Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Likvidace Asuranu/Replikatoru

Likvidace Asuranu/Replikatoru

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 21.10.2007 14:01:18
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

To uz spis vidim na nejaky ten Raynoruv plasmovy plamenomet...ale nevim, chodit s naquadahovym generatorem na zadech... :lol:To by asi zralo hodne energie, a kdo vi jak moc by ta plasma musela byt horka a nabita ionty :roll:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Příspěvek 21.10.2007 17:11:50
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jak už jsem psal v topicu o budoucích zbraních palivo-vzdušné bomby jsou jen humbuk ( a nejsou termobarické , výraz termobarické se používá pro něco jiného - naši novináři si to jenom ne a ne uvědomit) a navíc palivovzduchy produkují ( a to jen ty nejlepší) tlaky kolem 50 barů a to by nestačilo na zníčení asurana ani kdyby byl z hliníku.Teleportace nepomůže naši MD replici se proti ní uměli bránit ( myslí 8:01 sg-1) Jinak to vidím spíše na masivní disruptor nebo používání černých děr ( 8:01 - myslím) rep. ale utekly z černé díry ( to nevím jak :roll: )
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 21.10.2007 17:45:04
Staremperor Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

A jak by si poradili s tankem a jeho 120mm kanonem.
Rozplácnout každýho jednoho o zeď na druhý straně místnosti.
Nu sit AN.UNNAKIj| Nu sit dimej Jiri rav| Jir rav sagasaš sig Nu',

Příspěvek 21.10.2007 18:07:53
nannuck Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myslim, že zničit jádro by nefungovalo, protože jich maj určitě hodně. Mít jenom jedno by byla blbost, ale s tim povelem to fungovalo, protože i jádra jsou propojený..
CALDWELL: "Major Lorne, now would be a good time to open fire."
LORNE: "Yes, sir, I was just thinkin’ the same thing. I gave the order but nothing happened. Zelenka!"
ZELENKA: "I’m trying. Do prdele!"

Příspěvek 21.10.2007 18:25:32
bob 1 Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Staremperor píše:
A jak by si poradili s tankem a jeho 120mm kanonem.
Rozplácnout každýho jednoho o zeď na druhý straně místnosti.

jj no pochybuju že replík zvedne 50 tun :D nebo ustojí takovou sílu :D
Bobe, dobrá rada a souhlasím že osvěta je důležitá, avšak umístění takové zprávy na fóru, které navštěvují osoby mladší 15 let, je dosti nevhodné, proto byla odstraněna. Jenda.SG-1LoLwut ale já si už nepamatuju co jsem v podpisu měl, škoda.

Příspěvek 21.10.2007 21:08:57
Azunai Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jinak to vidím spíše na masivní disruptor nebo používání černých děr ( 8:01 - myslím) rep. ale utekly z černé díry ( to nevím jak)

no podle mě když se je asgardi pokusili zastavit technologií diletace času a ty jí potom obrátili, tak ji mohli použít že zrychlili čas a poté jim stačil jejich pohon na to aby se dostaly z černé díry(jen možnost...ne že bych nějak moc znal teorii relativity:)))

k tématu:
co takhle dematerializovat "trošku - pár km na 3" hmoty na planetě - tj přeměnit jí na energii
a protože se uvolní E = m . c(na 2) a pokud by se dematerializoval povrch nebo atmosféra tak by mohla alespon na části planety vzniknout super horká plazma a replici by se nám vypařili...

Příspěvek 21.10.2007 21:09:38
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No spis by vtekl dovnitr tanku a ovladl ho :lol:

Ale vazne, pokudd by to byla 120mm protitankova strela typu APFSDS (podkaliberni strela s oddelitelnym prstencem), takovemu tlaku, narazu a teplote strely z tvrzene slitiny nebo uranu by nejspis neustal
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Příspěvek 21.10.2007 22:05:46
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Naneštěstí průbojná střela by do asuřana jednou stranou vlítla a druhou vylítla a při tom by mu předala jen zanedbatelnej zlomek svojí kinetický energie. Střely z P-90 taky proletěli skrz s minimálníma ztrátama.

