Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Dějepis Antiků aneb pohled do historii všech ras SGA

Dějepis Antiků aneb pohled do historii všech ras SGA

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ahoj, takové téma, myslím, které by shrnovalo jakousi historii seriálu, co se hlavní příběhové linie kterou odkrývají v Atlantis týče tu snad není, tak jsem ho založil. Jednotlivé rasy zde jsou, ale v tomto tématu se snažím o propojení historie všech hlavních ras SGC a SGA Pokud se sem toto téma a článek nehodí, prosím přesunte ho tam kde se hodí, ale prosím nemažte ho, dalo mi to celkem práci :-) . Zde je můj skromný příspěvek na začátek: Myslím, že co se ras týče, tak je celá Atlantis nedomyšlená, a to hodně moc, giganticky. Proč? Takže hezky popořádku. Podle SG-1 jsou lidé na Zemi díky stroji který měl obnovit život v Galaxii po moru, a tím vlastně vznikli lidé. Dejme tomu, jsou lidé přesnou kopií Antiků díky tomu, že Antici chtěli vytvořit rasu jim podobnou, respektive nadefinovali ten stroj aby na Zemi zopakoval Antickou evoluci, repektive aby ji tak nastartoval, a ve zbytku galaxie obnovil pouze faunu a floru, a náhodně se vytvořily rasy jako Goualdi, Unasové, atd..., přičemž Noxové se moru vyhnuli a uzavřeli se, takže na ně Antici nepálili. Jestli mor vybil celou galaxii, tak je logické že ji celá aliance ras chtěla obnovit, aby neměli planety bez života zřejmě jejich vinou. (bud ten mor roznesli, nebo přímo vznikl z nějakého pokusu). No a jak už jsem psal, z nějakého důvodu, když už byli zabydlení v Pegasu chtěli rasu která by pokračovala v jejich stopách = lidé, které potom Goualdi roznesli po galaxii. Potud je všechno OK a logicky v naprostém pořádku. Tedy až na to proč vlastně Antici chtěli rasu jako oni, ale on to taky nemusel být záměr, přeci Země byla poslední Antiky obyvatelnou planetou, odtud se stáhli do pegasu, tak se výboj ze stroje mohl náhodou spojit s nějakým zbytkem genetického materiálu antiků, nebo si prostě jen řekli, že když už jsou stejně pryč, tak by to mohl být způsob jak dokonale prozkoumat jejich vývoj. Vlastně jak se dozvídáme z SG-1 tak Antici na Zemi v jejím průběhu působili v utajení, takže jsme mohli být jakýsi experiment. Jak se dozvíme dále v Atlantis, Antici rádi experimentovali... (např. videohra :-) )no, ale dál: ted jsme v pegasu - je zde pár ras, která jsou nepodobní lidem, a začínají obrovské chyby ve scénáři. Jak se dozvíme z 38 seconds, tak Wraithové vznikly pokusem kdy Antici smíchali DNA eratusského brouka s jejich. Jenže, Wraithové se dokázali vyvinout na obrovský technologický level za super čas. I když možné vysvětlení je takové, že vlastně neproběhli evolucí, ale byli vytvořeni rovnou s IQ řekněme 140, k čemuž lidé spěli statisíce let... Ale i tak, ted vlastně měli Antici rasu která se živila zabíjením lidí. Tak nechápu, co je vedlo k tomu jich udělat více (neříkám že všechny, to mohli pak wraithové sami), ale hlavně, to je jako krmili sebou? Vzali vždycky Antika a poslali ho aby se jim nakrmili? Zde je podle mě jediné vysvětlení, že se jim pokusní wraithové rozutekli, přišli na vlastní Biotechnologie možná právě pro jejich geny z brouka s nástupem okamžitého zvýšení IQ, prostě na to měli super nadání, a něco mohli zjistit od Antiků. A ted vsuvka do Války o Pegasus - Vezměte si sílu všdch lodí typu Aurora + Atlantis - Wraithové museli generovat obrovské množství lodí - stovky, skoro tisíc. Díky biotechnologii je mohli možná "vypěstovat" což vysvětluje velikost armády, ale pak už to nepasuje, protože, kdyby to uměli, tak by mohli i ted generovat obrovské množství lodí, a co by chudáci lidi dělali. No a druhý problém je, že přece by je Antici nenechali postavit mega- armádu, a kdyby si toho nevšimli (což je divné) tak se ti první wraithové museli někde živit, a neříkejte mi že je jeh tak pustili do světa. Když někdo objasníte tyto otázky, tak jsme logicky vyřešili Wraithy. Ted už zbává poslední problém a to ostatní rasy - všichni (Travellers, Teylin národ) vypadají jako antici a mluví o nich jako o předcích - ergo kladívko - nějak se museli vyvinout z Antiků. Ale jak? Vždyt v Pegasu mor nebyl, takže žádná dakarská zbran. Kde se tedy vzali? Přímí potomci to být nemůžou - měli by telekinezi, IQ 1000 atd... Tak kde se vzali? Snažil jsem se tu vyjádřit svůj pohled na hlavně logickou posloupnost a řešení Atlantis, někdo si myslí že to není důležité, ale já myslím že kvalitní příběh je základem kvalitního sci-fi. Vypsal jsem zde asi 3 zásadní otázky - 2 o wraithech a 1 o tom proč jsou všichni jako Antici (podoba) náhoda to být nemůže. Když někdo budete vědět odpovědi, popřípadě mě opravíte (taky si nepamatuju všechno co kdy v Atlantis řekli) budu moc rád.

