Ahoj, takové téma, myslím, které by shrnovalo jakousi historii seriálu, co se hlavní příběhové linie kterou odkrývají v Atlantis týče tu snad není, tak jsem ho založil. Jednotlivé rasy zde jsou, ale v tomto tématu se snažím o propojení historie všech hlavních ras SGC a SGA Pokud se sem toto téma a článek nehodí, prosím přesunte ho tam kde se hodí, ale prosím nemažte ho, dalo mi to celkem práci

. Zde je můj skromný příspěvek na začátek: Myslím, že co se ras týče, tak je celá Atlantis nedomyšlená, a to hodně moc, giganticky. Proč? Takže hezky popořádku. Podle SG-1 jsou lidé na Zemi díky stroji který měl obnovit život v Galaxii po moru, a tím vlastně vznikli lidé. Dejme tomu, jsou lidé přesnou kopií Antiků díky tomu, že Antici chtěli vytvořit rasu jim podobnou, respektive nadefinovali ten stroj aby na Zemi zopakoval Antickou evoluci, repektive aby ji tak nastartoval, a ve zbytku galaxie obnovil pouze faunu a floru, a náhodně se vytvořily rasy jako Goualdi, Unasové, atd..., přičemž Noxové se moru vyhnuli a uzavřeli se, takže na ně Antici nepálili. Jestli mor vybil celou galaxii, tak je logické že ji celá aliance ras chtěla obnovit, aby neměli planety bez života zřejmě jejich vinou. (bud ten mor roznesli, nebo přímo vznikl z nějakého pokusu). No a jak už jsem psal, z nějakého důvodu, když už byli zabydlení v Pegasu chtěli rasu která by pokračovala v jejich stopách = lidé, které potom Goualdi roznesli po galaxii. Potud je všechno OK a logicky v naprostém pořádku. Tedy až na to proč vlastně Antici chtěli rasu jako oni, ale on to taky nemusel být záměr, přeci Země byla poslední Antiky obyvatelnou planetou, odtud se stáhli do pegasu, tak se výboj ze stroje mohl náhodou spojit s nějakým zbytkem genetického materiálu antiků, nebo si prostě jen řekli, že když už jsou stejně pryč, tak by to mohl být způsob jak dokonale prozkoumat jejich vývoj. Vlastně jak se dozvídáme z SG-1 tak Antici na Zemi v jejím průběhu působili v utajení, takže jsme mohli být jakýsi experiment. Jak se dozvíme dále v Atlantis, Antici rádi experimentovali... (např. videohra

)no, ale dál: ted jsme v pegasu - je zde pár ras, která jsou nepodobní lidem, a začínají obrovské chyby ve scénáři. Jak se dozvíme z 38 seconds, tak Wraithové vznikly pokusem kdy Antici smíchali DNA eratusského brouka s jejich. Jenže, Wraithové se dokázali vyvinout na obrovský technologický level za super čas. I když možné vysvětlení je takové, že vlastně neproběhli evolucí, ale byli vytvořeni rovnou s IQ řekněme 140, k čemuž lidé spěli statisíce let... Ale i tak, ted vlastně měli Antici rasu která se živila zabíjením lidí. Tak nechápu, co je vedlo k tomu jich udělat více (neříkám že všechny, to mohli pak wraithové sami), ale hlavně, to je jako krmili sebou? Vzali vždycky Antika a poslali ho aby se jim nakrmili? Zde je podle mě jediné vysvětlení, že se jim pokusní wraithové rozutekli, přišli na vlastní Biotechnologie možná právě pro jejich geny z brouka s nástupem okamžitého zvýšení IQ, prostě na to měli super nadání, a něco mohli zjistit od Antiků. A ted vsuvka do Války o Pegasus - Vezměte si sílu všdch lodí typu Aurora + Atlantis - Wraithové museli generovat obrovské množství lodí - stovky, skoro tisíc. Díky biotechnologii je mohli možná "vypěstovat" což vysvětluje velikost armády, ale pak už to nepasuje, protože, kdyby to uměli, tak by mohli i ted generovat obrovské množství lodí, a co by chudáci lidi dělali. No a druhý problém je, že přece by je Antici nenechali postavit mega- armádu, a kdyby si toho nevšimli (což je divné) tak se ti první wraithové museli někde živit, a neříkejte mi že je jeh tak pustili do světa. Když někdo objasníte tyto otázky, tak jsme logicky vyřešili Wraithy. Ted už zbává poslední problém a to ostatní rasy - všichni (Travellers, Teylin národ) vypadají jako antici a mluví o nich jako o předcích - ergo kladívko - nějak se museli vyvinout z Antiků. Ale jak? Vždyt v Pegasu mor nebyl, takže žádná dakarská zbran. Kde se tedy vzali? Přímí potomci to být nemůžou - měli by telekinezi, IQ 1000 atd... Tak kde se vzali? Snažil jsem se tu vyjádřit svůj pohled na hlavně logickou posloupnost a řešení Atlantis, někdo si myslí že to není důležité, ale já myslím že kvalitní příběh je základem kvalitního sci-fi. Vypsal jsem zde asi 3 zásadní otázky - 2 o wraithech a 1 o tom proč jsou všichni jako Antici (podoba) náhoda to být nemůže. Když někdo budete vědět odpovědi, popřípadě mě opravíte (taky si nepamatuju všechno co kdy v Atlantis řekli) budu moc rád.