no záleží jak hodně jsou asuřani odlišní od replicátorů,... třeba replikátoří bloky se uměli skládat do pavouků, ale i lodí a různého vybavení a hlavně vyzařovat různé druhy energie, takže když se dobře přeskupili tak mohly vytvořit hypermotor, generátor štítů a pravděpodobně i zbraně. Teď je otázka kolik z toho dokážou i jejich lidští kolegové. Pokud dokáže utvořit štít, nebo generátor gravitace(antigravitace), tak by ty plazmomety nemuseli fungovat, jelikož by kolem sebe vstičili štít nebo nějakej gravitační fígl.
V seriálu nám ukázali že dokáží absorbovat energii(zaty, rononova zbraň,..), ,,protékat" skrz mikro štěrbiny v hmotě, nebo měnit končetiny v bodné nástroje. Jestli dokáží neěo takového o tom můžeme jen spekulovat(já jsem přesvědšen že ano .

).
No při pročítání tohoto tématu my blesklo hlavou jestli by se nedali zničit vibracema - při vyladění oscilace na správnou frekvenci by se ty jejich spoje nanočlánků mohly přerušit (něco jako sklenička či okno u reproduktoru) - nejsem fyzik takže mne za to neukamenujte.