Příspěvek 31.10.2007 01:24:52
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já bych jen dodal, že by jsi mohl psát v odstavcích, nebyly vymysleny jen tak ze srandy.
Jinak dějepis v SG je hodně pomýchaný a HODNĚ spekulativní, takže se většínou musíš pustit spíše do fanfiction, viz. můj podpis. Rozhodně oficiální SG není nic jako Lost nebo BSG, kde by jsi přemýšlel nad záměrem scénáristů...
Například Aliance čtyř musela být až po návratu Antiků z Pegasu (protože Asgardi by stěží byli členy aliance před několika milióny lety, když do naší galaxie posílali spáčské lodě před 30 000 lety). Dále pak dakarský disruptor - jeho poslední aktivace a likvidace viru prý byla před 10 000 lety. Za tak krátký čas se nevyvine ani z nuly ani mořská řasa, natož tak Goa'uldi nebo dokonce lidi (na Zemi byl přece virus při odletu Atlantis také). Pokud disruptor umí urychlit evoluci, tak je se Stargate stáčí směrem k pohádce jako od bratří Grimmů.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 31.10.2007 07:22:18
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

předem píšu že toto je jen a pouze můj názor a mé postřehy, takže pokud je něco špatně NEKAMENOVAT :D :D :D

1. Pokud jde o ten mor, tak pokud si pamatuju, tak to bylo vysvětleno jako nákaza od Ori, která měla zničit Antiky.

2. V SGA bylo na začátku řečeno, že Antikové sami nechali rozvinout lidi aby tak zaplnili prázdnou galaxii Pegas a podobné to bylo i v SGC

3. Pokud jsem dobře koukal a poslouchal, tak se Wraithové vyvinuly z toho brouka (název mi vypad) náhodou, když asi nějakého člověka nebo Antika kousl a pak se spojila jeho DNA s lidskou (něco jak Sheppard v jednom díle). Pokud jde o jejich technologii viděl bych to na Antika, který se ale už choval a možná i vypadal jako Wraith ale pořád měl vědomosti Antiků o vesmíru a jiných věcech.

