilovní spíš jako noxové. Težko by jinak budovali utopickou společnost kde by chtěli žít v souladu s lidmi bez vyspělé technologie.

Za většinou záhad nebo neobjasněností vidí lidi víc než tam je, v tomhle případě mystický uberdruh ktérý svou mocí vyrovnává Asgardy nebo u těch odvážnějších(podle mě šílenějších) i Ori. Z toho co se po nich zachovalo nebyli významnější než Noxové.

Takže, buď pocházeli z jiné galaxie a pořád tam někde sou, a ti co budovali tu společnost byla jen jedna skupina, což si nemyslím, nebo pocházeli z Mléčné dráhy a už vymřeli, když se vzdali vyspělé techniky aby mohli žít utopicky a v souladu s přírodou.

Příspěvek 03.11.2007 18:10:26
Airman
Airman

Odpovědět s citací

"v souladu s přírodou" bez kadibudky si nedokážu představit. :lol: :D

Příspěvek 03.11.2007 18:29:47

Odpovědět s citací

Tak šli prostě za strom , to sou problémy :D :lol: Btw, kdo říká že museli dělat potřebu...

Příspěvek 03.11.2007 18:42:52
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

I dnes jsou mezi Lidma magori, co chteji dobrovolne zit jako zviratka v lese nebo jak domorodci s holymi zadky :wink: Jste o nich neslyseli bo co?? :shock: :lol:

Jak vite ze zbylo malo pamatek po Furlinzich? :? Osobne si myslim ze byli "vyrovnana" rasa, ani moc utocna ani pacifisticka. Nevim zdali meli statni zrizeni podobne nejakym lidskym systemum, nebo "rizene" demokracie jako u Asgardu.
Ale to je fuk.

Po Anticich zbylo dost pamatek, protoze se zhroutili, a Goa´uldi nasli mnoho trosek jejich civilizace. Naproti tomu, Furlingove lpeli na tom, aby o nich nezjistil nikdo nic, pokud jim to nedovoli. :wink:
Byli vysoce mobilni rasa, treba meli jednu hlavni planetu, kolem ktere byly bezpocty letajicich mest, vesmirnych stanic, satelitu, doku a na planete vyrobny energie, tovarny atd. A mohli mit podle potreby treba ze dvacet neobydlenych soustav, klidne i mnohem vic.

Zdaleka ne na vsech planetach MW jsou Stargates :) to jsme nejak pozapomneli. Noxove se drzeli nejspise vzdy jen sveho sveta a soustavy, zadna expanze. Asgarde meli svou vlastni Galaxii, a na tech svetech kde byli Furlingove, ti jednoduse nedovolili stavbu Stargates, a pokud ano, tak tu planetu pred tim opustili beze vsech stop (treba pomoci nejakych Lodi/Tovaren, schopne letet hyperprostorem, zalozit pod nimi doly a pak se jednuduse zajistila, a letelo se tezit dal. Kdyz byly letajici mesta proc by nemeli letajici vyrobni a tezebni platformy :roll: :wink: )

Nebyli takovi blbci aby jim na jejich drzavy lezli Antikove pres Stargates, a klidne si muzeme predstavit, ze se s Antiky nemuseli prave nejlepe snaset.

Invaze - 41. část

Příspěvek 03.11.2007 18:56:32

Odpovědět s citací

To sou zase nějaký fan-vymyšlený věci co... no nebudu zase začínat. Držme se faktů ze seriálu a max. literatury s ním spojené.

Příspěvek 03.11.2007 19:28:43
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Fakt ze serialu o Furlinzich moc neni, a rozhodne jsi touhle vetou musel nastvat Stremperora, protoze ten si pise na Furlingy vlastni spin-off a rovnou nam pojmenoval i tu lod z Grace na co je a jaka je to trida :lol: :lol:

Scifi je SCIENCE FICTION :D

Invaze - 41. část

Příspěvek 03.11.2007 19:41:18

Odpovědět s citací

Dobře, já mu to neberu ani nikomu jinýmu. :wink:
Jenom bych v diskusi kdy jako validní info bereme věci ze seriálu odděloval informace z Fan fiction a canon zdrojů.

Příspěvek 03.11.2007 21:19:05
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vlade ku tym mestam hyperpohon maju podla mna oni tam kde su teraz jednoducho prileteli s nejakej ich povodnej planety /vychadzam s toho ze cela planeta ma nedotknutu prirodu

Ako hovorim Furlingovia su najvetsi vesmirny nomadi proste migruju ida -orion-MD-pegasus /ked im dojde palivo a strelivo usadia sa dozbroja a letia dalej
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 03.11.2007 21:38:02
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A už je to tu zase... Opět měním svůj názor... Furlingové vypadají jako povznesenej Anubis po menší plastice. :-) Málem vymřeli, když Antici použili tu zbraň na Dakaře. Od té doby je nemají rádi. Zašlo to tak daleko, že vytvořili mutanta brouka a člověka = wraitha. Mají vysoce rozvinutou energetickou rozvodnou síť, vyspělé maskování a to je asi tak všechno. HP mají přibližně 10x lepší než Goauldi, tudíž nic moc. Zbraně přibližně na úrovni tollanských iontových kanónů (ale mnohem menší) a štíty na double levlu lodě třídy haťak - nic extra. Mají rozvinutou kulturu, jsou mírumilovní, ale nepříliš společenští. Jejich současná civilizace je na pokraji vyhubení a nachází se na malém měsíci poblíž malé pusté planety někde v pr... galaxie. :wink:

Opět můj výmysl. Kam já na ty kydy chodím? :shock: :lol:

Příspěvek 04.11.2007 12:39:10
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

dyt to muze byt puvodni Noxska planeta :wink: I s tema mestama. Jak by lidi zili jak zviratka v lese napul a napul v tech eko/techno mestech na obloze, za par tisic let i na Zemi bys uz nenasel moc viditelnych ruin, priroda by se vycistila a vsechno zarostlo :lol:

Invaze - 41. část

PředchozíDalší

Zpět na Rasy