Pako píše:
a nejsou termobarické , výraz termobarické se používá pro něco jiného - naši novináři si to jenom ne a ne uvědomit

Seš si tim jistej ? Já se tak nějak řídim tim, co píšou na military.cz
Objemově detonující = palivo-vzduchové (fuel-air explozives …FAE) = aerosolové = vakuové = termobarické zbraně
Z jinýho zdroje to potvrzený nemam, tak nevim, ale zajímalo by mě teda, odkud čerpáš, nebo co jsou teda termobarický zbraně ?
Jinak souhlas - je to jen humbuk.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 21.10.2007 22:22:33
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tankovou strelu urychlenou nemuzes srovnavat s pitomou P-90 :lol: Navic ty strely jsou uplne rozzhavene a vyrobene z tech nejtvrdsich slitin, takze aspon pulka Asurana by shorela nebo se znicila narazem :wink:

Invaze - 41. část

Příspěvek 22.10.2007 13:59:00
Staremperor Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

já bych nepoužil náboje APFSDS (armor-piercing fin-stabilized discarding sabot). To je typická protitanková střela, která má za účel prorazit tvrdý pancíř. Pravda, že ochuzený uran se při zásahu (tedy prudkém zpomalení) rozpálí do kdoví kolika stupňů, ale asuránec není pancéřované, takže by střela skutečně jen prolétla durch.

raději nějaké HE nebo HEAT (High Explosive; High Explosive Anti Tank). To by mělo asuránca, při přímým zásahu, roztrhat na kousky a ty rozmetat do okolí 50ti metrů
Nu sit AN.UNNAKIj| Nu sit dimej Jiri rav| Jir rav sagasaš sig Nu',

Příspěvek 22.10.2007 15:23:35
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no k těm termobarikám,( tato terminologie není ustálená , ale používá se v drtivé většině případů) - palivovdušné (FAE nálože) jsou myšlenkou 2. světové války , američané a rusové je pak dovedly k dokonalosti , jejich principem je rozprášení mraku hořlavé látky , kterou v danou chvíli zapálí druhá nálož ( 1. nálož je použitá k rozprášení) - specifické pro tuto třídu zbraní je to že vytvářejí všude v zóně výbuchu přibližně stejný tlak ( max. tak 50 barů) Zatímco termobarické výbušniny jsou klasické nálože obohacené povětšinou práškovými kovy , které po výbuchu rychle shoří ve vzduchu.( termobarické výbušniny mají v epicentru až kolem 200 000 barů) a právě z důvodů rozdílných epicentrálních tlaků a způsobu odpalu byla zavedena tato terminologie...
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 22.10.2007 16:19:29
H@wk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja bych rekl ze jsou 2 moznosti, bud je zmrazit, nebo roztavit... :)
Intel Core2Duo E8500
4096MB DDR2-1066Mhz Kingston HyperX
Gigabyte EP45-DS3L
ASUS 8800Ultra
Seagate Barracuda 1,5TB + Seagate Barracuda 250GB - System Disk
LG Flatron L245WP 24"
Logitech Z-2300
Logitech G5 Mouse,G15 Keyboard

Příspěvek 22.10.2007 16:50:07
a.n.u.b.i.s Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já hlavně myslim že dát tam zase replikátory byla veliká chyba... Ale já bych to viděl že budou disruptory a ublížíme jim přepadovými a záškodnickými akcemi viz horizont... a ve vesmíru by mohli být účinný ty asgardský paprskomety z sg-1
Daniel: ,,Jacku myslíš že bys mohl dělat něco jiného než tu trousit nemístné sarkastické poznámky,,
Jack: ,,Fajn chceš sarkasmus: jsem rád že jsem tě poznal,,

Příspěvek 22.10.2007 18:47:29
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no záleží jak hodně jsou asuřani odlišní od replicátorů,... třeba replikátoří bloky se uměli skládat do pavouků, ale i lodí a různého vybavení a hlavně vyzařovat různé druhy energie, takže když se dobře přeskupili tak mohly vytvořit hypermotor, generátor štítů a pravděpodobně i zbraně. Teď je otázka kolik z toho dokážou i jejich lidští kolegové. Pokud dokáže utvořit štít, nebo generátor gravitace(antigravitace), tak by ty plazmomety nemuseli fungovat, jelikož by kolem sebe vstičili štít nebo nějakej gravitační fígl.
V seriálu nám ukázali že dokáží absorbovat energii(zaty, rononova zbraň,..), ,,protékat" skrz mikro štěrbiny v hmotě, nebo měnit končetiny v bodné nástroje. Jestli dokáží neěo takového o tom můžeme jen spekulovat(já jsem přesvědšen že ano . :lol: ).
No při pročítání tohoto tématu my blesklo hlavou jestli by se nedali zničit vibracema - při vyladění oscilace na správnou frekvenci by se ty jejich spoje nanočlánků mohly přerušit (něco jako sklenička či okno u reproduktoru) - nejsem fyzik takže mne za to neukamenujte. :oops: :oops: :oops:

Příspěvek 22.10.2007 19:38:32
nannuck Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já mám lepší nápad na jejich likvidaci. Transportujete je na oběžnou dráhu planety asgardskym transportnim paprskem a oni potom shoří v atmosféře...
CALDWELL: "Major Lorne, now would be a good time to open fire."
LORNE: "Yes, sir, I was just thinkin’ the same thing. I gave the order but nothing happened. Zelenka!"
ZELENKA: "I’m trying. Do prdele!"

Příspěvek 22.10.2007 20:30:25
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Budou kryti dobre proti transportum a druhum energie... :roll:

Jinak tanky s HEAT a HE strelami temer nejsou - Tanky se dnes berou jen jako protitankovy prostredek, a vsechny tankove dela maji hladky vyvrt.

JEDINA vyjimka jsou Britove s tanky Challenger 2 s vrtanym vyvrtem a beznym pouzivanim HE a HEAT strel. Jinak bida.

:wink:

Invaze - 41. část

Příspěvek 22.10.2007 20:41:23
Dark_Rain Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já bych poslal do jádra planety nějakou opravdu účinou bombu tak aby to roztrhalo celou planetu.Něco podobnýho udělaly Tokrové když nechali vybouchnout ten Sokarův měsíc

Příspěvek 22.10.2007 21:09:19
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

nannuck píše:
Já mám lepší nápad na jejich likvidaci. Transportujete je na oběžnou dráhu planety asgardskym transportnim paprskem a oni potom shoří v atmosféře...

v dile 8x01 si na palubu transportovali neaktivního (mrtvího) replicatora, a doufali že když se něco pokazí tak ho šoupnou zpět, ale on ožil a nějakým způsobem zabránil transportu. Takže nejspíš dokážou i jiný vjeci než co ukázali v seriálu. :P :shock: :twisted:

Příspěvek 22.10.2007 21:15:44
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Replici jsou proste temer dokonale stroje :wink: Ale kolektivni mysleni a zadny cit a vetsi invence..to jsou jejich vyhody i nevyhody

Invaze - 41. část

Příspěvek 28.10.2007 16:11:05
Luki Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já bych postavil obrovský Disruptor kterým bych přímo vypálil na jejich planetu a tak by se všichni otočili v prach. Tak jak to udélal Thor na svojí planetě. A potom by měli po replikátorech a ještě ktomu by meli to jejich město co si stavěli. No není to jednoduché :thumbsup:

Příspěvek 28.10.2007 16:36:34
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jo no jenže už nejsou Asgardi kteří by to udělali a naši lidi mají s kostrukcí takové věci problémy, aspoň to říkali proto že před Firts strike byl plán přesně takový. Navíc momentálně už sou aji na disruptor přizpůsobení :( Já bych navrhoval odpálit slunce a nechat celou soustavu shořet :D ale až zničí Wraithy :twisted:
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 28.10.2007 19:21:55
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Som nad tym uz davno uvazoval take lavomety a ladomenty to by bolo ucinne na hocijaki typ replikatora/asurana :D
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 28.10.2007 19:33:04
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jsou akorat tedka imunni proti Anti-Replikatorske zbrani co ji rusi spojeni mezi nanity. V MW se prece taky prizpusobili, ale Disruptor na Dakare je sejmul.

Pokud by nejaky Disruptor byl v Pegasu, Asurani by se rozpadli, i kdyby byli proti Anti-Replikatorskym puskam imunni :lol:

Invaze - 41. část

Příspěvek 28.10.2007 19:35:37
lord diablo Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Keby bol dicruptor aj v pegase tak sundame aj wraithov /kedze sa da programovat koho to ma znicit
Peace is beautiful and nox forever

Obrázek

Příspěvek 28.10.2007 19:49:05
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jo jenze kdovi, jestli by to slo. Treba bychom sejmuli tou vlnou i Lidi :shock: :lol:

Invaze - 41. část

PředchozíDalší

Zpět na Technologie