Příspěvek 31.10.2007 09:16:24
Major General
Major General

Odpovědět s citací

2. V SGA bylo na začátku řečeno, že Antikové sami nechali rozvinout lidi aby tak zaplnili prázdnou galaxii Pegas a podobné to bylo i v SGC

To sice naznačili, ale je to nesmysl. Nějak mi uniká, proč Pegasus Antikové neosídlili sami. Amerika se taky nekolonizovala šimpanzema.
Obrázek

Příspěvek 31.10.2007 10:03:00
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Este by som doplnil ze ORi a Antici tvorili jeden narod ale antici mali ine nazory co maju robit po povzneseny a nechceli obciansku vojnu tak odisli
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 31.10.2007 10:21:49
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pokud meli Antikove spousty masinek, jako ten anticky stroj na zmeny DNK co vlastnila Niirti, nedivil bych se :lol: S tim Disrupturem bych to vysvetlil tak, ze se nedostal uplne vsude, stejne jako ten mor. Proste to vzali hromadnou metodou, ale mohlo byt prece jen par svetu kde se mor ani disruptorova vlna nedostali. :?
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 31.10.2007 10:54:26
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

teda nevím jak vy, ale sheppard se v eratuského brouka měnil hlavně díky tomu retroviru, ostatní brouci jak kousali lidi tak přejímali lidské znaky, tak vznikla první královna a ta vyráběla další :D a ted je jich plná galaxie

btw: my jsme taky dříve bývali opice a prošlo to několika miliony let vývoje než se zrodil první homo sapiens, tak proč se nemohli vyvinout tak wraithi? i když se vyvinuly z brouka

Příspěvek 31.10.2007 11:37:20
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Dave - Nejak jsi pozapomnel, ze Wraithove se nevyvinuli za miliony let, ale za par tisic :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 31.10.2007 11:40:42
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Nějak mi uniká, proč Pegasus Antikové neosídlili sami. Amerika se taky nekolonizovala šimpanzema.

Třeba si mysleli že těch chytrejch je dost a tak vytvořili lidi. Když je pak studovali tak zjistili že každej tak chytrej jak oni být nemůže a dokazovali si tak svou nadřazenost :D

Shrnul bych to asi tak, že scénáristé jsou američani a u těch bych moc logického myšlení nehledal, tudíž serál může být v určitých věcech nahlavu, když si protiřečí různé díly.

vznik Wraithu: antické genetické pokusy + brouk = velmi inteligentní stvoření co má osm noh + neopatrný namyšlený Antik = velmi inteligentní bytost s instnikty a pudy brouka ale možnostmi Antiků + obsazená antická genetická laborka + další podobní kámoši = dokonalý, skoro nesmrtelný tvor uzpůsoben k zabíjení všeho druhu s možností další genetciké úpravy, aby se dostal k dokonalosti - můj názor :D
Naposledy upravil Ice dne 31.10.2007 11:58:18, celkově upraveno 1

Příspěvek 31.10.2007 11:44:50
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Vlad Dracul píše:
Dave - Nejak jsi pozapomnel, ze Wraithove se nevyvinuli za miliony let, ale za par tisic :lol:

a proč si myslíš, že wraithové nebyly dřív, v pvním díle první série bylo jasno, že antikové osídlovali galaxii a pak narazili na wraithy. i když se pak zjistilo, že jsou strůjci toho, že z wraithů udělali druh, mám v tom mega chaos :D

Příspěvek 31.10.2007 12:03:09
DeForce Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pisu pouze muj nazor. Antikove osidlovali galaxie pomoci distruptorove zbrane a to ze nektere druhy vypadaji jako oni muze a nemusi byt nahodne, ale spis je to nahoda (nekde jim utekl jejich vlastni gen a to i v pegasu) protoze jinak by nevznikly druhy jako goauldi atd. Nikde nebylo receno ze disriptorova zbran byla pouzita naposled nekdy pred nekolika tisici lety, ale myslim ze ohodne driv nez antikove opustili MW a to bylo pred nekolika miliony lety (SGA 1x01,02), prisli do pegasu a zacali opet osidlovat. Pak se zacali z tech brouku vyvijet wraithti kdyz pozirali lidi. Pak byla valka, ktera skoncila pred 10 000 lety kdyz antikove utekli do MW a dozili sve zivoty uz s vyvinutimy lidmi, takze wraithti meli na vyvoj dost casu.

Příspěvek 31.10.2007 14:50:58
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

ješte mám poznámku k povznesení. asgardi se nemůžou povznést protože se rýpali ve svých genech nebo tak něco, že? Ale jaktože se antikové povznesli když používali stroj jakým byl McKay "vylepšen" v 3. řadě (nepamatuju si díl :oops: )
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 31.10.2007 15:01:06
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no , myslím že se shodneme na tom že Atlantis je plná blbostí - a stejně tak i na tom že v SG -1 je historie antiků totálně nedomyšlená ( existovali miliony let , asgardi 35 000 let a přesto jsou jejich technologie na téměř stejné úrovni ...)
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 31.10.2007 15:35:38

Odpovědět s citací

Já se jen snažím uspořádat historii světa StarGate nic víc, a nemyslím že píšu blbosti. Antici před 10000 lety opustili Pegasus, ale nevíme jak dlouho tam byli. Nechali galaxii zalidnit lidmi?To je vytvořili a uměle rozseli? A wraithové, mě jde o to, jak přežívali na začátku své existence, bez lodí, přece by je Antikové nenechali pobíhat a zabíjet lidi, a s lodma a tak je mohli kdykoli chytit. Mě jde jen o jejich začátek, prvních 100 - 1000 let jejich existence. Ja myslím, že opustili Galaxii mléčné dráhy kvůli tomu že byla zpustošená, ne kvůli tomu že by prostě chtěli jinam. Dakarská zbran, jestli byla vypálena před 10000 lety? To možná naposledy byla, ale ne snad poprvé. Před 10000 lety to bylo jen chvíli před Goualdama, za tak rychle by se nikdo nevyvinul. Museli ji odpálit při odchodu, a to před mooooc lety. Ta aliance, tak ta je mi nejasná, jestli asgardi létali před 35000 lety zmražení, tak co antikové za miliony let? na druhou stranu bylo řečeno, že Asgardi hodně geneticky vylepšovali své lidi, a přenášeli vědomí, to Antikové nedělali. Kdybycho měli Einsteina dodnes, kdo ví kdebychom byli. Prostě jejich velcí vědci pracovali třeba 1000 let, tak proto ta rychlost. Antikové zezačátku byli jako mi, a navíc jim mohli pomoci Antikové, a to hodně. (technologií hyperprostoru, štíty), a ta Aliance, přeci bylo řečeno že po návratu na Zem jich bylo pár, a nějací žili mezi lidmi, a tam se povznesli. Pak přišli Goualdi atd., takže Aliance musela být předtím. Po návratu jich bylo pár, skoro bez technologie, a toužili se jenom povznést.

Příspěvek 31.10.2007 15:42:57
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

každý na to máme svůj názor. Podle mě se wraithové vyvinuli z brouka a vyvíjeli se jako lidé. Máme nějaké informace, že tehdejší brouky do pegasu dali antici? proč nemohli se taky sami vyvíjet jako lidé a my lidé jsme sice s pomocí postavili také několik vesmírných lodí, ale postavili, proč wraithové se s pomocí antické technologie taky vyvíjeli ale tak rychle, že se stali hrozbou pro celou galaxii

Příspěvek 31.10.2007 15:57:04
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

já si myslím že antokové nechali wraithy žít jako novou rasu. asi chtěli být s nimi spojenci prostě je brát jako sobě rovného. ale asi jim to nějak nevyšlo a podcenili je

asgardi a jejich 30 00 let je na evoluci hodně málo. museli mít minimálně miliony. jestli se teda vyvíjeli z prokaryoty. možná těch 30 000 let je počítáno od doby kdy už byli na určité tech levelu...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 31.10.2007 16:06:42
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

B.Gen.Jack.O.Neill píše:
Já se jen snažím uspořádat historii světa StarGate nic víc,

ne ja jsem neútočil , tvá snaha je ok , ja jsem jen napadal divnou logiku scénáristů
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 31.10.2007 16:34:29
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
Dále pak dakarský disruptor - jeho poslední aktivace a likvidace viru prý byla před 10 000 lety. Za tak krátký čas se nevyvine ani z nuly ani mořská řasa, natož tak Goa'uldi nebo dokonce lidi (na Zemi byl přece virus při odletu Atlantis také). Pokud disruptor umí urychlit evoluci, tak je se Stargate stáčí směrem k pohádce jako od bratří Grimmů.

Mě by zajímalo, kde bylo řečeno že disruptor byl užit před 10 000 lety, proto že Anubis v Thrades jasně naznačoval, že to byli před mnoha miliony lety když Antici opouštěli Mw a letěli do Pegasu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 31.10.2007 20:08:35
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pokud by SKUTECNE Antikove chteli Wraithy vyhladit, tak to udelaji. Asurane se porad dali pouzit (kdyz Rodney znovuaktivoval podprogram jeste od Antiku at Asurane nici jen Wraithy). Mohli postavit Disruptor, a vyridit je snadno, i kdyby s nimi zemreli vsichni Lide v Galaxii.

Mohli klidne stavet bomby co by menily na atomy planety a zpusobovali by vybuchy hvezd.

:wink:

Invaze - 41. část

Příspěvek 31.10.2007 20:12:26
happy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Postavit disruptor pod palbou par desítek wraithských lodí? :wink:
A kdes sebral "co zpusobovali vybuchy hvězd"?
Ale s těmi asurany souhlasím.

Příspěvek 31.10.2007 20:15:15
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě by zajímalo, kde bylo řečeno že disruptor byl užit před 10 000 lety, proto že Anubis v Thrades jasně naznačoval, že to byli před mnoha miliony lety když Antici opouštěli Mw a letěli do Pegasu.

Mám dojem, že v Reckoning říkali, že to spustili po návratu Antiků z Atlantis, což je 10K let. Tak jako tak evoluce na Zemi začala před +-400 milióny lety.
Obrázek

Příspěvek 31.10.2007 20:28:29
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

že scénáristy nenapadlo vymyslet něco jako modulátor frekvencí AR krystalu a po každém výstřelu by se frekvence změnila a replikátoři by se nedokázali přizpůsobit, a vytvořt si imunitu, ale to by zase scénáristi neměli co vymýšlet

Příspěvek 31.10.2007 20:38:20
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To by totiž válka s Replikátory musela trvat více episod a nemohla by být ukončena klasickým SG klišé "najdeme kouzelný šutr Made in Ancient a ten za nás udělá veškerou práci" ;-)
Obrázek

Příspěvek 31.10.2007 20:42:42
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Mno, oni se přizpůsobují na tu zbraň, a ta zbran musí fungovat pod určitou frekvencí (viz. ten díl s destruptorem na dakaře, kde to museli nastavit) takže pak si proti tomu udělaj imunitu a seš s tím v háju...

:cheers: jéééé jubilejní 200 příspěvek... :)
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 31.10.2007 20:49:28
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Raynor píše:
To by totiž válka s Replikátory musela trvat více episod a nemohla by být ukončena klasickým SG klišé "najdeme kouzelný šutr Made in Ancient a ten za nás udělá veškerou práci" ;-)

Lol tak to me rosekalo :D :D :D :loltransparent: :loltransparent: :loltransparent:
:thumbsup:

Další

Zpět na Rasy